Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά θα έπερνα την Dell S2417DG για gaming και μια απλή ultrawide για γραφείο. Ταινιές ετσι κα αλλιως προτιμώ να τις βλέπω στην ΤV και μιας κ το παλικαρι εχει 4κ τοτε ακομη καλύτερα. Αλλιώς αν ημουν ανετος θα έδινα ανετοτατα τα 700 για την Acer XB271HU η την AOC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

σε αυτά τα χρήματα σε 27 θα έπαιρνα την

Eizo Foris FS2735

http://www.eizoglobal.com/products/foris/fs2735/ την οποία έχω δει απο κοντά και κρέμασα το σαγονι... freesync βέβαια αλλά κανείς δεν είναι τέλειος

απλά tv και pc δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο.... για αυτό και με βλέπεται σκεπτικό. ασε που το μονιτορ θα ναι αποκλειστικά για μένα.... η tv δεν είναι πάντα διαθέσιμη

Προσωπικά θα έπερνα την Dell S2417DG για gaming και μια απλή ultrawide για γραφείο. Ταινιές ετσι κα αλλιως προτιμώ να τις βλέπω στην ΤV και μιας κ το παλικαρι εχει 4κ τοτε ακομη καλύτερα. Αλλιώς αν ημουν ανετος θα έδινα ανετοτατα τα 700 για την Acer XB271HU η την AOC

αυτή την πλαστικούρα να μην είχε η αχρηστη....

24αρι ΤΝ 550€ ? Εισαι σιγουρος δλδ

• Like 2

24αρι ΤΝ 550€ ? Εισαι σιγουρος δλδ

Έχω δει το 2716dg απο κοντά και αν εξαιρέσεις το gamma ,το πανελ δεν με πειραξε ιδιαιτερα που ητανε TN. Σπιτι έχω την 2515H και δεν ειδα μεγάλη διαφορα

σε αυτά τα χρήματα σε 27 θα έπαιρνα την

Eizo Foris FS2735

http://www.eizoglobal.com/products/foris/fs2735/ την οποία έχω δει απο κοντά και κρέμασα το σαγονι... freesync βέβαια αλλά κανείς δεν είναι τέλειος

απλά tv και pc δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο.... για αυτό και με βλέπεται σκεπτικό. ασε που το μονιτορ θα ναι αποκλειστικά για μένα.... η tv δεν είναι πάντα διαθέσιμη

αυτή την πλαστικούρα να μην είχε η αχρηστη....

Ε τι θα είναι. ΕIZO και 1000 ευρώ.

Ε τι θα είναι. ΕIZO και 1000 ευρώ.

5χρονια εγγυηση και zero pixel.... Δεν ξερω αλλα αν αυτες οι οθονες ηταν πιο φθηνες θα χαν καταστρεψει τον ανταγωνισμο. βεβαια premium ειναι

@XmorsX

Δλδ για σενα αξιζει το 27αρι viewsonic που φτανει σχεδον τα 1000€ ?

Aπο Ελλαδα εχεις την Viewsonic στα ~960 και την 34" Αsus στα ~1360 ευρω. Σαφως και προτιμω να δωσω 400 ευρω λιγοτερα και να παρω την viewsonic με καλυτερα color presets, καλυτερο overdrive, back-light strobbing, μεγαλυτερο refresh rate, καλυτερο scaling των 1080p και καλυτερο quality control. To μονο πλεονεκτημα της Asus ειναι ελαφρως μεγαλυτερη οριζοντια διασταση. Προτιμω την ποιοτητα απο την ποσοτητα.

Aπο Ελλαδα εχεις την Viewsonic στα ~960 και την 34" Αsus στα ~1360 ευρω. Σαφως και προτιμω να δωσω 400 ευρω λιγοτερα και να παρω την viewsonic με καλυτερα color presets, καλυτερο overdrive, back-light strobbing, μεγαλυτερο refresh rate, καλυτερο scaling των 1080p και καλυτερο quality control. To μονο πλεονεκτημα της Asus ειναι ελαφρως μεγαλυτερη οριζοντια διασταση. Προτιμω την ποιοτητα απο την ποσοτητα.

Ξαναδιαβασε την ερωτηση

• Like 1

Ανάμεσα σε 27MP38VQ και 23mp68vq?

Γενικά για χρήση σε desktop υπολογιστή, από κοντινή σχετικά απόσταση (50-60cm), για χρήση σε ιντερνετ, office, ταινίες και σειρές που και που και φυσικά gaming, τι είναι προτιμότερο?

Μικρές ίντσες ή μεγαλύτερες? Θα είναι λειτουργικο να δουλεύεις πχ σε 27 ιντσες σε full hd αντι για 23? To dpi που βολευει καλυτερα?

Ανάμεσα σε 27MP38VQ και 23mp68vq?

Γενικά για χρήση σε desktop υπολογιστή, από κοντινή σχετικά απόσταση (50-60cm), για χρήση σε ιντερνετ, office, ταινίες και σειρές που και που και φυσικά gaming, τι είναι προτιμότερο?

Μικρές ίντσες ή μεγαλύτερες? Θα είναι λειτουργικο να δουλεύεις πχ σε 27 ιντσες σε full hd αντι για 23? To dpi που βολευει καλυτερα?

Καλύτερα είναι να πάρεις την lg23mp68 θα σε βολέψει καλύτερα από την απόσταση που κάθεσαι 

για 27 ίντσες θες τουλάχιστον 80cm απόσταση αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για full hd monitor αυτές οι ίντσες

στις 23 ίντσες είναι το ιδανικό αυτή η ανάλυση 

• Like 1

Καλύτερα είναι να πάρεις την lg23mp68 θα σε βολέψει καλύτερα από την απόσταση που κάθεσαι 

για 27 ίντσες θες τουλάχιστον 80cm απόσταση αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για full hd monitor αυτές οι ίντσες

στις 23 ίντσες είναι το ιδανικό αυτή η ανάλυση 

εβαλα Order για 27mp68 (1080p) και καθομαι λιγοτερο απο 50cm εχω 22'' τωρα,

Εκανα μαλακια λετε??

H U2414H ειναι σχετικα ξεπερασμενη (ειναι ακομη καλη αλλα οχι για να την αγορασεις αυτη τη στιγμη), καθως οι νεοτερες IPS οπως η 23mp68vq εχουν λιγο καλυτερα panels. Οι αλλες που αναφερεις ομως ειναι ολες καλες αγορες στην κατηγορια τους. Η LG εχει χειροτερη βαση και εγγυηση απο τις Dell. Εχει λιγο χειροτερη εικονα απο τις ακριβοτερες Dell, λιγο καλυτερη απο την U2414H και υποστηριζει Freesync. Δεν εχει παγιδες, ειναι vfm.

Φυσικα και μειωνεται το real estate. Η U2515H ειναι πολυ καλη, αλλα παρε την μονο αν μπορεις να την χρησιμοποιησεις χωρις scaling.

XMorsX κατ' αρχας σε ευχαριστώ παρα παρα πολύ, και κυρίως για την όλη βοήθεια σου στο θέμα οθόνης.

Βρήκα κάποια links σχετικά με τη χρήση μεγάλης ανάλυσης σε μικρά panel.

Αν πάρω τη Dell, το real estate με scaling στα 125% θα είναι 2048x1152 (μεγαλύτερο από το HD).

Πλέον των μοντέλων που ανέφερα, μίλησα με ένα φίλο όπου στη δουλειά του χρησιμοποιούν την (παλαιότερη) Dell U2412M, σε αναλογία 16:10. Αξίζει αυτή η αγορά λες; Έχω εναν ενδοιασμό μόνο γιατί μπορεί να χρησιμοποιεί PWM, δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα.

Κάποια βοηθητικά links σχετικά με τις αναλύσεις και τα panel:

http://www.eizoglobal.com/library/basics/pixel_density_4k/

Αντιγράφω από το http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm

Of course the problem with this is that if you run a screen as small as 27" with a 5K resolution, the font size is absolutely tiny by default. You get a massive boost of desktop real-estate, just like when moving from 1920 x 1080 to 2560 x 1440, but that's not the purpose of these higher resolutions now. To overcome this you need to use the scaling options in your Operating System software to scale the image and make it more usable. Windows provides for instance scaling options like 125% and 150% within the control panel. On a 3840 x 2160 Ultra HD resolution if you use a 150% scaling option for example you will in effect reduce the desktop area by a third, resulting in the same desktop area as a 2560 x 1440 display (i.e. 2560 x 150% = 3840). The OS scaling makes font sizes more comfortable and reasonable, but you maintain the sharp picture quality and small pixel pitch of the higher resolution panel. A 3840 x 2160 res panel scaled at 150% in Windows will look sharper and crisper than a 2560 x 1440 native panel without scaling, despite the fact both would have the same effective desktop area available.

Θέλω να μοιραστώ τον προβληματισμό μου... Έχω μια πολύ ωραία dell κλασική πανέμορφη ips 25"

άρχισα να ξεφορτώνομαι το παλιό σύστημα για να φτιάξω ένα νέο. Για ταινίες ,gaming και γενικά . ψάχνω λίγο ποιοτικό ήχο,dac,mpap και τα συναφή και έχω σκαλώσει στην οθόνη. Τα χρήματα δεν είναι θέμα αλλά θέλω value for money για τις ανάγκες μου. gaming Κυρίως mmo,racing και strategy.

Θα μου πεις που κολλάς;

θα σου πω ότι δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών να πάρω... σκέφτομαι μια ultrawide predator ή rog 34' μήπως το παρακάνω και το 1000αρικο που κάνουν δεν αξίζει; δεν παίζω fps. σκέφτομαι μετα τις 27αρες... μα δεν παίζω fps και απολαμβάνω ταινίες γιατί να δώσω τα ίδια σχεδόν;

λίγο χαμένος λοιπόν

Samsung ku6300 με μία gpu με HDMI 2 και είσαι άρχοντας για τη χρήση που το θες με 450 ευρώ.

Αυτή που σου προτείνω την τρέχεις και ως ultra wide καθαρα λόγω μεγέθους.

Περισσότερη οθόνη εξαιρετικο πάνελ πολύ λιγότερα λεφτά από αυτές που σκέφτεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...