Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση περί του δημοψηφίσματος.

jackc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κυνική ομολογία Άδωνι: Εγω πρότεινα στους Γερμανούς να κλείσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα

«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές».

Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου έριξε στο τραπέζι, μια «δραστική και συνεπή» όπως χαρακτήρισε το περιοδικό την ιδέα, και δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια εβδομάδα ώστε να αποδειχθεί πως απευθυνόταν σε ένα πολιτικό και οικονομικό ακροατήριο που είχε δρομολογήσει ήδη τα capital controls και την ασφυξία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ο βουλευτής της Ν.Δ. απευθύνει έκκληση μέσω του γερμανικού περιοδικού προς τους δανειστές - και ενώ η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού - να «μην αποδεχθούν τη λίστα του Τσίπρα σε καμία περίπτωση».

Ο πολιτικός που τα τελευταία χρόνια δεν ανέχθηκε να του κλέψει την δόξα των απολύσεων κανένας Τόμσεν και κανένα ΔΝΤ, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως αυτός πρώτος πρότεινε το «κλείσιμο των τραπεζών» ώστε να χρεοκοπήσει η χώρα υποστηρίζοντας μια «ελεγχόμενη εθνική χρεοκοπία» (Kontrollierte Staatspleite) και να μην επιτρέψει σε κανέναν Σόιμπλε και σε κανέναν Ντάισελμπλουμ να πιστωθούν τα capital controls για τα οποία σήμερα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το σχέδιο του Άδωνι δεν έτυχε, αλλά πέτυχε.

Τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος. Το αν θα ολοκληρωθεί τελικά η εναλλακτική του ιδέα είναι κάτι που θα το κρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας όμως το ονοματεπώνυμο αυτών που παίζουν παιχνίδια χρεοκοπίας πίσω από την πλάτη του.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ που φτάσαμε, είτε ναι ψήφισεις, είτε όχι, τον λουτσο δεν τον γλιτώνεις.

Περαστικά μας.

Ναι δεν εχει νοημα πλεον , το ιδιο μνημονιο θα υπγραψει ειτε ναι ειτε οχι

o Καραγκούνης θα είχε κερδίσει τουλάχιστον κίτρινη κάρτα...

Νομίζω πως η κατάσταση στην χώρα μας έχει στερήσει πλέον και την στοιχειώδη λογική.

Το ζήτημα είναι αν και πόσο δυνατά τον έσπρωξε ή ότι τον έκοψε μόλις διαπίστωσε πως δεν του έκανε για το show που ήθελε?

• Super Moderators

Νομίζω πως η κατάσταση στην χώρα μας έχει στερήσει πλέον και την στοιχειώδη λογική.

Το ζήτημα είναι αν και πόσο δυνατά τον έσπρωξε ή ότι τον έκοψε μόλις διαπίστωσε πως δεν του έκανε για το show που ήθελε?

εδώ έτρωγαν ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ και δεν νοιάστηκε κανείς...

Εμένα θα μου απαντήσει με σιγουριά κάποιος σε αυτό;

Ρε φίλε, με σιγουριά δε μπορεί να σου απαντήσει κανείς για τίποτα.

Θα δοκιμάσω εγώ να σου πω τη γνώμη μου.

Το deal με ένα ΟΧΙ θα είναι καλύτερο γιατί θα συνοδεύεται από το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο: τη θέληση ενός λαού. Πέρα από όλα τα άλλα, έχει και σημειολογική σημασία για την Ευρώπη - που διατείνεται ότι είναι ο φάρος και ο προμαχώνας της δημοκρατίας - και δε θα μπορέσουν εύκολα να αρνηθούν τη θέληση ενός λαού. Θα έχουν και πρόβλημα στις χώρες τους ο καθείς μετά διότι είναι σα να λένε στους ίδιους τους τους ψηφοφόρους ότι δε λαμβάνουν υπόψιν τους τη δημοκρατία. Άσε που οι εσωτερικές αντιπολιτεύσεις σε κάθε χώρα θα κάνουν πάρτυ. Φασίστες θα τους φωνάζουν όλη μέρα. Δε συζητάμε για Ισπανία και Podemos που περιμένουν κάτι τέτοιο για να εδραιώσουν τη νίκη τους...

Επίσης αναρωτήσου εσύ κάτι άλλο; Γιατί έχουν φαγωθεί οι εταίροι μας να μας σώνουν; Για ποιο λόγο; Γιατί δε μας στέλνουν στο διάολο; Αφού ο Τσίπρας είναι βαρύμαγκας και τους κάνει μαγκιές που αυτοί δεν τις σηκώνουν, αφού ο Αντωνάκης πριν δεν εφάρμοζε τα μνημόνια όπως έπρεπε, αφού ο Γιωργάκης πιο πριν τους την έφερε ας πούμε με το δημοψήφισμα, πες μου γιατί συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί μας; Για την ψυχή της μάνας τους; Μας αγαπάνε τόσο πολύ και θέλουν όλοι μαζί να είμαστε μια μεγάλη και ευτυχισμένη Ευρωπαική οικογένεια; ΓΙΑΤΙ;;;;

Απάντησε αυτό πρώτα από όλα στον εαυτό σου και αν το κάνεις, τότε ίσως αρχίσεις να καταλαβαίνεις γιατί θα μας προσφέρουν καλύτερη συμφωνία.

Εδώ που φτάσαμε, είτε ναι ψήφισεις, είτε όχι, τον λουτσο δεν τον γλιτώνεις.

Περαστικά μας.

ακομα και η μαζικη αποχη που ενδεχομενως θα μπορουσε να ειναι μια εναλλακτικη αν υποστηριζοταν απο τα κομματα ωστε να καταστει ακυρο το δημοψηφισμα πλεον με την πολωση του ναι/οχι στην κοινη γνωμη ειναι αδυνατη .

τα κομματα αυτης της βουλης , ολα τους , ειναι αθλια και αναξια της θεσης τους και γιαυτο το αποτελεσμα δεν φταιει καποιος αλλος απο τον ιδιο τον λαο .

• Like 1

εδώ έτρωγαν ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ και δεν νοιάστηκε κανείς...

Συνεχίζω να αποζητώ στοιχειώδη λογική.

Εν αναμονή δημοψηφίσματος γίνεται αυτή η ακρότητα στον ίσως μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας και αντί να φρικάρουμε λέμε για καραγκούνηδες και ματ.

οκ για τα ματ αλλά είναι εκτός θέματος, εγώ με αυτό μου το post δήλωσα πως φρίκαρα για την έλλειψη αντικειμενικότητας που πλέον δεν φροντίζουν καν να κρύβουν.

οκ για τα ματ αλλά είναι εκτός θέματος, εγώ με αυτό μου το post δήλωσα πως φρίκαρα για την έλλειψη αντικειμενικότητας που πλέον δεν φροντίζουν καν να κρύβουν.

Μα το είπε η Σαράφογλου. Τί φταίνε τα κανάλια που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι υπέρ του ΝΑΙ;

• Like 4

Κυνική ομολογία Άδωνι: Εγω πρότεινα στους Γερμανούς να κλείσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα

«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές».

Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου έριξε στο τραπέζι, μια «δραστική και συνεπή» όπως χαρακτήρισε το περιοδικό την ιδέα, και δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια εβδομάδα ώστε να αποδειχθεί πως απευθυνόταν σε ένα πολιτικό και οικονομικό ακροατήριο που είχε δρομολογήσει ήδη τα capital controls και την ασφυξία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ο βουλευτής της Ν.Δ. απευθύνει έκκληση μέσω του γερμανικού περιοδικού προς τους δανειστές - και ενώ η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού - να «μην αποδεχθούν τη λίστα του Τσίπρα σε καμία περίπτωση».

Ο πολιτικός που τα τελευταία χρόνια δεν ανέχθηκε να του κλέψει την δόξα των απολύσεων κανένας Τόμσεν και κανένα ΔΝΤ, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως αυτός πρώτος πρότεινε το «κλείσιμο των τραπεζών» ώστε να χρεοκοπήσει η χώρα υποστηρίζοντας μια «ελεγχόμενη εθνική χρεοκοπία» (Kontrollierte Staatspleite) και να μην επιτρέψει σε κανέναν Σόιμπλε και σε κανέναν Ντάισελμπλουμ να πιστωθούν τα capital controls για τα οποία σήμερα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το σχέδιο του Άδωνι δεν έτυχε, αλλά πέτυχε.

Τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος. Το αν θα ολοκληρωθεί τελικά η εναλλακτική του ιδέα είναι κάτι που θα το κρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας όμως το ονοματεπώνυμο αυτών που παίζουν παιχνίδια χρεοκοπίας πίσω από την πλάτη του.

Δεν το βλέπω πουθενά αυτό που γράφει η Αυγή...

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&u=http://www.focus.de/finanzen/news/staatsverschuldung/griechenland-muss-erwachsen-werden-tsipras-ist-ein-luegner-griechischer-oppositions-chef-spricht-im-focus-online-interview-klartext_id_4726436.html&prev=search

θα εχει πολυ γελιο αν βγει παρανομο  :lol:  :lol:  :lol:

Μακάρι να βγει, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της η εκλεγμένη  κυβέρνηση και να γλιτώσει και το δημόσιο τα περιττά έξοδα.

Mονο εμενα εκανε εντυπωση αυτο ?  :shock: :shock: :shock:

'' Adonis Georgiadis is leader of the New Democracy party and is seen as the next prime minister. In an interview with FOCUS Online says the former minister about Tsipras' biggest mistake of Greece case into chaos, and how he wants to save his country. ''

• Like 3

Μακάρι να βγει, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της η εκλεγμένη  κυβέρνηση και να γλιτώσει και το δημόσιο τα περιττά έξοδα.

Ναι να κλεισει μια και καλη αυτο το κομματι με τους συριζαιους

'' Adonis Georgiadis is leader of the New Democracy party and is seen as the next prime minister. In an interview with FOCUS Online says the former minister about Tsipras' biggest mistake of Greece case into chaos, and how he wants to save his country. ''

λολ

Νομιζω οτι καποιος λαθος κανανε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...