Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση περί του δημοψηφίσματος.

jackc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα οποια ποσα προοριζονταν για ανακεφαλαιωση των τραπεζων και ποσα εμεναν μετα ?

Ολα ειναι για τους καταθετες. Η ΕΚΤ δεν συμμετεχει σε ΑΜΚ. ΑΜΚ εγινε με λεφτα που εδωσε (δανειστικε) η κυβερνηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι λές ρε μεγάλε?

Τι προσωπική επίθεση είναι αυτή?

Πότε έχω ανοίξει εγώ τρολο-θρεντ? Μπορεί να βρω κάτι αστείο , όπως πχ τον Φλωρινιώτη με τους εξορκισμούς , αλλά απο τις μαλακίες που έχουνε ανοιχτεί κατα καιρούς όπως "Πως θα βρω γκόμενα" , είναι κλάσσης ανώτερα.

Τι εννοείς δεν παραμυθιάζω κανέναν? Τι λές?

Για ποιο πράγμα να παραμυθιάσω? Είμαι σοβαρός άνθρωπος και στο Μπλα Μπλα μπαίνω να λέω καμια κουβέντα άλλοτε σοβαρή , άλλοτε χαλαρή , και άλλοτε κανα αστείο.

Επίσης , πότε είπα εγώ ότι είμαι ιδωτικός υπάλληλος? Να σου στείλω αν θες το σάιτ της επιχείρησης. Και να με πάρεις ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!

Σε παρακαλώ πολύ , είπαμε , ανοίγουμε καμια μαλακία στο Μπλα-Μπλα , λέμε και καμια μαλακία πότε πότε , αλλά εδώ , σε αυτό το νήμα , και σε άλλα πολλά , που αφορούν το μέλλον μας , ήμαστε σοβαροί.

Νταξ?

μηδεν απλα 

Τι λες μωρε... Οτι το mega ειναι κυβερνηση; Εχεις ιδεα το τι ειναι κοινοβουλευτικη δημοκρατια; 

Ναι , στα χαρτιά....έχω ιδέα τι σημαίνει κοινοβουλευτική δικτατορία όμως....την έζησα 5 χρόνια , ειδικά όταν κατεβηκα στους Αγανακτισμένους , και έφαγα και ξύλο και χημικά.

Και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα έτσι?

μηδεν απλα 

Το επιπεδό σου ? Σίγουρα! Συνέχισε να με τρολλάρεις και να λες ανακρίβιες ....

Επίσης , θυμάσαι ποιος έδινε όπλα στον Ατατουρκ? Αγγλοι , Γάλλοι κλπ

Επίσης , η τότε αντιπολίτευση , έκανε τρομερό πόλεμο στον Βενιζέλο , και κατάφερε να τον ρίξει.

Και ΑΦΟΥ τον έριξε , με προπαγάνδα ότι θα φέρει τα παιδιά πίσω , ενώ πήγανε πιο βαθιά στην Ανατολή , τότε έγινε η

καταστροφή!

Χμμμ τι μου θυμίζει ...

Το ιστορικό ανάλογο είναι αυτό που έκανε ο Τσίπρας μην ψηφίζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές όπου διαλαλούσε ότι η λιτότητα τελειώνει με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημόνια επίσης τελειώνουν και υποσχέθηκε όσα μπορούσε περισσότερα για ν' αρπάξει την εξουσία. Το αποτέλεσμα ("η καταστροφή") ήρθε 6 μήνες μετά με το κλείσιμο των τραπεζών και την εγκαθίδρυση των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων.

Πότε θα μάθουμε απ' τα λάθη μας ;

εγω αυτοι που βλεπω να ειναι υπ[ερ του ναι ειναι

παπουδες που ψηφιζαν χρονια πασοκ νδ..

βολεμενους στο δημοσιο

παρτακηδες και κοματοσκυλα απο πασπ δαπ και παει λεγοντας

εχοντες και κατεχοντες

και αυτους που δεν θα τους επιρρεασει "ετσι νομιζουν"

με που σκασουν οι πλειστηριασμοι θα γινει το ελα να δεις..

Εσυ φιλε @Fotis13 ποσους αστεγους μπορεις να βαλεις σπιτι σου?

ποσους?  αν οχι κανενα τοτε τοτε ασε τους χαρακτηρισμους και πες το χωρις φοβους και ντροπες οτι θελεις το ναι για την παρτυ σου...

• Like 2

Λάθος , οι ΕΚΤ επέβαλλε το capital control.

Ζούμε Χούντα και δεν το καταλαβαίνετε , χούντα στα κανάλια , χούντα απο τους πολιτικούς που 5 χρόνια μας κυβερνούσανε.....

Αυτά εδώ τα ξεχάσατε???

αχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

photoshop

p1.png

Παρε και την υπογραφη

p2.png

Η καταστροφή που θα αφήσει πίσω η αριστερή κυβέρνηση όταν ολοκληρώσει τον κύκλο της θα είναι η μεγαλύτερη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που θα έχει υποστεί η χώρα.

Αυτή είναι μια φράση με την οποία έχω ξεκινήσει αρκετές φορές τα άρθρα μου τους τελευταίους έξι μήνες. Η επιβεβαίωση της φράσης αυτής πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία.

Οι τράπεζες αποκλείεται να επιστρέψουν σε κάποια υποτυπώδη κανονικότητα πριν περάσουν μήνες. Για να επιστρέψουν σε πλήρη κανονικότητα θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια. 

Οι συντάξεις που πληρώνονται αυτές τις μέρες είναι οι τελευταίες που καταβάλλονται. Οι επόμενες θα θυμίζουν έναντι, σε σχέση με τις προηγούμενες.  

Το ίδιο θα συμβεί και με τους μισθούς τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι το κράτος να είναι σε θέση να πληρώσει επιδόματα ανεργίας.

Λίγα από τα πράγματα που έχει προβλέψει τον τελευταίο χρόνο αυτή η στήλη δυστυχώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Αντιθέτως με όσα υποστήριζε η κυβέρνηση και τα στελέχη της από τον περασμένο Μάρτιο, καμιά συμφωνία δεν επετεύχθη και είχαμε ρήξη και χρεοκοπία της χώρας.

Αντιθέτως με όσα διαβεβαίωναν διάφοροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και  capital controls  ήρθαν και οι τράπεζες έκλεισαν και οι ουρές στα σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν.

Στη βάση των παλαιότερων εκτιμήσεων που επιβεβαιώθηκαν ενδιαφέρον θα είχε θα εξετάσουμε ποια είναι τα σενάρια για τα επόμενα βήματα της χώρας και της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Όπως γράφαμε και χθες, ασχέτως αποτελέσματος, επειδή το πλήγμα που έχει δεχθεί η ελληνική οικονομία είναι ισχυρότατο, η επόμενη Δευτέρα δεν μπορεί να είναι καλύτερη από την Παρασκευή.

Το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ θα παίξει ρόλο μόνο στο αν η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται από το χαμηλό επίπεδο που θα διαμορφωθεί μέσα στο καλοκαίρι σε έξι μήνες ή έξι χρόνια. 

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν, αφού δεν πρόεκυψε κανένας πανικός στις αγορές που να τρομάξει το διεθνή παράγοντα, πως ακόμη και ένα ποσοστό 100% να λάβει το ΟΧΙ οι ξένοι δεν έχουν κανένα λόγο να υποχωρήσουν. Οι ουρές στα ΑΤΜ, τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια δεν γίνονται ούτε στην Ουάσιγκτον, ούτε στη Βόνη, ούτε στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Είναι ζήτημα χρόνου πλέον να αδειάσουν οι αποθήκες των σούπερ μάρκετ και να έχουμε ελλείψεις και controls στα σούπερ μάρκετς. Όπως ακριβώς στη Βενεζουέλα όπου επιτρέπεται να αγοράζονται μόνο συγκεκριμένες ποσότητες αγαθών.

Η κυβέρνηση θα πάει να ζητήσει μια καλύτερη συμφωνία και θα συναντήσει συμπαγή τοίχο.  Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάει ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ θα είναι όχι για να ζητήσει 25 δισ. και "κούρεμα" του χρέους αλλά ανθρωπιστική βοήθεια. Θα πάει να ζητήσει να σταλούν φορτηγά με μακαρόνια και ρύζι όπως συνηθίζεται να αποστέλλονται σε χώρες της Αφρικής. 

Αν δύσκολα θα αποφύγουμε την ανάγκη να μας στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια, οι μέρες του κ. Τσίπρα στην εξουσία είναι πλέον μετρημένες.

Είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα η διάλυση της οικονομίας και η διαφαινόμενη άρνηση των ξένων να συνομιλήσουν ή να συμφωνήσουν οτιδήποτε με τους κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, πολύ σύντομα θα οδηγήσει σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με άλλο πρόσωπο επικεφαλής. 

Την κυβέρνηση αυτή θα τη στηρίξουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται σε τι αδιέξοδο και καταστροφή έχουν φέρει τη χώρα και ιδίως τα φτωχότερα στρώματα που είναι και αυτά που θα υποφέρουν περισσότερο. 

Οτι λεμε τοσες μερες εμεις  δηλαδη ,οτι λεει ο καθε λογικος ανθρωπος που εχει επαφη με την αγορα και την Ευρωπαικη πραγματικοτητα .Ολα τα υπολοιπα ειναι ευχολογια και φαντασιωσεις .
Επειδη υπερ του  οχι στον ιδιωτικο τομεα  ειναι κυριως τα φτωχοτερα στρωματα  θα ειναι και τα πρωτα που θα υποστουν τις μεγαλυτερες συνεπειες .Αυτα αλλωστε "εσκασαν " πρωτα και την περιοδο της κρισης απο το 2008-9 ,δεν θα γινει τιποτα απολυτως διαφορετικο και τωρα με την δραχμη εαν παμε.
  • Like 3

Ολα ειναι για τους καταθετες. Η ΕΚΤ δεν συμμετεχει σε ΑΜΚ. ΑΜΚ εγινε με λεφτα που εδωσε (δανειστικε) η κυβερνηση.

Τα οποια τα δανειστηκε απο που ?

•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

τι αλλο βλεπεις?  απο τι γραμμα αρχιζει το επιθετο μου? ο φιλος μου ο τακης που πεθανε πριν 12 χρονια ειναι εδω? ρωτα τον.. που εδωσε τα χρηματα? "βγαζω 10ευρο να καθαρισω τα συννεφα" τι αλλο βλεπεις ινδε γκουρου?

• Like 1

Ναι , στα χαρτιά....έχω ιδέα τι σημαίνει κοινοβουλευτική δικτατορία όμως....την έζησα 5 χρόνια , ειδικά όταν κατεβηκα στους Αγανακτισμένους , και έφαγα και ξύλο και χημικά.

Και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα έτσι?

Ναι και τι μ'αυτο; Το MEGA σε βαρεσε; Ο Σαμαρας σε βαρεσε (ή οποιος ηταν κυβερνηση τοτε). Οι του ΜΑΤ εντολες εκτελουν. Εαν ο υπουργος δωσει εντολη να φας ξυλο, ποιος φταιει; Ο ματατζης; το μεγκα; Η μερκελ; ή αυτος που εδωσε την εντολη;

Φάε Μπογδάνε το πρώτο άκυρο από τον καλεσμένο σου Λεβέντη. 

-Βάζει ο Τσίπρας το κόμμα του πάνω από την πατρίδα;

-Ο καθένας το κάνει εκτός από εμένα. Ο Σαμαράς δεν το έκανε όταν ψήφιζε κατά των μνημονίων;

FATALITY!

Στη συνέχεια λέει ότι δε θα ψηφίσει τίποτα, ενώ βλέπει ότι το ναι κερδίζει έδαφος έναντι του όχι, που είναι ακόμα μπροστά.

Από κάτω: "Λεβέντης: Πιθανότατα θα κερδίσει το Ναι"

Και συνεχίζει το κρεσέντο του.... lol!!!

Αυτοί οι γαμημένοι της showbiz(ηθοποιοί,τραγουδιστές,αθλητές),με πόσα χρηματίζονται για να παίζουν θέατρο και το σενάριο που τους δίνουν τα κανάλια;

Τα λαμόγια,βάζουν τους γνωστούς να προπαγανδίσουν.Ένας,μα ένας δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά;

υπαρχουν αλλα δεν τους καλουν, ο αλλος που τον ειχα και σε εκτιμηση ο ιεροκλης μιχαηλιδης ειπε λεει να κανουμε μια νεα αρχη με τον παπαδοπουλο του πασοκ και τον στεφανο μανο ελεος δηλαδη.

Τελικά σε αυτή την χώρα , δεν βλέπουμε παραπάνω απο το μικρο-κομματικό μας συμφέρον και την πάρτη μας.

Εγώ να μην χάσω την δουλειά μου ,εγώ να μην χάσω τις λιγοστές καταθέσεις μου , εγώ να μην πάθω κακό , και άσε τους άλλους να γαμιούντε.

Τι? Παίρνεις 300€? Δικό σου πρόβλημα , δεν με αφορά...Τί είσαι άνεργος? Δικό σου πρόβλημα , εγώ δουλεύω , όποιος είναι ικανός έχει δουλεια. Τί? είσαι στο όριο της φτώχειας? Δικό σου πρόβλημα , ας είχες περισσότερο μυαλό......

Λυπάμαι ειλικρινά , δεν πάει σε κανέναν προσωπικά , πάει στην γενειά μου ......

Ναι και τι μ'αυτο; Το MEGA σε βαρεσε; Ο Σαμαρας σε βαρεσε (ή οποιος ηταν κυβερνηση τοτε). Οι του ΜΑΤ εντολες εκτελουν. Εαν ο υπουργος δωσει εντολη να φας ξυλο, ποιος φταιει; Ο ματατζης; το μεγκα; Η μερκελ; ή αυτος που εδωσε την εντολη;

Αυτό το γραφεις σοβαρά τώρα? Ξανασκέψου και ξανα γραψτο!

τι αλλο βλεπεις?  απο τι γραμμα αρχιζει το επιθετο μου? ο φιλος μου ο τακης που πεθανε πριν 12 χρονια ειναι εδω? ρωτα τον.. που εδωσε τα χρηματα? "βγαζω 10ευρο να καθαρισω τα συννεφα" τι αλλο βλεπεις ινδε γκουρου?

Εμένα με έβγαλε ότι ζω στους δρόμους και τρωω απο τα σκουπίδια τι λες τώρα....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...