Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

είμαι κάτοχος μιας LG M2352D και σκέφτομαι να την αλλάξω με κάποια Dell (μάλλον??).

Ο λόγος που θέλω να κάνω την αλλαγή είναι ότι πλέον έχω αρκετά κείμενα να διαβάζω και με κουράζει.

Άλλαξα και το "size of text and other items" απο το 100% στο 125%, και παρότι είναι πιο ευανάγνωστα πλέον, κάποια κείμενα πρέπει να κάνεις πολύ zoom για να καθαρίσουν και να μην είναι "θολά". 

Αν πάω σε κάποια απο:

- P2414H

- U2414H

- 24MP67VQ

- 24MP57VQ

Θα δω κάποια διαφορά ή δεν υπάρχει λόγος αλλαγής;

Τα φώτα σας :) 

Με εκτίμηση,

Γιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα,

είμαι κάτοχος μιας LG M2352D και σκέφτομαι να την αλλάξω με κάποια Dell (μάλλον??).

Ο λόγος που θέλω να κάνω την αλλαγή είναι ότι πλέον έχω αρκετά κείμενα να διαβάζω και με κουράζει.

Άλλαξα και το "size of text and other items" απο το 100% στο 125%, και παρότι είναι πιο ευανάγνωστα πλέον, κάποια κείμενα πρέπει να κάνεις πολύ zoom για να καθαρίσουν και να μην είναι "θολά". 

Αν πάω σε κάποια απο:

- P2414H

- U2414H

- 24MP67VQ

- 24MP57VQ

Θα δω κάποια διαφορά ή δεν υπάρχει λόγος αλλαγής;

Τα φώτα σας :)

Με εκτίμηση,

Γιάννης

Kαλησπερα.

Κανε αυτο το τεστ.

http://www.testufo.com/#test=blurtrail

Αν βλεπεις μια θολη γραμμη δεν υπαρχει λογος αλλαγης. Αν βλεπεις πολλες διακριτες γραμμες τοτε η οθονη σου εχει PWM dimming που δημιουργει motion blur και κουραζει, οποτε καλα θα εκανες να αλλαζες.

Ακομη κι ετσι ομως, ισως απλως να θελεις μικροτερο ppi, σε αυτη την περιπτωση δες μια 27" 1080p. Η HP 27CW ειναι πολυ καλη.

μια γραμμούλα θα ήταν καλό αν έβγαζε :Ρ  Βγάζει μια γραμμή "γεματούλα" που αν προσέξεις καλύτερα είναι πολλές μαζί....  :blink:

άρα μάλλον πάμε για αλλαγή...

η απόσταση από την οθόνη είναι 60-80 cm....

αν παω στην λύση της 27άρας θα ωφελήσει κάπου; 

υπάρχει κάποια πρόταση που θα μπορούσες να μου κάνεις και για 24 ή 23άρα; Η ΗΡ είναι αρκετά εμφανίσιμη, αλλά δεν γνωρίζω καθόλου το μαγαζί που την εμπορεύεται

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

Ναι έχεις δίκιο, δεν πολυπαίζω παιχνίδια , αλλά αν είναι, κανένα FPS, θα έπρεπε να το πω.

Κυρίως θα χρησιμοποιηθεί και για ταινίες αλλά πιστεύω ο όρος gaming έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Ξέρω ’γω, και κοντά στα 200, αλλά όχι πολύ πάνω.

Xeon με SLI (έστω και παλιότερες κάρτες) δεν έχεις βρε sheogorath; Που κολλάει μια entry οθόνη με το σύστημα σου ακόμα και αν δεν ασχολείσαι τόσο πολύ; 

μια γραμμούλα θα ήταν καλό αν έβγαζε :Ρ  Βγάζει μια γραμμή "γεματούλα" που αν προσέξεις καλύτερα είναι πολλές μαζί....  :blink:

υπάρχει κάποια πρόταση που θα μπορούσες να μου κάνεις και για 24 ή 23άρα; Η ΗΡ είναι αρκετά εμφανίσιμη, αλλά δεν γνωρίζω καθόλου το μαγαζί που την εμπορεύεται

Γράψε το σύστημα σου,το max budget και τη χρήση με λεπτομέρειες αν μπορείς καλύτερα.

• Like 1

H αποσταση ειναι σχετικα μικρη για 27αρα 1080p, αλλα αν θες να εχεις μεγαλυτερα στοιχεια στην οθονη για να τα βλεπεις καλυτερα σαφως και θα ωφελησει. Απλως σε τετοια αποσταση διακρινονται τα pixels αν εχεις καλη οραση.

27αρα αλλη δε σου γραφω, η συγεκριμενη HP ειναι ανωτερη απο τις εναλλακτικες. 24αρα δες αυτη, στα 200 ευρω ειναι καλη περιπτωση, στα 230 αποδεκτη: https://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html?keyphrase=dell+s2415H

Η hp εχει σχεδον glossy coating, η dell glossy. Αυτο τις καθιστα πιο ξεκουραστες στο διαβασμα και γενικοτερα στη χρηση.

q9550, 8gb ram, amd 5850 sapphire.

