icenex Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Μην δινεις βαση στο σκορ μετα το καλιμπραρισμα αφου δεν προκειται να το καλιμπραρεις και αν περασεις το Icc δεν δουλευει σε ολες τις εφαρμογες. Για το burn in εχει το κλασικο Pixel refresh καθε 4 ωρες χρησης περιπου που καλο ειναι να γινεται και να μην το κανεις Postpone για πολυ ,panel refresh που γινεται μονο του μετα απο 3000 ωρες χρησης αν θυμαμαι καλα και κανει κανα μισαωρο νομιζω, Pixel shifting που κουναει την εικονα μερια Pixel δεξια αριστερα πανω κατω και logo detection. Εγω εχω dark theme, auto hide task bar και εχω βαλει να κλεινει στα 2 λεπτα αδρανειας. Η αλλαγη απο το tn στο οled θα σου φανει χωρις πλακα τεραστια Τι εννοεις οτι το lcc δεν δουλευει σε ολες τις εφαρμογες.Δεν ξερω καν τι ειναι αυτο να φανταστω κατι σαν screensaver οπως κανουν οι τηλεορασεις?Ολες οι προστασιες που αναφερεις panel refresh pixel shifting κτλ να φανταστω ερχονται ενεργοποιημενες δεν χρειαζεται να μπω εγω να τις ενεργοποιησω οχι οτι ειναι κατι απλα ρωταω. Οποτε αν θελω να λιγοστεψω ας πουμε τις πιθανοτητες καλο ειναι να βαλω auto hide task bar και οταν λεω dark theme εννοεις ακομη και στους φακελους στην περιηγηση?μαυρο φοντο κ εκει? Ναι καλα δεν σκεφτηκα απο το να μπλεκω τωρα με 4Κ.Με τα λεφτα που θα γλυτωσω απο την καρτα/τροφοδοτικο λεω να τσιμπησω τηλεοραση Oled. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από icenex
akoinonitos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, icenex είπε Τι εννοεις οτι το lcc δεν δουλευει σε ολες τις εφαρμογες.Δεν ξερω καν τι ειναι αυτο να φανταστω κατι σαν screensaver οπως κανουν οι τηλεορασεις?Ολες οι προστασεις που αναφερεις panel refresh pixel shifting κτλ να φανταστω ερχονται ενεργοποιημενες δεν χρειαζεται να μπω εγω να τις ενεργοποιησω οχι οτι ειναι κατι απλα ρωταω. Οποτε αν θελω να λιγοστεψω ας πουμε τις πιθανοτητες καλο ειναι να βαλω auto hide task bar και οταν λεω dark theme εννοεις ακομη και στους φακελους στην περιηγηση?μαυρο φοντο κ εκει? Ναι καλα δεν σκεφτηκα απο το να μπλεκω τωρα με 4Κ.Με τα λεφτα που θα γλυτωσω απο την καρτα/τροφοδοτικο λεω να τσιμπησω τηλεοραση Oled. το icc ειναι color profile που δινει και το rtings ,αστο μην σε απασχολει καν, ολες on ειναι by default και δεν εχεις επιλογη να τις κλεισεις. Nαι dark theme σε ολα απο το personalization των windows. Αν το παρεις θα τα δεις ολα στην πραξη ,και οτι θες εδω ειμαστε Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από akoinonitos
pirmen56 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Οτιδήποτε με βαθύ μαύρο φαίνεται επαναστατικό σε σχέση με κλασικές LCD. Πάντως όποιος έχει δει ήδη OLED τεχνολογία πρέπει έστω και για μια μέρα να δοκιμάσει παιχνίδια σε mini LED, λόγω της HDR1000+ πιστοποίησης, για να κατανοήσει τι ακριβώς δίνει το επιπλέον headroom στα games. Γιατί SDR με πολύ υψηλό brightness ωχριά μπροστά σε HDR με παρόμοιο peak brightness. Με άλλα λόγια, δεν είναι το μεγαλύτερο average brightness που αλλάζει την όλη εμπειρία , όπως χλευαστικά παρουσιάζεται.
icenex Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε το icc ειναι color profile που δινει και το rtings ,αστο μην σε απασχολει καν, ολες on ειναι by default και δεν εχεις επιλογη να τις κλεισεις. Nαι dark theme σε ολα απο το personalization των windows. Αν το παρεις θα τα δεις ολα στην πραξη ,και οτι θες εδω ειμαστε Εκει που εγραφα στο θεμα με τις καρτες 5000 μου ηρθε μια ιδεα που δεν το ειχα σκεφτει σαν ενδεχομενο.Βεβαια πρεπει να δω αν μπορω να τις χωρεσω 2 οθονες πανω στο γραφειο κ αν γινεται αυτο που σκεφτηκα. Μπορω να βαλω την tn να δουλευει στο desktop η Oled να μην δειχνει τιποτα κ οταν θελω να βαζω να παιξω η να δω ταινια να την γυρναω στην Oled?Δεν ειχα ποτε 2 οθονες οποτε δεν το εχω ψαξει το θεμα. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από icenex
kostiger Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 5 λεπτά πριν, icenex είπε Εκει που εγραφα στο θεμα με τις καρτες 5000 μου ηρθε μια ιδεα που δεν το ειχα σκεφτει σαν ενδεχομενο.Βεβαια πρεπει να δω αν μπορω να τις χωρεσω 2 οθονες πανω στο γραφειο κ αν γινεται αυτο που σκεφτηκα. Μπορω να βαλω την tn να δουλευει στο desktop η Oled να μην δειχνει τιποτα κ οταν θελω να βαζω να παιξω η να δω ταινια να την γυρναω στην Oled?Δεν ειχα ποτε 2 οθονες οποτε δεν το εχω ψαξει το θεμα. Σαφως και γινεται, αλλα μηπως πρεπει να την παρεις να της πιεις το αιμα Παυλαρα, δεν θα εισαι και ολη τη μερα μπροστα στην οθονη με στατικες εικονες εσυ.. Εχει και 3 χρονια εγγυηση, καλυπτει και το burn-in η Dell, υπαρχουν δικλειδες κοινως.. 2
akoinonitos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 17 λεπτά πριν, icenex είπε Εκει που εγραφα στο θεμα με τις καρτες 5000 μου ηρθε μια ιδεα που δεν το ειχα σκεφτει σαν ενδεχομενο.Βεβαια πρεπει να δω αν μπορω να τις χωρεσω 2 οθονες πανω στο γραφειο κ αν γινεται αυτο που σκεφτηκα. Μπορω να βαλω την tn να δουλευει στο desktop η Oled να μην δειχνει τιποτα κ οταν θελω να βαζω να παιξω η να δω ταινια να την γυρναω στην Oled?Δεν ειχα ποτε 2 οθονες οποτε δεν το εχω ψαξει το θεμα. Μπορεις να το κανεις ,αλλα πιστεψε με ,δεν θα θες να το κανεις 20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Οτιδήποτε με βαθύ μαύρο φαίνεται επαναστατικό σε σχέση με κλασικές LCD. Πάντως όποιος έχει δει ήδη OLED τεχνολογία πρέπει έστω και για μια μέρα να δοκιμάσει παιχνίδια σε mini LED, λόγω της HDR1000+ πιστοποίησης, για να κατανοήσει τι ακριβώς δίνει το επιπλέον headroom στα games. Γιατί SDR με πολύ υψηλό brightness ωχριά μπροστά σε HDR με παρόμοιο peak brightness. Με άλλα λόγια, δεν είναι το μεγαλύτερο average brightness που αλλάζει την όλη εμπειρία , όπως χλευαστικά παρουσιάζεται. Προτεινε στο παιδι ενα monitor ρε συ να του ριξει μια ματια δεν χανει τπτ 1
icenex Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Οτιδήποτε με βαθύ μαύρο φαίνεται επαναστατικό σε σχέση με κλασικές LCD. Πάντως όποιος έχει δει ήδη OLED τεχνολογία πρέπει έστω και για μια μέρα να δοκιμάσει παιχνίδια σε mini LED, λόγω της HDR1000+ πιστοποίησης, για να κατανοήσει τι ακριβώς δίνει το επιπλέον headroom στα games. Γιατί SDR με πολύ υψηλό brightness ωχριά μπροστά σε HDR με παρόμοιο peak brightness. Με άλλα λόγια, δεν είναι το μεγαλύτερο average brightness που αλλάζει την όλη εμπειρία , όπως χλευαστικά παρουσιάζεται. Καπου ειχε παρει το ματι μου μια της xiaomi..Ειναι τοσο καλες οπως λες και χωρις τα μειονεκτημα του burn in της Oled?
akoinonitos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Aν εισαι αθηνα πας μια βολτα αυριο στο golden hall βλεπεις xiaomi που το εχουν σιγουρα εγω απο εκει το ειχα παρει και μετα πας mall και βλεπεις dell ,το xiaomi εχει τα μισα λεφτα οποτε οσο να πεις γλιτωνεις αρκετα
icenex Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 21 λεπτά πριν, kostiger είπε Σαφως και γινεται, αλλα μηπως πρεπει να την παρεις να της πιεις το αιμα Παυλαρα, δεν θα εισαι και ολη τη μερα μπροστα στην οθονη με στατικες εικονες εσυ.. Εχει και 3 χρονια εγγυηση, καλυπτει και το burn-in η Dell, υπαρχουν δικλειδες κοινως.. Δεν εχεις αδικο το μονο σιγουρο ειναι οταν με το καλο την παρω θα τις βαλω διπλα διπλα για δω ποση μεγαλη ειναι η διαφορα.Ασε που νομιζω οριακα χωρανε κ οι 2 οθονες στο γραφειο μου. 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Aν εισαι αθηνα πας μια βολτα αυριο στο golden hall βλεπεις xiaomi που το εχουν σιγουρα εγω απο εκει το ειχα παρει και μετα πας mall και βλεπεις dell ,το xiaomi εχει τα μισα λεφτα οποτε οσο να πεις γλιτωνεις αρκετα Το xiaomi τι διαφορα εχει με το dell χανει στην αποδοση χρωματων κ λιγο στο μαυρο?Ναι αθηνα ειμαι αλλα θεωρω οτι μονο αν ειναι διπλα διπλα θα καταλαβω διαφορες. 1
akoinonitos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, icenex είπε Δεν εχεις αδικο το μονο σιγουρο ειναι οταν με το καλο την παρω θα τις βαλω διπλα διπλα για δω ποση μεγαλη ειναι η διαφορα.Ασε που νομιζω οριακα χωρανε κ οι 2 οθονες στο γραφειο μου. Το xiaomi τι διαφορα εχει με το dell χανει στην αποδοση χρωματων κ λιγο στο μαυρο?Ναι αθηνα ειμαι αλλα θεωρω οτι μονο αν ειναι διπλα διπλα θα καταλαβω διαφορες. Σαν χρωματα ειναι σουπερ το xiaomi σαν να βλεπεις οled ,εχει ενα bug ομως που κοκκινιζουν καπως. Δεν ξερω αν εισαι διατεθιμενος να κατσεις να ασχοληθεις για να το διορθωσεις με τον τροπο που υποτιθεται διορθωνεται. Επισης εχε matte antiglare που εγω προσωπικα δεν θα ξανα αγορασω μονιτορ με matte και εχεις και το Local dimming που για να εχεις καλο μαυρο πρεπει να το εχεις στο high αλλα σε desktop χρηση πρεπει να το βαζεις Off και να γινεται σαν Ips το μονιτορ. Εγω λογω του bug δεν μπορω να το προτεινω οχι οτι συνολικα δεν ειναι καλο ,αλλα οταν κατι εχει Bug και δεν διορθωνεται με firmware απο την εταιρια δεν θα παρω καποιον στο λαιμο μου. Για καποιον μπορει να ειναι πταισμα για καποιον αλλο πολυ σημαντικο οποτε το βγαζω εκτος γτ δεν ξερω πως θα το αντιμετωπισει ο καθενας. Αν δεν σε νοιαζουν τα κουσουρια του και θες να γλιτωσεις λεφτα δεν ειναι κακη επιλογη αλλα its up to you Για περισσοτερα για το xiaomi ρωτας τον @pirmen56 που εχει ασχοληθει παραπανω μαζι του. Mπορεις να το δεις εδω Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από akoinonitos 1
icenex Δημοσ. πριν από 56 λεπτά Δημοσ. πριν από 56 λεπτά 21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σαν χρωματα ειναι σουπερ το xiaomi σαν να βλεπεις οled ,εχει ενα bug ομως που κοκκινιζουν καπως. Δεν ξερω αν εισαι διατεθιμενος να κατσεις να ασχοληθεις για να το διορθωσεις με τον τροπο που υποτιθεται διορθωνεται. Επισης εχε matte antiglare που εγω προσωπικα δεν θα ξανα αγορασω μονιτορ με matte και εχεις και το Local dimming που για να εχεις καλο μαυρο πρεπει να το εχεις στο high αλλα σε desktop χρηση πρεπει να το βαζεις Off και να γινεται σαν Ips το μονιτορ. Εγω λογω του bug δεν μπορω να το προτεινω οχι οτι συνολικα δεν ειναι καλο ,αλλα οταν κατι εχει Bug και δεν διορθωνεται με firmware απο την εταιρια δεν θα παρω καποιον στο λαιμο μου. Για καποιον μπορει να ειναι πταισμα για καποιον αλλο πολυ σημαντικο οποτε το βγαζω εκτος γτ δεν ξερω πως θα το αντιμετωπισει ο καθενας. Αν δεν σε νοιαζουν τα κουσουρια του και θες να γλιτωσεις λεφτα δεν ειναι κακη επιλογη αλλα its up to you Για περισσοτερα για το xiaomi ρωτας τον @pirmen56 που εχει ασχοληθει παραπανω μαζι του. Mπορεις να το δεις εδω Καλη περιπτωση αλλα τωρα να κανω αλχημιες και να κλεινω κ να ανοιγω πραγματα με ξενερωσες και με το bug....Εγω θελω απλα να ρυθμισω μια φορα το μονιτορ και να μην ξανασχοληθω, ασε που εχω παρει ηδη την αποφαση μου κ λογω υποστηριξης dell.Λεω απλα να παρω ενα απο τα καλυτερα μονιτορ 1440p εκει εξω και να μην κανω υποχωρησεις πουθενα αφου παιζει να μην ασχοληθω καν με την μπαρα εργασιας να την αφησω ετσι κ να το ευχαριστηθω οπως ειπε πολυ σωστα ο Κωστας πιο πανω. Ευχαριστω τωρα μενει να πεισω την γυναικα να μην φαω ολη την παντοφλα Δεν θα το παρω τωρα συντομα αλλα πιστευω μεχρι το πασχα να εχει γινει η δουλεια να γραψω εντυπωσεις.
pirmen56 Δημοσ. πριν από 55 λεπτά Δημοσ. πριν από 55 λεπτά 29 λεπτά πριν, icenex είπε Καπου ειχε παρει το ματι μου μια της xiaomi..Ειναι τοσο καλες οπως λες και χωρις τα μειονεκτημα του burn in της Oled? Γενικά μίλησα για miniLED και κατά προτίμηση IPS αν δίνεις βάρος στο χρωματικό gamut περισσότερο. Δες π.χ. και αυτό: Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=dGaD7lS8iqU Το xiaomi έχει λάθος color temp(και κακό menu). Αρκετά χαμηλότερο από 6500K. Έτσι μια κλίμακα γκρίζου δείχνει περισσότερο κίτρινη, όπως ακριβώς μια λάμπα LED για το σπίτι με χαμηλότερο temp. Με ταυτόχρονη μείωση red και green διορθώνεται σε μεγάλο βαθμό για το HDR. Μόνο με μείωση στο κόκκινο βλέπεις αλλοιώσεις στα γκρίζα. Σε SDR λύνεται προσωρινά με εναλλαγή ανάμεσα σε picture modes. Αναμένονται μέχρι το καλοκαίρι παρόμοια μοντέλα από σοβαρότερες εταιρείες χωρίς bugs και με καλύτερο tuning. Με τα κατάλληλα settings, σε HDR open world games είναι μεγάλη η διαφορά ακόμα και σε σχέση με SDR, Local Dimming on και τέρμα τη φωτεινότητα. Δύσκολα περιγράφεται, αλλά αφήνει τα κλασικά IPS πολύ πίσω. Ασύγκριτο impact σε χρώματα και αντιθέσεις. Κάποια πολύ φωτεινά αντικείμενα π.χ. μοιάζουν να προέρχονται από άλλη οθόνη και δείχνουν όμορφα κορεσμένα λόγω φωτός. Στις ταινίες μάλλον θα προτιμήσεις την OLED γιατί στις σκοτεινές σκηνές το matte έχει αυτή την κρυσταλλική, βρώμικη υφή, αν με καταλαβαίνεις. Επίσης τα φθηνότερα miniLED έχουν απλοϊκότερο αλγόριθμο που "πνίγει" τα highlights για να κρύψει blooming και όχι τέλεια μαύρα. Αρκετά καλύτερα από καλό VA(δεν έχεις έντονο bleed στα άκρα) αλλά πίσω από OLED. Σε OLED θα προτιμούσα μια Samsung G6, γιατί παίρνεις semi-glossy coating, καλή φωτεινότητα και γλιτώνεις λεφτά. Οπότε μπορείς να μεταπηδήσεις ευκολότερα σε κάτι καλύτερο, όποτε βγει.
icenex Δημοσ. πριν από 44 λεπτά Δημοσ. πριν από 44 λεπτά Ποια ειναι η samsung Oled g6 που ειναι πιο φθηνη απο την dell?
akoinonitos Δημοσ. πριν από 42 λεπτά Δημοσ. πριν από 42 λεπτά (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Γενικά μίλησα για miniLED και κατά προτίμηση IPS αν δίνεις βάρος στο χρωματικό gamut περισσότερο. Δες π.χ. και αυτό: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου https://www.youtube.com/watch?v=dGaD7lS8iqU Το xiaomi έχει λάθος color temp(και κακό menu). Αρκετά χαμηλότερο από 6500K. Έτσι μια κλίμακα γκρίζου δείχνει περισσότερο κίτρινη, όπως ακριβώς μια λάμπα LED για το σπίτι με χαμηλότερο temp. Με ταυτόχρονη μείωση red και green διορθώνεται σε μεγάλο βαθμό για το HDR. Μόνο με μείωση στο κόκκινο βλέπεις αλλοιώσεις στα γκρίζα. Σε SDR λύνεται προσωρινά με εναλλαγή ανάμεσα σε picture modes. Αναμένονται μέχρι το καλοκαίρι παρόμοια μοντέλα από σοβαρότερες εταιρείες χωρίς bugs και με καλύτερο tuning. Με τα κατάλληλα settings, σε HDR open world games είναι μεγάλη η διαφορά ακόμα και σε σχέση με SDR, Local Dimming on και τέρμα τη φωτεινότητα. Δύσκολα περιγράφεται, αλλά αφήνει τα κλασικά IPS πολύ πίσω. Ασύγκριτο impact σε χρώματα και αντιθέσεις. Κάποια πολύ φωτεινά αντικείμενα π.χ. μοιάζουν να προέρχονται από άλλη οθόνη και δείχνουν όμορφα κορεσμένα λόγω φωτός. Στις ταινίες μάλλον θα προτιμήσεις την OLED γιατί στις σκοτεινές σκηνές το matte έχει αυτή την κρυσταλλική, βρώμικη υφή, αν με καταλαβαίνεις. Επίσης τα φθηνότερα miniLED έχουν απλοϊκότερο αλγόριθμο που "πνίγει" τα highlights για να κρύψει blooming και όχι τέλεια μαύρα. Αρκετά καλύτερα από καλό VA(δεν έχεις έντονο bleed στα άκρα) αλλά πίσω από OLED. Σε OLED θα προτιμούσα μια Samsung G6, γιατί παίρνεις semi-glossy coating, καλή φωτεινότητα και γλιτώνεις λεφτά. Οπότε μπορείς να μεταπηδήσεις ευκολότερα σε κάτι καλύτερο, όποτε βγει. δεν ειναι semi glossy ρε η samsung ,matte antiglare εχει 4 λεπτά πριν, icenex είπε Ποια ειναι η samsung Oled g6 που ειναι πιο φθηνη απο την dell? https://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/samsung-odyssey-g60sd-ls27dg602suxen-gaming-monitor-27-qhd-oled-flat-360hz-003ms/1940463?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_GENERIC_Multi_All_Products_Ongoing&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4gutpY5Cgy6RsDJvOKJ3kxKbV82iiIMG00fbRKNKDGlDV6JlporcbsaAhvGEALw_wcB https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-oled-g6-g60sd-s27dg60 Επεξ/σία πριν από 40 λεπτά από akoinonitos 1
pirmen56 Δημοσ. πριν από 39 λεπτά Δημοσ. πριν από 39 λεπτά 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε δεν ειναι semi glossy ρε η samsung ,matte antiglare εχει https://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/samsung-odyssey-g60sd-ls27dg602suxen-gaming-monitor-27-qhd-oled-flat-360hz-003ms/1940463?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_GENERIC_Multi_All_Products_Ongoing&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhvK8BhDfARIsABsPy4gutpY5Cgy6RsDJvOKJ3kxKbV82iiIMG00fbRKNKDGlDV6JlporcbsaAhvGEALw_wcB Την έχει πάρει ένας εδώ και λέει ότι το matte δεν είναι τόσο επιθετικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα