XMorsX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Υπαρχουν πολλές Samsung Freesync? Η καινούργια LG Freesync 1080P κάνει τίποτα η meh? Ή 370dl και οι καινούριες σειράς f από Samsung. Καλή θα είναι και ή lg, μάλλον λιγο καλύτερη από την Samsung, αλλά δεν έρχεται Ελλάδα προς το παρόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathisgtr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/Samsung-Monitor-24-LS24F350-LS24F350FHUXEN.htm Kαλησπερα. Δεν υπαρχει συγκριση, η Asus ειναι κλασεις ανωτερη. Η benq ειναι 1) TN, που εχει ως αποτελεσμα μουντα χρωματα και gamma shift, 2) εχει βαρυ grainy coating, που σημαινει θολη εικονα και haze σε ανοιχτοχρωμα χρωματα 3) pixel inversion artifacts. Η asus εχει προβληματικο quality control και support, αλλα και παλι αποτελει την μοναδικη λυση αναμεσα σε αυτες. Αγορασε απο καταστημα που εμπιστευεσαι οτι δε θα σε κρεμασει αν σου κατσει προβληματικο κομματι. ΕDIT: Νομιζα οτι αναφερεσαι στην mg279q. H MG278q εχει ακριβως τα ιδια προβληματα που εχει και η benq + χειροτερη εγγυηση και qc. Με τις 144hz TN ειναι καλυτερα να αγορασεις 1080p, καθως αυτες εχουν ελαφρυτερο matte coating και δεν εχουν pixel inversion artifacts (λεπτομερεια αυτο). Συγκεκριμενα η Viewsonic XG2401 εχει και πολυ καλη εικονα για tn χαρη στα πολυ καλα color presets της. Υπαρχει και σε 27", αλλα δεν εχει ερθει ακομη Ελλαδα. Τωρα που το διαβαζω αυτο, δεν προτεινω 1440p TN αναβαθμιση. Ανεβασε το budget για 1440p 144Hz AHVA όπως την MG279Q ή πάρε την overclockable (μεχρι τα 96Hz το ελαχιστο) IPS Crossover 2795QHD απο ebay ιταλιας, αν ετσι γλιτωνεις το τελωνειο. H 29" εχει καλα χρωματα (οπως και οι αλλες, αν και μονο η ΗP εχει glossy coating) και Freesync, ειναι καλος συνδυασμος αν εκμεταλλευεσαι το τελευταιο. Οι 25" IPS ειναι καλυτερες απο την u2414h, καθως εχουν νεοτερο, καλυτερο panel. Aν η 27xw σου πεφτει ακριβη, δες την Acer G257HL. Ειναι λιγο χειροτερη απο την ΗP γιατι δεν ειναι glossy και εχει λιγο χειροτερα color presets και overdrive, αλλα και παλι ειναι καλυτερη απο τον ανταγωνισμο, δηλαδη τις αλλες 1080p οθονες πλην της HP, ενω ειναι φθηνοτερη. https://skinflint.co.uk/acer-g7-g257hlbidx-um-kg7ee-005-a1244717.html Για την U2515H δεν εχω καμια αντίρρηση περα απο το οτι θελει δυνατη gpu για παιχνιδια. Η νεες καρτες δε θα εχουν προβλημα πιστευω, αλλα μεχρι να αλλαξεις θα εχεις θεμα με τα απαιτητικα παιχνιδια υποθετω. Καλησπέρα Έγινε η αγορά της mg278q με TN panel. Φιλε XMorsX θα διαφωνησω μαζί για το TN πάνελ στα 1440p.Διπλα δίπλα με την xl2411z είναι η μέρα με την νύχτα.Δυο χρόνια με την benq την είχα συνηθίσει αλλά η Asus είναι το κάτι άλλο. Απέφυγα την αγορά της mg279q λόγο ολων αυτών των προβλημάτων που έχουν αναφερθεί σε πολλά τα τεχνολογικά φόρουμ, αντίθετα για την TN δεν έχουν αναφερθεί τόσα.Και ευτυχώς ημουν από τους τυχερός.Κανενα καμένο πίξελ ,κανένα απολύτως πρόβλημα. Ή κατασκευή της οθόνης είναι καταπληκτική .ή βάση στιβαρή.Ακομα δεν έχω σεταρει πλήρως την οθόνη ,με ένα απλό ICC profile και κάποιες μικρό ρυθμίσεις είμαι ακόμα,εχει πολύ ακόμα μέχρι να φτάσω εκεί που θελω.Αλλα ακόμα και έτσι έχω μείνει αφωνος με το αποτέλεσμα. Έχουν προχωρήσει πολύ τα TN panel ,δεν έχουν καμία σχέση με τις παλιές και ειδικά τις 1080p. Για το free sync τα λόγια είναι περιττά, η 290x έχει να δώσει πολλα ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα Έγινε η αγορά της mg278q με TN panel. Φιλε XMorsX θα διαφωνησω μαζί για το TN πάνελ στα 1440p.Διπλα δίπλα με την xl2411z είναι η μέρα με την νύχτα.Δυο χρόνια με την benq την είχα συνηθίσει αλλά η Asus είναι το κάτι άλλο. Απέφυγα την αγορά της mg279q λόγο ολων αυτών των προβλημάτων που έχουν αναφερθεί σε πολλά τα τεχνολογικά φόρουμ, αντίθετα για την TN δεν έχουν αναφερθεί τόσα.Και ευτυχώς ημουν από τους τυχερός.Κανενα καμένο πίξελ ,κανένα απολύτως πρόβλημα. Ή κατασκευή της οθόνης είναι καταπληκτική .ή βάση στιβαρή.Ακομα δεν έχω σεταρει πλήρως την οθόνη ,με ένα απλό ICC profile και κάποιες μικρό ρυθμίσεις είμαι ακόμα,εχει πολύ ακόμα μέχρι να φτάσω εκεί που θελω.Αλλα ακόμα και έτσι έχω μείνει αφωνος με το αποτέλεσμα. Έχουν προχωρήσει πολύ τα TN panel ,δεν έχουν καμία σχέση με τις παλιές και ειδικά τις 1080p. Για το free sync τα λόγια είναι περιττά, η 290x έχει να δώσει πολλα ακόμα. Ναι αλλα το θέμα είναι να συγκριθεί με μια 1440Ρ IPS! για να δεις τι ψάρια πιάνει μια TN μπροστά σε μια IPS! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathisgtr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ναι αλλα το θέμα είναι να συγκριθεί με μια 1440Ρ IPS! για να δεις τι ψάρια πιάνει μια TN μπροστά σε μια IPS! Δεν αντιλέγω ,αλλά μήπως να παραδεχθούμε ότι το tn έχει προχωρήσει και να σταματήσουμε την καραμέλα με τα ξεθωριασμένα χρώματα και τα viewing angles. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δεν αντιλέγω ,αλλά μήπως να παραδεχθούμε ότι το tn έχει προχωρήσει και να σταματήσουμε την καραμέλα με τα ξεθωριασμένα χρώματα και τα viewing angles. Μα αυτό είπα. Δοκίμασε την με μια IPS να δεις κατά πόσο πολύ προχώρησαν οι TN. Μπορεί να έγιναν και ισαξιες. Συμφωνώ στο ότι οι ΤΝ και δε οι ακριβες είναι απίστευτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zakailiou Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Και μόλις χάσεις την ευθεία .... ειδικά στον κάθετο άξονα ... κλάμα .Υπάρχουν κάποια όπου χρωματικά πλησιάζουν σε πολύ καλά επίπεδα πάντα στην ευθεία ... Τα ΤΝ είναι μόνο για όσους τρελαίνονται και θέλουν 1ms ... Έβγαλαν μπόλικο μπαγιόκο οι εταιρείες ... όπως με με το LED ψέμα ... Τα IPS είναι θέμα τύχης , όπως και τα TN εξάλου ... * λαχείο ( bleeding , ghosting ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δεν αντιλέγω ,αλλά μήπως να παραδεχθούμε ότι το tn έχει προχωρήσει και να σταματήσουμε την καραμέλα με τα ξεθωριασμένα χρώματα και τα viewing angles. Nα τη χαιρεσαι την οθονη σου, αλλα δεν ειναι καραμελα. Οι tn εχουν αντικειμενικα πολυ χειροτερη εικονα απο τις IPS, ειδικα οσες εχουν grainy coatings, ολες οσες ειναι 1440p δηλαδη. Η xl2411 ειναι επισης πολυ μετρια οθονη, οποτε η συγκριση αυτη δεν εχει μεγαλη αξια. Καλες tn ειναι οι lg 24gm77 και viewsonic xg2401, αν τυχει να μπορεις να συγκρινεις με μια απο αυτες. Επισης ακομη και η φθηνοτερη συγχρονη ips της lg ειναι πολυ καλυτερη απο οποιαδηποτε TN οσον αφορα την ποιοτητα εικονας (και πολλες φορες και τις gaming επιδοσεις γενικοτερα). Kαι μια εικονα ως παραδειγμα. Η dell s2716dg ειναι 1440p ΤΝ οθονη και κανει μπαμ ποια ειναι. https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/25066768423/ Επισης φαινεται ποσο καλυτερες ειναι οι καλες ips και σε σχεση με τις va οσον αφορα την ζωντανια της εικονας. Υποψιν οτι η 25" ips κοστιζει 180 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oroku Saki Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Λοιπον πλεον πηρα την αποφαση μου 100%. Βλεποντας και τα πο προσφατα benchmarks οπου η 970 τρεχει ολα τα παιχνδιαι σε ultra 1440p 40 fps http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1070-gaming-x-review,13.html και αφου πηγα στο Πλαισιο και ειδα απο κοντα την Dell P2416D και ειδα και οθονες σαν την δικη μου(21,5'' 1080p 60 hz) ετσι μπορεσα να κανω συγκριη στην ποιοτητα γραφικων και εικονας θα παω στις 24 του μηνα να την παρω. Το οτι εχει 6 ms response time ενω αυτη που εχω τωρα ειναι στα 5 ms μπορει να δημιουργησει προβλημα στο gaming? Η Dell ετρεχε το Just Cause 3 ενω στις 21,5 1080p ειχαν βαλει μια ταινια. Στα 300 ευρω η τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firepc Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 δεν αξιζει να πας απο την 970 στην 1070. Ειναι σαν να πας απο την 970 στην 980ti Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Λοιπον πλεον πηρα την αποφαση μου 100%. Βλεποντας και τα πο προσφατα benchmarks οπου η 970 τρεχει ολα τα παιχνδιαι σε ultra 1440p 40 fps http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1070-gaming-x-review,13.html και αφου πηγα στο Πλαισιο και ειδα απο κοντα την Dell P2416D και ειδα και οθονες σαν την δικη μου(21,5'' 1080p 60 hz) ετσι μπορεσα να κανω συγκριη στην ποιοτητα γραφικων και εικονας θα παω στις 24 του μηνα να την παρω. Το οτι εχει 6 ms response time ενω αυτη που εχω τωρα ειναι στα 5 ms μπορει να δημιουργησει προβλημα στο gaming? Η Dell ετρεχε το Just Cause 3 ενω στις 21,5 1080p ειχαν βαλει μια ταινια. Στα 300 ευρω η τιμη. Πώς φαίνεται το Just cause 1440P σε σχέση με 1080Ρ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Λοιπον πλεον πηρα την αποφαση μου 100%. Βλεποντας και τα πο προσφατα benchmarks οπου η 970 τρεχει ολα τα παιχνδιαι σε ultra 1440p 40 fps http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1070-gaming-x-review,13.html και αφου πηγα στο Πλαισιο και ειδα απο κοντα την Dell P2416D και ειδα και οθονες σαν την δικη μου(21,5'' 1080p 60 hz) ετσι μπορεσα να κανω συγκριη στην ποιοτητα γραφικων και εικονας θα παω στις 24 του μηνα να την παρω. Το οτι εχει 6 ms response time ενω αυτη που εχω τωρα ειναι στα 5 ms μπορει να δημιουργησει προβλημα στο gaming? Η Dell ετρεχε το Just Cause 3 ενω στις 21,5 1080p ειχαν βαλει μια ταινια. Στα 300 ευρω η τιμη. Όχι, το αναγραφομενο response time δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oroku Saki Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 δεν αξιζει να πGς απο την 970 στην 1070. Ειναι σαν να πας απο την 970 στην 980ti Γι αυτο θα κρατησω την 970. Αφου οπως βλεπουμε μπορει να τρεξει ακομα ολα τα παιχνδια σε ultra 1440p 40-45 fps(60 fps σε 1080P) ειναι καλυτερα να την κρατησω και να παω σε 1440p οθονη παρα να δωσω 600+ ευρω για 1070 και να κρατησω την LG22MP55. Γιατι ναι μεν πλεον θα παιζω στα 40 fps αντι για 60 ομως θα εχω πολυ καλυτερα γραφικα και ποιοτητα εικονας αρα και παλι κερδισμενος εμαι με μολις 290 ευρω που κοτστιζει αυτη τη στιγμη αυτη η 1440p οθονη Πώς φαίνεται το Just cause 1440P σε σχέση με 1080Ρ? Αρκετα καλυτερα. Ειδα και το evil within αλλα αυτο ηταν σε μια turbo x 2560x1080(ειναι η αναλυση μεταξυ 1080p και 1440p). Ακομα και σε αυτο ομως φαιναιται η διαφορα σε συγκριση με τη δικη μου που ειναι κα παιχνιδι εναμισι ετους. Ειχαν και Rise of the tomb raider επισης σε 2560χ1080 οθονη το οποιο ειναι εναι το πρωτο παιχνιδι που χρησιμοποει τη νεα τεχνολογια φωτισμου της nvidia VXAO και απο τα πρωτα dx12 παχνιδια. Ειδα διαφορα και σε αυτο. Πρεπει να πας απο κοντα σε καποιο πλαισιο για να δεις τις οθονες οσο και να περγιραφουμε εδω στο φορουμ δεν ειναι το ιδιο να το δεις απο κοντα. Υπαρχει ομως περιπωση στους επομενος μηνες να βγει στα 300 ευρω καποια 24'' 1440p καλυτερη η οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firepc Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 γτ δεν πας σε 27αρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Γι αυτο θα κρατησω την 970. Αφου οπως βλεπουμε μπορει να τρεξει ακομα ολα τα παιχνδια σε ultra 1440p 40-45 fps(60 fps σε 1080P) ειναι καλυτερα να την κρατησω και να παω σε 1440p οθονη παρα να δωσω 600+ ευρω για 1070 και να κρατησω την LG22MP55. Γιατι ναι μεν πλεον θα παιζω στα 40 fps αντι για 60 ομως θα εχω πολυ καλυτερα γραφικα και ποιοτητα εικονας αρα και παλι κερδισμενος εμαι με μολις 290 ευρω που κοτστιζει αυτη τη στιγμη αυτη η 1440p οθονη Αρκετα καλυτερα. Ειδα και το evil within αλλα αυτο ηταν σε μια turbo x 2560x1080(ειναι η αναλυση μεταξυ 1080p και 1440p). Ακομα και σε αυτο ομως φαιναιται η διαφορα σε συγκριση με τη δικη μου που ειναι κα παιχνιδι εναμισι ετους. Ειχαν και Rise of the tomb raider επισης σε 2560χ1080 οθονη το οποιο ειναι εναι το πρωτο παιχνιδι που χρησιμοποει τη νεα τεχνολογια φωτισμου της nvidia VXAO και απο τα πρωτα dx12 παχνιδια. Ειδα διαφορα και σε αυτο. Πρεπει να πας απο κοντα σε καποιο πλαισιο για να δεις τις οθονες οσο και να περγιραφουμε εδω στο φορουμ δεν ειναι το ιδιο να το δεις απο κοντα. Υπαρχει ομως περιπωση στους επομενος μηνες να βγει στα 300 ευρω καποια 24'' 1440p καλυτερη η οχι? Όχι θέλω να πω υπάρχει η ντως οπτική διαφορά στα 1440Ρ που κάνει τα παιχνίδια πολύ πιο ωραία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unforgiven Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Στο PC μου έχω προς το παρόν μια Dell U3415W και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ψάχνω μια δεύτερη 27ρα να της κάνει παρέα. Ποια νομίζετε πώς θα ταίριαζε καλύτερα, τόσο εμφανισιακά, όσο και από πλευρά απόδοσης χρωμάτων; Είμαι μεταξύ των 2717D και 2715Η. Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου, την θέλω αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα