Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλήμερα φίλτατοι.

Έχω ξεκινήσει να χαζοκοιτάζω για 23-24αρι μόνιτορ. Θα ρίξω μια ματιά στις τελευταίες σελίδες να δω τι παίζει. Μέχρι τότε, για δώστε μια άποψη για την LG 24MT57D-PZ που την έβγαλε το MediaMarkt στα 159...

Οι οθόνες ah-ips της LG ποτέ δεν είναι κάτω του μετρίου, αλλά τα μόνιτορ TV συνηθίζουν να έχουν χειρότερα χρώματα, αντίθεση και input lag από τα κανονικά μόνιτορ.

Σε αυτές της κατηγορίες οθόνης, γενικά προτείνω ως ακριβή λύση την Dell S2415H στα 230-250 και ως φθηνή την Samsung S24e391hl στα 170-200.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τι σύστημα/budget έχεις και για τι χρήση θες περισσότερο; Παίρνεις καλύτερες γύρω σε αυτά τα λεφτά πάντως.

Budget αρχικό 200 ευρώ, εξυπακούεται πως αν ανέβουμε λίγο σε τιμή και ανέβουμε κατηγορία ποιότητας θα το κοιτάξω.

Αλλά θα προτιμούσα να μην ξεφύγω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά το σύστημα στο οποίο θα κουμπώσει είναι παλιό, το οποίο έχει συντηρηθεί και την πάλεψε διαχρονικά με αρκετές λογικές αναβαθμίσεις. Socket 939 dual core 3800+, 4gb ram, HD5670 1gb gpu, ssd για να σου δώσω να καταλάβεις...

Το 95% της χρήσης θα είναι excel, διάγραμματα, trading, ανάγνωση pdf, browsing, για αρκετές ώρες. Σε καμία περίπτωση gaming.

Καλημέρα παίδες, θέλω να πάρω μια καινούργια οθόνη καθώς με την samsung s22b350 την ημέρα με κλειστές κουρτίνες δεν μπορώ να δω τίποτα αν δεν κοιτάω κατευθείαν στο κέντρο και σε σωστό ύψος. Budget εξαρτάται ανάλογα σε τι θα καταλήξουμε πχ σε 1080p δεν θέλω να δώσω πάνω από 250 σε 1440p δεν ξέρω πόσο πάει το καπέλο γενικά τα χρήματα δεν υπάρχουν για αλλαγή οθόνης έτσι και αλλιώς αλλά είναι λίγο ανυπόφορα τα πράγματα αυτό που θέλω είναι να ξέρω τι επιλογές έχω στα 1080p και τι στα 1440p και ανάλογα τι χρήματα μπορώ να δώσω θα καταλήξω. Η χρήση είναι κατά 60% διάβασμα από pdf και coding κατά 20% ταινίες και 20% παιχνίδια τύπου hots, dota 2, αντε και κανένα παιχνίδι τύπου lara croft, farcry, need for speed, χωρίς να έχω απαίτηση να τα παίζω στο full απλά να παίζεται και να βλέπετε το αποτέλεσμα, το υπάρχων σύστημα είναι amd fx 8350, r9 280 , 2x4 gb ram, και αν τελικά καταλήξω σε 1440p μπορεί να αλλάξει η κάρτα αν δεν μπορώ να παίξω με τίποτα ή απλά δεν παίζω καινούργια παιχνίδια δεν έχω πρόβλημα :D.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Καλημέρα...

Φαντάζομαι πως οι Samsung S24e391hl και S24e390hl διαφέρουν μόνο στο χρώμα, έτσι;

Ναι. Ο λόγος που προτείνω τη λευκή είναι επειδή τα glossy μαύρα bezels χαλάνε το αντιλαμβανομενο βάθος του μαύρου.

Σαφώς αυτό κάποιους δε θα τους ενοχλεί πολύ, αλλά με τις οθόνες ισχύει το ρητό once seen cannot be unseen. Για όποιον δε θέλει άσπρη οθόνη, μπορεί να δει και την LG 24mb56hq στα ίδια χρήματα, αλλά έχει λίγο πιο βαρύ matte coating από τις PLS Samsung.

