Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σε ευχαριστώ για την προτασή σου αλλά δεν θέλω να χάσω τα υψηλά frames που έχω σε παιχνίδια (την προηγούμενη την είχα κλοκαρισμένη στα 75hz και ότι της έβαζα σε ultra ήταν πάντα κολλημένη σε 75άρια fps). Για την 29um58 το σκέφτομαι, αλλά μου φαίνεται μικρή σε ύψος και αναρωτιέμαι πως θα είναι στις ταινίες, πάντως βλέπω αρκετά προβλήματα σε αυτή λόγο 21:9 (που δεν υποστιρίζουν κάποια games & σειρές που βλέπω καθώς είναι σειρές του 90-00') πέρα από τις ταινίες.

προχθές πήγα την είδα στο κατάστημα κι ενώ κατά τη γνώμη μου είχε ΤΗΝ τέλεια εικόνα, δεν μου άρεσε καθόλου αυτός ο μακρόστενος και πολύ κοντός σχεδιασμός της

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, από κοντά που την ξανα είδα και την δούλεψα δυστυχώς δεν μου έκανε. Κατέληξα λοιπόν στην 23mp68vq, για εμένα ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα. Έτσι και αλλιώς επειδή κάθομαι σε γραφείο με βάθος 50cm δεν βόλευε να στριβογυρίζω το κεφάλι μου, αφήστε που ήταν πολύ μεγάλη για γραφείο 105cm. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Παιδιά ξανά γράφω γιατί ακόμα δεν είμαι σίγουρος.. έχω καταλήξει στις Lg 27mp58qv και Lg 25ump58 το θέμα μου είναι ότι με είμαι με 16:9 και έχω συνηθίσει πχ όχι μαύρα κενά αριστερά και δεξιά σε ταινίες κτλ αξίζει η μετάβαση? σε ταινίες αν θέλω να είμαι χωρίς τα "μαύρα" πρέπει να είναι καθαρά το βίντεο 21:9 ή θα βγαίνει "τραβηγμένο"? σε παιχνίδια ισχύουν τα ίδια? 

Κάτι ακόμα ποια είναι πιο future proof? 

Η αλήθεια είναι ότι με ψήνει σαν ιδέα η ultrawide απλά λόγο οικονομικών δεν θέλω να πάρω κάτι που θα το μετανιώσω! :(

Κανείς άλλος? Γιατί παίζει να πάω να την πάρω και τώρα! :P

Παιδιά ξανά γράφω γιατί ακόμα δεν είμαι σίγουρος.. έχω καταλήξει στις Lg 27mp58qv και Lg 25ump58 το θέμα μου είναι ότι με είμαι με 16:9 και έχω συνηθίσει πχ όχι μαύρα κενά αριστερά και δεξιά σε ταινίες κτλ αξίζει η μετάβαση? σε ταινίες αν θέλω να είμαι χωρίς τα "μαύρα" πρέπει να είναι καθαρά το βίντεο 21:9 ή θα βγαίνει "τραβηγμένο"? σε παιχνίδια ισχύουν τα ίδια?

Κάτι ακόμα ποια είναι πιο future proof?

Η 25" ultrawide έχει το ύψος 19" 16:9. Είναι δλδ πολύ κοντή, δεν την προτείνω. Αν θες ultrawide από 29" και πάνω.

Επίσης να θυμίσω ότι στις 27" υπάρχει η πολύ καλή HP 27es με πολύ ελαφρύ coating.

• Like 3

Η 25" ultrawide έχει το ύψος 19" 16:9. Είναι δλδ πολύ κοντή, δεν την προτείνω. Αν θες ultrawide από 29" και πάνω.

Επίσης να θυμίσω ότι στις 27" υπάρχει η πολύ καλή HP 27es με πολύ ελαφρύ coating.

Ευχαριστώ ξανά για την απάντηση! 

Επειδή θα γίνει από κωτσόβολο η αγορά με τις δώσεις χωρίς κάρτα που έχει (γιαυτό και θα την πάρω από εκεί) έλεγα να μην πάω πάνω από 27 από διαστάσεις η 29ρα θα ήταν υπερβολή πιστεύω!

Αξίζει η αγορά πχ της 29ρας ultrawide ή να πάρω την 23-24 και να κάνω μια και καλή αλλαγή σε 2κ η και 4κ σε 2-3 χρόνια που θα παίζουν περισσότερο?  

Αξίζει σαν αγορά κάποια από τον κώτσο?

• Like 1

Να ρωτήσω κάτι και εγώ

Μεταξύ της LG 23MP68VQ και της Dell UltraSharp U2414H ποια θα προτείνατε και γιατί, αν υποθέσουμε ότι τα 60 ευρω διαφορά τιμής δεν είναι θέμα?

Η χρήση θα είναι για gaming, office, ιντερνετ, ταινιες, σειρες, kodi κτλ

Θα συνδυαστεί με μία καινούρια Asus Radeon RX480 8GB Strix Gaming

Επειδή θα γίνει από κωτσόβολο η αγορά με τις δώσεις χωρίς κάρτα που έχει (γιαυτό και θα την πάρω από εκεί) έλεγα να μην πάω πάνω από 27 από διαστάσεις η 29ρα θα ήταν υπερβολή πιστεύω!

Αξίζει η αγορά πχ της 29ρας ultrawide ή να πάρω την 23-24 και να κάνω μια και καλή αλλαγή σε 2κ η και 4κ σε 2-3 χρόνια που θα παίζουν περισσότερο?

H 29" ultrawide είναι μικρότερη από την 27" wide-screen, μην μπερδεύεσαι απο τη διαγώνιο.

Από τις 2 που κοιτάς ή ultrawide αξίζει περισσότερο γιατί έχει καλύτερη εικόνα. Νομίζω ότι είναι και η καλύτερη αγορά από κωτσο γενικότερα. Edit. Πράγματι είναι.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ

Μεταξύ της LG 23MP68VQ και της Dell UltraSharp U2414H ποια θα προτείνατε και γιατί, αν υποθέσουμε ότι τα 60 ευρω διαφορά τιμής δεν είναι θέμα?

Προτίμησε την LG, είναι νεότερη οθόνη με καλύτερο panel και freesync.
  • Like 3

εάν πας πλαίσιο στην καλλιθέα στην ανοίγουν για τυχόν νεκρά pixel

έλα inbox εάν θες file μου να σε πω με ποιον θα μιλήσεις
  • Like 1

Επειδή το σκέφτηκα και εγώ και μου φάνηκε λίγο υπερβολή η 29αρα LG μόλις έκανα παραγγελία για την HP 27ES

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια :)

• Like 1

Να ρωτήσω κάτι και εγώ

Εφόσον έχεις την rx480 η lg είναι η καλύτερη επιλογή για να εκμεταλλευτής το freesync

• Like 1

Γεια σας,

Αγόρασα μια οθόνη (Μεταχειρισμένη από φίλο στο site) και είναι: Asus VE278Q Gaming Monitor.

Το PC που έχω είναι: 

1. CPU INTEL CORE I7-6700K 4.00GHZ LGA1151
  2. ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS Z170 PRO GAMING RETAIL
  3. PSU CORSAIR HXI SERIES HX850I HIGH-PERFORMANCE ATX 850W 80 PLUS PLATINUM CERTIFIED
  4. 2xVGA ASUS NVIDIA GEFORCE STRIX GTX950 STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL (Σε SLI)
  5. RAM G.SKILL F4-2400C15Q-16GRR 16GB (4X4GB) DDR4 2400MHZ RIPJAWS 4 RED QUAD CHANNEL KIT

Την προηγούμενη οθόνη που είχα την είχα συνδέσει με DELOCK 61848 ADAPTER DISPLAYPORT 20PIN TO VGA D-SUB15 αφού η οθόνη είχε μόνο VGA θύρα.

Επειδή δεν είχα καλώδιο Displayport to Displayport αγόρασα ένα από το plaisio (Turbo X). Τώρα το πρόβλημα που είναι. Όταν σύνδεσα την οθόνη (Asus) για πρώτη φορά ο Η/Υ ήταν ανοικτός. Έβαλα την τροφοδοσία ρεύματος και μετά το Displayport. Όλα καλά είχα μια χαρά εικόνα. Έκανα τις ρυθμίσεις μου (ανάλυση, μέγεθος γραμματοσειράς, κλπ). Στο Restart πάλι όλα καλά χωρίς πρόβλημα. Όταν τον έκανα Shut Down και πήγα να πατήσω το κουμπί για την εκκίνηση, τίποτα δεν άνοιγε καθόλου, ούτε τα ανεμιστηράκια. Μόλις βγάλω την οθόνη ανοίγει κανονικά. Μετά ξαναβάζω την οθόνη με το Displayport και λειτουργεί κανονικά και πάλι. Ακόμα όταν την κλείνω την οθόνη από το κουμπί της (On/Off) όχι Standby δεν ανοίγει καθόλου. Βάζω και ξαναβάζω καλώδια ρεύματος και Displayport για να πάρει μπρος μετά από 1000 παρακάλια. Όταν συνδέω την οθόνη (Asus) με το VGA και τον ποιο πάνω αντάπτορα στο Displayport της κάρτας γραφικών  λειτουργεί κανονικά. Μετά από Τερματισμό ξεκινάει κανονικά. Ακόμα και όταν απενεργοποιώ την οθόνη από το κουμπί (On/Off) αυτή ανοίγει κανονικά.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται, τι φταίει και πως να το λύσω.

Ευχαριστώ!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...