Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας !

Είδος πάνελ : ips 

Μέγεθος οθόνης : ~24"

Χρήση: ελαφρύ gaming, χρήση γραφείου, ίσως και ελαφρύ Photoshop & premiere. 

Κάρτα γραφικών στο pc : 1050ti (εκδοχή της Gainward) 

Τιμή : Μέχρι 140. Όχι παραπάνω. 

Επιπλέον: να έχει ρυθμιζόμενη βάση (αν γίνεται), να είναι από Ελλάδα, να είναι από έμπιστο κατάστημα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (μένω Μακεδονία, και δεν θέλω να τρέχω πάλι με μεταφορικά και άλλα, όπως με τις μνήμες στον υπολογιστή). 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Επεξ/σία από Γιώργος Γ.
Δημοσ.

Επειδή μάλλον πλησιάζει η ώρα της αναβάθμισης μόνιτορ σιγά σιγά έχω τις παρακάτω απορίες και θα ήθελα και τις προτάσεις σας φυσικά αφού δε πολυασχολούμαι με τα μόνιτορς.

Καταρχάς ως competitive FPS player θα δω διαφορές μεταξύ TN / IPS Panel? Θα με ωφελήσει το 1ms έναντι των παραπάνω ms; 

Επίσης θα δω 144Hz με τη 1080 σε 2K Monitor? Σκεφτόμουν να πάω σε 27αρα από 24αρα αν και μου φαίνεται μεγάλο το νούμερο αλλά είναι και θέμα συνήθειας. 

Γενικά σκέφτομαι για 2Κ, 144-165Hz, G-Sync και αποτελεί ερωτιματικό το panel TN vs IPS. Όπως είπα παίζω FPS παιχνίδια κυρίως σε competitive επίπεδο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιώργος Γ. είπε

Γεια σας !

Είδος πάνελ : ips 

Μέγεθος οθόνης : ~24"

Χρήση: ελαφρύ gaming, χρήση γραφείου, ίσως και ελαφρύ Photoshop & premiere. 

Κάρτα γραφικών στο pc : 1050ti (εκδοχή της Gainward) 

Τιμή : Μέχρι 140. Όχι παραπάνω. 

Επιπλέον: να έχει ρυθμιζόμενη βάση (αν γίνεται), να είναι από Ελλάδα, να είναι από έμπιστο κατάστημα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (μένω Μακεδονία, και δεν θέλω να τρέχω πάλι με μεταφορικά και άλλα, όπως με τις μνήμες στον υπολογιστή). 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Μάζεψε κι αλλα αν θες κάτι καλό για όσα ζητάς.

37 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Επειδή μάλλον πλησιάζει η ώρα της αναβάθμισης μόνιτορ σιγά σιγά έχω τις παρακάτω απορίες και θα ήθελα και τις προτάσεις σας φυσικά αφού δε πολυασχολούμαι με τα μόνιτορς.

Καταρχάς ως competitive FPS player θα δω διαφορές μεταξύ TN / IPS Panel? Θα με ωφελήσει το 1ms έναντι των παραπάνω ms; 

Επίσης θα δω 144Hz με τη 1080 σε 2K Monitor? Σκεφτόμουν να πάω σε 27αρα από 24αρα αν και μου φαίνεται μεγάλο το νούμερο αλλά είναι και θέμα συνήθειας. 

Γενικά σκέφτομαι για 2Κ, 144-165Hz, G-Sync και αποτελεί ερωτιματικό το panel TN vs IPS. Όπως είπα παίζω FPS παιχνίδια κυρίως σε competitive επίπεδο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Εάν το βασικό σου κομμάτι είναι το gaming θα πας σε tn με adaptive sync. Σε επίπεδο ανάλυσης πάλι αν το fps gaming είναι το βασικό σου θα πας σε full hd. Τώρα αν θες 2Κ και ips να ξέρεις ότι και θα χρυσοπληρωσεις το μόνιτορ και οι κάρτες σου θα βαρανε κάθε φορά που αναβαθμίζεις 500αρες. Όλα είναι θέμα οικονομικού. Την εμπειρία όταν είσαι στα 144 με (g - free) sync είτε με ips είτε με tn θα την έχεις.

Δημοσ.

Έχετε να προτείνεται κανένα gaming monitor ? Το θέλω να συνδέσω PS4 Xbox one κτλ επίσης αν υπάρχει θα ήθελα να βγάζει surround ήχο έξοδο για σύνδεση 5.1 ηχείων πχ να εχει optical out η coaxial.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, radiohead είπε

Μάζεψε κι αλλα αν θες κάτι καλό για όσα ζητάς.

Εάν το βασικό σου κομμάτι είναι το gaming θα πας σε tn με adaptive sync. Σε επίπεδο ανάλυσης πάλι αν το fps gaming είναι το βασικό σου θα πας σε full hd. Τώρα αν θες 2Κ και ips να ξέρεις ότι και θα χρυσοπληρωσεις το μόνιτορ και οι κάρτες σου θα βαρανε κάθε φορά που αναβαθμίζεις 500αρες. Όλα είναι θέμα οικονομικού. Την εμπειρία όταν είσαι στα 144 με (g - free) sync είτε με ips είτε με tn θα την έχεις.

Κυρίως FPS ειναι το Gaming μου. Από εκεί και πέρα αυτή τη στιγμή είμαι με 1080 και ASUS VG248QE από την οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και παίζει στο μυαλό μου έντονα να παω σε 2Κ / 144 Hz / G-Sync και δε ξέρω ποιο panel ειναι πιο σωστό ανάμεσα σε IPS/TN για τη χρήση που κάνω αφού σκοπεύω να αναβαθμισω. Τόσα χρόνια είμαι σε ΤΝ χωρίς κανένα παράπονο. Το adaptive sync δε το είχα στο μυαλό μου καθόλου μέχρι που το ανέφερες, ωστόσο θα ήθελα να δω μερικές προτάσεις. 

Ευχαριστω για τη βοήθεια!

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Κυρίως FPS ειναι το Gaming μου. Από εκεί και πέρα αυτή τη στιγμή είμαι με 1080 και ASUS VG248QE από την οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και παίζει στο μυαλό μου έντονα να παω σε 2Κ / 144 Hz / G-Sync και δε ξέρω ποιο panel ειναι πιο σωστό ανάμεσα σε IPS/TN για τη χρήση που κάνω αφού σκοπεύω να αναβαθμισω. Τόσα χρόνια είμαι σε ΤΝ χωρίς κανένα παράπονο. Το adaptive sync δε το είχα στο μυαλό μου καθόλου μέχρι που το ανέφερες, ωστόσο θα ήθελα να δω μερικές προτάσεις. 

Ευχαριστω για τη βοήθεια!

Δεν είναι βοήθεια,κουβέντα κάνουμε. Εφόσον είσαι ευχαριστημένος και δεν κολλάς πουθενά γιατί να αλλάξεις; Νόμιζα ήσουν στα 60hz. Έχεις κανα 1000+ για χάλασμα;

:P

Άκυρο την κάρτα την έχεις. Μισό χιλιάρικο τέλοσπάντων.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, radiohead είπε

Δεν είναι βοήθεια,κουβέντα κάνουμε. Εφόσον είσαι ευχαριστημένος και δεν κολλάς πουθενά γιατί να αλλάξεις; Νόμιζα ήσουν στα 60hz. Έχεις κανα 1000+ για χάλασμα;

:P

Άκυρο την κάρτα την έχεις. Μισό χιλιάρικο τέλοσπάντων.

Η αλήθεια είναι πως όχι αλλά έχει μπει το μικρόβιο ξέρεις να αλλάξω το ένα, να αλλάξω το αλλο :P Σκεφτόμουν να αλλάξω μόνο και μόνο αν έδινε καλύτερη εμπειρία το 2Κ έναντι του 1080p. Να φαίνονται κάποια πράγματα πιο καθαρά στο μόνιτορ κλπ. Πχ στο PUBG παίζω με screen scaling στο max για να ξεχωρίζω κάποια πράγματα καλύτερα, παίκτες κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Η αλήθεια είναι πως όχι αλλά έχει μπει το μικρόβιο ξέρεις να αλλάξω το ένα, να αλλάξω το αλλο :P Σκεφτόμουν να αλλάξω μόνο και μόνο αν έδινε καλύτερη εμπειρία το 2Κ έναντι του 1080p. Να φαίνονται κάποια πράγματα πιο καθαρά στο μόνιτορ κλπ. Πχ στο PUBG παίζω με screen scaling στο max για να ξεχωρίζω κάποια πράγματα καλύτερα, παίκτες κλπ. 

Άν είχες vega θα ήταν εύκολο, τα φθηνότερα είναι freesync https://www.amazon.com/Dell-27-Inch-LED-Lit-Monitor-S2719DGF/dp/B00N2L5CXO/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1544896699&sr=1-1&keywords=S2719DGF

Τα άλλα τα ξέρεις, άν βρείς προσφορά go for it.

gsync.JPG.f381bb3e113c2085f2d5c3afedaab786.JPG

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα, ξανά εγω...

Για basic use pc (browsing-word/excel-youtube) και gaming που θα γίνεται αρχικά με τα ενσωματωμένα του ryzen5-2400g με προσθήκη GPU μετά το καλοκαίρι... 

Είμαι ανάμεσα σε δύο:

Dell SE2717H στα 169 (159 με δωροεπιταγή) αλλά μ φαίνεται λίγο outdated μοντέλο με 1080p στις 27'' και δεν ξέρω αν είναι vfm αυτή τη στιγμή (το είδα από κοντά και μάρεσε)

AOC Q3279VWFD8 στα 200 που είναι σχετικά καινούργιο μοντέλο 1440p αλλά με τρομάζει το μέγεθος (είμαι 15 χρόνια σε 19'') και δεν μπορώ να το βρω κάπου  να το δω από κοντά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρήση office + διάβασμα μεγάλων κειμένων + browsing ως 120 - ips- στις 24", διαθέσιμη σύντομα και όχι σε κανα μήνα, ποιά θα διαλέγατε? Έχω διακρίνει αυτές.

Philips 243V7QDSB

Viewsonic VA2419-SH

Dell SE2416H

Μου άρεσε η philips λόγω μικρών bezels. Και οι πρώτες 2 είναι flicker free απ ότι είδα, για την dell δεν ξέρω.

Αγοράζω και από amazon αν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Επεξ/σία από Pseudonumo
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Pseudonumo είπε

Χρήση office + διάβασμα μεγάλων κειμένων + browsing ως 120 - ips- στις 24", διαθέσιμη σύντομα και όχι σε κανα μήνα, ποιά θα διαλέγατε? Έχω διακρίνει αυτές.

Philips 243V7QDSB

Viewsonic VA2419-SH

Dell SE2416H

Μου άρεσε η philips λόγω μικρών bezels. Και οι πρώτες 2 είναι flicker free απ ότι είδα, για την dell δεν ξέρω.

Αγοράζω και από amazon αν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Τίμιες επιλογές όλες. Άν είναι οθόνη εργασίας θα σε βοηθήσει το orientation που έχει πχ αυτή https://www.amazon.de/Philips-243S7EHMB-Monitor-Reaktionszeit-schwarz/dp/B06XNLF6D7/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1544941245&sr=1-3&keywords=monitor+24+ips&refinements=p_n_feature_two_browse-bin%3A320037031%2Cp_n_feature_ten_browse-bin%3A13076872031

Άν είναι αδύνατο να ανεβείς δές και την νεότερη aoc με 3 χρόνια εγγύηση https://www.unimax.gr/aoc-24b1xh-23-8-monitor.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...