Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα. Η Dell S2316H ειναι η καλυτερη λυση, καθως το glossy coating της χαριζει πιο καθαρη εικονα και ζωντανα χρωματα απο τις matte εναλλακτικες.

https://www.skroutz.gr/s/7888706/Dell-S2316H.html

Ευχαριστω. Το laptop δεν θα εχει προβλημα με την σχετικα υψηλη αναλυση της οθονης ; Επισης σε matte τι επιλογες εχω;

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστω. Το laptop δεν θα εχει προβλημα με την σχετικα υψηλη αναλυση της οθονης ; Επισης σε matte τι επιλογες εχω;

Παρακαλω. 1080p είναι ή στάνταρ ανάλυση των οθονών, δε νομίζω να εχεις πρόβλημα αλλά ψαξτο.

Σε matte μπορείς να πάρεις κάποια IPS lg όπως ή 24mp58vq.

Δημοσ.

Λοιπον μεθαυριο πρωι  θα παω να παρω την DellP2416D. Μηπως ομως ομως εχει ακουστει κατι σχετικα με καλυτερες 24'' 1440p οθονες? Για τωρα συντομα εννοω αν υπαρχουν σχεδια για καποια καλυτερη 1440p 24''. Η παραμενει η Dell η καλυτερη σε αυτη την κατηγορια?

Δημοσ.

Λοιπον μεθαυριο πρωι  θα παω να παρω την DellP2416D. Μηπως ομως ομως εχει ακουστει κατι σχετικα με καλυτερες 24'' 1440p οθονες? Για τωρα συντομα εννοω αν υπαρχουν σχεδια για καποια καλυτερη 1440p 24''. Η παραμενει η Dell η καλυτερη σε αυτη την κατηγορια?

Nαι, ειναι η καλυτερη.

Δημοσ.

καλησπερα

εχω γενικα προβλημα με τις οθονες μετα απο μιση ωρα χρησης με πονανε τα ματια μου κλπ αλλα απο τοτε που πηρα μια tv samsung στα 120hz εχω σωθει!

υπαρχει καποια οθονη στα 120hz native οχι με backlight flickering πχ lightboost?

Δημοσ.

καλησπερα

εχω γενικα προβλημα με τις οθονες μετα απο μιση ωρα χρησης με πονανε τα ματια μου κλπ αλλα απο τοτε που πηρα μια tv samsung στα 120hz εχω σωθει!

υπαρχει καποια οθονη στα 120hz native οχι με backlight flickering πχ lightboost?

Καλημερα. Κατσε τα μπερδευεις. Ο ρυθμος ανανεωσης δεν σχετιζεται αμεσα με το ποσο ξεκουραστη ειναι μια οθονη. Οι τηλεορασεις οταν αναφερουν 120Hz ειναι 60Hz στην καλυτερη, εκτος και αν εκανες την ερευνα σου και αντιστοίχησες τα αναφερομενα Hz με τα πραγματικα. Επισης οι τηλεορασεις samsung δεν ειναι flicker free. Eπιπλεον, το lightboost ειναι τεχνολογια back-light strobbing, δεν εχει να κανει με το flickering λογω pwm. Οι μηχανισμοι αυτοι εχουν ομοιοτητες αλλα κατα τα αλλα ειναι πολυ διαφορετικοι, το ενα αποτελει τροπο μειωσης του motion blur, το αλλο τροπο διαχειρησης της φωτεινοτητας. Θα μπορουσε καποιος να ειναι τοσο ευασθητος στο flickering που να τον ενοχλει ακομη και το strobbing, αλλα επειδη το strobbing ακολουθει τον ρυθμο ανανεωσης συνηθως δεν προβληματιζει.

Προσδιορισε λοιπον καλυτερα τι θελεις απο την οθονη σου χωρις τεχνικες περιγραφες. Θελεις μια ξεκουραστη οθονη? Μια οθονη για gaming?

• Like 1
Δημοσ.

Nαι, ειναι η καλυτερη.

Το ξερουμε οτι ειναι η καλυτερη αυτη τη στιγμη εγω ρωτησα αν στους επομενους μηνες θα βγει καποια ακομα καλυτερη στις 24''

Δημοσ.

Καλημερα. Κατσε τα μπερδευεις. Ο ρυθμος ανανεωσης δεν σχετιζεται αμεσα με το ποσο ξεκουραστη ειναι μια οθονη. Οι τηλεορασεις οταν αναφερουν 120Hz ειναι 60Hz στην καλυτερη, εκτος και αν εκανες την ερευνα σου και αντιστοίχησες τα αναφερομενα Hz με τα πραγματικα. Επισης οι τηλεορασεις samsung δεν ειναι flicker free. Eπιπλεον, το lightboost ειναι τεχνολογια back-light strobbing, δεν εχει να κανει με το flickering λογω pwm. Οι μηχανισμοι αυτοι εχουν ομοιοτητες αλλα κατα τα αλλα ειναι πολυ διαφορετικοι, το ενα αποτελει τροπο μειωσης του motion blur, το αλλο τροπο διαχειρησης της φωτεινοτητας. Θα μπορουσε καποιος να ειναι τοσο ευασθητος στο flickering που να τον ενοχλει ακομη και το strobbing, αλλα επειδη το strobbing ακολουθει τον ρυθμο ανανεωσης συνηθως δεν προβληματιζει.

Προσδιορισε λοιπον καλυτερα τι θελεις απο την οθονη σου χωρις τεχνικες περιγραφες. Θελεις μια ξεκουραστη οθονη? Μια οθονη για gaming?

Καλημερα

Ειχα κανει την ερευνα μου πριν παρω την samsung, ειναι 120hz πραγματικα και παει στα 240 με backlight flickering.Οταν λες οι samsung δεν ειναι flicker free εννοεις pwm?Δεν εχω παρατηρησει κατι αν και την δουλευω σε full φωτισμο.Το γνωρζω οτι το lightboost και το pwm ειναι διαφορετικα αν και το lightboost μια μορφη backlight flickering δεν ειναι?Θελω μια ξεκουραστη οθονη, pwm-free η οποια να ειναι στα 120hz πραγματικα γιατι μαλλον με πειραζει ο χαμηλος ρυθμος ανανεωσης.Το gaming δεν με ενδιαφερει.

Δημοσ.

Χρειαζεται να παρω HDMI καλωδιο για τα μεγιστα γραφικα σε 1440p 60 hz οθονη η και το 1,4 που εχω τωρα αρκει?

Δημοσ.

Χρειαζεται να παρω HDMI καλωδιο για τα μεγιστα γραφικα σε 1440p 60 hz οθονη η και το 1,4 που εχω τωρα αρκει?

Η οθόνη (Ρ2416D) έρχεται με DisplayPort. Καλύτερα χρησιμοποίησε αυτό. Θα μπορέσεις να την πας στα 70+ Hz μέσω του DP.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω στο νου μου καποια να βγαινει συντομα.

Το dp συνηθως συνοδευεται απο bugs οπως να μην επανερχεται η οθονη απο sleep, αλλα σου επιτρεπει να κανεις πιο ευκολα OC στα 75Hz. Mπορεις να κανεις και με HDMI παντως. Στην εικονα διαφορα δεν υπαρχει.

Καλημερα

Ειχα κανει την ερευνα μου πριν παρω την samsung, ειναι 120hz πραγματικα και παει στα 240 με backlight flickering.Οταν λες οι samsung δεν ειναι flicker free εννοεις pwm?Δεν εχω παρατηρησει κατι αν και την δουλευω σε full φωτισμο.Το γνωρζω οτι το lightboost και το pwm ειναι διαφορετικα αν και το lightboost μια μορφη backlight flickering δεν ειναι?Θελω μια ξεκουραστη οθονη, pwm-free η οποια να ειναι στα 120hz πραγματικα γιατι μαλλον με πειραζει ο χαμηλος ρυθμος ανανεωσης.Το gaming δεν με ενδιαφερει.

Nαι PWM εννοω. Αν την δουλευεις σε φουλ φωτισμο δεν υπαρχει flickering. Nαι ειναι μια μορφη, αλλα δεν δημιουργει artifacts, αντιθετα μειωνει δραματικα το motion blur, οποτε το αποτελεσμα διαφερει σε σχεση με το pwm.

Αν νομιζεις οτι θελεις 144Hz οθονη, εχεις τις επιλογες αναμεσα σε LG 24GM77, Viewsonic XG2401 και μετα στην πολυ ακριβοτερη Asus MG279Q. Οι πρωτες ειναι TN, η δευτερη AHVA (παραλλαγη IPS). Το θεμα ειναι οτι ο μεγαλος ρυθμος ανανεωσης οφελει το gaming κατα κυριο λογο, και εσυ προκειται να πληρωσεις για features που πανε ανεκμεταλλευτα. Επισης, οι δυο πρωτες ως matte TN εχουν σαφως χειροτερη εικονα απο οποιαδηποτε συγχρονη IPS, και ειδικα απο οσες εχουν ελαφρυτερο matte ή glossy coating. To ελαφρυ coating επισης συντελει στην πιο ξεκουραστη χρηση, καθως με καθαροτερη εικονα ειναι πιο ευκολο το διαβασμα για παραδειγμα.

Να πουμε επιπλεον οτι σημαντικο ρολο στην ξεκουραστη χρηση της οθονης παιζει και η φωτεινοτητα στην οποια την χρησιμοποιεις. Τυπικα σημειο αναφορας αποτελουν τα 120cd/m2, αλλα σε σκοτεινο δωματιο θελεις περιπου 90cd/m2, ενω αν χρησιμοποιεις bias lighting ή αν εισαι σε πολυ φωτεινο χωρο θελεις μεγαλυτερη φωτεινοτητα.

Το bias lighting αποτελει αλλο ενα αποτελεσματικο τροπο να κανεις την χρηση της οθονης πιο ξεκουραστη. Εγω εχω 32v λαμπα οικονομιας 6500K με οθονη στα ~140cd/m2.

Mε βαση τα παραπανω, τελικα θα προτεινα μια flicker free IPS με light matte ή glossy coating. Οι καλυτερες λυσεις χωρις να αυξηθει πολυ το budget ειναι οι HP 27xw και Dell U2515H. 

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

Τωρα εχω μια lg ips και μετα απο μιση ωρα δεν την παλευω.Δεν ξερω εχω δοκιμασει τα παντα matte coating, glossy coating, imac με γυαλινη οθονη, bias lighting ακομα και το ereader το εχω κανει root και το εχω βαλει για οθονη :P.Η μονη λυση ειναι η tv samsung h6400 και το ereader αλλα με αυτο δεν μπορεις να κανεις και πολλα...Γιαυτο λεω να δοκιμασω 144hz..

Δημοσ.

Τωρα εχω μια lg ips και μετα απο μιση ωρα δεν την παλευω.Δεν ξερω εχω δοκιμασει τα παντα matte coating, glossy coating, imac με γυαλινη οθονη, bias lighting ακομα και το ereader το εχω κανει root και το εχω βαλει για οθονη :P.Η μονη λυση ειναι η tv samsung h6400 και το ereader αλλα με αυτο δεν μπορεις να κανεις και πολλα...Γιαυτο λεω να δοκιμασω 144hz..

Η 6400 δεν εχει κατι ιδιαιτερο παντως, περα απο τα 120Hz refesh rate. Ποια LG εχεις? (μοντελο πες μου). Σε τι φωτεινοτητα την χρησιμοποιεις?

Παιδες η LG MP68 κοντευει λετε να ρθει ελλαδα να χαρουμε vfm freesync η θα παμε να παρουμε την samsung f356 αναγκαστικα?

Ηρθανε ηδη καποιες.

https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html

https://www.skroutz.gr/s/9195420/LG-27MP68HM.html

https://www.skroutz.gr/s/8910747/LG-29um68.html

Δημοσ.

Η 6400 δεν εχει κατι ιδιαιτερο παντως, περα απο τα 120Hz refesh rate. Ποια LG εχεις? (μοντελο πες μου). Σε τι φωτεινοτητα την χρησιμοποιεις?

Ηρθανε ηδη καποιες.

https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html

https://www.skroutz.gr/s/9195420/LG-27MP68HM.html

https://www.skroutz.gr/s/8910747/LG-29um68.html

Και οι 3 αυτές έχουν Freesync?

Από image quality πως τα πάνε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...