Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να πάω στην Agon 35" με gsync αλλά δεν με βλέπω να καταφέρνω να μαζέψω έγκαιρα τα 900 που κάνει ( θέλω να γίνει η αγορά μέσα στον Δεκέμβρη μακάρι να τα καταφέρω αλλά χρειάζομαι και μια εναλλακτική) ... Άρα πάλι στην αναζήτηση ...

Ψάχνω μόνιτορ μέχρι 500 ευρώ με κριτήρια όσο μεγαλύτερο πάνελ γίνεται , ips ή va panel . Ο ρυθμος ανανέωσης από 75hz και πάνω (native) . Όσο πιο λεπτό bezel γίνεται . Sync tech οικονομικά δεν με παίρνει για gsync άρα μαλλον αδιάφορο , ίσως να ήθελα το freesync αλλά μόνο για την μεταπώληση ή μελλοντική αναβάθμιση σε amd gpu (αν βγάλει τπτ καλό).

Η χρήση είναι gaming (witcher , inquisition, τέτοιο στυλ ) αλλά όχι competitive , ταινίες , σειρές , browsing .

Επίσης δεν με νοιάζουν τα πολύ accurate colors δεν κάνω editing ή τπτ τέτοιο .

Τώρα χρησιμοποιώ μια 27αρα lg 1080p ips 60hz , θέλω το νέο μόνιτορ να με κάνει να πω "wow" σε σχέση με αυτο , δεν είναι το ppi που με ενοχλεί πάντως απλά είναι λίγο σαπακι γενικά το μόνιτορ ,έχω χρησιμοποιήσει και pls 27 1080p samsung και ήταν αρκετά καλύτερο...

Με +100 ευρω στο budget της εναλλακτικης επιλογης εχω ξεχωρισει αυτα ... Τι λετε ? Το Dell παιζει να με καλυψει ας ειναι ΤΝ πανελ ?

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=12178038%2C10455522%2C9748374%2C7969888

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με +100 ευρω στο budget της εναλλακτικης επιλογης εχω ξεχωρισει αυτα ... Τι λετε ? Το Dell παιζει να με καλυψει ας ειναι ΤΝ πανελ ?

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=12178038%2C10455522%2C9748374%2C7969888

φιλε το πρωτο της samsung το εχει σε προσφορα στο amazon.it: https://www.amazon.it/Samsung-C27HG70-Monitor-Miliardi-FreeSync/dp/B0714BLPK1/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1511777392&sr=8-1&keywords=c27hg70

εγω αυτο θα διαλεγα για την τιμη

• Like 1
Δημοσ.

τι διαφορες εχουν μεταξυ τους, δεν ξερω. Παντως αν δεν χρειαζεσε τα εξτραδακια που μπορει να εχει η μια ή η αλλη, καλυτερα να παρεις την πιο φθηνη

η ub88 βλέπω έχει 320 cd/m² φωτεινότητα, έναντι 300 της um88 και έχει AH-IPS πάνελ αντί για IPS

https://www.homelike.gr/eksoplismos-grafeiou/ypologistes/monitors/lg-34ub88-b.html

https://www.homelike.gr/eksoplismos-grafeiou/ypologistes/monitors/lg-34um88c-p.html

Δημοσ.

@oddin

Διάβασε εδώ ... http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_s2716dg.htm#conclusion

Πάντως τόσα λεφτά για TN ... panel ( γούστα είναι θα μου πεις )

Με τέτοιο PC γνώμη μου πως αξίζει να πας σε Gsync και ας είναι ΤΝ.

Αν είσαι Αθήνα, στο μαγαζί της Dell στο Mall έχει αρκετές οθόνες να δεις.

Απλά προς ενημέρωση, απο την στιγμή που σας ρώτησα για οθόνη οφείλω να σας πω και που κατέληξα.

Πήγα στην Dell S2716DG,την περιμένω σήμερα.

Ξέρω οτι πέρνω TN panel με τα αρνητικά του, αλλα είπα να έχω τουλάχιστον G-sync και 144..

Για IPS ξέφευγα στην τιμή και ήδη απο τα 400-450 που είχα διαθέσιμο έφτασα πάνω απο 5..

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκοπεύω μέχρι τα Χριστούγεννα να προβώ σε αγορά οθόνης. Η χρήση που θα κάνω θα είναι η εξής.

1) Θα συνδέσω το laptop μου, που φοράει την 920M για καθημερινή χρήση.
2) Θα συνδέσω ένα xbox one s που έχω παραγγείλει και περιμένω να έρθει.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα TV-Monitor Samsung SyncMaster T22B350 στο οποίο έχω συνδεμένο το laptop, το οποίο όμως θεωρώ μικρό σε ίντσες για να παίζω στο xbox. Οπότε σκέφτομαι κάτι σε περισσότερες ίντσες, 27 και πάνω, αλλά δε ξέρω τι ανάλυση να επιλέξω.

Δε θέλω κάτι πολύ ακριβό, το μόνο που θέλω είναι να έχει καλή ποιότητα εικόνας και να μη κουράζει πολύ μετά από πολύωρη χρήση.

Δημοσ.

Καλησπέρα, σκοπεύω μέχρι τα Χριστούγεννα να προβώ σε αγορά οθόνης. Η χρήση που θα κάνω θα είναι η εξής.

1) Θα συνδέσω το laptop μου, που φοράει την 920M για καθημερινή χρήση.

2) Θα συνδέσω ένα xbox one s που έχω παραγγείλει και περιμένω να έρθει.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα TV-Monitor Samsung SyncMaster T22B350 στο οποίο έχω συνδεμένο το laptop, το οποίο όμως θεωρώ μικρό σε ίντσες για να παίζω στο xbox. Οπότε σκέφτομαι κάτι σε περισσότερες ίντσες, 27 και πάνω, αλλά δε ξέρω τι ανάλυση να επιλέξω.

Δε θέλω κάτι πολύ ακριβό, το μόνο που θέλω είναι να έχει καλή ποιότητα εικόνας και να μη κουράζει πολύ μετά από πολύωρη χρήση.

vfm https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html

Δεν έχει ηχεία!

Δημοσ.

Απλά προς ενημέρωση, απο την στιγμή που σας ρώτησα για οθόνη οφείλω να σας πω και που κατέληξα.

Πήγα στην Dell S2716DG,την περιμένω σήμερα.

Ξέρω οτι πέρνω TN panel με τα αρνητικά του, αλλα είπα να έχω τουλάχιστον G-sync και 144..

Για IPS ξέφευγα στην τιμή και ήδη απο τα 400-450 που είχα διαθέσιμο έφτασα πάνω απο 5..

Μια απο τα ιδια θα κανω και εγω 99.9% , εκτος αν κατσει κανα ταμειο και παρω το 35αρι AOC με gsync . Σε αυτα τα λεφτα φαινεται η καλυτερη επιλογη το Dell αν θες gsync 

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και η Asus vz249q που πήρα στο bf έβγαλε καμμένο πιξελ, επιστράφηκε μέσα στο doa και ψάχνω οθόνη ξανά.

Σκέφτηκα κάποιες dell (πχ S2415, p2417), samsung (πχ S24F356) κλπ (κάποιες από αυτές glossy, αν και δεν ξέρω μήπως θα κούραζε με αντανακλάσεις κλπ) αλλά λέω να κινηθώ σε Lg για την εγγύηση από το πρώτο pixel κλπ μιας και στις τελευταίες 2 αγορές οθονών δεν με πάει πολύ... ( Samsung h6400 με καμμένο pixel από την πρώτη στιγμή λειτουργείας της, την άλλη μέρα επιτόπου doa και αντικαταστάθηκε στο μαγαζί με νεα + τώρα η asus έκαψε πιξελ τη δευτερη μέρα, ευτυχώς πάλι μέσα στο doa....   Oπότε όπως καταλαβένετε δεν είμαι για να παίζω :lol:  ).

Kοίταζα τις εξής lg: 

https://www.skroutz.gr/s/12101411/LG-24MP59G-P.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html

(έχουν κάποια διαφορά περαν από τις ιντσες η 23αρα με την 24αρα mp68; )

https://www.skroutz.gr/s/11390081/LG-24MP68VQ.html

Tην 24MP59G, την είδα πριν λίγο και δεν το περίμενα να είναι ips και 1ms εκτός και αν είναι τίποτα marketing και τα ms είναι 5 κλπ και αυτό το 1ms είναι κάτι άλλο.

Εδώ μια σύγκριση της σε σχέση με το asus που μου έβγαλε το pixel και την επέστρεψα:

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/05c125a76 (στο dynamic contrast έχουν αρκετή διαφορά, είναι κάτι ουσιαστικό ;; )

Τέλος, διάβασα κάτι ότι το πλέγμα με τα πιξελ φαίνεται στην 24MP59G αν είναι αρκετά κοντά κλπ.. ισχύει;

Γενικά ποιά θα διαλέγατε; Χρήση gaming (κανα bf4, φιφα, racing κλπ) και photo editing.

Δημοσ.

Το 1ms αποτι διαβαζω ειναι για γρηγορα παιχνιδια για να μην φαινεται το ¨ghosting".Aληθινα εχει 5ms.

75hz βγαζει με freesync μονο αλλιως ειναι στα 60hz,Επισης για τα πιξελ που λες βρηκα αυτο

But when it runs at 75hz, everything on screen becomes crisp and vertical lines appear on blue colors. The lines are systematically arranged and looks like the grid of the panel itself. When you look really close at a monitor you would see grids and pixels, that kind of lines, but vertically and only on blue or yellow colour. 60hz has no problem but 75hz has this faint lines on blue/yellow color problem. The lines are really faint but noticable.

I have made something on Photoshop to demonstrate to others what it looks like:

post-158153-0-63683200-1511833203_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Μια απο τα ιδια θα κανω και εγω 99.9% , εκτος αν κατσει κανα ταμειο και παρω το 35αρι AOC με gsync . Σε αυτα τα λεφτα φαινεται η καλυτερη επιλογη το Dell αν θες gsync 

Αφού θα πας εκεί μάλλον ας γράψω και τις πρώτες εντυπώσεις.

Παραγγελία απο you μου ήρθε με revision A07 (το τελευταίο που έχει βγει) με κατασκευή August 2017.

Γράφω για το revision γιατί μέχρι το A04 είχαν ακουστεί αρκετά θεματάκια που υποπτεύομαι πως για αυτό τον λόγο το Monitor έχει mixed reviews.

Η αλήθεια είναι οτι με όλα αυτά που διάβασα φοβόμουν αρκετά για το τι θα μου τύχει.

Τελικά το panel είναι άψογο και ομοιόμορφο (για TN panel παντα..) τα χρώματα με λίγο calibrate γίνονται εξαιρετικά.Σιγουρα την απόδοση του IPS δεν την φτάνει αλλά είναι αρκετά κοντά.

Δημοσ.

Παραγγελία απο you μου ήρθε με revision A07 (το τελευταίο που έχει βγει) με κατασκευή August 2017.

Γράφω για το revision γιατί μέχρι το A04 είχαν ακουστεί αρκετά θεματάκια που υποπτεύομαι πως για αυτό τον λόγο το Monitor έχει mixed reviews.

Η αλήθεια είναι οτι με όλα αυτά που διάβασα φοβόμουν αρκετά για το τι θα μου τύχει.

Τελικά το panel είναι άψογο και ομοιόμορφο (για TN panel παντα..) τα χρώματα με λίγο calibrate γίνονται εξαιρετικά.Σιγουρα την απόδοση του IPS δεν την φτάνει αλλά είναι αρκετά κοντά.

κλείνω και εγώ προς το συγκεκριμένο, μιας και τα 200 ευρώ διαφορά με το aoc IPS, είναι σημαντικό ποσό. η γωνία θέασης μου είναι αδιάφορη, πάντα απέναντι θα κάθομαι.

αν όπως γράφει ο oddin πλησιάζει αρκετά επίπεδα ips , τότε καλύτερα τα 200 της διαφοράς να πάνε σε gpu..

Δημοσ.

κλείνω και εγώ προς το συγκεκριμένο, μιας και τα 200 ευρώ διαφορά με το aoc IPS, είναι σημαντικό ποσό. η γωνία θέασης μου είναι αδιάφορη, πάντα απέναντι θα κάθομαι.

αν όπως γράφει ο oddin πλησιάζει αρκετά επίπεδα ips , τότε καλύτερα τα 200 της διαφοράς να πάνε σε gpu..

Mην φανταστείς και η γωνία θέασης δεν είναι 'χάλια'.

Τα χρώματα out of the box είναι καλά..με calibration ομως γίνεται πολύ έντιμο monitor.

Κοίτα στην τιμή της αν θέλεις 144 & G-sync τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα κάτι πιο value.

Αν πηγαινα σε Αsus ή AOC ήθελα τουλάχιστον 100-150€ + οτι παλι λοτταρία έπαιζες με το Panel, αν ήθελα και IPS ξέφευγε το πράμα.

Δημοσ.

Το 1ms αποτι διαβαζω ειναι για γρηγορα παιχνιδια για να μην φαινεται το ¨ghosting".Aληθινα εχει 5ms.

75hz βγαζει με freesync μονο αλλιως ειναι στα 60hz,Επισης για τα πιξελ που λες βρηκα αυτο

Σωστα. 5ms ειναι, τοσο λεει και το 27αρι της.

Η asus που επεστρεψα ηταν και αυτη εως 75, δεν ειχε freesync, αλλα δε θυμαμαι αν την ειχα ρυθμισει στα 60 ή 75.

Καλη επιλογη φαινεται αλλα απο διαθεσιμοτητα τελικα λιγα πραγματα.

Δημοσ.

Tο μόνο που φοβάμαι και δεν έχω κάνει ακόμα αγορά είναι ότι έχω περάσει ήδη από 2 1080p 27αρια 60hz μόνιτορ , το ένα pls και το άλλο IPS ( το pls ήταν καλύτερο ) ... Και αναρωτιέμαι αν θα με χαλάσει το TN ... Δεν ξέρω δλδ αν τα 144hz + 1440p + gsync αλλά σε ΤΝ πάνελ θα μου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλω ή σε κάνα μήνα θα ψαχνομαι να το πουλήσω και να πάρω άλλο με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά IPS/VA ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...