Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 8/11/2023 στις 1:00 ΜΜ, ASDIC είπε

Δεν θυμάμαι κατά πόσο καλές ήταν, έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Δλδ προτείνεις να τις κρατήσω και να βάλω μια σωστή βάση που να τις κρατάει, όπως θέλω εγώ και να αφαιρέσω τη μάπα βάση που έχει ?

Πάντως για τόσο καλό πάνελ δεν θα έπρεπε να είναι η βάση αρκετά καλύτερη ?

ASDIC η βάση δε χαρακτηρίζει την οθονη. Για να είμαι ειλικρινής έκανα λάθος για τις οθόνες σου. Νόμιζα ότι έχεις τις Acer Nitro XV272U, οπότε για να διορθώσω, οι οθόνες που σου πρότεινα είναι σαφώς καλύτερες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξέρω ότι η βάση δεν κάνει την οθόνη βρε, αλλά μερικές φορές οι καλές οθόνες έχουν καλές βάσεις !

Αμάν......

Και εκεί που μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω καλά μπράτσα και να μην πάρω νέες οθόνες.....

Δεν ξέρω εάν είναι καλό ή κακό αλλά με το που άκουσε νέες οθόνες η γυναίκα μου ήθελε να δει εάν χωράω στο σπίτι του σκύλου και το περίεργο είναι ότι δεν έχουμε σκύλο !!!

Η Samsung είναι η LC27G55TQBUXXU ? Έχει πάρα πολλές με διάφορες στους κωδικους G55.

οι οθονες που εχω ειναι αυτες Acer Nitro VG270Ubmiipx

Επεξ/σία από ASDIC

Για να ρωτήσω ρε καρντάσια μιας και έφτασε η εποχή του χρόνου που ξοδεύουμε. Έχει κανείς να προτείνει 27άρα οθόνη με usb hub αν γίνεται, για gaming. Είτε 1440p είτε 4k, με την 4070 για μερικα χρόνια. Δεν παιζω online competitive games. Η μια υπάρχουσα είναι 4k 60hz lg 27ul500w. Έχω διπλό μπράτσο οθόνης οποτε δεν με αφορά το αν έχει οποιαδήποτε έξτρα ρύθμιση στο δικό της μπράτσο η οθόνη. Αν είναι δυνατόν πάνω από 300-400 δεν θα ήθελα να ξεφύγω πολύ εκτός αν είναι κάτι εξαιρετικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2023 στις 1:36 ΠΜ, 7nisiotis είπε

Καλημερα. Να σε ρωτησω αυτες αξιζουν;

https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/281410-monitor-samsung-lc32g55tqbuxen

https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/286974-monitor-lg-34wr50qc-b

Επειδη την μια την εβγαλαν σε έκπτωση για αυτο ρωταω

Επεξ/σία από iceman33221

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. ενδιαφέρομαι για αγορά οθόνης 32 ιντσες. Καθαρά για δουλειά γραφείου σύνδεση σε λάπτοπ δουλειάς. Η δουλειά είναι στο σπίτι οπότε εκτός ώρες εργασίας θα χρησιμοποιηθεί για καμιά ταινία και YouTube. Προτιμότερο να είναι QHD ή 4Κ. Χρήματα που μπορούν να δοθούν, μέχρι 400 ευρώ. Τέλος θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης ύψους της οθόνης και να μην είναι κυρτή. Αν έχετε κάτι να προτείνετε θα με βοηθούσε αρκετά. Σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από mrvaggos

On 12/11/2023 at 16:41, mrvaggos said:

Καλησπέρα. ενδιαφέρομαι για αγορά οθόνης 32 ιντσες. Καθαρά για δουλειά γραφείου σύνδεση σε λάπτοπ δουλειάς. Η δουλειά είναι στο σπίτι οπότε εκτός ώρες εργασίας θα χρησιμοποιηθεί για καμιά ταινία και YouTube. Προτιμότερο να είναι QHD ή 4Κ. Χρήματα που μπορούν να δοθούν, μέχρι 400 ευρώ. Τέλος θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης ύψους της οθόνης και να μην είναι κυρτή. Αν έχετε κάτι να προτείνετε θα με βοηθούσε αρκετά. Σας ευχαριστώ

Θα σου πρότεινα να δείς αυτή Dell G3223D. Και είναι και σε καλή τιμή, στο skroutz ξεκινάει από 395€

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα,

αυτην την στιγμή εχω μια LG 27GL850 σε συστημα με 7950x και 4090rtx.

Βασικη προυποθεση να εχει καλο srgb mode,ενας λογος που υστερει η lg ( ειναι το πρωτο πραγμα που κοιταω στα reviews )

Γενικα δεν μου αρεσουν τα χρωματα στα  wide gamut monitor oversaturated,και δυστυχως το καλιμπράρισμα γινεται μονο σε περιβαλλον windows και οχι στα games...

H χρήση που κανω ειναι κατα μεσο ορο 4 ωρες την ημερα ,απο τις οποιες 70% ειναι δουλεια γραφειου-σερφαρισμα και το υπολοιπο video-Gaming.

Σκεφτομαι να παω ειτε σε 32 "4k(π.χDell G3223Q) είτε σε καποιο καλυτερο 27αρι(1440p) Monitor(max ποσο ~900ευρω)και μεχρι 32".

Δυστυχώς τα 27αρια oled εκτός απο το φοβο του burn-in ,βλεπω υστερούν σε text clarity.., οποτε το σεναριο απομακρυνεται...

Σε mini led βρισκω μόνο σε curved monitor(π.χSamsung Odyssey Neo G7) ,τα οποια δεν με ενδιαφερουν.

Απο την μια τα 32" 4k ειναι κατι που θέλω ,απο την αλλη  ξενερώνω πρωτον γιατι  1ον τα ips ειναι ξεπερασμενα και απο την αλλη ακομη και η 4090rtx σε καποια games π.χ alan wake,cyberpunk κ.ο.κ εχει ηδη γονατίσει ...( στην ουσια θα πεσουν οι επιδοσεις στο μισο).

Απο την αλλη στα 1440p  δεν βρισκω καποιο αξιολογο μόνιτορ ωστε να θεωρηθει ουσιαστικη αναβαθμιση (δυστυχως π.χ η Cooler Master Tempest GP27Q Mini-led απο οτι ειδα εχει oversaturated srgb mode  ή Dell Alienware AW2723DF παραμενει ενα ips monitor απλως πιο γρηγορο και με καλυτερο SRGB mode).

απο οτι ειδα υπαρχει και η AOC AGON AG274QZM,που ξεφεύγει στην τιμη για 1440P αλλα δεν εχω βρει καποιο αξιοπιστο review για να δω εαν αξιζει..

τελικά μαλλον εχω καταλήξει στην Dell G3223Q ή Dell Alienware AW2723DF αλλά δεν εχω πιστει ακομη οτι αξιζει η συγκεκριμένη κίνηση

Επεξ/σία από tolisrx8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tolisrx8 είπε

καλημερα,

αυτην την στιγμή εχω μια LG 27GL850 σε συστημα με 7950x και 4090rtx.

Βασικη προυποθεση να εχει καλο srgb mode,ενας λογος που υστερει η lg ( ειναι το πρωτο πραγμα που κοιταω στα reviews )

Γενικα δεν μου αρεσουν τα χρωματα στα  wide gamut monitor oversaturated,και δυστυχως το καλιμπράρισμα γινεται μονο σε περιβαλλον windows και οχι στα games...

H χρήση που κανω ειναι κατα μεσο ορο 4 ωρες την ημερα ,απο τις οποιες 70% ειναι δουλεια γραφειου-σερφαρισμα και το υπολοιπο video-Gaming.

Σκεφτομαι να παω ειτε σε 32 "4k(π.χDell G3223Q) είτε σε καποιο καλυτερο 27αρι(1440p) Monitor(max ποσο ~900ευρω)και μεχρι 32".

Δυστυχώς τα 27αρια oled εκτός απο το φοβο του burn-in ,βλεπω υστερούν σε text clarity.., οποτε το σεναριο απομακρυνεται...

Σε mini led βρισκω μόνο σε curved monitor(π.χSamsung Odyssey Neo G7) ,τα οποια δεν με ενδιαφερουν.

Απο την μια τα 32" 4k ειναι κατι που θέλω ,απο την αλλη  ξενερώνω πρωτον γιατι  1ον τα ips ειναι ξεπερασμενα και απο την αλλη ακομη και η 4090rtx σε καποια games π.χ alan wake,cyberpunk κ.ο.κ εχει ηδη γονατίσει ...( στην ουσια θα πεσουν οι επιδοσεις στο μισο).

Απο την αλλη στα 1440p  δεν βρισκω καποιο αξιολογο μόνιτορ ωστε να θεωρηθει ουσιαστικη αναβαθμιση (δυστυχως π.χ η Cooler Master Tempest GP27Q Mini-led απο οτι ειδα εχει oversaturated srgb mode  ή Dell Alienware AW2723DF παραμενει ενα ips monitor απλως πιο γρηγορο και με καλυτερο SRGB mode).

