Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα,

θέλω κι εγω (εδώ και κάτι χρόνια :P ) να πάρω οθόνη.

Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω την Dell U2515H, αλλά κόλλησα στo ppi και στο μεγεθος των γραμμάτων.

Σε διπλανό φορουμ πρότειναν να πάω σε HD αναλυση αντί για 2k. (αν και πλέον η HD μου φαίνεται λιγη).

Με βάση αυτό το thread εχω στο νού μου:

Dell U2515H

Dell U2417H

Dell U2414H

και επίσης έχω διαβάσει για την LG 23mp68vq.

Η LG είναι value for money ή μειονεκτεί σε καποια θέματα σε σχέση με τις Dell;

Σχετικά με τα ppi και τη ρύθμιση των Windows σε 125% DPI, να πω ότι έχω μια δεύτερη οθόνη (LG W1934S) και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι βολικό. Από την άλλη, με την αύξηση του DPI, μειώνεται αυτό το λεγόμενο "real estate";

Όσοι έχουν την Dell U2515H, έχουν καθόλου θέματα με την απεικόνιση; Την έχουν ρυθμίσει σε 125% DPI;

Το bugdet μπορεί να πάει στα 350 ευρώ. Η κάρτα γραφικών μου είναι η AMD HD6570 (Dual link DVI, VGA, HDMI).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω την Dell U2515H, αλλά κόλλησα στo ppi και στο μεγεθος των γραμμάτων.

Σε διπλανό φορουμ πρότειναν να πάω σε HD αναλυση αντί για 2k. (αν και πλέον η HD μου φαίνεται λιγη).

Dell U2515H

Dell U2417H

Dell U2414H

Σχετικά με τα ppi και τη ρύθμιση των Windows σε 125% DPI, να πω ότι έχω μια δεύτερη οθόνη (LG W1934S) και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι βολικό. Από την άλλη, με την αύξηση του DPI, μειώνεται αυτό το λεγόμενο "real estate";

Όσοι έχουν την Dell U2515H, έχουν καθόλου θέματα με την απεικόνιση; Την έχουν ρυθμίσει σε 125% DPI;

Το bugdet μπορεί να πάει στα 350 ευρώ. Η κάρτα γραφικών μου είναι η AMD HD6570 (Dual link DVI, VGA, HDMI).

κατά την γνώμη μου δεν συμφέρει 1444p

1080p for the win αλλιώς πήγαινε σε 4k 

LG 23 mp 68 είναι TOP οθόνη

εάν θες κάτι μεγαλύτερο πάρε την ίδια σε μεγαλύτερη εάν υπάρχει

την πήρα από τον κόκκινο 160 euro μονο καλλιθέα την LG

και εγώ ήμουν ανάμεσα στα 25 uh dell και LG

δεν κερδίζεις κάτι ισα ισα εάν δεν έχεις δυνατή κάρτα χάνεις

εκτος και είσαι super wow designeer σε photoshhop και premier videos και θες extra real estate

αλλιώς 1444p sucks

Καλημέρα,

Dell U2515H

Dell U2417H

Dell U2414H

H U2414H ειναι σχετικα ξεπερασμενη (ειναι ακομη καλη αλλα οχι για να την αγορασεις αυτη τη στιγμη), καθως οι νεοτερες IPS οπως η 23mp68vq εχουν λιγο καλυτερα panels. Οι αλλες που αναφερεις ομως ειναι ολες καλες αγορες στην κατηγορια τους. Η LG εχει χειροτερη βαση και εγγυηση απο τις Dell. Εχει λιγο χειροτερη εικονα απο τις ακριβοτερες Dell, λιγο καλυτερη απο την U2414H και υποστηριζει Freesync. Δεν εχει παγιδες, ειναι vfm.

Φυσικα και μειωνεται το real estate. Η U2515H ειναι πολυ καλη, αλλα παρε την μονο αν μπορεις να την χρησιμοποιησεις χωρις scaling.

Θέλω να μοιραστώ τον προβληματισμό μου... Έχω μια πολύ ωραία dell κλασική πανέμορφη ips 25"

άρχισα να ξεφορτώνομαι το παλιό σύστημα για να φτιάξω ένα νέο. Για ταινίες ,gaming και γενικά . ψάχνω λίγο ποιοτικό ήχο,dac,mpap και τα συναφή και έχω σκαλώσει στην οθόνη. Τα χρήματα δεν είναι θέμα αλλά θέλω value for money για τις ανάγκες μου. gaming Κυρίως mmo,racing και strategy.

Θα μου πεις που κολλάς;

θα σου πω ότι δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών να πάρω... σκέφτομαι μια ultrawide predator ή rog 34' μήπως το παρακάνω και το 1000αρικο που κάνουν δεν αξίζει; δεν παίζω fps. σκέφτομαι μετα τις 27αρες... μα δεν παίζω fps και απολαμβάνω ταινίες γιατί να δώσω τα ίδια σχεδόν;

λίγο χαμένος λοιπόν

Θέλω να μοιραστώ τον προβληματισμό μου... Έχω μια πολύ ωραία dell κλασική πανέμορφη ips 25"

άρχισα να ξεφορτώνομαι το παλιό σύστημα για να φτιάξω ένα νέο. Για ταινίες ,gaming και γενικά . ψάχνω λίγο ποιοτικό ήχο,dac,mpap και τα συναφή και έχω σκαλώσει στην οθόνη. Τα χρήματα δεν είναι θέμα αλλά θέλω value for money για τις ανάγκες μου. gaming Κυρίως mmo,racing και strategy.

Θα μου πεις που κολλάς;

θα σου πω ότι δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών να πάρω... σκέφτομαι μια ultrawide predator ή rog 34' μήπως το παρακάνω και το 1000αρικο που κάνουν δεν αξίζει; δεν παίζω fps. σκέφτομαι μετα τις 27αρες... μα δεν παίζω fps και απολαμβάνω ταινίες γιατί να δώσω τα ίδια σχεδόν;

λίγο χαμένος λοιπόν

Eφοσον θελεις premium λυση, θα προτεινα μια gtx 1070 + thn Viewsonic XG2703-GS, την καλυτερη 144Hz AHVA με G-Sync με το καλυτερο QC.

Oι ultrawide με G-Sync ειναι ακριβοτερες και εχουν χειροτερο qc (και color presets και γενικοτερα ποιοτητα εικονας ως αποτελεσμα), για εμας που δεν εχουμε καλη προσβαση σε καταστηματα με την πολιτικη επιστροφων του amazon θα ελεγα οτι δεν αξιζει το ρισκο.

Φθηνοτερη καλη (αλλα λιγο χειροτερη) εναλλακτικη ειναι oι Acer XB271HU και AOC AG271QG.

Τελος, εφοσον δινεις πρωτα βαση σε ταινιες, μπορεις να δεις μια 144Hz VA με καλες gaming επιδόσεις, την Acer Z271. Συνδυασε την με μια gtx 1060.

Eφοσον θελεις premium λυση, θα προτεινα μια gtx 1070 + thn Viewsonic XG2703-GS, την καλυτερη 144Hz AHVA με G-Sync με το καλυτερο QC.

Oι ultrawide με G-Sync ειναι ακριβοτερες και εχουν χειροτερο qc (και color presets και γενικοτερα ποιοτητα εικονας ως αποτελεσμα), για εμας που δεν εχουμε καλη προσβαση σε καταστηματα με την πολιτικη επιστροφων του amazon θα ελεγα οτι δεν αξιζει το ρισκο.η

Η παραγγελία θα γίνει απο amazon ή γερμανικά μεγαλα site τεχνολογίας.

Αφού δεν ασχολούμε με fps είναι καλύτερη λύση αυτή που προτείνεις; τόσο λάθος είμαι με τις ultrawide;.

Πάρε 16;9 είχα ultra.29 lg ,θα εχεις θέμα σε πολλά

και ποια ειναι αυτά τα πολλα; Μιλάω για ακριβές οθόνες οι οποίες σε σοβαρά reviews είναι πολλοί αξιόλογες. Δεν ρωτάω για την ποιότητα τους. Ρωτάω για το μέγεθος και το value for money για αυτά που κάνω

Απο 25" σε 27" ειναι 0 value και ειδικα αν ειναι να δωσεις τοσα χρηματα.

Οι 2 ultrawide που ποσταρες ειναι οι καλυτερες gaming οθονες.

Αν πας σε amd καρτα τοτε δες την samsung C34F791 με freesync και panel Quantum-Dot (βγαινει σε λιγες μερες)

Αυτες ειναι οι big three

Ταινίες και πολλά παιχνίδια αυτήν την ultra φάση δεν τα υποστηρίζουν δεν με αρεσε εμένα . δοκίμασε το τι θα χάσεις?κάνε και review

ταινιες δεν υποστηριζονται σε ultrawide ? Ελα παναγια μου...

Ποια παιχνιδια δεν υποστηριζονται?

Εσυ που παιζεις και πολλα δλδ

Απο 25" σε 27" ειναι 0 value και ειδικα αν ειναι να δωσεις τοσα χρηματα.

Οι 2 ultrawide που ποσταρες ειναι οι καλυτερες gaming οθονες.

Αν πας σε amd καρτα τοτε δες την samsung C34F791 με freesync και panel Quantum-Dot (βγαινει σε λιγες μερες)

Αυτες ειναι οι big three

είδα και μια ωραία Ultrawide της dell και τις Lg... ναι ξέρω ότι είναι εξαιρετικά μονιτορ τα δυο που ανέφερα απλά σκέφτομαι οτι δεν θα εκμεταλευτω τις δυνατότητες τους. μια 1070 η 1080 θα βάλω ουτος η αλλος....

Η predator Μου βγαζει λίγο φτηνο κατασκευη . Επίσης η διαφορά των 200 αναμεσα σε freesync και gsync μοντέλα αξίζει στην περιπτωση μου να πληρωθεί;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...