Το σύστημα ενδέχεται να αλλάξει, πιθανών να γίνει αναβάθμιση σε Ζ170 οπότε πιθανόν να παίξει μόνο το ενσωματεμένο σύστημα γραφικών :)

-Την ηλικία για τα παιχνίδια την έχουμε περάσει προ πολλού.

-Πλέον κυρίως "έρευνα" και ανάγνωση πολλών κειμένων..

budget: max 300€

ανάμεσα στην s2415H και την U2414H προτιμάμε την πρώτη;

Το σύστημα ενδέχεται να αλλάξει, πιθανών να γίνει αναβάθμιση σε Ζ170 οπότε πιθανόν να παίξει μόνο το ενσωματεμένο σύστημα γραφικών :)

Και χρήματα για την οθόνη; Για ανάγνωση κειμένων,browsing κοιτάς σε ξεκούραστες με ένα καλό ppi.

budget: max 300€

ανάμεσα στην s2415H και την U2414H προτιμάμε την πρώτη;

Nαι. Με budget 300 βλεπεις επισης τις Asus VS24AHL και LG 29UM57. Για διαβασμα και "productivity" γενικοτερα θα προτεινα την Αsus λογω της μεγαλυτερης καθετης διαστασης.

Μια αλλη αποψη ειναι οτι η ultrawide βολευει διοτι χωραει δυο παραθυρα ταυτοχρονα, αλλα θεωρω οτι αυτο ειναι πραγματικα καλυτερο στις μεγαλυτερες ιντσες. Η 1200p σου επιτρεπει να βλεπεις μεγαλυτερο μερος της σελιδας / κειμενου / κλπ, τα οποια γενικα δεν πιανουν ολη την οθονη αλλα προχωρανε κατακορυφα.

Ενημερωτικα επειδη επικοινωνησα με το καταστημα που εχει την χαμηλοτερη τιμη στην s2415h στα 193 ευρω εχει γινει τυπογραφικο λαθος στον τιτλο και δεν ισχυει.
Και μου ειπαν οτι στην τιμη αυτη ειναι η dell s2416 την οποια δεν την βρηκα στο ιντερνετ.

Αντε να βγαλεις ακρη με το μαγαζακι.

Ενημερωτικα επειδη επικοινωνησα με το καταστημα που εχει την χαμηλοτερη τιμη στην s2415h στα 193 ευρω εχει γινει τυπογραφικο λαθος στον τιτλο και δεν ισχυει.

Και μου ειπαν οτι στην τιμη αυτη ειναι η dell s2416 την οποια δεν την βρηκα στο ιντερνετ.

Αντε να βγαλεις ακρη με το μαγαζακι.

Προφανώς εννοούν την dell e2416, που είναι Tn...

Και χρήματα για την οθόνη; Για ανάγνωση κειμένων,browsing κοιτάς σε ξεκούραστες με ένα καλό ppi.

Η 1200p σου επιτρεπει να βλεπεις μεγαλυτερο μερος της σελιδας / κειμενου / κλπ, τα οποια γενικα δεν πιανουν ολη την οθονη αλλα προχωρανε κατακορυφα

Απο τις επιλογές που υπάρχουν στις 1200p, κυρίως dell, τι προτείνεται;;

με την asus έχω άσχημες εμπειρίες και δεν θέλω να τριτωσει το κακό

Απο τις επιλογές που υπάρχουν στις 1200p, κυρίως dell, τι προτείνεται;;

με την asus έχω άσχημες εμπειρίες και δεν θέλω να τριτωσει το κακό

Η u2415 είναι καλή οθόνη, αλλά είναι σχετικά ακριβή (δεν είναι πλέον) και έχει frameless casing οπότε δεν είναι πρώτη μου επιλογή. Αν δε θέλεις την Asus, δες την BenQ BL2411PT.

Όλες οι εταιρίες όμως είναι το ίδιο όσον αφορά τον έλεγχο ποιότητας τους. Το σημαντικό είναι να έχεις καλό after-sales service.

Το sRGB και το Αdobe ειναι στανταρ χρωματων. Δεν εχουν να κανουν με το πως αντιλαμβανομαστε εμεις το χρωμα. Αν ειναι ζωντανο κλπκλπκλπ. Αυτα συχνα φτιαχνουν απο τις ρυθμισεις σε εναν βαθμο. Το sRGB ειναι ενα προτυπο που αν η οθονη σου πιανει 100% ενας τυπος στην αλλη ακρη της γης με μια διαφορετικη οθονη με 100% θα μπορει να δει την εικονα με ακριβως τα ιδια χρωματα, η αν θελει να αλλαξει μεσο(εκτυπωση). Σαφως ειναι ποιοτικο κριτηριο της οθονης και απο τα πραγματα που ανεβαζουν την τιμη της.

Σε οσους προτεινα την VA BenQ, μια ιδεα καλυτερη εναλλακτικη ειναι αυτη η VA liyama: https://www.skroutz.gr/s/4005157/Iiyama-ProLite-XB2483HSU.html?keyphrase=Iiyama+XB2483HSU

EDIT: Ισως και οχι τελικα, τετοια ωρα τετοια λογια. Τελος παντων, οι διαφορες ειναι στα reviews μονο οσον αφορα την ποιοτητα εικονας τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...