Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 10/6/2019 στις 10:33 ΜΜ, Twoface είπε

Τον τελευταίο καιρό έχω ένα ενοχλητικό πρόβλημα. 
ανοίγω τον υπολογιστή μπουτάρει κανονικά αλλά δεν ανοίγει η οθόνη που είναι στην αναμονή ! 

Ανοίγω και κλείνω την οθόνη 3  - 4 φορές μέχρι να μου δώσει εικόνα, αλλά τα windows τρέχουν κανονικά απο πίσω. 

Έχει κανείς ιδέα γιατί γίνεται αυτό ;

εχεις προβλημα με λαμπα μεσα στο μονιτορ αν ξερεις να βρεις το μοντελο της λαμπας πηγαινε σε ηλεκτρονικο να στην αλλαξει και θα εισαι οκ εγω δεν καταφερα να βρω για το δικο μου(DELL U2311H)

και παω για νεο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, ventor7 είπε

εχεις προβλημα με λαμπα μεσα στο μονιτορ αν ξερεις να βρεις το μοντελο της λαμπας πηγαινε σε ηλεκτρονικο να στην αλλαξει και θα εισαι οκ εγω δεν καταφερα να βρω για το δικο μου(DELL U2311H)

και παω για νεο

Τελικά ήταν το Save power ! 

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δουλεύει έτσι ! Από τότε που το απενεργοποίησα η οθόνη δουλεύει άψογα 

19 ώρες πριν, M A T R I X είπε

Καλησπέρα επιστήμονες. Θέλω και 'γω τη γνώμη σας για 2 monitors, καθώς έσπασε αυτή που έχω και μέχρι να αγοράσω την 27UK850 της LG , είμαι ανάμεσα σε Dell P2417H & P2418D επειδή είναι vfm και σχετικά καλές. Τι προτείνετε; Η χρήση θα είναι κυρίως για coding και ελαφρό editing, καθόλου gaming. Ευχαριστώ 

ή την U2417H; Την ξέχασα αυτήν. 

Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για την φθηνότερη από τις δύο πρώτες. Τα 50 ευρώ διαφορά δεν τα δίνω αν δεν χρειάζεται η καλύτερη γωνία θέασης. Την τρίτη οθόνη δεν την βρίσκω πουθενά

1 λεπτό πριν, lefta_yparxoun είπε

Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για την φθηνότερη από τις δύο πρώτες. Τα 50 ευρώ διαφορά δεν τα δίνω αν δεν χρειάζεται η καλύτερη γωνία θέασης. Την τρίτη οθόνη δεν την βρίσκω πουθενά

Καλησπέρα φίλε. Απλά η μία έχει καλύτερα pxl και η άλλη είναι ultrasharp. Και οι 3 εδώ

Dell UltraSharp U2417H https://www.skroutz.gr/s/8693353/Dell-UltraSharp-U2417H.html

Dell P2417H https://www.skroutz.gr/s/9317064/Dell-P2417H.html

Dell P2418D https://www.skroutz.gr/s/12714506/Dell-P2418D.html

• Like 1

οι σειρές P είναι professional environment και φτιάχτηκαν για δουλειά γραφείου. Αν όμως θέλεις γραφικά και gaming πας στην σειρά U. Τώρα εξαρτάται το επίπεδο του editing που θα κάνεις για να διαλέξεις. Σίγουρα έχει πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

Μια άλλη διαφορά που κατάλαβα είναι τα bezels. Η σειρά P έχει 11 χιλιοστά ενώ η U 5,5 . 

Κατανάλωση έχει 39 βατ η P έναντι 66 η U

Γενικά η P είναι τουλάχιστον 2 χρόνια παλιότερη σαν μοντέλο έτσι έχει 2 κιλά σχεδόν περισσότερο βάρος μικρότερη συνδεσιμότητα αλλά και είσοδο Vga 

Επειδή την θέλεις σαν μεταβατικό στάδιο για να πας στη συνέχεια σε πολύ καλύτερη θα σου πρότεινα την P που είναι κοντά στα 150. Αν είναι όμως να την κρατήσεις, δώσε τα παραπάνω χρήματα, τα αξίζει. 

1 ώρα πριν, lefta_yparxoun είπε

οι σειρές P είναι professional environment και φτιάχτηκαν για δουλειά γραφείου. Αν όμως θέλεις γραφικά και gaming πας στην σειρά U. Τώρα εξαρτάται το επίπεδο του editing που θα κάνεις για να διαλέξεις. Σίγουρα έχει πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

Μια άλλη διαφορά που κατάλαβα είναι τα bezels. Η σειρά P έχει 11 χιλιοστά ενώ η U 5,5 . 

Κατανάλωση έχει 39 βατ η P έναντι 66 η U

Γενικά η P είναι τουλάχιστον 2 χρόνια παλιότερη σαν μοντέλο έτσι έχει 2 κιλά σχεδόν περισσότερο βάρος μικρότερη συνδεσιμότητα αλλά και είσοδο Vga 

Επειδή την θέλεις σαν μεταβατικό στάδιο για να πας στη συνέχεια σε πολύ καλύτερη θα σου πρότεινα την P που είναι κοντά στα 150. Αν είναι όμως να την κρατήσεις, δώσε τα παραπάνω χρήματα, τα αξίζει. 

Καλησπέρα και πάλι φίλε! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και γω αυτό σκέφτομαι, απλά κοιτάω μήπως μετά την αγορά της LG την χρησιμοποιούσα ως 3ο monitor. Οπότε κοιτάω να δω τι με συμφέρει περισσότερο γιατί η διαφορά στα χρήματα είναι 50€. Ανάμεσα στην Dell U2417H & P2418D, ποια θα πρότεινες; 

Καλησπέρα σε όλο το FORUM!

Θα ήθελα να ρωτήσω τι οθόνη θα μου προτείνατε για casual gaming και για επεξεργασία εικόνας και βίντεο?

Όσον αφορά το casual gaming τα παιχνίδια που παίζω είναι Forza Horizon 4, Euro Truck Simulator 2, PUBG, Apex, CS GO κ.λπ. δηλαδή δεν έχω πολλές απαιτήσεις για αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά την επεξεργασία εικόνας και βίντεο, χρειάζομαι μια οθόνη με

• Καλό Panel (Δηλαδή IPS)
  • Πολύ καλά χρώματα σε εύρος τιμών sRGB και Adobe RGB κοντά στο 100%
  • Διαστάσεις από 24 έως 34 ίντσες
  • Ανάλυση 1080p ή 1440p....?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν θα με βολέψει μια Ultrawide οθόνη για αυτές τις χρήσεις που πρόκειται να κάνω!

Διαστάσεις Γραφείου

• Πλάτος: 89εκ.
  • Ύψος: 61 εκ.
  • Βάθος:  32 εκ.

Άρα οι οθόνες που μπορούν να χωρέσουν στο γραφείο μου είναι από 24 έως 34 ίντσες το μέγιστο!

Επίσης το εύρος τιμής είναι από 150 έως 350 Max!

14 λεπτά πριν, Baroteli Hardware είπε

Καλησπέρα σε όλο το FORUM!

Θα ήθελα να ρωτήσω τι οθόνη θα μου προτείνατε για casual gaming και για επεξεργασία εικόνας και βίντεο?

Όσον αφορά το casual gaming τα παιχνίδια που παίζω είναι Forza Horizon 4, Euro Truck Simulator 2, PUBG, Apex, CS GO κ.λπ. δηλαδή δεν έχω πολλές απαιτήσεις για αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά την επεξεργασία εικόνας και βίντεο, χρειάζομαι μια οθόνη με

• Καλό Panel (Δηλαδή IPS)
  • Πολύ καλά χρώματα σε εύρος τιμών sRGB και Adobe RGB κοντά στο 100%
  • Διαστάσεις από 24 έως 34 ίντσες
  • Ανάλυση 1080p ή 1440p....?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν θα με βολέψει μια Ultrawide οθόνη για αυτές τις χρήσεις που πρόκειται να κάνω!

Διαστάσεις Γραφείου

• Πλάτος: 89εκ.
  • Ύψος: 61 εκ.
  • Βάθος:  32 εκ.

Άρα οι οθόνες που μπορούν να χωρέσουν στο γραφείο μου είναι από 24 έως 34 ίντσες το μέγιστο!

Επίσης το εύρος τιμής είναι από 150 έως 350 Max!

Καλησπέρα φίλε, παίξε εδώ LG 27UK650

αλλιώς αν έχει φύγει, παίξε εδώ LG 27UK600

Γενικά σε αυτά τα λέφτα σε συμφέρει η LG 27UK650, η οποία είχε βγει και προσφορά 299€ στο Πλαίσιο. Δες μήπως την βρεις πάλι new σε αυτά τα λεφτά. Περιμένε και άλλες ιδέες αλλά γενικά τα monitors της LG αυτής της σειράς είναι από τα καλύτερα monitors που έχουν βγει εδώ και χρόνια. 

57 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Καλησπέρα φίλε, παίξε εδώ LG 27UK650

αλλιώς αν έχει φύγει, παίξε εδώ LG 27UK600

Γενικά σε αυτά τα λέφτα σε συμφέρει η LG 27UK650, η οποία είχε βγει και προσφορά 299€ στο Πλαίσιο. Δες μήπως την βρεις πάλι new σε αυτά τα λεφτά. Περιμένε και άλλες ιδέες αλλά γενικά τα monitors της LG αυτής της σειράς είναι από τα καλύτερα monitors που έχουν βγει εδώ και χρόνια. 

Πολύ καλές δε λέω! Αλλά δε πιστεύω να τις αντέξει η 1060 που έχω!

Καμιά άλλη γνώμη?

καλημέρα παιδιά,

exv ypologisth με Ryzen 5 2400G +16G Ram και την κάρτα γραφικών που εχει ενσωματωμένη,

ποια οθόνη θα ήταν μια καλή λύση για αγορά;  τι ανάλυση μπορεί να σηκώσει η παραπανω καρτα;

δεν παιζω ιδιαιτερα games και δεν σκοπευω να βαλω επιπροσθετη καρτα γραφικων

6 ώρες πριν, Vincanity είπε

καλημέρα παιδιά,

exv ypologisth με Ryzen 5 2400G +16G Ram και την κάρτα γραφικών που εχει ενσωματωμένη,

ποια οθόνη θα ήταν μια καλή λύση για αγορά;  τι ανάλυση μπορεί να σηκώσει η παραπανω καρτα;

δεν παιζω ιδιαιτερα games και δεν σκοπευω να βαλω επιπροσθετη καρτα γραφικων

Πάρε οποιαδήποτε freesync 23-24-27 ανάλογα πόσο μακριά κάθεσαι. Αυτη ας πούμε εξακολουθεί να είναι vfm https://www.skroutz.gr/s/15696124/AOC-24V2Q.html

Και 4k ανάλυση υποστηρίζει αλλά τα παιχνίδια θα είναι unplayable. Σε 1080 θα ρίχνεις settings και θα είσαι μια χαρά.

• Thanks 1

Καλησπέρα. Ψάχνω για μια οθόνη για browsing/ταινίες σε pc και gaming σε PS4.

Μέχρι 300 ευρώ πάνω κάτω. Επίσης, δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε 27 ίντσες ή σε 32. Αυτήν την στιγμή έχω μια 23άρα LG TVmonitor.

Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη μιας και δεν είμαι πολύ σχετικός με τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Ψάχνω οθόνη που θα την τοποθετήσω κατακόρυφα για δουλειά γραφείου, δηλαδή ανάγνωση κειμένου (e-books, pdf) και κώδικα. Θα είναι δεύτερη οθόνη που θα τη χρησιμοποιώ μαζί με laptop, οπότε δε θα ήθελα κάτι πολύ ογκώδες. Προσανατολίζομαι σε κάτι 19 με 21 ίντσες, καθώς δε θα είναι τοποθετημένη σε πολύ μεγάλη απόσταση. Το laptop έχει και HDMI και το παλιό socket με pins, οπότε δεν περιορίζομαι. Ιδανικά θα χρησιμοποιούσα την ακόλουθη ηρωική αρχαιολογία, που όμως δε μπορώ να μεταφέρω.

https://www.cnet.com/products/lg-l1750sq-lcd-monitor-17/

Γενικά ψάχνω κάτι με καλή απεικόνιση χρωμάτων και contrast και να μην κουράζει σε ανάγνωση κειμένου. Σκέφτομαι περίπου 150 ευρώ +/-30 ενώ δεν αποκλείω τη λύση portable screen αν είναι καλή επιλογή. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Tobajara

Στους 40-50 πόντους είσαι άνετα με 23-24.

Μπορείς να της αλλάζεις προσανατολισμό οπότε θες χωρίς να την έχεις σε vesa ανάλογα τις ανάγκες σου απευθείας από τη βάση.

https://www.dell.com/gr/enterprise/p/dell-p2419h-monitor/pd

Το p2417h είναι το προηγούμενο ακριβώς μοντέλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...