Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς σε κάποιο super  market να χρεώσεις 4μισι ευρώ και την υπόλοιπη διαφορά σε μετρητά.

Λες να πιάνει η prepaid Attica;

Οκ, θα το κοιτάξω, ευχαριστώ! :-)

Κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω:

Κοιτάω την κίνηση της κάρτας μου και βλέπω πχ στις αγορές που έκανα σε άλλο νόμισμα, το ποσό που αφαιρέθηκε σε ευρώ, και δίπλα ένα ποσό εξόδων, συνήθως λίγοτερο από 1 ευρώ.

Απ'ότι καταλαβαίνω αυτό είναι η προμήθεια της τράπεζας για μετατροπή από δολλάριο σε ευρώ ε;

Ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας:

Συμφέρει να αφήνω την τράπεζα να κάνει τη μετατροπή και να παίρνει την προμήθεια, ή να κάνει την μετατροπή το εκάστοτε site που χρησιμοποιώ;

Πχ. από amazon μπορώ να διαλέξω σε τί νόμισμα θέλω να πληρώσω.

• Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μπορώ να πληρωθώ μέσω Paypal κι επειτα να κάνω withdraw funds στην κάρτα μου ωστε να βγάλω τα χρήματα μέσω ΑΤΜ (έστω και σπαστά με το οριο των 420 εβδομαδιαίως)?

Η χρεωστική είναι της Αlpha.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Προσπαθώ να παραγγείλω από amazon uk με Prepaid VISA Πειραιώς (είναι η "αναβαθμισμένη" Prepaid της πρώην Κύπρου) αλλά τρώω ασύστολα "Payment Declined".Εχει καταφέρει κάποιος κάτι με αυτή την κάρτα;Με την Prepaid Mastercard Πειραιώς κάποιοι λέτε ότι είχατε καλύτερη τύχη.Σκέφτομαι να βγάλω μια τέτοια,αλλά φοβάμαι και άλλη απόρριψη και δεν θα το αντέξω...

Δημοσ.

Αγαπητε φιλε,

κανε οτι εκανα και εγω, μετέφερε το domain σου σε ελληνα registar.

Μπράβο, φοβερή συμβουλή. Αυτό είναι η λύση, να στραφούμε μόνο σε Έλληνες providers και registars. Οι τιμές και οι παροχές είναι ίδιες ακριβώς. Τι, δεν είναι? 

Μακάρι φίλε μου να μπορούσα να σε βοηθήσω πρακτικά για το domain σου, μακάρι να σε βοηθήσει κάποιος άλλος που θα μπορεί. Και φυσικά να μην σου πάρει 20ε. Τώρα τα υπόλοιπα φαιδρά νομίζω δεν τα χρειάζεται το thread. Ας έρθει ένας mod να σβήσει τέτοιες "λύσεις" και ας σβήσει και τα δικά μου μηνύματα μαζί. 

Αλλά πραγματικά, αν είναι να, και μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια, ας είναι πραγματική. Το "πάνε σε Έλληνα provider/registar" δεν είναι λύση και σίγουρα το παλικάρι δεν χρειαζόταν κάποιον να του πει πως γίνεται. Αν ήθελε και τον συνέφερε, θα το έκανε. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μπορώ να πληρωθώ μέσω Paypal κι επειτα να κάνω withdraw funds στην κάρτα μου ωστε να βγάλω τα χρήματα μέσω ΑΤΜ (έστω και σπαστά με το οριο των 420 εβδομαδιαίως)?

Η χρεωστική είναι της Αlpha.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αν και μπορείς κανονικά να κάνεις αυτό που ζητάς χωρίς περιορισμό σκέψου πρώτα αυτό:

Πριν πράξεις οτιδήποτε, σκέψου απλά ότι μπορείς άνετα να εξυπηρετήσεις-βοηθήσεις πολύ κόσμο εδώ πέρα μέσα που έχει ανάγκη να μεταφέρει λεφτά στο paypal. Αν θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο, μπορείς απλά να συνεννοηθείς με μέλη του forum , ίσως να βρεθείτε από κοντά και να κάνετε κάποια συναλλαγή χέρι με χέρι, paypal με paypal. Να σου δώσουν cash και να τους μεταφέρεις λεφτά στο paypal.

Δεν κάνω πλάκα. Απλά σκέψου το.

Μπράβο, φοβερή συμβουλή. Αυτό είναι η λύση, να στραφούμε μόνο σε Έλληνες providers και registars. Οι τιμές και οι παροχές είναι ίδιες ακριβώς. Τι, δεν είναι? 

Μακάρι φίλε μου να μπορούσα να σε βοηθήσω πρακτικά για το domain σου, μακάρι να σε βοηθήσει κάποιος άλλος που θα μπορεί. Και φυσικά να μην σου πάρει 20ε. Τώρα τα υπόλοιπα φαιδρά νομίζω δεν τα χρειάζεται το thread. Ας έρθει ένας mod να σβήσει τέτοιες "λύσεις" και ας σβήσει και τα δικά μου μηνύματα μαζί. 

Αλλά πραγματικά, αν είναι να, και μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια, ας είναι πραγματική. Το "πάνε σε Έλληνα provider/registar" δεν είναι λύση και σίγουρα το παλικάρι δεν χρειαζόταν κάποιον να του πει πως γίνεται. Αν ήθελε και τον συνέφερε, θα το έκανε. 

"Έλληνας registar" σε international domains, είναι σπάνιο φαινόμενο. Κυρίως είναι "Έλληνας reseller", ασχέτως πως εμφανίζεται. Δεν ξέρω αν εταιρίες όπως πχ το παπάκι κλπ έχουν προβλήματα ή με ποιον τρόπο τα αντιμετωπίζουν, να πληρώσουν τους domain providers τους (πχ enom).

Όσο για τις τιμές, sorry κι' ολας αλλά για ένα .com, έξω το βρίσκεις 7-8USD, Ελλάδα ίσως σε ακριβές περιπτώσεις να το πετύχεις 10Ευρώ.

Η διαφορά δεν είναι δραματική, αν υπολογίσεις τα έξοδα και το κέρδος του reseller.

Μην είμαστε υπερβολικοί σε κάθε απάντηση μας.

• Like 2
Δημοσ.

Οκ τοτε ας δωσει 20 ευρω αντι για 9,5 που εχει το NET domain στην Ελλαδα. Η ακομα ας το χασει το παλικαρι.

Ελικρινα δεν αντιλαμβανομαι την επιθεση.

Δημοσ.

Προσπαθώ να παραγγείλω από amazon uk με Prepaid VISA Πειραιώς (είναι η "αναβαθμισμένη" Prepaid της πρώην Κύπρου) αλλά τρώω ασύστολα "Payment Declined".Εχει καταφέρει κάποιος κάτι με αυτή την κάρτα;Με την Prepaid Mastercard Πειραιώς κάποιοι λέτε ότι είχατε καλύτερη τύχη.Σκέφτομαι να βγάλω μια τέτοια,αλλά φοβάμαι και άλλη απόρριψη και δεν θα το αντέξω...

Εμένα τη δέχτηκε την prepaid mastercard Πειραιώς στο αγγλικό αμαζον.

Βέβαια ίσως εξαρτάται και από το ποσό που δίνεις και τί αγοράζεις.

Δημοσ.

Οκ τοτε ας δωσει 20 ευρω αντι για 9,5 που εχει το NET domain στην Ελλαδα. Η ακομα ας το χασει το παλικαρι.

Ελικρινα δεν αντιλαμβανομαι την επιθεση.

Γιατί να δώσει 20 αδερφέ? Βάζεις το καπέλο που πρότεινε το παιδί ως εγγενές μέρος της τιμής? Εγώ δεν πιστεύω πως θα βρεθεί μέλος τους φόρουμ να του πάρει τα διπλά για να βοηθήσει. Δεν κάνω επίθεση, λέω ξερά πως η πρόταση σου στερείται κάθε νοήματος. Προφανώς ξέρει την ύπαρξη της Ελληνικής αγοράς, δεν νομίζω να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη.

Αν και αυτές τις μέρες εγώ εύχομαι να βρισκόμουν σίγουρα σε άλλη χώρα.

Δημοσ.

Θα ηθελα μια βοηθεια. Εχω βαλει εδω και 10 μερες καποια λεφτα στην χρεωστικη μου για παραγγελειες στο ebay. Γνωιζω οτι δεν μπορω να παραγγειλω λογω των καπιταλ κοντρολς αλλα στο paypal δεν αναγνωριζει καν το ποσο που εβαλα οτι και να κανω μου λεει οτι εχω 0 υπολοιπο.  Αν γνωριζει καποιος ας μου πει .

Δημοσ.

Θα ηθελα μια βοηθεια. Εχω βαλει εδω και 10 μερες καποια λεφτα στην χρεωστικη μου για παραγγελειες στο ebay. Γνωιζω οτι δεν μπορω να παραγγειλω λογω των καπιταλ κοντρολς αλλα στο paypal δεν αναγνωριζει καν το ποσο που εβαλα οτι και να κανω μου λεει οτι εχω 0 υπολοιπο.  Αν γνωριζει καποιος ας μου πει .

όταν βάλεις χρήματα σε οποιαδήποτε κάρτα, δεν εμφανίζεται στο paypal!

στο paypal θα εμφανιστεί στο balance κάποιο ποσό μόνο όταν σε πληρώσουν (ή πάρεις κανά refund)

Απλώς όταν πας να αγοράσεις κάτι με paypal (σε κανονικές συνθήκες, όχι τώρα), το paypal τραβάει τα χρήματα από την τράπεζα και τα στέλνει.

Άρα τα χρήματά σου και το υπόλοιπό σου τα βλέπεις μόνο στο λογαριασμό σου στην τράπεζα.

Όχι στο paypal.

Δημοσ.

όταν βάλεις χρήματα σε οποιαδήποτε κάρτα, δεν εμφανίζεται στο paypal!

στο paypal θα εμφανιστεί στο balance κάποιο ποσό μόνο όταν σε πληρώσουν (ή πάρεις κανά refund)

Απλώς όταν πας να αγοράσεις κάτι με paypal (σε κανονικές συνθήκες, όχι τώρα), το paypal τραβάει τα χρήματα από την τράπεζα κάρτα και τα στέλνει.

Άρα τα χρήματά σου και το υπόλοιπό σου τα βλέπεις μόνο στο λογαριασμό σου στην τράπεζα.

Όχι στο paypal.

fixed :P

Δημοσ.

Άντε μια τελευταία φορά από εμένα.

Το thread έχει τίτλο "Capital controls, Paypal, Ebay, αγορές εξωτερικού"

Παρακαλώ λοιπόν, χωρίς να είμαι mod, να μην προμοτάρουμε εδώ τις λύσεις τύπου γύρνα το στην εγχώρια αγορά. Δεν έχω κάτι μαζί της, ανοίξτε ένα thread και γράψτε το εκεί όσο θέλετε.

Εδώ μας νοιάζει, τους περισσότερους θέλω να πιστεύω, πως θα βρούμε λύσεις για αγορές από το εξωτερικό. Αυτές που με το έτσι θέλω δεν μας αφήνουν να κάνουμε με τα λεφτά μας.

• Like 1
Δημοσ.

Άντε μια τελευταία φορά από εμένα.

Το thread έχει τίτλο "Capital controls, Paypal, Ebay, αγορές εξωτερικού"

Παρακαλώ λοιπόν, χωρίς να είμαι mod, να μην προμοτάρουμε εδώ τις λύσεις τύπου γύρνα το στην εγχώρια αγορά. Δεν έχω κάτι μαζί της, ανοίξτε ένα thread και γράψτε το εκεί όσο θέλετε.

Εδώ μας νοιάζει, τους περισσότερους θέλω να πιστεύω, πως θα βρούμε λύσεις για αγορές από το εξωτερικό. Αυτές που με το έτσι θέλω δεν μας αφήνουν να κάνουμε με τα λεφτά μας.

Το παλικάρι μπορεί να ΜΗΝ ξέρει ότι οποιαδήποτε στιγμή θέλει, ακόμα και σε grace period μπορεί να κάνει transfer το domain του σε Ελληνικό registar.

Από το να το χάσει του προτείνουμε κάτι που,μπορεί μέσα στον πανικό του, να μην του πέρασε από το μυαλό. Αν του είχε περάσει και έχει πρόβλημα με την μεταφορά σε Ελληνικό provider, πιστεύω θα το ανέφερε.

Μια απάντηση του στυλ αγόρασε 20 καθαριστικά με κουπόνια από το pockee και χρησιμοποίησε την επιστροφή για να πληρώσεις το domain, θα ήταν αποδεκτή από εσένα, αλλά απλά αστεία σαν λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα.

Δεν σε πείραξε η επανάληψη της ερώτησης σε κάθε σελίδα, πως αγοράζω από το ebay, από άτομα που δεν έχουν καθίσει να διαβάσουν πίσω 1-2 σελίδες, σε πείραξε η λύση που προτάθηκε;

Δεν του προτείναμε να πληρώσει 250 για κάτι που έξω το βρίσκει 20. Του προτείναμε για κάτι που η διαφορά "εγχώριου" με ξένου, είναι πολύ μικρή ως αμελητέα για ένα θέμα που τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Και στο κάτω κάτω, forum είναι, συζήτηση κάνουμε πάνω σε μια απορία ενός συμφορουμίτη

Και για να μην θεωρήσεις το post μου επίθεση, σου έκανα έντονη την απάντηση μου στα πλαίσια του συγκεκριμένου thread

• Like 2
Δημοσ.

Έχω λιώσει το θέμα, αλλά δεν είδα πουθενά μια απάντηση :

Μεταφορά σε αξιόπιστα άτομα στο ebay, κατευθείαν στην τράπεζα του στο εξωτερικό μέσω web banking γίνεται;

Δημοσ.

Έχω λιώσει το θέμα, αλλά δεν είδα πουθενά μια απάντηση : Μεταφορά σε αξιόπιστα άτομα στο ebay, κατευθείαν στην τράπεζα του στο εξωτερικό μέσω web banking γίνεται;

Nope

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...