Καλημέρα παίδες, θέλω να πάρω μια καινούργια οθόνη καθώς με την samsung s22b350 την ημέρα με κλειστές κουρτίνες δεν μπορώ να δω τίποτα αν δεν κοιτάω κατευθείαν στο κέντρο και σε σωστό ύψος. Budget εξαρτάται ανάλογα σε τι θα καταλήξουμε πχ σε 1080p δεν θέλω να δώσω πάνω από 250 σε 1440p δεν ξέρω πόσο πάει το καπέλο γενικά τα χρήματα δεν υπάρχουν για αλλαγή οθόνης έτσι και αλλιώς αλλά είναι λίγο ανυπόφορα τα πράγματα αυτό που θέλω είναι να ξέρω τι επιλογές έχω στα 1080p και τι στα 1440p και ανάλογα τι χρήματα μπορώ να δώσω θα καταλήξω. Η χρήση είναι κατά 60% διάβασμα από pdf και coding κατά 20% ταινίες και 20% παιχνίδια τύπου hots, dota 2, αντε και κανένα παιχνίδι τύπου lara croft, farcry, need for speed, χωρίς να έχω απαίτηση να τα παίζω στο full απλά να παίζεται και να βλέπετε το αποτέλεσμα, το υπάρχων σύστημα είναι amd fx 8350, r9 280 , 2x4 gb ram, και αν τελικά καταλήξω σε 1440p μπορεί να αλλάξει η κάρτα αν δεν μπορώ να παίξω με τίποτα ή απλά δεν παίζω καινούργια παιχνίδια δεν έχω πρόβλημα :D.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Καλημέρα. Για 1080p γύρω στα 200 για 16:9, στα 350 για 21:9 + 350 η gpu χωρίς όμως να είναι απολύτως απαραιτητη, για 1440p 500 η οθόνη και 350+ η gpu. Αν θέλουμε AHVA 144hz 1440p με sync tech, από 650 η οθόνη και για gpu όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.

Πρώτες προτάσεις που κάνω είναι στα 1080p είναι η Dell S2415H στα 230-250 και η φθηνότερη Samsung S24e391hl στα 170-200. Στα 21:9 η LG 29UM67. Στα 1440p η Acer XB270HU, η Asus Mg279q, η LG 27MB85R και η Asus PB278QR.

29'' IPS/AHVA με Freesync με περισσότερα Hz και εύρος  :)  

Οταν την βρεις στα 350€ θέλω 3 για eyefinity :lol:

Προς το παρον περιμένω 24άρες AOC ή 27αρα Asus IPS 1440p 144hz g-sync ΜE HDMI. Αυτή ναι θα αξίζει το 700-750άρι.

Ναι. Ο λόγος που προτείνω τη λευκή είναι επειδή τα glossy μαύρα bezels χαλάνε το αντιλαμβανομενο βάθος του μαύρου.

Σαφώς αυτό κάποιους δε θα τους ενοχλεί πολύ, αλλά με τις οθόνες ισχύει το ρητό once seen cannot be unseen. Για όποιον δε θέλει άσπρη οθόνη, μπορεί να δει και την LG 24mb56hq στα ίδια χρήματα, αλλά έχει λίγο πιο βαρύ matte coating από τις PLS Samsung.

Καλημέρα. Για 1080p γύρω στα 200 για 16:9, στα 350 για 21:9 + 350 η gpu χωρίς όμως να είναι απολύτως απαραιτητη, για 1440p 500 η οθόνη και 350+ η gpu. Αν θέλουμε AHVA 144hz 1440p με sync tech, από 650 η οθόνη και για gpu όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.

Πρώτες προτάσεις που κάνω είναι στα 1080p είναι η Dell S2415H στα 230-250 και η φθηνότερη Samsung S24e391hl στα 170-200. Στα 21:9 η LG 29UM67. Στα 1440p η Acer XB270HU, η Asus Mg279q, η LG 27MB85R και η Asus PB278QR.

Για αρχή αυτή που είναι σε αγγελία κάνει ή θα μου βγούν τα μάτια στο διάβασμα? http://www.digideli.gr/BenQ-GW2765HT-27-42846

Για αρχή αυτή που είναι σε αγγελία κάνει ή θα μου βγούν τα μάτια στο διάβασμα? http://www.digideli.gr/BenQ-GW2765HT-27-42846

Δε θα σου βγουν είναι από τις καλές, αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για gaming λόγω σχετικά μεγάλου input lag. Επίσης δεν έχει και από τα καλύτερα color presets. Για τους παραπάνω λόγους σου πρότεινα την Asus PB278QR ως την φθηνότερη 1440p από τις επιλογές σου, καθώς και την ανάλογη LG αν αγόραζες από εξωτερικό.

Σε αγγελία την βρίσκω 350 με εγγύηση από άτομο με πολλές αξιολογήσεις νομίζω ότι η διαφορά τιμής δεν αξίζει τόσο την διαφορά στο input lag, και πιστέυω ότι σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερη από αυτή που έχω οπότε προχωράω ή όχι έτσι και αλλιώς δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός gamer χειρότερη από αυτή που έχω να μην είναι και όλα θα πάνε καλα :D

Σε αγγελία την βρίσκω 350 με εγγύηση από άτομο με πολλές αξιολογήσεις νομίζω ότι η διαφορά τιμής δεν αξίζει τόσο την διαφορά στο input lag, και πιστέυω ότι σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερη από αυτή που έχω οπότε προχωράω ή όχι έτσι και αλλιώς δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός gamer χειρότερη από αυτή που έχω να μην είναι και όλα θα πάνε καλα :D

Στα 350 συμφέρει ναι. Πρόσεξε να την δεις από κοντά πριν την πάρεις. Υπόψιν, έχει 19ms input lag σύμφωνα με το tftcentral, ειναι προβληματικό για multi-player fps. Σαφώς όμως και είναι τεράστια αναβάθμιση από την παλιά σου. Αν την πάρεις, πες μας να σου ποσταρουμε color presets.

multiplayer fps = cs go, payday? ή εννοούμε multiplayer battlefield? cs go payday παίζω για την παρέα με το τωρινό μόνιτορ και είμαι οκ δεν έχω παράπονο οπότε λογικά δεν πρόκειτε να έχω ούτε με αυτή? Θα ρωτήσω αν μπορώ να την δω από κοντά, πράγματα που πρέπει να προσέξω?Ευχαριστώ θερμά που σπατάλισες τον χρόνο σου για να με καθοδηγήσεις να είσαι καλά !!

multiplayer fps = cs go, payday? ή εννοούμε multiplayer battlefield? cs go payday παίζω για την παρέα με το τωρινό μόνιτορ και είμαι οκ δεν έχω παράπονο οπότε λογικά δεν πρόκειτε να έχω ούτε με αυτή? Θα ρωτήσω αν μπορώ να την δω από κοντά, πράγματα που πρέπει να προσέξω?Ευχαριστώ θερμά που σπατάλισες τον χρόνο σου για να με καθοδηγήσεις να είσαι καλά !!

Xaxa να σαι καλα.

Kαι τα δυο εννοω. Αν εισαι ενταξει με το τωρινο, δε νομιζω να εχεις θεμα με την BenQ.

Nα προσεξεις αν εχει πολυ backlight bleeding, καμμενα pixels ή artifacts.

Ωραία το backlight bleeding το κοιτάς με το μάτι, τα πίξελ με τις οθόνες σε διάφορα χρώματα που καλύπτουν όλοι την οθόνη τα artifacts όμως δεν είναι θέμα κάρτας γραφικών? η έχει να κάνει και με την οθόνη και αυτό πως το ελεγχουμε? Γενικά επειδή ήμουν με μια σάπια crt μέχρι το 2011 δεν καταλαβαίνω από input lag όταν πήρα την τωρινή νόμιζα ότι είχα το καλύτερο μονιτορ στον κόσμο :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...