Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά μετά από χρόνια με μουφόοθόνες ήρθε ο καιρός να δώσω λεφτά.

Θέλω να αγοράσω μια οθόνη 27" με native 1440p και μετά από διάβασμα(κυρίως εδώ) είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές.

http://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html

http://www.skroutz.gr/s/2834772/Eizo-FlexScan-EV2736W.html

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824005632

http://www.skroutz.gr/s/4159756/BenQ-BL2710PT.html?keyphrase=BenQ+BL2710PT

http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html(Η συγκεκριμένη αξίζει όταν δεν παίζεις παιχνίδια, π.χ για διάβασμα,γράψιμο κώδικα, ταινίες, browsing?)

Με ενδιαφέρει να έχει καλή απόδοση στα χρώματα, να είναι ξεκούραστη στο μάτι ειδικά το βράδυ και να μου κρατήσει 5+ χρόνια

Δουλεύω πολλές ώρες στον υπολογιστή οπότε το θεωρώ καλή επένδυση και γι αυτό πάω και σε αυτά τα χρήματα.

Έχει κανείς καμία από τις παραπάνω οθόνες να μας πεις εντυπώσεις ή να προτείνετε κάποια άλλη?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Καλησπερα. Αρχικα ξεχνα την ROG, θα ελεγα οτι δεν αξιζει και παιχνδια να παιζεις (δεδομενου και του κοστους της).

Το λινκ για το newegg δε λειτουργει.

Η Dell ειναι πολυ καλη, χωρις μειοντεκτηματα στην ποιοτητα εικονας και την αποκριση. Δε θα την προτιμουσα γιατι εχει frameless casing που χαλαει το αντιλαμβανομενο μαυρο, ενω θεωρω οτι υπαρχουν οθονες με αναλογες επιδοσεις χωρις το frameless casing.

H Εizo εχει και αυτη κορυφαια color presets. Παλι δε θεωρω οτι ειναι πρωτη επιλογη, αυτη το φορα λογω τιμης + οτι ειναι πιο αργη απο φθηνοτερες της. Παρολα αυτα, καποιες απο αυτες ειναι glow free, το οποιο ειναι μεγαλο πλεονεκτημα. Αν μπορεις να δεις απο κοντα πριν κανεις την αγορα σου και πεσεις πανω σε glow-free κομματι, τοτε ειναι πολυ καλη περιπτωση.

Η BenQ ειναι επισης πολυ καλη, την εχω προτεινει αρεκτες φορες, καθως δεν εχει μειoνεκτηματα, περα απο το οτι ειναι καπως αργη για competitive gaming.

Αρχικα θα ελεγα να δεις μηως βρεις την LG 24MB85R. To vision studio (δεν ειμαι σιγουρος για αυτο) digital master την φερνει σποραδικα. Ειναι κορυφαια επιλογη, αναλογη της Dell τουλαχιστον χωρις το frameless casing.

Ως δευτερη επιλογη η BenQ BL2710PT. Eχει εξισου καλη εικονα με τις Dell και Eizo, ενω δεν εχει το frameless casing της πρωτης και ειναι πιο γρηγορη απο την δευτερη. Eνα μικρο συν ακομη οτι ειναι λιγο φθηνοτερη απο τις Dell και Eizo.

Τελος, εχε στο νου σου και την AOC Q2770PQU. Οπως και στην Eizo, μπορει να πεσεις σε glow free panel. Σε αυτη την περιπτωση, συμφερει πιο πολυ απο τις παραπανω, καθως ειναι φθηνοτερη και πρακτικα δεν χανει σε ποιοτητα εικονας.

Τελικά βρήκα την Asus rog swift pg278q.για την συγκεκριμένη πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις?

Αν δεν την αγορασες ακομη, μην την αγορασεις. Δεν ειναι αναλογη του κοστους της, και ισως ειναι και η οθονη με το χειροτερο quality control που εχει κυκλοφορησει, απο τις συγχρονες τουαλχιστον.

Επεξ/σία από XMorsX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα. Αρχικα ξεχνα την ROG, θα ελεγα οτι δεν αξιζει και παιχνδια να παιζεις (δεδομενου και του κοστους της).

Το λινκ για το newegg δε λειτουργει.

Η Dell ειναι πολυ καλη, χωρις μειοντεκτηματα στην ποιοτητα εικονας και την αποκριση. Δε θα την προτιμουσα γιατι εχει frameless casing που χαλαει το αντιλαμβανομενο μαυρο, ενω θεωρω οτι υπαρχουν οθονες με αναλογες επιδοσεις χωρις το frameless casing.

H Εizo εχει και αυτη κορυφαια color presets. Παλι δε θεωρω οτι ειναι πρωτη επιλογη, αυτη το φορα λογω τιμης + οτι ειναι πιο αργη απο φθηνοτερες της. Παρολα αυτα, καποιες απο αυτες ειναι glow free, το οποιο ειναι μεγαλο πλεονεκτημα. Αν μπορεις να δεις απο κοντα πριν κανεις την αγορα σου και πεσεις πανω σε glow-free κομματι, τοτε ειναι πολυ καλη περιπτωση.

Η BenQ ειναι επισης πολυ καλη, την εχω προτεινει αρεκτες φορες, καθως δεν εχει μειoνεκτηματα, περα απο το οτι ειναι καπως αργη για competitive gaming.

Αρχικα θα ελεγα να δεις μηως βρεις την LG 24MB85R. To vision studio την φερνει σποραδικα. Ειναι κορυφαια επιλογη, αναλογη της Dell τουλαχιστον χωρις το frameless casing.

Ως δευτερη επιλογη η BenQ BL2710PT. Eχει εξισου καλη εικονα με τις Dell και Eizo, ενω δεν εχει το frameless casing της πρωτης και ειναι πιο γρηγορη απο την δευτερη. Eνα μικρο συν ακομη οτι ειναι λιγο φθηνοτερη απο τις Dell και Eizo.

Τελος, εχε στο νου σου και την AOC Q2770PQU. Οπως και στην Eizo, μπορει να πεσεις σε glow free panel. Σε αυτη την περιπτωση, συμφερει πιο πολυ απο τις παραπανω, καθως ειναι φθηνοτερη και πρακτικα δεν χανει σε ποιοτητα εικονας.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Για την ROG την πουλάει ένα παλικάρι εδώ στα 550€ γι αυτό την σκεφτόμουν, απλά δε ξέρω αν για κανονική χρήση είναι οκ.

Mπορείς να μου πεις αν ξέρεις πως να ελέγξω αν είναι glow free ή όχι ένα panel :D (σε φάση του βάζω μαύρο φόντο full screen και κοιτάω στις άκρες να δω αν έχει διαφορά το χρώμα?)

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω μια Samsung 226BW και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να την αλλάξω καθώς διαπιστώνω ότι λόγω αρκετών ωρών διαβάσματος και word με κουράζει εύκολα. Ποιες θα μου προτείνατε να κοιτάξω? Τα 170-250ευ. το πολύ είναι αρκετά για να ανέβω σκαλοπάτι σε σχέση με αυτή που έχω διότι αν και άσχετος έχω την εντύπωση πως συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές. Βέβαια η θέαση από κοντά μπορεί να είναι διαφορετική. Είδα και μια Lg MP67VQ η οποία μου φάνηκε καλή. Τι γνώμη έχετε και τι μου προτείνετε σε 24"? Αποκλείω Samsung λόγω έντονα πλαστικών χρωμάτων. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)

Σε ευχαριστώ πολύ.

Για την ROG την πουλάει ένα παλικάρι εδώ στα 550€ γι αυτό την σκεφτόμουν, απλά δε ξέρω αν για κανονική χρήση είναι οκ.

Mπορείς να μου πεις αν ξέρεις πως να ελέγξω αν είναι glow free ή όχι ένα panel :D (σε φάση του βάζω μαύρο φόντο full screen και κοιτάω στις άκρες να δω αν έχει διαφορά το χρώμα?)

Το glow είναι εύκολο. Ναι κάνε αυτό που λες, απλώς φρόντισε να κάτσεις κοντά του, στο μισό μέτρο ας πούμε, καθώς στις μεγάλες αποστάσεις εξαφανίζεται.

Εφοσον θελεις κυριως gaming monitor, θα προτεινα να δεις πρωτα ενα καλο 144Hz στο budget σου. Πρωτη επιλογη μου η Lg 24GM77, αλλα δες και την AOC G2460PG. Η τελευταια ειναι ακριβοτερη και εχει χειροτερα χρωματα και contrast απο την LG, αλλα εχει G-Sync. Σε σχεση με την BenQ XL2420Z, η AOC ειναι λιγο φθηνοτερη και εχει καλυτερα χρωματα.

Αν προτιμας IPS, αξιζει η LG σου, εχοντας υποψιν ομως οτι δε θα χρησιμοποιησεις το Freesync.

Aν ανεβεις στα 500 ευρω μπορεις να αγορασεις και 1440p IPS καταλληλη για gaming, συγκεκριμενα την Asus PB278QR.

Είδα μία gaming monitor απο την eizo 24 με lps.Δέν φαίνεται κακή εταιρεία,την είχα ακούσει κ πρίν καιρό αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ.Γενικά τι φάση μαζί της?

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω μια Samsung 226BW και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να την αλλάξω καθώς διαπιστώνω ότι λόγω αρκετών ωρών διαβάσματος και word με κουράζει εύκολα. Ποιες θα μου προτείνατε να κοιτάξω? Τα 170-250ευ. το πολύ είναι αρκετά για να ανέβω σκαλοπάτι σε σχέση με αυτή που έχω διότι αν και άσχετος έχω την εντύπωση πως συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές. Βέβαια η θέαση από κοντά μπορεί να είναι διαφορετική. Είδα και μια Lg MP67VQ η οποία μου φάνηκε καλή. Τι γνώμη έχετε και τι μου προτείνετε σε 24"? Αποκλείω Samsung λόγω έντονα πλαστικών χρωμάτων. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)

Μια χαρά είναι τα χρώματα των νέων pls Samsung. Δε θα στα προτείνω όμως γιατί έχουν πιο πολύ glow από τις matte Ah-ips.

Στα 250 αρχικά προτείνω την dell s2415h επειδή έχει glossy panel, που σημαίνει περισσότερη ακρίβεια και ζωντάνια στην εικόνα, με μια λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία στις αντανακλάσεις.

Εναλλακτικά, δες την matte Dell P2414H.

Η LG που δες είναι καλή, κάπως έτσι θα είναι και οι Dell. H glossy θα φαίνεται ακόμη καλύτερη σε ελεγχόμενο φωτισμό. Δεν προτείνω την συγκεκριμένη LG διότι έχει frameless design που χαλάει το αντιλαμβανομενο βάθος του μαύρου.

Απο eizo αξίζει καμία οθόνη?Είδα μία gaming monitor που έχει με lps κ γενικά δεν φαίνεται κακή εταιρεία.Την είχα ακούσει κ πρίν καιρό αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ σαν εταιρεία.

Η eizo γενικά είναι ακριβή, από εκεί και πέρα βγάζει και καλές και μέτριες οθόνες.

Οι gaming οθόνες της είναι υποδεεστερες του κόστους τους. Η καλή της στο budget σου ειναι η EV2336W στα 300 ευρώ. Είναι η καλύτερη 23-24" IPS που μπορείς να πάρεις. Όμως, από την στιγμή που θέλεις κυρίως gaming οθόνη και δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, θα εκτιμήσεις περισσότερο μια από τις LG, είτε την 144HZ, είτε την IPS (την τελευταία θα την εκτιμούσες παραπάνω και φωτογράφος να ήσουν κατά πάσα πιθανότητα).

Μια χαρά είναι τα χρώματα των νέων pls Samsung. Δε θα στα προτείνω όμως γιατί έχουν πιο πολύ glow από τις matte Ah-ips.

Στα 250 αρχικά προτείνω την dell s2415h επειδή έχει glossy panel, που σημαίνει περισσότερη ακρίβεια και ζωντάνια στην εικόνα, με μια λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία στις αντανακλάσεις.

Εναλλακτικά, δες την matte Dell P2414H.

Η LG που δες είναι καλή, κάπως έτσι θα είναι και οι Dell. H glossy θα φαίνεται ακόμη καλύτερη σε ελεγχόμενο φωτισμό. Δεν προτείνω την συγκεκριμένη LG διότι έχει frameless design που χαλάει το αντιλαμβανομενο βάθος του μαύρου.

Η eizo γενικά είναι ακριβή, από εκεί και πέρα βγάζει και καλές και μέτριες οθόνες.

Οι gaming οθόνες της είναι υποδεεστερες του κόστους τους. Η καλή της στο budget σου ειναι η EV2336W στα 300 ευρώ. Είναι η καλύτερη 23-24" IPS που μπορείς να πάρεις. Όμως, από την στιγμή που θέλεις κυρίως gaming οθόνη και δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, θα εκτιμήσεις περισσότερο μια από τις LG, είτε την 144HZ, είτε την IPS (την τελευταία θα την εκτιμούσες παραπάνω και φωτογράφος να ήσουν κατά πάσα πιθανότητα).

Όταν λες η τελευταία μιλάς για την eizo που έδειξες η για την lg?Ακόμα για την foris τι γνώμη έχεις,μου αρέσει αυτή.

Όταν λες η τελευταία μιλάς για την eizo που έδειξες η για την lg?Ακόμα για την foris τι γνώμη έχεις,μου αρέσει αυτή.

Την LG. Υπαρχουν πολλες Foris, καμια δεν αξιζει.

Την LG. Υπαρχουν πολλες Foris, καμια δεν αξιζει.

Δεν υπάρχει η lg gaming monitor διαθέσιμη στα μεγάλα μαγαζιά κ η lps της lg που γράφεις πώς είναι καλή έχει τραγική βάση.Ακόμα αν μπορείς γιατι δεν θεωρείς τις foris καθόλου καλές?

Δεν υπάρχει η lg gaming monitor διαθέσιμη στα μεγάλα μαγαζιά κ η lps της lg που γράφεις πώς είναι καλή έχει τραγική βάση.Ακόμα αν μπορείς γιατι δεν θεωρείς τις foris καθόλου καλές?

Η Foris είναι πολύ καλή αλλά ακριβή.

Καλησπέρα παιδιά μετά από χρόνια με μουφόοθόνες ήρθε ο καιρός να δώσω λεφτά.

Θέλω να αγοράσω μια οθόνη 27" με native 1440p και μετά από διάβασμα(κυρίως εδώ) είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές.

http://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html

http://www.skroutz.gr/s/2834772/Eizo-FlexScan-EV2736W.html

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824005632

http://www.skroutz.gr/s/4159756/BenQ-BL2710PT.html?keyphrase=BenQ+BL2710PT

http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html(Η συγκεκριμένη αξίζει όταν δεν παίζεις παιχνίδια, π.χ για διάβασμα,γράψιμο κώδικα, ταινίες, browsing?)

Με ενδιαφέρει να έχει καλή απόδοση στα χρώματα, να είναι ξεκούραστη στο μάτι ειδικά το βράδυ και να μου κρατήσει 5+ χρόνια

Δουλεύω πολλές ώρες στον υπολογιστή οπότε το θεωρώ καλή επένδυση και γι αυτό πάω και σε αυτά τα χρήματα.

Έχει κανείς καμία από τις παραπάνω οθόνες να μας πει εντυπώσεις ή να προτείνετε κάποια άλλη?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Max budget; 

Τελικά βρήκα την Asus rog swift pg278q.για την συγκεκριμένη πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις?

Τη πήρες; Αν όχι άστην..

Budget 400 ευρώ

Χρήση gaming κυρίως

Ίντσες 24-29

System Asus gtx 980 matrix i7 5820k 16gb ram ddr4 Asus rampage v extreme

Θέλω να μου προτείνετε ενα gaming monitor έχω βρει την lg 29um67-p και αν αξίζει ευχαριστώ.

Με λίγα παραπάνω κοιτάς σε 1440p είτε 60Hz είτε 144Ηζ (πιο ακριβά αλλά θεωρώ πως ταιριάζουν περισσότερο για το σύστημα σου και για gaming).

Καλησπέρα παιδιά,

Τι σύστημα έχεις; Υπάρχει δυνατότητα αγοράς από εξωτερικό;

Γενικά καλό είναι να γράφετε μέγιστο budget,λεπτομέρειες χρήσης και τι σύστημα έχετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει αλλη σοβαρη TN 144Hz οθονη πριν τα 500+ ευρω.

Δεν εχω αναφερει τελευταια καποια lg με κακη βαση. Γινε συγκεκριμενος.

Η IPS Foris δεν εχουν τιποτα παραπανω σε σχεση με τις IPS LG, περα απο gimmicks, στα μισα χρηματα, η VA ειναι ακομη πιο αδικαιολογητα ακριβη, εχει ασχημο gamma shift, panel uniformity και quality control.

Επεξ/σία από XMorsX

Τι σύστημα έχεις; Υπάρχει δυνατότητα αγοράς από εξωτερικό;

Γενικά καλό είναι να γράφετε μέγιστο budget,λεπτομέρειες χρήσης και τι σύστημα έχΤ

Το σύστημα είναι παλιό...2πύρινο στα 2,6 και κάρτα γραφικών GeForce 8600GT. Απλά σε περίπτωση που στο μέλλον αλλάξω, τότε την οθόνη θα την κρατήσω. Από εξωτερικό αν προτείνεις κάποια καλή επιλογή, δεκτή.

φιλος ενδιαφερεται για οθονη κυριος για 1920,1080 για stream σε μονο παιχνιδι λολ με ωραια χρωματα για αν παιξει κανα αλλο παιχνιδι αλλα κυριος ενδιαφερον το λολ,ως 150ευρω

φιλος ενδιαφερεται για οθονη κυριος για 1920,1080 για stream σε μονο παιχνιδι λολ με ωραια χρωματα για αν παιξει κανα αλλο παιχνιδι αλλα κυριος ενδιαφερον το λολ,ως 150ευρω

https://www.skroutz.gr/s/5728164/LG-24MB56HQ.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...