AmixReckless Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Από τις δυο παραπάνω προφανώς η LG. Προσωπικά θα σου πρότεινα με 25 ευρώ παραπάνω αυτή (AOC AG275QX IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 170Hz - εδώ και ένα review εδώ). Μπορώ να ανέβω μέχρι και 500e τελικά αν υπάρχει κάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Στις 31/5/2024 στις 3:08 ΜΜ, kavroulis είπε Καλησπέρα, Ψαχνω 27αρι monitor (fhd ή qhd) για νεο pc build (με rx6600 ή rx7600), για παιδί ηλικίας 11 ετών. Χαλαρο gaming, και οτι αλλο προκυψει σε χαλαρη χρηση απο ενα παιδι της ηλικιας. Με ενδιαφερει να ειναι ξεκουραστο για τα ματια του. Τιμη απο 150-300eur (απο οποιοδηποτε καταστημα) Ειμαι μπερδεμενος αναμεσα σε VA/IPS καθως αν πρεπει να παω σε fhd η qhd. Με βαση οσα διαβαζω νομιζω οτι πρεπει να παω σε qhd ειδικα εν ετη 2024 ακομα και ας παιζει τα παιχνιδια (που φανταζομαι σε αυτη την ηλικια δεν ειναι απαιτητικά σε medium graphics) IPS vs VA η κάθε μια έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Για την περίπτωσή σου θα πρότεινα ένα IPS. Μια καλή πρόταση για τα χρήματα που αναφέρεις είναι αυτή (παλιό μοντέλο του 2020 αλλά καλό και με λιγότερα από 300 ευρώ) Gigabyte G27Q IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 144Hz εδώ και ένα review εδώ. 22 λεπτά πριν, AmixReckless είπε Μπορώ να ανέβω μέχρι και 500e τελικά αν υπάρχει κάτι Δεν γίνεται σκόπιμα αλλά πάλι AOC έχω να σου προτείνω σε σχέση με άλλα παραπλήσια μοντέλα (που μπορείς να βρεις εδώ σε αυτό το εύρος τιμών 450 με 500 ευρώ). Όπου και να ψάξεις θα βρεις ότι στα περισσότερα σημεία η AOC υπερτερεί. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ κρίνω με τα δικά μου κριτήρια και ο καθένας έχει τα δικά του (για αυτό και πάντα αναφέρω τουλάχιστον και ένα review). Οπότε θα σου πρότεινα το AOC Agon IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 270Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG εδώ και ένα review εδώ εάν θες να δεις περισσότερες λεπτομέρειες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavroulis Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 ώρα πριν, JPaxilleas είπε IPS vs VA η κάθε μια έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Για την περίπτωσή σου θα πρότεινα ένα IPS. Μια καλή πρόταση για τα χρήματα που αναφέρεις είναι αυτή (παλιό μοντέλο του 2020 αλλά καλό και με λιγότερα από 300 ευρώ) Gigabyte G27Q IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 144Hz εδώ και ένα review εδώ. Δεν γίνεται σκόπιμα αλλά πάλι AOC έχω να σου προτείνω σε σχέση με άλλα παραπλήσια μοντέλα (που μπορείς να βρεις εδώ σε αυτό το εύρος τιμών 450 με 500 ευρώ). Όπου και να ψάξεις θα βρεις ότι στα περισσότερα σημεία η AOC υπερτερεί. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ κρίνω με τα δικά μου κριτήρια και ο καθένας έχει τα δικά του (για αυτό και πάντα αναφέρω τουλάχιστον και ένα review). Οπότε θα σου πρότεινα το AOC Agon IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 270Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG εδώ και ένα review εδώ εάν θες να δεις περισσότερες λεπτομέρειες. Πήρα την LG ULTRAGEAR 27GR75Q-B 27'' LED QHD 165HZ BLACK στα 220€ τελικά, ευχαριστώ για την βοήθεια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asvos21 Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) θέλω μια βοήθεια σχετικά με αγορά οθόνης, επειδή είμαι άσχετος. α) δουλεύω τηλεργασία αρα είμαι αρκετές ώρες το pc (xls, word και γενικα back office) β)gaming δεν κατεβαινω για πρωταθλημα, κανα wow, diablo, lol, cs κτλ για να περναει η ωρα γ) η οθονη θα ειναι ακριβως απεναντι απο το κρεβατι οποτε θα χρησιμοποιειται και για καμια ταινια-σειρα δ)χρηματα κατω απο 500 και γενικα οσο πιο οικονομικα βγει στην αρχη σκεφτηκα καποιο οικονομικο (200-250€) 27αρι 2Κ ips απλα δεν ξερω: 1) αν αξιζουν τα οικονομικα μοντελα 2) αν πληρουν (προφανως οχι στο επακρο) τα παραπανω 3) αν οι ιντσες ειναι οκ ή ειναι λιγες 4) αν εχει νοημα να παω σε ultra wide μεγαλυτερο που δεν εχω κατσει ποτε να δουλεψω,παιξω,δω ταινια (δεν ξερω αν εχει καποιος εμπειρια) Επεξ/σία 12 Ιουνίου από Asvos21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOADNICK Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για οικονομική (~200€) 27" 2K οθόνη. Η χρήση της θα είναι κυρίως για δουλειά και λιγότερο για παιχνίδια, ταινίες/σειρές καθόλου. Θα προτιμούσα να αποφύγω VA panels λόγω smearing. Έχω εστιάσει κυρίως στην S2725DS αν και με μαγκώνει λίγο το refresh rate (100Hz) στα θετικά της όμως είναι το 1500αρι κόντραστ σε σχέση με τις άλλες IPS παρόμοιου κόστους (800-1000:1). Υπάρχει και η LG UltraGear 27GR75Q-B με -νομίζω- παρόμοια χρωματική κάλυψη στο SDR, 1000:1 αντίθεση αλλά 165HZ refresh (και 40€ παραπάνω-ταβάνι του μπάτζετ). Οπότε σκέφτομαι αν αξίζει η μικρή(?) θυσία στην αντίθεση και τα επιπλέον χρήματα για τα 165Hz δεδόμενου κιόλας ότι σε παιχνίδια με την κάρτα μου χλωμό να βγάζω περισσότερα από 100 FPS (δεν παίζω CS/LoL). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
9-11 Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Μία γενική ερώτηση: Πόσα (σύγχρονα) μοντέλα ακολουθούν σχεδιασμό με ενσωματωμένη τροφοδοσία ρεύματος; Κοιτούσα τα specs της Dell S2725DS που ενδιαφέρει τον φίλο @SOADNICK παραπάνω και δεν κατάφερα να εντοπίσω αυτή την πληροφορία. Πέρα από μείωση όγκου, λεπτότερα panels κ.λπ., τα power bricks προσφέρουν 2 ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα: Μικρότερη παραγόμενη θερμότητα (αφού υπάρχει ξεχωριστή μονάδα και δεν είναι όλα στριμωγμένα) και ευκολία αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης (αλλάζεις μόνο το «τούβλο» χωρίς να κουβαλάς όλη την οθόνη) Υπάρχουν κάπου στοιχεία; Αν όχι, κάντε μια εκτίμηση. Τα build-in power supplies για μένα είναι deal breaker. 😞 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 1 ώρα πριν, SOADNICK είπε Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για οικονομική (~200€) 27" 2K οθόνη. Η χρήση της θα είναι κυρίως για δουλειά και λιγότερο για παιχνίδια, ταινίες/σειρές καθόλου. Θα προτιμούσα να αποφύγω VA panels λόγω smearing. Έχω εστιάσει κυρίως στην S2725DS αν και με μαγκώνει λίγο το refresh rate (100Hz) στα θετικά της όμως είναι το 1500αρι κόντραστ σε σχέση με τις άλλες IPS παρόμοιου κόστους (800-1000:1). Υπάρχει και η LG UltraGear 27GR75Q-B με -νομίζω- παρόμοια χρωματική κάλυψη στο SDR, 1000:1 αντίθεση αλλά 165HZ refresh (και 40€ παραπάνω-ταβάνι του μπάτζετ). Οπότε σκέφτομαι αν αξίζει η μικρή(?) θυσία στην αντίθεση και τα επιπλέον χρήματα για τα 165Hz δεδόμενου κιόλας ότι σε παιχνίδια με την κάρτα μου χλωμό να βγάζω περισσότερα από 100 FPS (δεν παίζω CS/LoL). Πρακτικά έχεις απαντήσει ήδη μόνος σου. Εφόσον δεν παίζεις απαιτητικά παιχνίδια δεν πρέπει να επιστείς την προσοχή σου τόσο στα Hz όσο στο ότι η οθόνη που θέλεις θα είναι περισσότερο για εργασία. Με αυτό το σκεπτικό σου συνιστώ ανεπιφύλακτα την Dell. Μπορείς να δεις εδώ και μια σύγκριση των δυο οθονών για να καταλάβεις γιατί η Dell είναι σαφώς καλύτερη της LG. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOADNICK Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, 9-11 είπε Μία γενική ερώτηση: Πόσα (σύγχρονα) μοντέλα ακολουθούν σχεδιασμό με ενσωματωμένη τροφοδοσία ρεύματος; Κοιτούσα τα specs της Dell S2725DS που ενδιαφέρει τον φίλο @SOADNICK παραπάνω και δεν κατάφερα να εντοπίσω αυτή την πληροφορία. Πέρα από μείωση όγκου, λεπτότερα panels κ.λπ., τα power bricks προσφέρουν 2 ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα: Μικρότερη παραγόμενη θερμότητα (αφού υπάρχει ξεχωριστή μονάδα και δεν είναι όλα στριμωγμένα) και ευκολία αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης (αλλάζεις μόνο το «τούβλο» χωρίς να κουβαλάς όλη την οθόνη) Υπάρχουν κάπου στοιχεία; Αν όχι, κάντε μια εκτίμηση. Τα build-in power supplies για μένα είναι deal breaker. 😞 Οι dell μάλλον έχουν ενσωματωμένα γενικά. Τουλάχιστον η S2421HS που έχω σπίτι και κάποιες Ultrasharp που έχουμε στη δουλειά. Μια παλιότερη LG που έχω, η 24mp68vq-p, έχει εξωτερικό. 5 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Πρακτικά έχεις απαντήσει ήδη μόνος σου. Εφόσον δεν παίζεις απαιτητικά παιχνίδια δεν πρέπει να επιστείς την προσοχή σου τόσο στα Hz όσο στο ότι η οθόνη που θέλεις θα είναι περισσότερο για εργασία. Με αυτό το σκεπτικό σου συνιστώ ανεπιφύλακτα την Dell. Μπορείς να δεις εδώ και μια σύγκριση των δυο οθονών για να καταλάβεις γιατί η Dell είναι σαφώς καλύτερη της LG. H Dell που έβαλες είναι η G2724D όχι η S2725DS που κοιτάζω 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, SOADNICK είπε H Dell που έβαλες είναι η G2724D όχι η S2725DS που κοιτάζω Ουπς!. Σορρυ φίλε έχεις δίκιο, οπότε άκυρο (εάν και πάλι Dell θα σου πρότεινα). Δες και εδώ ένα review εάν σε ενδιαφέρει. Και εδώ δίπλα δίπλα (δες ειδικά τo connectivity για τo HDMI και DP όπου η LG έχει νεότερες εκδόσεις). Επεξ/σία 12 Ιουνίου από JPaxilleas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOADNICK Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Ουπς!. Σορρυ φίλε έχεις δίκιο, οπότε άκυρο (εάν και πάλι Dell θα σου πρότεινα). Δες και εδώ ένα review εάν σε ενδιαφέρει. Και εδώ δίπλα δίπλα (δες ειδικά τo connectivity για τo HDMI και DP όπου η LG έχει νεότερες εκδόσεις). Το έχω δει το review, για την dell γιατί το λες; Λόγω «αχρείαστων» επιπλέον Hz στην LG; Οι εκδόσεις στις συνδέσεις δε ξέρω αν παίζουν κάποιον ρόλο, απ ό,τι βλέπω και οι δυο έχουν εκδόσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους δεδομένων των refresh/ανάλυση/bit depth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lambros Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Καλημέρα σας, Πρόταση για τον πιτσιρικά για το gaming pc του για 27αρα μέχρι 200€ περίπου Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2 ώρες πριν, lambros είπε Καλημέρα σας, Πρόταση για τον πιτσιρικά για το gaming pc του για 27αρα μέχρι 200€ περίπου Ευχαριστώ πολύ Καλημέρα. Θα πρότεινα αυτό https://www.skroutz.gr/s/43615341/AOC-Q24G2A-BK-IPS-Gaming-Monitor-23-8-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lambros Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Ευχαριστώ πολύ κάτι σε curved?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 1 ώρα πριν, lambros είπε Ευχαριστώ πολύ κάτι σε curved?? Curved και 16:9 δεν εχει νοημα. Αν θελει 21:9 εκει ναι να παει σε curved. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lambros Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Πρόταση;; Να δούμε κοστολογιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα