Προς το περιεχόμενο

Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, πριν από λίγο έκανα μια αγορά από ebay, με prepaid συνδεδεμένη στο paypal, και πέρασε. Όχι τίποτα σπουδαίο, ούτε 7€.

2 λεπτά αργότερα πήγα να κάνω άλλη μία αγορά, ούτε 2€, και δεν πέρασε. Προσπάθησα από άλλους πωλητές, τα ίδια. Go figure...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξεχασε το

Ναι έχω κάνει εγώ με Skrill Mastercard

Λοιπόν, πριν από λίγο έκανα μια αγορά από ebay, με prepaid συνδεδεμένη στο paypal, και πέρασε. Όχι τίποτα σπουδαίο, ούτε 7€.

2 λεπτά αργότερα πήγα να κάνω άλλη μία αγορά, ούτε 2€, και δεν πέρασε. Προσπάθησα από άλλους πωλητές, τα ίδια. Go figure...

περίεργα πράγματα..

Η αγορά των 2 ευρώ που απορρίφθηκε ήταν από τον ίδιο πωλητή που έκανες την αγορά των 7 ευρώ;

Μολις μου ηρθε email απο paypal οτι πληρωσα το vickmall, αλλα βλεπω μεσω του ebanking της πειραιως οτι τα χρηματα ειναι ακομα σε δεσμευση. Περιεργα πραγματα... Ισως απλα να αργει η ολη διαδικασια.

Εννοώ μη αυτόματα :Ρ

πως πας στον λογαριασμό σου στην paypal πατάς στο top up και "φορτωνεις" τον λογαριασμό από μια κάρτα με το υπόλοιπο που θες. Κάτι το οποίο δεν γίνεται από τα capital controls και μετά.

Θεωρώ πως σημαίνει ότι ναι μεν ο πωλητής παρέλαβε το αίτημα της αγοράς αλλά η τράπεζά σού ακόμα δεν έχει εγκρίνει την πληρωμή και πολύ πιθανό να μην γίνει

Τι γλώσσα μιλάει;

A καταλαβα . ναι οντος οταν παω top up add money instantly μου βγαζει το μυνημα dear customer κλπ κλπ. Σε ευχαριστω.

Η αγορά των 2 ευρώ που απορρίφθηκε ήταν από τον ίδιο πωλητή που έκανες την αγορά των 7 ευρώ;

Όχι, δεν είχε αυτό που ήθελα. Στην Κίνα είναι αυτός, όπως και οι περισσότεροι από τους άλλους 15 που δοκίμασα. Τι διαφορετικό να έχει;

Στο iHerb στις 25/9/2015 έβαλα προϊόντα στο καλάθι αλλά δεν με άφηνε να πάω ταμείο. Μετά παρατήρησα πως Ελλάδα στέλνει μόνο με Airmail χωρίς tracking number και μέχρι ένα ορισμένο βάρος 4lbs (1814 grams). Αν τα προϊόντα στο καλάθι το υπερβαίνουν τότε η επιλογή Airmail γίνεται «γκρίζα» και δεν προχωράει η παραγγελία. Έπειτα έφτιαξα ένα καλάθι βάρους 3,99 lbs και το Airmail ενεργοποιήθηκε.

Στο ταμειο με VISA Eurobank προπληρωμένη έβγαζε σφάλμα στην πληρωμή με κόκκινα γράμματα.

Παρατήρησα πως στο νόμισμα είχα EURO και το άλλαξα σε USD ($). Ξαναπροσπάθησα και η πληρωμή έγινε κανονικά. Σε λίγες ώρες η παραγγελία ταχυδρομήθηκε με FedEx-GlobalMailLt χωρίς tracking (Unfortunately, FedEx-GlobalMailLt does not have a tracking system).

Άρα στο iHerb θέλει νόμισμα USD και βάρος κάτω από 4lbs.

.....................................................................................

πηγή: Capital controls Tι ισχύει από σήμερα 28 Σεπ.'15 

• Για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Οι αγορές από το εξωτερικό μέσω διαδικτύου κατά κανόνα επιτρέπονται, πλην ορισμένων εξαιρέσεων (π.χ. αγορά ειδών ρουχισμού, διαδικτυακό στοίχημα κ.α.).

Έχεις απόλυτο δίκιο. Με αλλαγή νομίσματος σε USD ή παραγγελία εκτελέστηκε αμέσως. Η όλη υπόθεση με είχε ξενυχτήσει μέχρι που τα παράτησα. Απλά έλειψα και είχα καιρό να διαβάσω τη ροή στο νήμα.

Αν το iHerb τρέξει με Airmail shipping method χωρίς tracking nr. πιστεύω είναι ασυναγώνιστο.

ps. Κάρτα debit Eurobank συνδεδεμένη με καταθετικό λογ/σμό.

Πολλά ευχαριστώ.

Θελω να κανω μια παραγγελια απο thomann, θα μπορεσω? εχω χρεωστικη visa πειραιως...

Κάνε την παραγγελία και δώσε την κάρτα σου έξω από το Paypal. Έτσι θα περάσει

Κάνε την παραγγελία και δώσε την κάρτα σου έξω από το Paypal. Έτσι θα περάσει

Εννοεις να πληρωσω κατ ευθειαν με την χρεωστικη ετσι? Χωρις paypal καθολου δηλαδη.

ανοίγεις το ''ασχετο'' email σου, πατάς το ''Pay Now'' και στη σελίδα που ανοίγει πατάς ''Continue''. Στην επόμενη σελίδα πατάς ''Pay with my credit or debit card''

κάτω είναι 

http://www.mediafire.com/view/byx1jf096j89n4x/paypal.png

Προσπαθω και εγω απο το μεσημερι να βαλω νεα καρτα για να παρω balance απο μια καρτα εθνικης και δεν την παιρνει με τιποτα.Μου βγαζει αυτο.

You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.

Μόλις δοκίμασα να στείλω χρήματα σε email address στο εξωτερικό από το paypal χωρίς επαρκές balance και τα κατάφερε!!

(δηλ. κάποια τα πήρε από το balance και τα υπόλοιπα που χρειαζόντουσαν από την κάρτα μου - Πειραιώς prepaid mastercard).

Τώρα βέβαια το περίεργο ειναι ότι δεν το βλέπω στις κινήσεις του paypal, ούτε μου ήρθε μήνυμα να επιβεβαιώσει τη συναλλαγή, αλλά βλέπω στο winbanking ότι τα χρήματα δεσμεύτηκαν στην κάρτα μου.

edit: Αρχίζω και ανησυχώ που δε φαίνεται πουθενά η συναλλαγή μου, εκτός από τα δεσμευμένα χρήματα στην τράπεζα.

Καλησπερα παιδια. Εχω μια ερωτηση αν μπορει καποιος να μου απαντησει:

Λοιπον, αν καποιος εχει Paypal και δεν εχει καποια συνδεδεμενη καρτα μεσα απλα χρησιμοποιει την μεθοδο Request Money, οι αγορες που θα κανει απο εξωτερικο αλλα και απο Ελλαδα, παιζει να φενονται? Λεω γενικα για το ποθεν εσχες.

Καλησπερα παιδια. Εχω μια ερωτηση αν μπορει καποιος να μου απαντησει:

Λοιπον, αν καποιος εχει Paypal και δεν εχει καποια συνδεδεμενη καρτα μεσα απλα χρησιμοποιει την μεθοδο Request Money, οι αγορες που θα κανει απο εξωτερικο αλλα και απο Ελλαδα, παιζει να φενονται? Λεω γενικα για το ποθεν εσχες.

Φαινονται τα χρηματα που ανεβάζεις στο ππ, τωρα πως αυτο μπορει να το χρησιμοποιήσει σε βαρος σου το κρατος, μόνο ο Υπ. Οικ. το ξερει, οι αγορες δεν φαίνονται γιατι δεν υπαρχει καποια κίνηση που να καταγράφεται στις τράπεζες απο το balance

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...