Despotas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 10/10/2024 στις 11:09 ΠΜ, Stonedreamer είπε Καλησπέρα, Έχει κανεις εικόνα (pun intended) για αυτή την οθόνη; Φαινεται τιμια για τα χρηματα της και ακριβως οτι χρειαζομαι (χρηση σε παλιο υπολογιστη σαν 2ο monitor, μονο για δουλεια γραφειου και plex use) https://www.skroutz.gr/s/55717450/Lenovo-N27q-IPS-HDR-Monitor-27-QHD-2560x1440.html Δεν γνωρίζω περισσότερα αλλά φαίνεται τίμια επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Θέλεις 27'' 1440p απαραίτητα και αν ναι μέχρι πόσα χρήματα? Ρίξε μια ματιά και εδώ: https://www.rtings.com/monitor/reviews/best Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από Despotas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stonedreamer Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, Despotas είπε Δεν γνωρίζω περισσότερα αλλά φαίνεται τίμια επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Θέλεις 27'' 1440p απαραίτητα και αν ναι μέχρι πόσα χρήματα? Ρίξε μια ματιά και εδώ: https://www.rtings.com/monitor/reviews/best Οχι απαραιτητα 1440ρ αλλα αν μπορω να παρω, γιατι οχι; Πιο future proof φαινεται απο μια 1080. 27'' θελω σιγουρα παντως και φαινομενικα τουλαχιστον, αυτη μαλλον ειναι αξιοπρεπης. Την παρηγγειλα ηδη, αν ενδιαφερεται καποιος θα γραψω εντυπωσεις οταν ερθει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Παλικάρια, πέρα από την samsung, υπάρχει άλλη εταιρία που να μην καλύπτει 3 χρόνια burn-in στις oled οθόνες της? Gigabyte, MSI,Dell και AOC καλύπτουν 3 έτη ενώ για την LG βρήκα 2(?) έτη, δεν είμαι σίγουρος για αυτήν. Και πόσο τραγικό είναι η ίδια η εταιρία που κατασκευάζει τα qd-oled panels να μην δίνει ούτε 1 χρόνο εγγύηση στις δικές της οθόνες! Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από music_lover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Θα βγει καμία καλή προσφορά λέτε σε oled 27άρα για black Friday; Το ψήνω εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα μου. Μέχρι €600 θα δώσω (και αγορά με τιμολόγιο). Εdit: Ξεκίνησα έρευνα για να είμαι έτοιμος να πυροβολήσω σε ένα μήνα - QHD 27άρα. Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι πολύ ανάμεικτη η χρήση που κάνω: Gaming αλλά και δουλεία κάποιες φορές με γράψιμο κειμένου, browsing πολύωρο κ.α.. Επίσης, το δωμάτιο μου είναι φωτεινό την ημέρα με παράθυρο πισω από την οθόνη και μπαλκονόπορτες στη μια πλευρά στα 2 μέτρα σε φωτεινό σπίτι. Για κάποιες περιόδους παίζω το βράδυ με χαμηλό φωτισμό και για άλλες την ημέρα. Θα ήθελα last gen QD oled γιατί φαίνεται ότι έχουν καλύτερο text clarity (το δήλωσε και ο monitor unboxed ξεκάθαρα). Από την άλλη βλέπω ότι η τεχνολογία αυτή δεν κάνει για φωτεινούς χώρους και εμφανίζονται elevated black levels και μωβ απόχρωση που στις φωτογραφίες ειναι no-go για μένα (παράδειγμα). Έχετε καμιά γνώμη; Να κοιτάξω προς mini led πλευρά μήπως; Η τωρινή μου είναι η κλασσική 27αρα QHD nano IPS LG. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από bebius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GhostDel Δημοσ. Σάββατο στις 08:08 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 08:08 μμ Στις 24/10/2024 στις 8:51 ΜΜ, bebius είπε Θα βγει καμία καλή προσφορά λέτε σε oled 27άρα για black Friday; Το ψήνω εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα μου. Μέχρι €600 θα δώσω (και αγορά με τιμολόγιο). Εdit: Ξεκίνησα έρευνα για να είμαι έτοιμος να πυροβολήσω σε ένα μήνα - QHD 27άρα. Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι πολύ ανάμεικτη η χρήση που κάνω: Gaming αλλά και δουλεία κάποιες φορές με γράψιμο κειμένου, browsing πολύωρο κ.α.. Επίσης, το δωμάτιο μου είναι φωτεινό την ημέρα με παράθυρο πισω από την οθόνη και μπαλκονόπορτες στη μια πλευρά στα 2 μέτρα σε φωτεινό σπίτι. Για κάποιες περιόδους παίζω το βράδυ με χαμηλό φωτισμό και για άλλες την ημέρα. Θα ήθελα last gen QD oled γιατί φαίνεται ότι έχουν καλύτερο text clarity (το δήλωσε και ο monitor unboxed ξεκάθαρα). Από την άλλη βλέπω ότι η τεχνολογία αυτή δεν κάνει για φωτεινούς χώρους και εμφανίζονται elevated black levels και μωβ απόχρωση που στις φωτογραφίες ειναι no-go για μένα (παράδειγμα). Έχετε καμιά γνώμη; Να κοιτάξω προς mini led πλευρά μήπως; Η τωρινή μου είναι η κλασσική 27αρα QHD nano IPS LG. Ακριβώς το ίδιο κοιτάω να πάρω, έλεγα να πάω στην AOC Agon AG276QZD2 OLED αλλά δεν βρίσκω κάπου review και ίσως να πάω σε σαμσουνγκ ή dell όμως ξεφεύγουν οι τιμές. Μακάρι να γίνει κάτι Black Friday Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. Σάββατο στις 08:15 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 08:15 μμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, GhostDel είπε Ακριβώς το ίδιο κοιτάω να πάρω, έλεγα να πάω στην AOC Agon AG276QZD2 OLED αλλά δεν βρίσκω κάπου review και ίσως να πάω σε σαμσουνγκ ή dell όμως ξεφεύγουν οι τιμές. Μακάρι να γίνει κάτι Black Friday Κατα πάσα πιθανότητα είναι qd oled της προηγούμενης γενιάς, γι'αυτό και τα 240hz. Εγώ έχω καταλήξει σε w-oled λόγω φωτεινού δωματίου αλλά επειδή θέλω και text clarity θα περιμένω την νέα γενιά που έχει νέο subpixel layout που βελτιώνει πολύ την εμφάνιση των χαρακτήρων. Επεξ/σία Σάββατο στις 08:17 μμ από bebius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. Κυριακή στις 06:13 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 06:13 μμ (επεξεργασμένο) Στις 24/10/2024 στις 8:51 ΜΜ, bebius είπε Θα βγει καμία καλή προσφορά λέτε σε oled 27άρα για black Friday; Το ψήνω εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα μου. Μέχρι €600 θα δώσω (και αγορά με τιμολόγιο). Εdit: Ξεκίνησα έρευνα για να είμαι έτοιμος να πυροβολήσω σε ένα μήνα - QHD 27άρα. Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι πολύ ανάμεικτη η χρήση που κάνω: Gaming αλλά και δουλεία κάποιες φορές με γράψιμο κειμένου, browsing πολύωρο κ.α.. Επίσης, το δωμάτιο μου είναι φωτεινό την ημέρα με παράθυρο πισω από την οθόνη και μπαλκονόπορτες στη μια πλευρά στα 2 μέτρα σε φωτεινό σπίτι. Για κάποιες περιόδους παίζω το βράδυ με χαμηλό φωτισμό και για άλλες την ημέρα. Θα ήθελα last gen QD oled γιατί φαίνεται ότι έχουν καλύτερο text clarity (το δήλωσε και ο monitor unboxed ξεκάθαρα). Από την άλλη βλέπω ότι η τεχνολογία αυτή δεν κάνει για φωτεινούς χώρους και εμφανίζονται elevated black levels και μωβ απόχρωση που στις φωτογραφίες ειναι no-go για μένα (παράδειγμα). Έχετε καμιά γνώμη; Να κοιτάξω προς mini led πλευρά μήπως; Η τωρινή μου είναι η κλασσική 27αρα QHD nano IPS LG. Δεν υπάρχει OLED pc monitor που να βγάζει τέτοια highlights ώστε η υπόλοιπη οθόνη και το περιβάλλον να μοιάζουν σβηστά. Τα παρακάτω είναι με εστίαση του κινητού στην HDR εικόνα με το SDR κομμάτι των windows στο 10% brightness(κοντά στα 100nits σε HDR mode). Και πάλι δεν το αποτυπώνει τέλεια. Ακόμα και τα SDR βίντεοκλιπς μοιάζουν με HDR σε 100% φωτεινότητα με local dimming. Αφού το μαύρο παραμένει σταθερό και το brightness όλο και ανεβαίνει μέχρι και τα 2000nits(σε κάποια από τα miniLED). Αρκεί να δεις λίμνες σε open world για να πειστείς για τη σημασία του peak brightness και του διευρυμένου gamut. Όταν ξημερώνει στο Horizon Zero Dawn βλέπεις πραγματική ημέρα. Τεράστιες αντιθέσεις παντού, ακόμα και μέσα στην ίδια εικόνα. Spoiler Από την άλλη ο χειρισμός φίνας λεπτομέρειας έχει θέματα με local dimming, οπότε για desktop χρήση το πιθανότερο είναι να το γυρίσεις σε IPS/VA mode. Με άπλετα αποθέματα φωτεινότητας. Εκεί τα OLED είναι καλύτερα λόγω ομοιογένειας και τέλειων γωνιών θέασης. Δεν μετράει το κοντράστ σε φωτεινό δωμάτιο(ίσως έχεις και αρνητικό κοντράστ σε OLED με το purple tint). Μην ξεχνάμε τέλος και το burn in. Pick your poison που λέμε. Καμία τεχνολογία δεν είναι σε στάδιο τελειότητας επί του παρόντος. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:48 μμ από pirmen56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. Κυριακή στις 07:08 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 07:08 μμ Πιστεύω ότι αν κάνεις κάποια βασικά πράγματα πχ κρύψεις την κάτω μπάρα των windows, μειώσεις την φωτεινότητα σε SDR ανοίγεις HDR μόνο σε ταινίες και παιχνίδια κτλ κτλ, μπορείς μέχρι ένα σημείο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τι κάνεις όμως με το wallpaper και τις συντομεύσεις εφαρμογών? Άντε στο wallpaper βάζεις ένα μαύρο ή σκουρόχρωμο, με τις συντομεύσεις? Το να τις αφαιρέσεις τελείως κάνει εντελώς άβολη την πλοήγηση στα windows, θα κάθεσαι να ψάχνεις στο μενού τους ή στην μπάρα search? Εκεί υπάρχει ένα άγχος. Από την άλλη βλέπεις την αντοχή των OLED οθονών στα κινητά τηλέφωνα και αναρωτιέσαι, μήπως τελικά υπερβάλλουμε με αυτό το θέμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. Κυριακή στις 07:19 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 07:19 μμ Άλλη χρήση γίνεται στα κινητά με συχνή εναλλαγή σελίδων και εφαρμογών. Στο PC όταν γράφεις π.χ. στο word(κάτι σύνηθες) θα έχεις το κέντρο της οθόνης μονίμως στο τέρμα. Αυτό και μόνο αρκεί για τη ζημιά(ειδικά σε φωτεινό χώρο με ανεβασμένη φωτεινότητα). Το κρύψιμο δεν τους βολεύει όλους εν τω μεταξύ. Το είχα δοκιμάσει παλιά για να κερδίσω χώρο και δεν το χώνεψα ποτέ. Ήθελα λ.χ. να ελέγχω με το μάτι τι είχα ανοικτό κάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. Κυριακή στις 09:16 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 09:16 μμ (επεξεργασμένο) Ήρθε η ώρα μου για αλλαγή οθόνης μιας και ξαφνικά η Asus xg32vq αποφάσισε να χαλάσει (ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο/θύρα, ναι άλλο μόνιτορ δουλεύει) LG UltraGear VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Samsung Odyssey G55C VA HDR Curved Gaming Monitor 32" QHD 2560x1440 165Hz AOC CQ32G4VE VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Gigabyte M32QC VA HDR Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz Να πω την αλήθεια, ψιλό έχω καταλήξει στην Gigabyte. Καλύτερη αντίθεση, μεγαλύτερη καμπύλη (ας το δοκιμάσω), ρύθμιση ύψους, usb hub, freesync premium pro, 1500r vs τωρινό 1800 και ίσως το 1000αρι να μου φανεί too much μιας και κάθομαι σε μικρή απόσταση. Γνώμη? Βασικά βλέπω και το παρακάτω AOC. Νομίζω το HDR400 είναι μαρκετιστικο λόγω χαμηλού εύρους. Είναι και άμεσα διαθέσιμο... AOC CQ32G2SE VA Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz με Χρόνο Απόκρισης 4ms GTG Επεξ/σία Κυριακή στις 10:45 μμ από SabotazNic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. Δευτέρα στις 08:57 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 08:57 πμ Για επισκευη ρωτησες στην ASUS μηπως σε συμφερει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:18 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 06:18 μμ Απίστευτο. Υποτίθεται ότι πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά σε flashy brands και σνομπάρεις τις "κινεζιές" για να μην έχεις αυτά τα θέματα. Κοντά 12 χρόνια το "κατάπτυστο" BenQ, μόνο κάτι από φωτεινότητα είχε χάσει. Anyway. Τέτοια ποιότητα εικόνας+features πλέον βρίσκεις με ~200-250€. Δεν νομίζω να αξίζει η επισκευή. Μετά σε miniLED ή OLED για κάτι ουσιωδώς καλύτερο με true HDR. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. Δευτέρα στις 07:40 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 07:40 μμ Στις 27/10/2024 στις 7:19 ΜΜ, pirmen56 είπε Άλλη χρήση γίνεται στα κινητά με συχνή εναλλαγή σελίδων και εφαρμογών. Στο PC όταν γράφεις π.χ. στο word(κάτι σύνηθες) θα έχεις το κέντρο της οθόνης μονίμως στο τέρμα. Αυτό και μόνο αρκεί για τη ζημιά(ειδικά σε φωτεινό χώρο με ανεβασμένη φωτεινότητα). Το κρύψιμο δεν τους βολεύει όλους εν τω μεταξύ. Το είχα δοκιμάσει παλιά για να κερδίσω χώρο και δεν το χώνεψα ποτέ. Ήθελα λ.χ. να ελέγχω με το μάτι τι είχα ανοικτό κάτω. Τι να σου πώ..5 χρόνια τώρα το 1+ 7t έχει το ίδιο ακριβώς wallpaper και τα ίδια ακριβώς εικονίδια στις ίδιες ακριβώς θέσεις και όλη την ημέρα παίζει facebook, instagram, viber, chrome και tiktok χωρίς ίχνος burn-in.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:47 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 07:47 μμ 3 λεπτά πριν, music_lover είπε Τι να σου πώ..5 χρόνια τώρα το 1+ 7t έχει το ίδιο ακριβώς wallpaper και τα ίδια ακριβώς εικονίδια στις ίδιες ακριβώς θέσεις και όλη την ημέρα παίζει facebook, instagram, viber, chrome και tiktok χωρίς ίχνος burn-in.. Έχουν αναφερθεί περιστατικά burn in ακόμα και στα κινητά. Το έλεγαν και στα σχόλια του hw unboxed για το burn in test στο QD-OLED. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. Δευτέρα στις 07:52 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 07:52 μμ 2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Έχουν αναφερθεί περιστατικά burn in ακόμα και στα κινητά. Το έλεγαν και στα σχόλια του hw unboxed για το burn in test στο QD-OLED. Σίγουρα αλλά πόσα έτη μετά? Στα 4 με 5 έτη όλοι σχεδόν έχουν αλλάξει το κινητό τους..αν πχ τα oled pc monitors αντέχουν 5 έτη θα πρέπει να ανοίγουμε σαμπάνιες. 22 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ήρθε η ώρα μου για αλλαγή οθόνης μιας και ξαφνικά η Asus xg32vq αποφάσισε να χαλάσει (ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο/θύρα, ναι άλλο μόνιτορ δουλεύει) LG UltraGear VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Samsung Odyssey G55C VA HDR Curved Gaming Monitor 32" QHD 2560x1440 165Hz AOC CQ32G4VE VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Gigabyte M32QC VA HDR Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz Να πω την αλήθεια, ψιλό έχω καταλήξει στην Gigabyte. Καλύτερη αντίθεση, μεγαλύτερη καμπύλη (ας το δοκιμάσω), ρύθμιση ύψους, usb hub, freesync premium pro, 1500r vs τωρινό 1800 και ίσως το 1000αρι να μου φανεί too much μιας και κάθομαι σε μικρή απόσταση. Γνώμη? Βασικά βλέπω και το παρακάτω AOC. Νομίζω το HDR400 είναι μαρκετιστικο λόγω χαμηλού εύρους. Είναι και άμεσα διαθέσιμο... AOC CQ32G2SE VA Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz με Χρόνο Απόκρισης 4ms GTG Στις 32 ίντσες θα πήγαινα σε 4k, στις 27 σε 1440p. Γιατί όχι και μια 34άρα ultrawide στα 1440p? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα