Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

offtopic

Για όποιον ενδιαφέρεται για bias lighting άν δεν το κατέχει με μόντες,

σε μονή http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=82554&skr=skr15946&cat_id=1273090516171618

και σε διπλή http://www.e-shop.gr/konig-knm-ml2w-usb-tv-mood-light-led-2-strips-50-cm-cool-white-p-PER.506564

1)Τυχαία μαγαζιά 2)με εγγύηση.

Γενικα δε νομιζω οτι συμφωνω παντως. Δεν αναφερουν πουθενα θερμοκρασια περα απο ενα "ψυχρο φως", δεν αναφερουν ενταση, δε ξερω αν ειναι flicker free (λεπτομερεια το τελευταιο).

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα δε νομιζω οτι συμφωνω παντως. Δεν αναφερουν πουθενα θερμοκρασια περα απο ενα "ψυχρο φως", δεν αναφερουν ενταση, δε ξερω αν ειναι flicker free (λεπτομερεια το τελευταιο).

You know better  ;)

Για μη επαγγελματίες πάντως, νομίζω θα κάνει πιο ξεκούραστη τη χρήση, όσο για την ένταση γράφει και στα δύο. Μόνο θερμοκρασία δεν γράφει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

You know better  ;)

Για μη επαγγελματίες πάντως, νομίζω θα κάνει πιο ξεκούραστη τη χρήση, όσο για την ένταση γράφει και στα δύο. Μόνο θερμοκρασία δεν γράφει.

Για την ένταση

Απο το καθολου ειναι καλυτερο κατα πασα πιθανοτητα. Αλλα οσοι μπορουν αν βαλουν ενα φωτιστικο με μια λαμπα πισω απο την οθονης τους, καλο ειναι να το κανουν ετσι. Η εναλλακτικη με επωνυμη ποιοτικη λωριδα led ειναι σημαντικα ακριβοτερη.

ΕDIT: Eχεις δικιο γραφει ενταση, και τα 88 lumens ειναι αστειο και 275 lumens ανεπαρκες. ~2600 lumens ειναι ο στοχος, σιγουρα θελεις πανω απο 2000 lumens για χρηση οθονης στα 120cd/m2. 

Oριστε μια καλη Led strip ως παραδειγμα, η οποια ομως επισης δεν ξεπερναει τα 1000 lumens και προοριζεται για χρηση σε οθονες / τηελορασεις με πολυ χαμηλη φωτεινοτητα.

http://www.cinemaquestinc.com/ideal_lumesb.htm

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απο το καθολου ειναι καλυτερο κατα πασα πιθανοτητα. Αλλα οσοι μπορουν αν βαλουν ενα φωτιστικο με μια λαμπα πισω απο την οθονης τους, καλο ειναι να το κανουν ετσι. Η εναλλακτικη με επωνυμη ποιοτικη λωριδα led ειναι σημαντικα ακριβοτερη.

ΕDIT: Eχεις δικιο γραφει ενταση, και τα 88 lumens ειναι αστειο και 275 lumens ανεπαρκες. ~2600 lumens ειναι ο στοχος, σιγουρα θελεις πανω απο 2000 lumens. 

Καμμιά πρόταση;

Εγχώρια άν είναι δυνατόν..

Δημοσ.

Καμμιά πρόταση;

Εγχώρια άν είναι δυνατόν..

Ναι ειναι λιγο ζορικη η επιθυμια για εγχωρια προταση. Αν βρω καμια ενδιαφερουσα θα την ποσταρω. Δες και το παραδειγμα της απο πανω.

Δημοσ.

Τι λεει η σημερινη προσφορα του Πλαισιου (ακολουθησαν πολλα μαγαζια) της Samsung S24D300H, στα 139 € ?

Την προτεινουν για gaming λογω 2ms.

Δεν βλεπω ομως να ειναι 144Hz.

Εστω και ετσι αξιζει?

Περαν αυτης, τι προτεινετε σε value-for-money, 24-27", 144αρι για παιχνιδια?

Δημοσ.

Τι λεει η σημερινη προσφορα του Πλαισιου (ακολουθησαν πολλα μαγαζια) της Samsung S24D300H, στα 139 € ?

Την προτεινουν για gaming λογω 2ms.

Δεν βλεπω ομως να ειναι 144Hz.

Εστω και ετσι αξιζει?

Περαν αυτης, τι προτεινετε σε value-for-money, 24-27", 144αρι για παιχνιδια?

Δε λεει τιποτα, ειναι TN. Το response time ειναι παραπλανητικο, ουτε τοσο μικρο ειναι και επιπλεον για να το πετυχουν στα tn monitors χρησιμοποιουν επιθετικο overdrive που δημιουργει overshoot ghosting.

Στα 144hz οι καλες επιλογες ειναι η viewsonic XG2401 αν εκμεταλλευεσαι το freesync και η lg 24gm77 αν οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα είχα την samsung ls24e390hl αλλά όταν την πήρα είχε πολύ backlight bleeding και την επέστρεψα. Τώρα εχω τσεκαρει αυτες τις δυο τι λέτε?

Η κάρτα μου είναι saphirre nitro r9 380 4gb.

http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/Turbo-X-Othoni-LED-23-8-TX-238IPS-240GX.htm

http://www.e-shop.gr/othoni-lg-24mp58vq-p24-led-full-hd-black-p-PER.170755

Ψαχνω κυριως για gaming και ταινιες (τιμη εως 180ε)

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δες την αμέσως προηγουμενη απάντηση από το δικό σου post.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιάχνω ένα PC και θα βάλω πάνω είτε την 480x κάποια στιγμή είτε μια 960 κάρτα γραφικών. Δεν παίζω παιχνίδια αλλά μπορεί να παίξω κάποια στιγμή για μερικές μέρες κάποιο παιχνίδι πχ battlefield ή starcraft. Απλά για πλάκα και σε καμοιά περίπτωση ως gamer pro. Δηλαδή αυτές οι κάρτες είναι υπερβολικές αλλά λέω τουλάχιστον ότι θα αντέξουν σε low ότι παιχνίδι παίξω για 3-4 χρόνια.

Σκέφτομαι για καμοιά οθόνη γύρω στα 150 ευρώ. 

Όσο έχω δει εδώ παίζει η  LG 24MP58VQ-P έιτε η LG 23MP68VQ-P είτε η Dell S2316H.

Η ερώτηση μου είναι γιατί να μην πάρω απλά μια οθόνη κάτω απο 100 ευρώ; Δηλαδή τόσο μεγάλες διαφορές έχουν αφου δεν παίζω γενικά παιχνίδια. Αυτό το IPS είναι τόσο σημαντικό; Τα τελευταία 10 χρόνια την βγάζω μια χαρά με 17αρα λαπτοπ...

Τέλος, 4k 1440p οθόνες απότι καταλαβαίνω πάνε πολύ πιο πάνω από 200 ευρώ. Σωστά;

Γενικά value for money με ενδιαφέρει αν και ήδη το PC θα είναι υπερβολικό για τη χρήση μου...

Ευχαριστώ.

Edit: Τι διαφορά έχει η VQ-P από την VQ (τι σημαίνει αυτό το P) ?

Επεξ/σία από NUKE2
Δημοσ.

Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι για οθόνη 24 για επεξεργασία φωτογραφίας και πολυ διαβασμα και γραψιμο. Απο gaming ουτε tetris. Θα δουλέψει ως εξωτερική σε ενα macbook pro mid 12 με intel  hd 4000. Προς το παρον εχω ενα μονιτορ 27αρι 2d fhd lg  και κοντεύω να αφησω τα μάτια μου εκει πανω. Ταβανι τα 400 ευρω. Οποιος εχει κατι υποψιν του θα βοηθούσε γιατι δεν εχω ιδέα επι του θεματος! 
Ευχαριστω.

Δημοσ.

Φτιάχνω ένα PC και θα βάλω πάνω είτε την 480x κάποια στιγμή είτε μια 960 κάρτα γραφικών. Δεν παίζω παιχνίδια αλλά μπορεί να παίξω κάποια στιγμή για μερικές μέρες κάποιο παιχνίδι πχ battlefield ή starcraft. Απλά για πλάκα και σε καμοιά περίπτωση ως gamer pro. Δηλαδή αυτές οι κάρτες είναι υπερβολικές αλλά λέω τουλάχιστον ότι θα αντέξουν σε low ότι παιχνίδι παίξω για 3-4 χρόνια.

Σκέφτομαι για καμοιά οθόνη γύρω στα 150 ευρώ. 

Όσο έχω δει εδώ παίζει η  LG 24MP58VQ-P έιτε η LG 23MP68VQ-P είτε η Dell S2316H.

Η ερώτηση μου είναι γιατί να μην πάρω απλά μια οθόνη κάτω απο 100 ευρώ; Δηλαδή τόσο μεγάλες διαφορές έχουν αφου δεν παίζω γενικά παιχνίδια. Αυτό το IPS είναι τόσο σημαντικό; Τα τελευταία 10 χρόνια την βγάζω μια χαρά με 17αρα λαπτοπ...

Τέλος, 4k 1440p οθόνες απότι καταλαβαίνω πάνε πολύ πιο πάνω από 200 ευρώ. Σωστά;

Γενικά value for money με ενδιαφέρει αν και ήδη το PC θα είναι υπερβολικό για τη χρήση μου...

Ευχαριστώ.

Edit: Τι διαφορά έχει η VQ-P από την VQ (τι σημαίνει αυτό το P) ?

Εχουν τεραστια διαφορα, διοτι οι πιο φθηνες οθονες δεν ειναι flicker-free IPS, που σημαινει οτι ειναι πιο κουραστικες, εχουν pwm artifacts και δραματικα χειροτερη ποιοτητα εικονας που οφειλεται στα πιο μουντα και ανομοιογενη χρωματα καθως και στο gamma shift λογω του TN panel τους και της χρησης pwm dimming.

Σωστα ομως ξεχωρισες τις τρεις παραπανω οθονες. Η 58VQ ειναι η η πιο vfm, η 68VQ εχει Freesync και η S2316H εχει την καλυτερη εικονα χαρη στο glossy coating. 

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι για οθόνη 24 για επεξεργασία φωτογραφίας και πολυ διαβασμα και γραψιμο. Απο gaming ουτε tetris. Θα δουλέψει ως εξωτερική σε ενα macbook pro mid 12 με intel  hd 4000. Προς το παρον εχω ενα μονιτορ 27αρι 2d fhd lg  και κοντεύω να αφησω τα μάτια μου εκει πανω. Ταβανι τα 400 ευρω. Οποιος εχει κατι υποψιν του θα βοηθούσε γιατι δεν εχω ιδέα επι του θεματος! 

Ευχαριστω.

Καλησπερα. Οι U2515H και HP 27xw ειναι οι καλυτερες λυσεις. Αν πρεπει να ειναι 24", δες τις Dell P2416D και LG 24MP88HV.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...