KatalanosGR Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Αξίζει το συγκεκριμένο απο public ? Έχω budget κοντά στα 200 και προορίζεται για console gaming. https://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/othonh-dell-g2422hs-ips-24-fhd/1726742
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Στις 8/11/2022 στις 6:58 ΜΜ, Salvation είπε Ενδιαφέρομαι για μια οθόνη 32" για διάβασμα κυρίως. Όχι gaming κτλ. Υψηλού ρυθμού ανανέωσης οθόνη θες και για διάβασμα. Μη λέμε συνέχεια τα ίδια. Gaming τις λένε καθαρά για ιστορικούς λόγους. Στις 8/11/2022 στις 6:58 ΜΜ, Salvation είπε Budget μέχρι 300. Υπάρχει κάτι να προτείνετε; Ως εκ τούτου, σε αυτό το budget, όχι. Δεν έχω κάτι να σου προτείνω σε 32 ιντσών. Είτε πηγαίνεις σε μία από τις πολλές 24άρες ή 27 άρες 144Hz, IPS, 1920x1080 που έχω προτείνει στις τελευταίες σελίδες, είτε ανεβαίνεις σε budget για τις ίντσες που ζητάς.
sveltos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα παιδιά. Dell ψωνίζουμε άφοβα από οποιοδήποτε κατάστημα στο skroutz ή πρέπει να είναι επίσημος μεταπωλητής? Ευχαριστώ.
Junior22 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μεταξυ Dell UltraSharp U3421WE, LG 32UN880-B IPS και Gigabyte M34WQ IPS ποια θα διαλεγατε και γιατι? Κυριως για productivity την θελω και να συνδεθει με λαπτοπ, δευτερευον ειναι το gaming (οχι fps multiplayer). Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από Junior22
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Ποιο είναι το budget (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε: 250ε (και λιγότερα) Για τι χρήση προορίζεται: παιχνίδια fps (κυρίως PUBG) Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες: μέχρι 24 (όχι curved ή ultrawide) Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών: Το βλέπετε στην υπογραφή. Για κάρτα γραφικών σκέφτομαι 3060Ti (ή 4060) Σκέφτομαι για 1440p μόνιτορ στα 144 ή 165Hz. Δεν έχω βρει κάποια που να συμφωνεί στις παραπάνω ίντσες. Έχετε κάτι να προτείνετε;
triplex1 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 49 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ποιο είναι το budget (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε: 250ε (και λιγότερα) Για τι χρήση προορίζεται: παιχνίδια fps (κυρίως PUBG) Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες: μέχρι 24 (όχι curved ή ultrawide) Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών: Το βλέπετε στην υπογραφή. Για κάρτα γραφικών σκέφτομαι 3060Ti (ή 4060) Σκέφτομαι για 1440p μόνιτορ στα 144 ή 165Hz. Δεν έχω βρει κάποια που να συμφωνεί στις παραπάνω ίντσες. Έχετε κάτι να προτείνετε; ψαχνεις οθονη παληκαρι μου?
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Και μάλιστα αναφέρω και τι ζητώ από την οθόνη!
triplex1 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Και μάλιστα αναφέρω και τι ζητώ από την οθόνη! εγω θα σε πω οτι καπου εχεις μπερδευτει με τις ιντσες , 24αρα σε 2κ και 144 ή 165Hz αμα βρεις πες μου και μενα να παρω μια ........απο 27αρα και πανω το συζηταμε Γιατι το λεω? γιατι αυτες που υπαρχουν ειναι μονο για να υπαρχουν και πολυ λιγες οπως και αναξιοπιστες
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 44 λεπτά πριν, triplex1 είπε αμα βρεις πες μου και μενα να παρω μια https://www.skroutz.gr/s/10121329/AOC-AG241QX-TN-Gaming-Monitor-23-8-QHD-2560x1440-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-1ms-GTG.html Αλλά δεν υπάρχει... 44 λεπτά πριν, triplex1 είπε Γιατι το λεω? γιατι αυτες που υπαρχουν ειναι μονο για να υπαρχουν και πολυ λιγες οπως και αναξιοπιστες Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Άρα πάω σε 1080p.
triplex1 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε https://www.skroutz.gr/s/10121329/AOC-AG241QX-TN-Gaming-Monitor-23-8-QHD-2560x1440-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-1ms-GTG.html Αλλά δεν υπάρχει... Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Άρα πάω σε 1080p. Γιατι δεν πας σε μια 27αρα και ας ειναι πχ και 120Hz , εχεις θεμα με το μεγεθος? https://www.skroutz.gr/s/24959140/Gigabyte-G27Q-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-1ms-GTG.html
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, triplex1 είπε εχεις θεμα με το μεγεθος? Ναι. Ήδη και η 24άρα υπερβολή είναι. 24άρα είναι η τηλεόραση του σαλονιού (γενικά μικρό σπίτι). Από την άλλη, θα την έχω για 10+ χρόνια και ήδη αρκετοί ανεβάζουν βίντεο σε 2k, οπότε μένω πίσω. Δεν ξέρω...
triplex1 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ναι. Ήδη και η 24άρα υπερβολή είναι. 24άρα είναι η τηλεόραση του σαλονιού (γενικά μικρό σπίτι). Από την άλλη, θα την έχω για 10+ χρόνια και ήδη αρκετοί ανεβάζουν βίντεο σε 2k, οπότε μένω πίσω. Δεν ξέρω... Τερη κοιτα αυτην ειναι και με 18KWh/1000h https://www.e-shop.gr/othoni-philips-24m1n3200va-00-va-hdr-gaming-238-fhd-165hz-led-black-p-PER.171514 182 sto skroutz https://www.skroutz.gr/s/34474188/Philips-24M1N3200VA-VA-HDR-Gaming-Monitor-23-8-FHD-1920x1080-165Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-4ms-GTG.html
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σκέφτομαι για 1440p μόνιτορ στα 144 ή 165Hz. Δεν έχω βρει κάποια που να συμφωνεί στις παραπάνω ίντσες. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ευτυχώς που δεν έχεις βρει και δεν έχεις αγοράσει ήδη κάποια. 24" 1440p έχουν υπερβολικά πυκνά τα pixel τους. Είμαι σίγουρος ότι το θεωρείς ως κάτι θετικό αυτό και ναι, έχει θετικά στοιχεία. Περισσότερα pixels = περισσότερη πληροφορία, είναι αδιαμφισβήτητο. Έχει όμως και αρνητικά. Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε αγορά οθόνης μεγαλύτερης πυκνότητας pixel, έχοντας στο μυαλό μας ότι όλα θα παραμείνουν τα ίδια και θα βελτιωθεί μόνο η ποιότητα της εικόνας (θα βλέπουμε πιο πολλές λεπτομέρεις και πιο "απιξέλιαστα"). Αφού κάνουμε μια τέτοια αναβάθμιση, αντιλαμβανόμαστε ότι είτε πρέπει να χαμηλώσουμε την ανάλυση της επιφάνειας εργασίας (αλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς από επιλογές windows έχει το ίδιο αποτέλεσμα, μπορείτε να το ελέγξετε), είτε να μετακινήσουμε την οθόνη κοντύτερα. Οι lcd οθόνες, είτε είναι TN, είτε είναι IPS, είτε είναι VA, όταν τις δουλεύουμε σε ανάλυση διαφορετική της εγγενούς τους (native resolution) αποδίδουν πολύ εύκολα παρατηρήσιμη παραμόρφωση λόγω αναδίπλωσης (aliasing). Επομένως πολύ συχνά, προκειμένου να μην κάνουν τετραγωνάκια τα περιγράμματα από τους χαρακτήρες και τα εικονίδια και να μην κάνουν "σπασίματα" οι διαγώνιες ευθείες, καταλήγουμε να φέρουμε την μεγαλύτερης πυκνότητας οθόνη κοντύτερα. Η ποιότητα της εικόνας παραμένει η ίδια με πριν (αν συγκρίνουμε ίδιας ποιότητας panel), αυτό που αλλάζει είναι η απόστασή μας από την οθόνη. Δεν πρόκειται περί του τέλους του κόσμου, αλλά: α.) Είναι καλό να αντιλαμβανόμαστε τα παραπάνω και να γνωρίζουμε τι αναβαθμίζουμε/υποβαθμίζουμε και τι όχι. β.) Αν το παρακάνουμε μικραίνοντας την απόσταση, σίγουρα η οθόνη γίνεται πιο γρήγορα κουραστική μέσα στη μέρα. Για πιο ανθυγιεινή για τα μάτια, δεν το γνωρίζω αν ισχύει. Εξαρτάται σίγουρα και από άλλους παράγοντες. 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες: μέχρι 24 (όχι curved ή ultrawide) To να υπάρχει ένας τέτοιος περιορισμός, απλοποιεί κατά πολύ τη διαδικασία αναβάθμισης της οθόνης. Αρκεί να βάλουμε την οθόνη που έχουμε τώρα σε εγγενή ανάλυση, εάν δεν την έχουμε ήδη εκεί. Αφού επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε εγγενή ανάλυση και έχουμε φέρει καρέκλα, οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι σε θέσεις που μας βολεύουν να βλέπουμε καλά (άσχετα του αν βολεύουν από άλλες απόψεις), μετράμε την απόσταση από την κορυφή της μύτης μέχρι την οθόνη (κέντρο οθόνης/ελάχιστη απόσταση/σε κάποια συγκεκριμμένη μικρή γωνία, όποιο θέλουμε, δεν αλλάζει κάτι). Η απόσταση που μετρήσαμε είναι η τρέχουσα βέλτιστη απόσταση, Dτρέχουσα. Έπειτα βάζουμε οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία και την καρέκλα μας στις θέσεις που μας βολεύουν και θα θέλαμε να έχουν για όλους τους λόγους (πρακτικούς, αισθητικούς, εργονομίας κλπ). Από αυτές τις θέσεις ζητάμε να είχαμε μια οθόνη με την οποία να βλέπουμε καλά. Ξαναμετράμε. Η απόσταση που τώρα μετρήσαμε είναι η Dζητούμενη. Στην Dτρέχουσα αντιστοιχεί μια πυκνότητα pixel PPIτρέχουσα, στην Dζητούμενη αντιστοιχεί μια PPIζητούμενη. Spoiler PPI = pixels per inch squared = πλήθος πίξελ ανά τετραγωνική ίντσα. Εκφράζει το πόσο πυκνά είναι τα pixel μιας οθόνης ανά μονάδα επιφάνειας. Υπολογίζεται από τον τύπο PPI = (Πλάτος ανάλυσης x Ύψος ανάλυσης) / (Διαγώνιος οθόνης)^2 ή απλώς από PPI calculator. Μεγέθη ανάλογα: Dτρέχουσα ---> PPIτρέχουσα Dζητούμενη ---> PPIζητούμενη Με απλή μέθοδο των τριών, καταλήγουμε σε: PPIζητούμενη = (Dζητούμενη x PPIτρέχουσα) / Dτρέχουσα από όπου προκύπτει πιο θα ήταν το καλύτερο PPI της καινούργιας οθόνης με βάση τους περιορισμούς, τις ανάγκες μας, αλλά και την όρασή μας. Βάζουμε την κάθε είδους οθόνη που μας ενδιαφέρει στο PPI calculator και πολύ γρήγορα έχουμε πάρει μια ξεκάθαρη εικόνα σε σχέση με του πρέπει να στραφούμε από άποψη ανάλυσης και ιντσών της οθόνης που ζητάμε. Τα παραπάνω είχα ξεκινήσει να τα γράφω πρωτού ανοίξετε αυτήν την ωραία συζήτηση με @triplex1, @Τέρης Α.. Τα έχω γράψει πρώτα για σένα και έπειτα για όποιον άλλον πιθανώς να ενδιαφέρουν. Θα συμφωνήσω με τον @triplex1. Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος να πας σε 1080p. Αν έχεις κάποια αμφιβολία γιατί δεν είναι καθόλου καλύτερα να πας σε 24" 1440p, κάνε μια δοκιμή τα παραπάνω, να δεις αν σου βγαίνει PPI>120 που έχουν τα 24" 1440p ή PPI ~= 90 που έχουν τα 24" 1080p. 4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Για τι χρήση προορίζεται: παιχνίδια fps (κυρίως PUBG) Επαιξεργαστή με κορυφαίο single-core performance και επαρκής σε αριθμό πυρήνες έχεις ήδη, κάρτα θα βάλεις (κοίτα και amd, είναι καλύτερη ξήγα), αυτό που χρειάζεσαι είναι απαραίτητη μια υψηλού ρυθμού ανανέωσης οθόνη με κατά το δυνατόν ακαριαία απόκριση. Για τα παιχνίδια που παίζεις ενδύνκειται να πας σε TN panel. Ειδικά αν υπάρχουν περιορισμοί budget, όπως στη δικιά σου περίπτωση την απόκριση που προσφέρουν δε θα την πάρεις από τα IPS αυτής της κατηγορίας τιμής. Για VA δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο, απλώς είναι για τελείως διαφορετική χρήση. Δε θα μείνεις ικανοποιημένος για τη δικιά σου. Τα TN έχουν μειονεκτήματα, αλλά ξεπερνιούνται. Για το είδος των παιχνιδιών που παίζεις είναι τα πλέον κατάλληλα, καθώς ο ένας από τους λόγους που έχουν αυτά τα πολύ μονοχρώμ γραφικά με λίγες έως ελάχιστες αποχρώσεις, είναι και για κρύβουν τις αδυναμίες των TN panels. Απαραίτητο, γιατί με τέτοια panel παίζονται αυτά τα παιχνίδια σε competitive με χωρηγούς και έπαθλα εκατομμυρίων. Οι streamers και με IPS και με VA και με OLED και με ότι θέλουν. Πρέπει να βλέπουν καλά όμως και αυτοί που είναι top of the game και παίζουν με ΤΝ, από όσο γνωρίζω. Στο pubG που παίζεις περισσότερο τώρα, αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο τελείως καθαρά. Στα υπόλοιπα (Apex, overwatch, valorant) αυτό που λέω φαίνεται καθαρότερα, με πιο χαρακτηριστικά "γραφικά κομμένα και ραμμένα για ΤΝ", τα γραφικά του Fortnite. Είτε πας σε ΤΝ, είτε σε άλλο panel, δε βγαίνουν σε μικρότερες των 24", δεν μπορείς να πας σε παραπάνω από 24", νομίζω "κλειδώνεις" σε 24" / 1080p / 120-165Hz. Με τέτοιες προδιαγραφές πέρνεις πάρα πολύ καλή οθόνη, εντός του budget σου. Τις εικοσιτεσσάρες, FHD, ΤΝ μπορείς να τις δεις εδώ, νησάφι με τη διαφήμισή τους, αν σε ενδιαφέρουν να σου προτείνω πιο συγκεκριμμένα. IPS, 24", FHD καλύτερες από TN σε άλλες χρήσεις πέραν FPS, έχουμε προτείνει πολλές στις τελευταίες σελίδες. Έπαιρνες πολύ καλή στα 225-240 ευρώ, πρέπει να έχουν πέσει και άλλο. VA σου έχει προτείνει ο @triplex1. 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Από την άλλη, θα την έχω για 10+ χρόνια και ήδη αρκετοί ανεβάζουν βίντεο σε 2k, οπότε μένω πίσω. Δε βλέπω με πoιο τρόπο μένεις πίσω λόγω του γεγονότος που περιγράφεις. Χρειάζεσαι περισσότερες ίντσες για 2k. Αν σε 10 χρόνια βγάζουν τα βίντεο και σε 16k, πάλι δεν έχει να κάνει αυτό με εσένα και την οθόνη που είναι κατάλληλη για το γραφείο που έχεις στημένο. Τα 16k θα είναι για τηλεοράσεις σε τεράστια σαλόνια ή σινεμά. 2 1
Junior22 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Εχω ρωτησει αλλες 3 φορες χωρις απαντηση. Για να δουμε τωρα 😆 Ψαχνω ultrawide monitor στις 34 ιντσες με εμφαση στο productivity και σε δευτερο χρονο ερχεται το gaming (οφφλινε κυριως) και ψυχαγωγια. Το μπατζετ ειναι στα 400-600 ευρω αλλα οσο χαμηλοτερο τοσο το καλυτερο. Εχω βαλει στο ματι τις Dell UltraSharp U3421WE, LG 32UN880-B IPS, HUAWEI MateView GT και Gigabyte M34WQ IPS. Ποια ειναι η γνωμη σας?
GiannisBar2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Παιδες μια ερωτηση αξιζουν αυτες οι οθονες για αγορα η να περιμενω black για κατι καλυτερο https://www.e-shop.gr/othoni-lg-ultra-gear-24gq50f-b-24-led-full-hd-165hz-black-p-PER.171567 https://www.e-shop.gr/othoni-lg-ultra-gear-27gn600-b-27-led-full-hd-144hz-black-p-PER.171568
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα