Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεταξύ LG 23MP68VQ-P και Dell SE2717H τι προτείνετε?

Οι 27 ιντσες ειναι καλές για all around χρήση δλδ windows, office, internet, ταινιες, gaming (κυρίως FPS και RPGs)?

Τώρα είμαι σε 21 ιντσες και "αγχώνομαι" μήπως στις 27ιντσες ειναι πολύ μικρά τα γράμματα και δυσκολευομαι να διαβαζω ή να γράφω.

Και θα ήθελα να αποφύγω τη λύση του να μεγεθύνω τα word documents πχ στο 150 για να μπορώ να δουλέψω.

Απόσταση από την οθόνη 60-80 εκατοστά.

Η κάρτα υποστηρίζει freesync οπότε θα είναι ένα plus.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μεταξύ LG 23MP68VQ-P και Dell SE2717H τι προτείνετε?

Οι 27 ιντσες ειναι καλές για all around χρήση δλδ windows, office, internet, ταινιες, gaming (κυρίως FPS και RPGs)?

Τώρα είμαι σε 21 ιντσες και "αγχώνομαι" μήπως στις 27ιντσες ειναι πολύ μικρά τα γράμματα και δυσκολευομαι να διαβαζω ή να γράφω.

Και θα ήθελα να αποφύγω τη λύση του να μεγεθύνω τα word documents πχ στο 150 για να μπορώ να δουλέψω.

Απόσταση από την οθόνη 60-80 εκατοστά.

Η κάρτα υποστηρίζει freesync οπότε θα είναι ένα plus.

Στις 27" με ιδια αναλυση οι γραμματοσειρες θα ειναι μεγαλυτερες από οτι στι 21".

Τα 60 εκατοστα ειναι καλη αποσταση για 27", oi 80" ειναι μεγαλουτσικη αποσταση για μικροτερες οθονες. Πηγαινε στην Dell.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα. Διαβάζοντας τις τελευταίες 10-20 σελίδες μπερδεύτηκαν περισσότερο οι ήδη μέτριες γνώσεις επί του θέματος.

Θα προβώ σύντομα σε αγορά μόνιτορ και είχα αποφασίσει για το http://www.e-shop.gr/othoni-lg-27mp58vq-27-led-full-hd-black-p-PER.170753 το οποίο θα συνεργάζεται με μια 1050ti.

Τώρα είδα και την http://www.e-shop.gr/othoni-lg-29um68-p29-ultrawide-fhd-black-p-PER.170757 και έχω μπερδευτεί περισσότερο.

Για να μην το κουράζω δεν παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια πια πλην ενός οπότε θα πάει για Office, web, movies και στο τσακίρ κέφι κανένα FSX.

Τώρα έχω μια LG 22'' δεκαετίας με active DVI-D adapter και μου έχουν βγει τα μάτια. Και μια τελευταία ερώτηση, στην καινούρια οθόνη DVI, DP ή HDMI σύνδεση γιατί αυτά που διαβάζω πάλι δεν είναι απολύτος ξεκάθαρα. Budget 250€.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από tsimio

Μη μπερδεύεσαι απλά είναι τα πράγματα. Δες τι σε βολεύει εσένα (μεγαλύτερο ύψος ή μεγαλύτερο πλάτος) και αποφάσισε http://www.displaywars.com/27-inch-16x9-vs-29-inch-21x9 Απλά αν θες να πας σε 27άρα θα σου πρότεινα καλύτερα την Dell-SE2717H
Γενικά άμα κάθεσαι πολύ κοντά στην οθόνη (<60cm) προτίμησε την ultrawide, η οποία είναι ταμάμ και για ταινίες.

Τέλος το DP, αν το υποστηρίζει η οθόνη είναι καλύτερο, μετά HDMI.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωπ, νέος παίκτης η DELL. Ευχατιστω για την απάντηση.

Η απόσταση είναι περίτπου 80 πόντοι και τσεκάρω ήδη την DELL  Το μόνο που με απασχολεί είναι πως από το HDMI δίνω εικόνα στην TV και στην οθόνη υπολογισα να χρησιμοποιήσω την έξοδο DVI.

Έκλεισε, αγοράστηκε η DELL SE2717H 27''.

Επεξ/σία από tsimio

Η απόσταση είναι περίτπου 80 πόντοι και τσεκάρω ήδη την DELL  Το μόνο που με απασχολεί είναι πως από το HDMI δίνω εικόνα στην TV και στην οθόνη υπολογισα να χρησιμοποιήσω την έξοδο DVI.

Αν καθεσαι σε καποια αποσταση και δε σε πειραζει το ppi της ειναι καλη.Εχει και freesync αν και εχεις nvidia και δε τη θες και για πολυ gaming.Καλοδουλευτη οπως και να χει. 

Καλορίζικη!!!

Επειδή σκέφτομαι και εγώ να την πάρω μπορείς να μας πεις εντυπώσεις?

Την έβαλα σε λειτουργία το απόγευμα. Απορώ πως άντεξα μια δεκαετία με το μπρίκι...

Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ, βλέπω και δεν ξέρω τι βλέπω. Δεν ρυθμισα τίποτα, παίζω με τα presets της οθόνης απλώς και απολαμβάνω. Ξεκούραστη, μπορώ πολύ άνετα να δουλεύω απο μακρυα (80+cm), άπλα ατελείωτη.

Σε αυτά που μας καίνε όσους ενδιαφερόμαστε για αγορά οθόνης δεν μπορώ να απαντήσω διότι δεν έχω άλλο δείγμα παρόμοιας οθόνης για να σας πω τις συγκρίσεις.

Αλλά, είναι ξεκούραστη, πεντακάθαρη, με πολύ ζωντανά χρώματα, λεπτά πλαίσια και ωραία μεταλλική βάση.

Δεν ξέρω, ίσως και με την LG τα ίδια να έλεγα αλλά αν με ρωτούσε κάποιος με τις απαιτήσεις μου θα του την συνιστούσα χαλαρά. 

Για την ιστορία την έβαλα με αντάπτορα στο displayport καθώς την HDMI θύρα την θέλω για την TV.

• Like 3

παίδες,ευχαριστώ πολύ για την πρόταση της LG,τελικά κατέληξα στο 22αρι και το έχω απο το μεσημέρι.

Έκανα μερικές μετρήσεις στο επιπλό και το 23αρι ηταν αρκετά οριακό και θα έπρεπε να βάλω τα ηχεία πίσω απο την οθόνη.

Αναλόγως τη γωνιά θέασης αριστερά κάτω εχω λιγο bleeding αριστερά πάνω λιγο glow,Φαντάζομαι ειναι φυσιολογικό για τέτοιου ειδους οθόνες,ήθελα να το βγάλω φωτογραφία αλλα δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι πολύ λιγότερο απο αυτό που αντιλαμβάνεται ο φακός του ΜΟΤΟ.

Απορώ τόσα χρόνια πως αντεχα με την 17αρα,eizo μεν αλλα τα χρώματα καμία σχέση.

• Like 1

Στις 27" με ιδια αναλυση οι γραμματοσειρες θα ειναι μεγαλυτερες από οτι στι 21".

Τα 60 εκατοστα ειναι καλη αποσταση για 27", oi 80" ειναι μεγαλουτσικη αποσταση για μικροτερες οθονες. Πηγαινε στην Dell.

Ευχαριστώ

Υποθετω η Dell-SE2717H το freesync το βγάζει μέσω του hdmi. Επειδή έχω και δεύτερη συσκευή για input σήματος, αν χρησιμοποιηθεί hdmi splitter (2 in - 1 out να πηγαίνει στο μονιτορ) ξερουμε αν το freesync θα δουλευει? Ή θέλει απευθειας καλωδιακή συνδεση?

Καλησπερα θελω να προβω στην αγορα καινουργιας οθονης λογο του οτι η τωρινη οπως θα δειτε παρακατω ειναι αρκετα παλια την θελω ποιο πολυ για normal gaming (οχι τιποτα τρελο skyrim fallout 4 κτλπ) Δεν ειμαι πολυ σχετικος το μονο που standar θελω ειναι 24 inch απο κει και περα αν ειναι δυνατον θελω τα φωτα σας το συστημα μου ειναι το εξης 

PSU : XFX TS 550W

GPU : Gt 630 (προκειτε να προβω σε αγορα καινουργιας τυπου RX460

MOBO : H61m-VG3

CPU : Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz

RAM : CMZ8GX3M1A1600C10

Monitor/Resolution : 1366X768

ευχαριστω εκ των προτερων

Εχεις δικιο το ξεχασα το budget ... υπαρχει τιποτα με ενα 50ρικο λιγοτερο; 150 max δηλαδη;

http://www.skroutz.gr/s/10010751/Samsung-S24F350FHU.html

Μη περιμενεις super ποιοτητα γιατι κοιτας σε entry budget προιοντα.Vfm παντως εχουν.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...