Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 hours ago, ribo7 said:

Παίδες έχω αγοράσει ένα monitor Dell P2317H και αφού είχε  1 καμμένο λευκό pixel, το επέστρεψα, μου έστειλαν καινούριο που επίσης έχει καμμένο λευκό pixel.

Να το ξαναγυρίσω λέτε ή παλεύεται??

Ξανά πίσω εάν δεν έχεις θέμα με μεταφορές κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Στις 13/3/2018 στις 12:49 ΠΜ, elfiii είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω οθόνη για τον πατέρα μου με κύρια χρήση ίντερνετ, μουσική και browsing. Ο χώρος του γραφείου μας περιορίζει σε οθόνες στις 22''-24'' (ιδανικά γύρω στα 50cm x 38cm). Θα ήθελε η οθόνη να έχει ενσωματωμένα ηχεία.

Με μια μικρή έρευνα αγοράς, έχω καταλήξει σε αυτές: https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=7820123%2C11453392%2C7888706%2C11453561%2C5614660%2C11453470

Όλες αυτές είναι glossy? Εκτός από μικρο-διαφορές στις ίντσες δεν υπάρχουν άλλες διαφορές μεταξύ τους? Θα προτείνατε κάποια από αυτές? Ή κάτι άλλο?

Τούτη.

https://www.skroutz.gr/s/11453561/Dell-S2318H.html

Στις 8/3/2018 στις 9:38 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Η αγορά δεν θα γίνει άμεσα, απλώς θέλω να ακούσω κάποιες γνώμες πρώτα για να αποφασίσω κατάλληλα για το πως θα προχωρήσω. Αυτή τη στιγμή είμαι με μια οθόνη Phillips, 22 ιντσών και ανάλυσης 1680x1050 pixels, αγορασμένη γύρω στα 180 ευρώ το 2008. Γενικώς με έχει αφήσει ασπροπρόσωπο αλλά μιας και βρήκα πρόσφατα δουλειά, σκέφτομαι με τον 2ο ή 3ο μισθό να πάρω μια καλή οθόνη. Έχω αποφασίσει να πάω στις 27 ίντσες (να δώσω ένα κάρο λεφτά για να ανέβω από τις 22" στις 24" δεν λέει, οπότε πάμε κατευθείαν στις 27). Αυτό που σκέφτομαι και για το οποίο είμαι σε δίλημμα είναι το εξής, να πάρω μια καλή full hd (1920x1080) ή να πάω σε μια "φθηνή" οθόνη 4k; Σκεφτόμουν να δώσω max 400 ευρώ αλλά αν μπορεί να βρεθεί κάτι αξιόλογο ίσως να κάνω το σκ@το παξιμάδι και να ανέβω και στα 500. Γενικώς παιχνίδια δεν παίζω πολλά, αλλά βλέπω πολλές ταινίες. Θα συνδεθεί σε κάρτα γραφικών nvidia 1050 2GB. Το υπόλοιπο σύστημα έχει επεξεργαστή i7-4770k και 16GB Ram DDR3 @ 1600MHz. Αν τελικά πάμε σε 4Κ δεν έχω πρόβλημα να παίζω παιχνίδια σε downscale στα 1080p, για τις ταινίες αξίζει το 4K στις 27 ίντσες; Παιχνίδια παίζω 2-3 τον χρόνο και όχι τα εντελώς καινούρια, και επίσης δεν είμαι καμένος να τα παίζω με τα γραφικά στο τέρμα. Αν δεν μας παίρνει για καλή 4k στην τιμή, μπορώ να δω και για 1440p, αλλιώς πάμε στα 1080p.

Καμία πρόταση και για μένα;

Samsung Monitor 27" LC27F591 Curved

Καλημέρα, ειμαι στις 21''  και λέω να πάω στις 27. Αξίζει η συγκεκριμένη; 259 στο Πλαίσιο.

https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/Samsung-Monitor-27-LC27F591-LC27F591FDUXEN.htm

Το ξέρω ότι θέλω και κάρτα (msi 7770)  αλλά για ΗΟΤS, Hearthstone kai FarCry4 που παίζω αυτή την περίοδο νομίζω είμαι οκ ακόμα.

Επισκέπτης
Στις 14/3/2018 στις 8:14 ΠΜ, gokuthelegend είπε

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=10441059%2C9370695%2C13617560

14 ώρες πριν, JeSter_D είπε

Samsung Monitor 27" LC27F591 Curved

Καλημέρα, ειμαι στις 21''  και λέω να πάω στις 27. Αξίζει η συγκεκριμένη; 259 στο Πλαίσιο.

https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/Samsung-Monitor-27-LC27F591-LC27F591FDUXEN.htm

Το ξέρω ότι θέλω και κάρτα (msi 7770)  αλλά για ΗΟΤS, Hearthstone kai FarCry4 που παίζω αυτή την περίοδο νομίζω είμαι οκ ακόμα.

καλη αλλα πολλα λεφτα

Στις 8/3/2018 στις 9:38 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Η αγορά δεν θα γίνει άμεσα, απλώς θέλω να ακούσω κάποιες γνώμες πρώτα για να αποφασίσω κατάλληλα για το πως θα προχωρήσω. Αυτή τη στιγμή είμαι με μια οθόνη Phillips, 22 ιντσών και ανάλυσης 1680x1050 pixels, αγορασμένη γύρω στα 180 ευρώ το 2008. Γενικώς με έχει αφήσει ασπροπρόσωπο αλλά μιας και βρήκα πρόσφατα δουλειά, σκέφτομαι με τον 2ο ή 3ο μισθό να πάρω μια καλή οθόνη. Έχω αποφασίσει να πάω στις 27 ίντσες (να δώσω ένα κάρο λεφτά για να ανέβω από τις 22" στις 24" δεν λέει, οπότε πάμε κατευθείαν στις 27). Αυτό που σκέφτομαι και για το οποίο είμαι σε δίλημμα είναι το εξής, να πάρω μια καλή full hd (1920x1080) ή να πάω σε μια "φθηνή" οθόνη 4k; Σκεφτόμουν να δώσω max 400 ευρώ αλλά αν μπορεί να βρεθεί κάτι αξιόλογο ίσως να κάνω το σκ@το παξιμάδι και να ανέβω και στα 500. Γενικώς παιχνίδια δεν παίζω πολλά, αλλά βλέπω πολλές ταινίες. Θα συνδεθεί σε κάρτα γραφικών nvidia 1050 2GB. Το υπόλοιπο σύστημα έχει επεξεργαστή i7-4770k και 16GB Ram DDR3 @ 1600MHz. Αν τελικά πάμε σε 4Κ δεν έχω πρόβλημα να παίζω παιχνίδια σε downscale στα 1080p, για τις ταινίες αξίζει το 4K στις 27 ίντσες; Παιχνίδια παίζω 2-3 τον χρόνο και όχι τα εντελώς καινούρια, και επίσης δεν είμαι καμένος να τα παίζω με τα γραφικά στο τέρμα. Αν δεν μας παίρνει για καλή 4k στην τιμή, μπορώ να δω και για 1440p, αλλιώς πάμε στα 1080p.

Στις 14/3/2018 στις 8:14 ΠΜ, gokuthelegend είπε

14 ώρες πριν, radiohead είπε

Ανέφερα ότι μπορώ να δώσω μέχρι 400 ευρώ, ίσως και παραπάνω. Μου προτείνεις οθόνες με τα μισά λεφτά, αλλά σίγουρα με τα λεφτά που διατίθομαι να δώσω σίγουρα υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Αξίζει να πάω σε μια φθηνή 4Κ ή να παίξω καλύτερα σε 1080p ή 1440p;

Πήρα της HP 27ES που μου προτείνατε. Να γνωρίζουν μελλοντικοί αγοραστές πως έχει πολύ backlight bleeding.

Επίσης νομίζω ότι για full hd πρέπει να πάμε σε 24άρα max. Δε μου άρεσε και τόσο σε 27, ζαλίστηκα στην αρχή. Μάλλον είναι μέχρι να συνηθίσω..

3 ώρες πριν, Romanzo Criminale είπε

Πήρα της HP 27ES που μου προτείνατε. Να γνωρίζουν μελλοντικοί αγοραστές πως έχει πολύ backlight bleeding.

Επίσης νομίζω ότι για full hd πρέπει να πάμε σε 24άρα max. Δε μου άρεσε και τόσο σε 27, ζαλίστηκα στην αρχή. Μάλλον είναι μέχρι να συνηθίσω..

κοιτα για το bleed κλπ δε ξερω παντως οι ιντσες οι παραπανω στην αρχη σου φενονται καπως της πρωτες 2-3 μερες ...

μετα θα βλεπεις 24αρι και θα λες τι ειναι τουτο :P ...

χαμηλωσε ισως την φωτινοτητα στην αρχη καμποσο να ειναι ποιο ξεκουραστη μεχρι να την συνηθισεις ...

Αυτό έκανα. την έβαλα όσο πιο κάτω γινεται την φωτεινότητα. το bleeding κλασσικά είναι έντονο μόνο όταν είναι μαύρη η οθόνη κάτι που δεν συ,βαίνει και πολύ συχνά όπότε κάπως παλευεται..

Θα δούμε, πάντως η επόμενη αγορά που θα κάνω θα είναι τουλάχιστον 2κ.

1 ώρα πριν, Romanzo Criminale είπε

Αυτό έκανα. την έβαλα όσο πιο κάτω γινεται την φωτεινότητα. το bleeding κλασσικά είναι έντονο μόνο όταν είναι μαύρη η οθόνη κάτι που δεν συ,βαίνει και πολύ συχνά όπότε κάπως παλευεται..

Θα δούμε, πάντως η επόμενη αγορά που θα κάνω θα είναι τουλάχιστον 2κ.

θα εισαι οκ σε λιγες μερες πιστευω ... οσο για τα 1440p αν μπορεις να τα υποστηριξεις οικονομικα καλως..γιατι αλλιως καλα μεν αλλα 

θελει χρημα για οθονη καλη + τρελο χρημα ιδικα αυτον τον καιρο για καρτα γραφικων...

8 ώρες πριν, Romanzo Criminale είπε

Και εσύ πρέπει να γνωρίζεις ότι το bleeding δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη οθόνη αλλά όλες τις ips οθόνες ακόμα και τις πιο ακριβές ακόμα και πάρα πολύ ακριβές, 500 ευρώ, 700 ευρώ κλπ. Επικοινώνησε με το κατάστημα αλλά και την HP για αντικατάσταση. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι πολιτική έχει η HP στο bleeding

Φυσικά και μπορείς να πάρεις. Γνωρίζω άτομο που έχουν γυρίσω την οθόνη πίσω και 3 και 4 φορές μέχρι να πετύχουν οθόνη χωρίς bleeding ή έστω ελάχιστο που να μην ενοχλεί. Φυσικά υπάρχει και κόσμος που την έχει γυρίσει και η 2η οθόνη που πήρε ήταν χειρότερη. Όμως το bleeding δεν θεωρείται ελάττωμα από τις εταιρείες. Έτσι λένε τουλάχιστον. Κακώς βέβαια. θα μου πεις πως είναι δυνατόν να σου αλλάζουν τότε τη οθόνη? Έλα ντε. Αυτή την απορία έχω όπως και οι περισσότεροι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...