απο οτι ειδα υπαρχει και η AOC AGON AG274QZM,που ξεφεύγει στην τιμη για 1440P αλλα δεν εχω βρει καποιο αξιοπιστο review για να δω εαν αξιζει..

τελικά μαλλον εχω καταλήξει στην Dell G3223Q ή Dell Alienware AW2723DF αλλά δεν εχω πιστει ακομη οτι αξιζει η συγκεκριμένη κίνηση

εχει το eshop προσφορα το LG 32GR93U 4K/144hz 638 ευρω και απο οτι ειδα εχει contrast κοντα στα 1200 units ,δεν χρησιμοποιει τα δικα της panel σε αυτη την σειρα.Το rtrings εχει γραψει καλα σχολια.

Επεξ/σία από ICE-T

Έχει προσφορά στο eShop το LG 27GR95QE OLED στα 799 ευρώ,3 χρονια εγγύηση, όπως και το Samsung neo G7 32  4K/165hz στα 749 ευρώ,εγώ τσίμπησα το LG και είμαι πολύ ευχαριστημένος,όσο για το ότι δεν έχει πολύ φωτεινότητα,εγώ δεν αντιμετώπισα τόσο μεγάλο πρόβλημα εκτός αν εκεί που θα τοποθετηθεί το βαράει ο ήλιος φάτσα κάρτα , έχει πολλά βίντεο στο YouTube με calibration και το φέρνετε στα μέτρα σάς.

Εχω ενα 27αρι 4k 60Hz IPS monitor. Χρηση αποκλειστικα γραφειου (office, chrome κλπ). Το δουλευω με 125% scaling.

Σκεφτομαι να παω σε 32αρι ωστε να το δουλευω σε 100% scaling να κερδισω screen real estate. Αξιζει να παω σε καποιο 144Hz gaming monitor ή ειναι overkill? Δεν παιζω παιχνιδια. Τα 60Hz φαινονται choppy σε scrollαρισμα καποιες φορες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομαδα. Μολις εφτιαξα το 1ο μου pc gaming (ryzen 7800x3d, sapphire 7900xt nitro+, msi 650 tomahawk, 32gb ram) και έχω ξεκινήσει να ψαχνω για monitor. 

Εχω ηδη μια dell 27" (4k 60hz) με την οποία δουλεύω παραλληλα (mail, sheets κ.α.). Η χρήση που θέλω να κάνω ειναι δουλειά & gaming οπότε θέλω να καλύψω 2 αναγκες με ενα monitor. Από τη μεριά της δουλειάς μου αρέσει πολύ η 4k γιατί έχει πολύ καθαρα γραμματα (δεν ξερω τι παιζει με 1440p ανάλυση) ενώ από τη μεριά του gaming παίζω κυρίως rpg & single player games (bg3, alan wake, forza κ.α) ενώ καμια φορά ανοίγω rainbow six & valorant

Και εδώ έρχεται το δίλημμα:

1) να κάτσω με αυτό το monitor που έχω? 

2) να πάρω μια 4k 144hz? (αξίζει με το build που έχω και τα λεφτά που πρεπει να δώσω) 

3) να πάρω μια 1440p 144hz? Είναι οκ η ποιότητα εικόνας της? Γνωρίζω οτι θα κερδίσω αρκετα στο κομματι των frames

Ps εχω τέλος και το δίλημμα να παω σε 27" ή 32" αλλά νομίζω θα πάω σε 27" επειδη ειμαι κοντα στην οθόνη κατα τη διαρκεια της ημερας

Επεξ/σία από Yavimaya

Στις 9/11/2023 στις 11:30 ΜΜ, michael92 είπε

Ενδιαφέρομαι για την Samsung Odyssey G5 32". Ξέρει κανένας αν έχουν λυθεί τα προβλήματα αποκόλλησης του panel; Την θέλω για να αντικαταστήσω την τρίτη μου οθόνη που είναι 28αρα 4K/60 8ετίας, οπότε έχω χαμηλό budget αλλά από την άλλη δεν θέλω να μου ξεκολλήσει το panel σε κανένα χρόνο…

Την πήρα τελικά. Για 2η-3η οθόνη είναι ok στα λεφτά της. Τα πλαστικά είναι φτηνιάρικα (κάθε χρόνο και χειρότερα η Samsung) και η θύρα displayport δε δουλεύει. Πάλι καλά που το HDMI πλέον έχει αρκετό bandwidth. Για κύρια οθόνη δε θα τη συνιστούσα με τίποτα πάντως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...