Ulticool Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Άρα δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να κάνεις μια πληρωμή στο εξωτερικό; Πχ να πας με 25 ευρώ που έχεις στην τσέπη σου και να πεις στην τράπεζα διώχτα για US. Πρέπει δηλαδή να βαλουμε κάποιον γνωστό μας Έλληνα του εξωτερικού να μας εξυπηρετήσει αν έχουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Άρα δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να κάνεις μια πληρωμή στο εξωτερικό; Πχ να πας με 25 ευρώ που έχεις στην τσέπη σου και να πεις στην τράπεζα διώχτα για US. Κανενας. P.S. Μπορεις με bitcoins εαν εχεις και οπου ειναι αποδεκτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dchatz Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Ο μόνος (ηλίθιος αλλα δυνατός) τρόπος είναι πια ο εξής. Δίνεις χέρι χέρι 100 € μετρητά σε κάποιον γνωστό σου που ζει εξωτερικό ή που έχει κάρτα από τράπεζα του εξωτερικού και έχει και paypal. Μετά αυτός σε πληρώνει αυτό το ποσό μέσω paypal και το ποσό αυτό εμφανίζεται στο balance σου. Ετσι μετά το χρησιμοποιείς κανονικά. Υπάρχει ο κίνδυνος όμως να σου ανεβεί το ποσό στην κάρτα σου οπότε μετά την πάτησες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ulticool Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Κανενας. P.S. Μπορεις με bitcoins εαν εχεις και οπου ειναι αποδεκτα. Αν πω στον κολλητό μου να μου στείλει από Γαλλία στο Paypal και να κινηθώ με balance?? ΥΓ: Τωρα ειδα το μηνυμα του παιδιου απο πανω. Thx! ΥΓ2: Του δίνω 100 ευρω, τα δίνει στην εταιρια που θελω να πληρωσω κατευθείαν με καταθεση απο τραπεζα εξωτερικου και έχω εσωτερικό balance με την εταιρία στο δικό της λογιστήριο. Ηλίθιο αλλά εφικτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dchatz Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Επίσης πως μπορείς να ορίσεις να ΜΗ επιστρέφει το paypal αυτόματα το balance στην πιστωτική κάρτα; Αν πω στον κολλητό μου να μου στείλει από Γαλλία στο Paypal και να κινηθώ με balance?? ΥΓ: Τωρα ειδα το μηνυμα του παιδιου απο πανω. Thx! ΥΓ2: Του δίνω 100 ευρω, τα δίνει στην εταιρια που θελω να πληρωσω κατευθείαν με καταθεση απο τραπεζα εξωτερικου και έχω εσωτερικό balance με την εταιρία στο δικό της λογιστήριο. Ηλίθιο αλλά εφικτό; Αυτό προφανως εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας. Πρακτικά ποια εταιρεία δεν θάθελε προκαταβολή σε μετρητά για προϊόντα που θα αγοράσεις κάποτε στο μέλλον; Αλλα είναι το θέμα να έχουν στήσει τέτοιον μηχανισμό. Η Ελλάδα που ξέραμε σιγά σιγά χάνεται. Και δεν είναι πολιτικό σχόλιο αυτό. Όλοι οι πολιτικοί μπάχαλο τα έκαναν. Κρίμα, μακάρι να μη ζήσουμε τα χειρότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelaras1 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Η Ελλάδα που ξέραμε σιγά σιγά χάνεται. Και δεν είναι πολιτικό σχόλιο αυτό. Όλοι οι πολιτικοί μπάχαλο τα έκαναν. Κρίμα, μακάρι να μη ζήσουμε τα χειρότερα. που καταντήσαμε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
savageGR Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Μολις εκανα αγορα απο banggood για δοκιμή και έγινε κανονικά.Βέβαια με balance.****Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα capital controls, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της ΡayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή.**** Εμενα το balance ειναι απο παιδι που μου εστειλε απο εξωτερικό οπότε η μονη λυση πλέον Μολις εκανα αγορα απο banggood για δοκιμή και έγινε κανονικά.Βέβαια με balance.****Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα capital controls, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της ΡayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή.**** Εμενα το balance ειναι απο παιδι που μου εστειλε απο εξωτερικό οπότε η μονη λυση πλέον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
so_kriti Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Πες μου οτι δεν ειχες χρεωστικη πειραιως. Ωστε να εξακολουθουν οσα ειπαν τα παιδια πιο πανω, οτι με χρεωστικη πειραιως+paypal, γινονται αγορες. δυστηχως χρεωστικη πειραιως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 δυστηχως χρεωστικη πειραιως Τελος λοιπον.... :( Την Τρίτη θα επανεξεταστούν τα όρια αναλήψεων http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500009995 Ελπιζω αν τα αυξησουν, να μην ξεχασουν να ανοιξουν εστω και με πλαφον, τις αγορες προς το εξωτερικο... Μας εχουν κρεμασει ποικιλοτροπως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Προφανώς δεν έχει καταλάβει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ, ο περιορισμός θα υπάρξει για πολύ καιρό και αν δεν ανοίξουν γρήγορα τη κάνουλα από την Ευρώπη, να είσαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεγαλύτερο περιορισμό (μικρότερο ποσό ανάληψης). Η αδυναμία προσωπικών αγορών από το εξωτερικό, είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί, ακόμη κι αν πάρει πολύ καιρό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Τα cc θα μεινουν. Αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει εστω με μικρο πλαφον, να δοθει η δυνατοτητα για συναλλαγες απο το εξωτερικο. Δεν εχει σημασια αν εχεις ευρω ή δραχμη. Δεν μπορεις να κλεινεις την δυνατοτητα αγορων απο το εξωτερικο. Παρεπιπτοντως να πω, οτι γνωστη μου θα γεννησει σε λιγο καιρο, και τρεμει στην κυριολεξια, γιατι ηδη της εχουν πει οτι δεν υπαρχει 'επισκληρηδειος' για την γεννα, λογω της γενικοτερης καταστασης. Φυσικα, ειναι εισαγομενο προιον. Λοιπον, ανοιξτε το μυαλο σας, η δυνατοτητα αγορων απο το εξωτερικο, ειναι κατι τρομερο, το οποιο εχει πολλες αλυσιδωτες αντιδρασεις. Δεν μιλαμε μονο για απλα-τετριμενα πραγματα. Οταν αποκοβεσαι απο τον κοσμο, εχει ολεθριες συνεπειες. Ειτε με ευρω, ειτε με δραχμη, δεν νοειται πληρης απαγορευση συναλλαγων με εξωτερικο. Ειναι απλα αδιανοητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Powerfull Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Με το ανάποδο τι συμβαίνει; Εγώ πχ που περιμένω ένα refund από πληρωμή με κάρτα θα το λάβω κανονικά, ή δεν θα μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 τα ορια αναληψεων μαλλον θα τα μειωσουν για να μπορεσουν να πληρωθουν οι ιδιοι(δημοσιο) πιστευω οτι το αποτλεσμα θα παιξει ρολο στη παρα περα ρευστοτητα μεσω ΕΛΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Τα cc θα μεινουν. Αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει εστω με μικρο πλαφον, να δοθει η δυνατοτητα για συναλλαγες απο το εξωτερικο. Δεν εχει σημασια αν εχεις ευρω ή δραχμη. Δεν μπορεις να κλεινεις την δυνατοτητα αγορων απο το εξωτερικο. Παρεπιπτοντως να πω, οτι γνωστη μου θα γεννησει σε λιγο καιρο, και τρεμει στην κυριολεξια, γιατι ηδη της εχουν πει οτι δεν υπαρχει 'επισκληρηδειος' για την γεννα, λογω της γενικοτερης καταστασης. Φυσικα, ειναι εισαγομενο προιον. Λοιπον, ανοιξτε το μυαλο σας, η δυνατοτητα αγορων απο το εξωτερικο, ειναι κατι τρομερο, το οποιο εχει πολλες αλυσιδωτες αντιδρασεις. Δεν μιλαμε μονο για απλα-τετριμενα πραγματα. Οταν αποκοβεσαι απο τον κοσμο, εχει ολεθριες συνεπειες. Ειτε με ευρω, ειτε με δραχμη, δεν νοειται πληρης απαγορευση συναλλαγων με εξωτερικο. Ειναι απλα αδιανοητο. Επαναλαμβάνω αυτό που σου είπε ο jkoukos παραπάνω. Προφανώς, δεν έχεις καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης που ζούμε. Θα προσπαθήσω να περιγράψω την πραγματική κατάσταση, με λίγα λόγια, και χωρίς ανάμιξη του πολύ σοβαρού ερωτήματος, για το οποίο θα ψηφίσουμε αύριο. Κλειστές τράπεζες σημαίνει έλλειψη ρευστότητας χρήματος στο τραπεζικό σύστημα, δηλαδή ΠΤΩΧΕΥΣΗ της χώρας. Και, τυπικά, μπήκαμε σ' αυτή την κατάσταση με την ΠΝΠ που ορίζει το πλαίσιο και τους κανόνες της Τραπεζικής Αργίας (ΦΕΚ 65/Α/28.6.2015). Έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι τα χρήματα που υπάρχουν στις τράπεζες καλύπτουν τις ανάγκες του ορίου των 60€ (50€ στην πραγματικότητα, αφού τα 20άρικα εξαφανίστηκαν) μέχρι και τη ΔΕ. Αυτή η κατάσταση της έλλειψης ρευστότητας δεν διορθώνεται σε μια ή δύο ή περισσότερες μέρες. Τη ΔΕ 6/7 συνεδριάζει η ΕΚΤ για να αποφασίσει τι θα κάνει με το θέμα της Ελλάδας. Το πιθανότερο είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι δεν θα αλλάξει τίποτε αφού η κατάσταση θα είναι η ίδια όπως και την ημέρα που πήρε την απόφαση να μην αυξήσει το όριο. Και, για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι εξακολουθούμε να είμαστε εκτός προγράμματος από την ΤΡ 30/6 και δεν υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ. Με βάση αυτά τα δεδομένα και το καταστατικό της, η ΕΚΤ δεν μπορεί να μας χρηματοδοτήσει. Επομένως, το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί, από μόνο του, ικανό στοιχείο για να αλλάξει απόφαση η ΕΚΤ. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι ότι θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ με την οποία θα παραταθεί η ισχύς της προηγούμενης, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με νέο όριο ανάληψης, δεδομένου ότι το διαθέσιμο υπόλοιπο στις τράπεζες είναι ελάχιστο. Και αυτή η τακτική μπορεί να επαναληφθεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι την όποια νέα συμφωνία με την ΕΕ (με ή χωρίς το ΔΝΤ). Δεν θέλω να περιγράψω, αναλυτικά, της συνέπειες αυτής της κατάστασης, στην καθημερινή μας ζωή, αλλά καθένας μπορεί να τις καταλάβει. Το παράδειγμα που ανέφερες είναι σοβαρό και μπορώ να το ενισχύσω με πολλά περισσότερα αλλά η διαχείριση μιας κατάστασης, όπως αυτή που βιώνουμε, από την αρχή της εβδομάδας, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει ξεχωριστά όλες αυτές τις περιπτώσεις αλλά και πολλά σχετικά θέματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα. τα ορια αναληψεων μαλλον θα τα μειωσουν για να μπορεσουν να πληρωθουν οι ιδιοι(δημοσιο) πιστευω οτι το αποτλεσμα θα παιξει ρολο στη παρα περα ρευστοτητα μεσω ΕΛΑ Όπως ανέλυσα παραπάνω, δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (όποιο και αν είναι) θα επηρεάσει την απόφαση της ΕΚΤ, για τους λόγους που ανέφερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Και σε συνέχεια αυτών που ανέφερε σωστά ο @makfil, όταν καταλήξουμε σε συμφωνία και η ΕΚΤ αποφασίσει επέκταση/αύξηση της χρηματοδότησης, δεν είναι δυνατόν αμέσως να έχουμε κατάργηση των περιορισμών. Και αυτό διότι όλοι σχεδόν θα τρέξουμε να τραβήξουμε όλες τις εναπομένουσες καταθέσεις. Σήμερα αυτές είναι περίπου 120 δις ευρώ (λογιστική εγγραφή και χωρίς κούρεμα). Αυτό το νούμερο σε φυσικό νόμισμα δεν υπάρχει, άρα γυρνάμε πάλι στο σημείο 0. Πρέπει πρώτα να επέλθει εμπιστοσύνη του κόσμου στο σύστημα και όσο γρηγορότερα γίνει, τόσο συντομότερα θ' αρθούν οι περιορισμοί. Φυσικά πρώτα θα γίνει προς τα εκεί που είναι άμεσες και σταδιακά θα προχωρούν βήμα-βήμα και αυξάνοντας σταδιακά τις ημερήσιες αναλήψεις. Οι προσωπικές αγορές των ιδιωτών και ειδικά για καταναλωτικά είδη από το εξωτερικό, είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί και πιθανότατα το τελευταίο βήμα πριν την οριστική άρση των περιορισμών, μιας και το πρώτο μέλημα είναι ν' αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό χρήμα στις Τράπεζες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα