Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οκ αλλά θα ήθελα ένα μεγαλύτερο sample size. :P 

Προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω νόημα σε 4K 144hz, θα πρέπει να κανεις αρκετές εκπτώσεις για να κρατάει 144fps.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

41 λεπτά πριν, ADHD είπε

Οκ αλλά θα ήθελα ένα μεγαλύτερο sample size. :P 

Προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω νόημα σε 4K 144hz, θα πρέπει να κανεις αρκετές εκπτώσεις για να κρατάει 144fps.

Δεν θεωρω απαραίτητο να πρέπει να "τερματίζεται". Υπάρχουν παιχνίδια που πιάνουν 70-90fps σε Ultra (AAA κιόλας). 

Καλησπέρα,θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά καινούργιας οθόνης.

1)Budget:200-250max

2)Χρήση:Καθαρά για Gaming,κυρίως FPS  και άλλα oπως Path of exile,lol,L2.

3)Μέγεθος:24-25,1080p

4)Σύστημα:1060 6GB,8gb ram,i5 8400.

Εχω τσεκάρει αρκετές π.χ https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=15309264,14427163,14009824,2885556,9372695

διαφορετικη ερωτηση. Ψαχνω οθονη και το σκαλωμα μου ειναι οι ιντσες.

Δουλευω ηδη σε 23" στο γραφειο μου και μου φαινεται τραγικα μικρη. Απο την αλλη τα γραφεια της δουλειας μου εχουν τρελο βαθος (Δεν το εχω μετρησει) οποτε δεν ειναι και κοντα μου.

Σκεφτομαι να παρω μια 27αρα για οικιακη χρηση και ελαχιστο ως καθολου gaming. Θα κατσει πανω σε ενα γραφειο ικεα με βαθος 50 εκατοστα. Υπερβολη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hello, guys!

Got one AOC Q3279VWFD8 for 200e.

So far i am very happy with my purchase:

PROS:

no dead pixels at all;
great colors (for nonprofessional usage);
acceptable IPS glow (left bottom and left upper corners mostly);
almost no noticable IPS BLB;
acceptable ghosting with overdrive set to weak at 75hz;
almost no input lag, which is great for gaming!
great text sharpness and readability (that was important for me!);
Freesync working as intended at 38-76 range;
Easy (oneclick) modes/profiles, volume control access;

CONS:

not very intuitive menu buttons placement;
no height adjustment;
no VESA mount;
default FreeSync range 48-75 looks like too limited (you need CRU to circumvent it);
some flickering at 36-37Hz refresh rate, which makes enabling LFC almost impossible (maybe that depends from exemplar);

worth to mention that my GPU is Sapphire RX 588 Nitro+, and i am experiencing some wierd issue while in idle with my memory clock jumps (from 300mhz to 2000) instant if i only change monitor refresh rate from 60 to 75 in windows. But overall performance is OK: most AAA titles performing smooth within freesync range, QHD, settings almost High.

some usefull links:

best detailed review i found;
usefull forum thread  about monitor overclocking / freesync range widening;

So it looks like real bargain for 200e with no real competitors at this mark.

Btw i speak greek, but my written greek is too bad...

Επεξ/σία από XKent
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμφωνω απολυτα με τον xkent απο πανω ... 

εχω παρει το μονιτορ σχεδον ενα μηνα τωρα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...

με αυτα που προσφερει στα 200ε δεν εχει αντιπαλο ... 

το μονο που με φοβιζε ηταν η αναλυση οτι θα μου πεσει βαρια για την 1060 3gb  παρολαυτα δεν εχω κανενα θεμα ως τωρα 

οτι εχω βαλει παιζω 40+ φπς με σχεδον ολα μαξ ... σε 1440p ... 

και στη χειροτερη αν θες παραπανω φπς μπορεις να παιξεις σε 1080p χανει πολυ ελαφρα 

γινεται ενα τακ ποιο "θαμπη" ας πουμε αλλα ειναι μια χαρα ....

και επειδη με ενδιεφερε και για της ταινιες μου κλπ ειναι αψογη πολυ καλα χρωμματα και φανταστικη ευκρινεια σε γραμματοσειρες κλπ ...

Επεξ/σία από Ghost007

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα την γνώμη σας για καινούργια οθόνη.

1)150-200 ευρώ

2)Για gaming/ταινίες

3)24+ ιντσες

4)ryzen 2600,16gb ram,radeon 570 nitro+ 4gb

Eγώ είμαι ανάμεσα σε αυτές: https://www.skroutz.gr/s/12101411/LG-24MP59G-P.html ή https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html

Επεξ/σία από Stelios712

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Stelios712

Check this review for LG and this for Dell.

IMHO 27" is too big for 1080p, i would better prefer QHD for 27. Also Dell pixel response and input lag seem really bad (15ms response time (black to white) and 47ms total input lag) - so it isnt for fast FPS games definitely... I don't understand why Tom's Hardware said those two items were strong points...

LG have better default VRR(Variable Refresh Rate) range 40-75 with 48-75 for Dell (but those limits are often easy editable (especially lower one) by CRU(custom resolution utility)). Ofc it is almost impossible to get LFC(Low framerate compensation) working with such a strict VRR.

Επεξ/σία από XKent
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, XKent είπε

@Stelios712

Check this review for LG and this for Dell.

IMHO 27" is too big for 1080p, i would better prefer QHD for 27. Also Dell pixel response and input lag seem really bad (15ms response time (black to white) and 47ms total input lag) - so it isnt for fast FPS games definitely... I don't understand why Tom's Hardware said those two items were strong points...

LG have better default VRR(Variable Refresh Rate) range 40-75 with 48-75 for Dell (but those limits are often easy editable (especially lower one) by CRU(custom resolution utility)). Ofc it is almost impossible to get LFC(Low framerate compensation) working with such a strict VRR.

So,do you suggest lg monitor?

Επεξ/σία από Stelios712

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Stelios712 είπε

Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα την γνώμη σας για καινούργια οθόνη.

1)150-200 ευρώ

2)Για gaming/ταινίες

3)24+ ιντσες

4)ryzen 2600,16gb ram,radeon 570 nitro+ 4gb

Eγώ είμαι ανάμεσα σε αυτές: https://www.skroutz.gr/s/12101411/LG-24MP59G-P.html ή https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html

Ριξε μια ματια και σε VA γιατι για τις 2 χρησεις της οθονης που ανεφερες (gaming, ταινιες) αυτός ειναι ο καλυτερος τυπος οθονης (σχετικα βαθυτερα μαυρα και καλυτερες αντιθεσεις):

https://www.skroutz.gr/s/9204356/Samsung-C24F396FHU.html η οποια βγαινει και σε 27αρα υλοποιηση. (Με amd καρτα συγχρονιζουν 72 Hz και οχι 60) 

Αλλιως σε IPS πας στην LG (παντα μιλωντας για 24 ιντσες γιατι στις 27 αλλαζει το πραγμα. Κατα την αποψη μου το budget σου δεν αρκει για αξιολογη 27αρα).

Οι χρονοι αποκρισης ειναι marketing. Πραγματικο input lag θα βρεις σε ιστοσελιδες συγκρισης οθονων. Εαν δεν εισαι competitive gamer δεν θα διακρινεις καν την διαφορα.

Επεξ/σία από Οδυσσέας Τρίκαλα
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ταινια ειναι καλυτερες οι VA.Για gaming οχι.

Οι χρονοι αποκρισης δεν ειναι καθολου marketing.Ναι μεν υπο προυποθεσεις πιανουν αυτους που διαφημιζουν,αλλα σιγουρα στο ips ειναι καλυτεροι απο το VA και το ghosting,μια χαρα φαινεται και στο μετριο χρηστη,εαν ειναι κακη η οθονη.

Τα φθηνα VA καμια φορα δε,εχουν και μαυρο χαλια,οποτε χανουν και το ενα πλεονεκτημα που εχουν σα πανελ.

Κατ εμε μεχρι τα 150Ε το lg ειναι οτι καλυτερο.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...