Προς το περιεχόμενο

Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οκ ας πουμε οτι ξεμπλοκαρει...πως γινεται η διαδικασια και πληρωνω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι το είχαν πει οτι μπορείς. Το όριο των 60 δεν μπήκε στις αγορές, μόνο στις αναλήψεις.

O Gi0 πριν που ρώτησα (αν μπορώ να αγοράσω με prepaid από το εξωτερικό), μου είπε δε γίνεται.

Τελικά τί ισχύει;

Βέβαια δεν έχω φορτίσει τώρα την κάρτα, αλλά αν ανοίξουν οι τράπεζες και πάω να τη φορτίσω (αλλά παραμένουν τα capital controls) θα μπορώ να ψωνίσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά το ότι δεν σε αφήνουν να φορτίσεις προπληρωμένες, ενώ χρεωστικές και πιστωτικές ναι μου δίνει να καταλαβώ ότι αυτό γίνεται γιατί τα χρήματα των προπληρωμένων δεν μένουν στην τράπεζα, αλλά φεύγουν για εξωτερικό... ΑΡΑ όσες προπληρωμένες φορτίστηκαν πριν το capital control νομίζω είναι ok για αγορές από εξωτερικό, αυτό κατάλαβα και από εδώ.

Ελπίζω να έπεσα μέσα!

Επεξ/σία από Seinen

εμενα παντως δεν μ αφηνει να κανω συναλλαγη με εξωτερικο ουτε με prepaid (ειχα χρηματα μεσα πριν το capital control) αλλα και ουτε με paypal(μ εστειλε φιλος απο γερμανια) αν και υπαρχουν στο balance.

παιδια η τραπεζα μπλοκαρει οποιαδηποτε εντολη πληρωμης της στελνεται απο το εξωτερικο.

Ειτε αυτη ειναι αλλη τραπεζα με την την οποια συνεργαζεται ενα καταστημα, ειτε paypal κτλ

Δεν την νοιαζει την τραπεζα αν εσυ εχεις βαλει να σου ερθει η εντολη πληρωμης στην προπληρωμενη, ή στην κυρια χρεωστικη καρτα. δε θα την ολοκληρωσει.

Για να μην ταλαιπωρουμαστε το paypal βλεπωντας αυτη την κατασταση μπλοκαρε απο μονο του τις ελληνικες τραπεζες. Οποτε πλεον δεν στελνει καν εντολη πληρωμης σε ελληνικες τραπεζες που θα ετρωγε πορτα ουτως ή αλλιως

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι λεφτα που φευγουν στο εξωτερικο ειναι χαμενα λεφτα για καποιον που θα ειχε σκοπο εν καιρω να κανει ενα οριζοντιο κουρεματακι στις καταθεσεις. Οποτε τι πιο πανουργο απο το να μπλοκαρει τις αγορες απο εξωτερικο. Για να μην φυγει ουτε ευρω απο την τσεπη του

εγινε τη Παρασκευη αυτο??  γιατι εγω και πολλοι αλλοι πηραμε επιστροφες στις καρτες μας κανονικα απο δευτερα μεχρι και πεμπτη

Στην Κυπρο απο οτι καταλαβα με το που ανοιξαν οι τραπεζες εδωσαν οριο αναληψης τα 300 ευρω και οριο αποστολης χρηματων στο εξωτερικο μεσω χρεωστικης τα 5000 ευρω τον μηνα.

Εδω τo ειδα. Προσεξτε την περιπτωση 3 (iv)

Στην Κυπρο απο οτι καταλαβα με το που ανοιξαν οι τραπεζες εδωσαν οριο αναληψης τα 300 ευρω και οριο αποστολης χρηματων στο εξωτερικο μεσω χρεωστικης τα 5000 ευρω τον μηνα.

Μακαρι να ισχυσει κι εδω το ιδιο, αμεσα με το ανοιγμα των τραπεζων, και με αυτα τα ορια.

Πώς γίνεται να μεταφέρεις λεφτά έξω με χρεωστική;

Πώς γίνεται να μεταφέρεις λεφτά έξω με χρεωστική;

Οπως εχουμε πει, επι του παροντος, καθε κινηση χρηματος προς το εξωτερικο, ειναι αδυνατη.

-------

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση συμφωνίας

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ti-tha-ginei-me-tis-trapezes-se-periptwsh-symfwnias.3570485.html

Με το εξωτερικο ομως δεν μας λενε τι θα γινει.

Οπως εχουμε πει, επι του παροντος, καθε κινηση χρηματος προς το εξωτερικο, ειναι αδυνατη.

-------

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση συμφωνίας

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ti-tha-ginei-me-tis-trapezes-se-periptwsh-symfwnias.3570485.html

Με το εξωτερικο ομως δεν μας λενε τι θα γινει.

Ναί, αυτό το ξέρω. Λέω για το link με τα capital controls της Κύπρου.

Δεν χρειαζεται να επαναλαμβανετε οτι μπορειτε συναλλαγες εσω balance γιατι ειναι λογικο! Δεν περνανε απο ελληνικες τραπεζες αλλα γινεται στα εσω του paypal.

Εγω θελω να ρωτησω για το αντιθετο κυριως να το επιβεβαιωσω. Θελω να στειλω λεφτα απο το balance στο λογαριασμο μου ελλαδα. Αυτο το εχει κανει κανεις? ωστε να αποφυγω τα reutrn fees αν φανε πορτα στην εισοδο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...