camel555 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα, έχει κάποιος την LG 32GS95UE; Αληθεύει ότι η LG δίνει 2 χρόνια εγγύηση αλλά δεν περιλαμβάνει το burn in;
D4RK0Rbit Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, nikopoup είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Διάβασα στο rtings για την παρακάτω αλλά σκέφτηκα μήπως στο παρόν νήμα έχει κάποιος προσωπική γνώμη. https://www.skroutz.gr/s/49016123/AOC-Q27G3XMN-BK-VA-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-180Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html Ξέρω πως σε αυτά τα χρήματα είμαι στην κάτω κατηγορία αλλά είπα να μην δώσω πολλά (ακόμα) για ένα χόμπι. ειθελα να σε πω και για αυτην στο αρχικο μου σχολιο αλλα ειπα ασε μιας και αμα δεις τα spec της ζιαομι δεν θα εχεις ματια για αλλη οθονη λοιπον εδω εχω να σε πω μονο 1 πραμα και οι 2 οθονες ειναι mini led η διαφορα ειναι οτι η AOC που ποσταρες einai VA που κανει ακριβως το ιδιο πραμα που θελει να κανει και η mini led με της ζονες φωτισμου θεωρο ανουσιο να βαλεις VA panel σε τετοια τεχνολογια απο την αλλη η Xiaomi που ποσταρα εκτος του οτι εχει IPS πανελ που τα IPS φημιζονται για τα εξωπραγματικα χρωματα τους τουλαχιστον στα υψηλα μπατζετ εχουν αθλιο φωτισμο και light bleeding αμα το ψαξεις εδω μια τετοια τεχνολογια σαν της ζωνες φωτισμου αξιζει και της κανει να φτανουν της oled οθονες που κανουν 700+ ευρω επισεις κατι που μαλλον δεν ξερεις για της VA παρολο που πλασαρουν το 1ms gtg ειναι ολα τους μα ολα τους κολπα μαρκετινγ στο κατω κατω δεν θα παιζεις παιχνιδια σε grey χρωματα λες και εισαι σκυλος το προβλημα με της VA ειναι οτι εχουν ποιο πολυ ghosting παρα μια IPS αυτο και μονο μπορει να σου χαλασει την εμπειρια και κατι τελευταιο με την VA που ισως θες εχει μονο 336 ζωνες φωτισμου ενω η xiaomi που ειναι ips εχει 1152 ζωνες φωτισμου αυτο συνεπαγει οτι η VA θα εχει blooming μπορει να μην φαινετε στο ματι αλλα ειναι εκει δεν λεω οτι οι VA οθονες ειναι κακες απλα εχουν καλυτερ μαυρα οπως οι oled και υστερουν ελαχιστα στα χρωματα και εχουν ποιο πολυ ghosting εδω σε εχω μια φωτο παρακατω
dimoskoutr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 14 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε Δεν την παρέλαβα ακόμη μιας και το eshop την έχει κατόπιν παραγγελίας, περιμένω και ελπίζω να μην φάω άκυρο από το μαγαζί μόνο. 🙂
D4RK0Rbit Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 38 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Δεν την παρέλαβα ακόμη μιας και το eshop την έχει κατόπιν παραγγελίας, περιμένω και ελπίζω να μην φάω άκυρο από το μαγαζί μόνο. 🙂 καταλαβα ναι η ελλαδα ειναι τσιμεντο σε οτι αφορα σε μαγαζια κτλ εμενα Βερολινο για χρονια και Ολλανδια στα τελευταια πριν ερθω στην ελλαδα 4 μηνες πριν εχω παθει πλακα παραγγειλα γραφειο και καρεκλα και ο μαγαζατορας η το μαγαζι με κοροιδευαν στα μουτρα η παραγγελια για να ερθει εκανε 1.5 μηνα και στο τελος ο μεταφορεας με χρεωσε 20 ευρω εφοσον το μαγαζι κτλ μου ειπε για να αποφυγω τα μεταφορικα θα επρεπε να τους πληρωσο με μεταφορα τραπεζας και θα μου κοστιζε 18 ευρω σε μεταφορικα αντι για 60 που θα εκανε σε αντικαταβολη και στο τελος οχι γιαννης γιαννακης απλα δεν αγγιζω κανενα eshop θα παρω απο το αλλιεξπρες πηρα οθονη να επισκευασω το κινητο μου και ειρθε σε 8 μερες απο κινα και ο γυφτος απο αθηνα εκανε 1,5 μηνα ποτε ξανα και η xiaomi απο κινα αν το σκεφτεις μπορεις να παραγγειλεις απο κανα shen zen trading απο κει θα παρει λιγο αλλα τουλαχιστον δεν θα σε κοροιδευουν και θα σε πουν οτι δεν εχει στοκ
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Αν και εχω παραγγελει και εγω την Xiaomi Mini LED αλλα μου ειναι καπως μικρη η 27αρα εχετε να προτεινετε κατι σε Mini LED 32?
Despotas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Αν και εχω παραγγελει και εγω την Xiaomi Mini LED αλλα μου ειναι καπως μικρη η 27αρα εχετε να προτεινετε κατι σε Mini LED 32? Υπάρχει αυτή η λίστα: https://www.displayninja.com/mini-led-monitor-list/ Δες και εδώ: https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/mini-led 2
pirmen56 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Στις 21/9/2024 στις 5:42 ΜΜ, dimoskoutr είπε Εγώ πάντως έριξα μια τουφεκιά για την mini led της xiaomi που την έβγαλε το eshop η οποία βέβαια μου φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή αλλά βρε αδερφέ μια ζωή την έχουμε ας κάνουμε και λάθος αγορές. 😁 Αν την έχει πάντως κάποιος θα με βοηθούσε αν μπορεί με κάποιο τρόπο να δει στην θήκη ας πούμε για το vesa mounting κάτι. Είναι 75x75 και το διπλό μπράτσο που έχω υποστηρίζει και 100x100 και 75x75…έχει άραγε χώρο για να καθίσει ένα μεγέθους 100x100 τετράγωνο; Ρωτάω γιατί το μπράτσο που έχω έχει απλά τρύπες σε 100x100 και σε 75x75 σημεία. Δεν είναι ότι προσαρμόζεται κάποιο έξτρα ανταποράκι που να υπήρχε στη συσκευασία. Ρωτάω γιατί από ότι καταλαβαίνω από τις εικόνες ας πούμε ότι το κομμάτι για το vesa mount της οθόνης δεν είναι flat με την πλάτη της αλλά είναι λίγο πιο μέσα σωστά; Αλλιώς με βλέπω να ψάχνω είτε νέο γραφείο είτε κάποιο ανταποράκι που να χωράει. 😁 Έχει σοβαρό πρόβλημα με την HDR φωτεινότητα. Πέρα από τις αναμενόμενες για την τιμή χρωματικές αποκλίσεις. Δες εδώ: Spoiler Μια άλλη ερώτηση τώρα για όποιον το έχει δοκιμάσει. Αν αποφασίσω να παίζω με DLSS upscale από 960p ή 1080p max(δυστυχώς συνηθισμένο για path/ray traced games ακόμα και με GPU >1000€) τι αξίζει περισσότερο για 27" πάντα. Τι δείχνει υποκειμενικά πιο ευκρινές χωρίς artifacts(flicker, shimmer κτλ.): 1) 1440p monitor και upscale σε κάποια DLDSR ανάλυση(και μετά downscale πάλι σε 1440p). 2) Σκέτο dlss upscale σε 4K monitor.
akoinonitos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Έχει σοβαρό πρόβλημα με την HDR φωτεινότητα. Πέρα από τις αναμενόμενες για την τιμή χρωματικές αποκλίσεις. Δες εδώ: Απόκρυψη περιεχομένων Μια άλλη ερώτηση τώρα για όποιον το έχει δοκιμάσει. Αν αποφασίσω να παίζω με DLSS upscale από 960p ή 1080p max(δυστυχώς συνηθισμένο για path/ray traced games ακόμα και με GPU >1000€) τι αξίζει περισσότερο για 27" πάντα. Τι δείχνει υποκειμενικά πιο ευκρινές χωρίς artifacts(flicker, shimmer κτλ.): 1) 1440p monitor και upscale σε κάποια DLDSR ανάλυση(και μετά downscale πάλι σε 1440p). 2) Σκέτο dlss upscale σε 4K monitor. Στην ερωτηση σου κραταμε σαν δεδομενο οτι θα εισαι με την 4080? Αν ναι τοτε καλυτερα 1440p και οπου σε παιρνει dldsr. Aρκει να εχει hdmi 2.1 με full bandwidth η οθονη και οχι μονο dp1.4 με dsc. Οσο για την xiaomi περιμενετε λιγο μπας και διορθωθει με καποιο firmware Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από akoinonitos 1
pirmen56 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Στην ερωτηση σου κραταμε σαν δεδομενο οτι θα εισαι με την 4080? Αν ναι τοτε καλυτερα 1440p και οπου σε παιρνει dldsr. Aρκει να εχει hdmi 2.1 με full bandwidth η οθονη και οχι μονο dp1.4 με dsc. Οσο για την xiaomi περιμενετε λιγο μπας και διορθωθει με καποιο firmware Πρακτικά δεν μας νοιάζει η κάρτα, αλλά με 4080 θα μείνω. 960p είναι το render res της 1440p ανάλυσης. Οπότε με ~1080p render res ανεβαίνεις ποιοτικά στο πρώτο σκαλοπάτι του DLDSR. Το DLDSR βελτιώνει το native μέσα από "έξυπνο" AI sharpness. Έχω παρατηρήσει ας πούμε ότι με DLDSR(π.χ. σε 1440p) από 960p έχω καλύτερη ευκρίνεια απ' ότι με 1080p+DLAA. Επίσης με DLDSR από 720p σε 1440p είναι πολύ καλύτερα από 720p σε 1080p απευθείας. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι το 4K σε 27" είναι πολύ πυκνό και ίσως κρύβει τις όποιες ατέλειες. Εξου και το ερώτημα.
akoinonitos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Πρακτικά δεν μας νοιάζει η κάρτα, αλλά με 4080 θα μείνω. 960p είναι το render res της 1440p ανάλυσης. Οπότε με ~1080p render res ανεβαίνεις ποιοτικά στο πρώτο σκαλοπάτι του DLDSR. Το DLDSR βελτιώνει το native μέσα από "έξυπνο" AI sharpness. Έχω παρατηρήσει ας πούμε ότι με DLDSR(π.χ. σε 1440p) από 960p έχω καλύτερη ευκρίνεια απ' ότι με 1080p+DLAA. Επίσης με DLDSR από 720p σε 1440p είναι πολύ καλύτερα από 720p σε 1080p απευθείας. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι το 4K σε 27" είναι πολύ πυκνό και ίσως κρύβει τις όποιες ατέλειες. Εξου και το ερώτημα. Αν καταλαβαινω σωστα αυτο που λες ,αν εννοεις οτι εχεις ενα μονιτορ πχ 1080p και βαζεις dldsr σε 1440p και ταυτοχρονα εχεις και dlss quality στην μια περιπτωση και στην αλλη απλα βαζεις 1080p native με dlaa ,ναι στην πρωτη περιπτωση εχεις καλυτερο αποτελεσμα. Απλα οσο ανεβαινεις σε ppi και αναλυση αυτη η διαφορα που βλεπεις θα ειναι λιγοτερη Μπορεις να δοκιμασεις και dldsr4k και dlss balanced ,θεωρητικα ακομα και το dlss performance εκει θα ειναι καλυτερο απο 1080p dlaa αρκει να μην εχεις artifacts και τετοια. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από akoinonitos 1
FoZzZ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Καλησπέρα σας είχα μια 24αρα aoc 24g2u. Κ έσπασε το πάνελ. Μπορείτε να Μ προτείνεται κάποια αντίστοιχη μέχρι 200 ευρώ? 1080p
Stonedreamer Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Καλησπέρα, Έχει κανεις εικόνα (pun intended) για αυτή την οθόνη; Φαινεται τιμια για τα χρηματα της και ακριβως οτι χρειαζομαι (χρηση σε παλιο υπολογιστη σαν 2ο monitor, μονο για δουλεια γραφειου και plex use) https://www.skroutz.gr/s/55717450/Lenovo-N27q-IPS-HDR-Monitor-27-QHD-2560x1440.html
LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Εχει στο Crazy Sundays κατι καλες τιμες για οθονες πχ αυτη. https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-ls32bg750nuxen-32-led-ultra-hd-4k-165hz-black-p-PER.171583 Εγω εχω παραγγειλει την Xiaomi Miniled 27 αλλα ειμαι σε σκεψη να παω σε αυτη που ειναι 32 https://www.e-shop.gr/othoni-lg-ultragear-32gs85q-b-32-led-qhd-nano-ips-180hz-black-p-PER.236332
Despotas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Στις 6/10/2024 στις 7:05 ΜΜ, FoZzZ είπε Καλησπέρα σας είχα μια 24αρα aoc 24g2u. Κ έσπασε το πάνελ. Μπορείτε να Μ προτείνεται κάποια αντίστοιχη μέχρι 200 ευρώ? 1080p Μια καλή επιλογή είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/49733663/AOC-24G4X-IPS-HDR-Gaming-Monitor-23-8-FHD-1920x1080-180Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html https://www.techspot.com/review/2800-aoc-24g4/ https://aoc.com/gr-en/gaming/products/monitors/24g4x/specification Είναι φετινό μοντέλο με Fast IPS panel. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα