Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Blazz0r, από 1080p θεωρώ τις dell s2415h και s2316h καλύτερες επιλογές από Ελλάδα και την Acer g257hl καλύτερη επιλογή για αγορά από εξωτερικό. Ή τελευταία δεν έχει vesa όμως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρήση software development. ?

δηλαδή τι ακριβώς θες να κανεις σε δυο 23 οθόνες 1080p?

Σημαίνει ότι θέλω να έχω 1 ή 2 ή 5 αρχεία κώδικα ανοιχτά ταυτόχρονα, web browser (ή web browsers), pdfs με documentation ή άλλα, local και remote terminal, πιθανόν Virtual machine ανοιχτό και φυσικά πιθανόν επιπλέον πρόγραμμα όπως ξέρω γω MATLAB. Και σε αυτά δεν έχω βάλει τον email client, ενδεχόμενο αρχείο word που θα συγγράφω, πρόγραμμα για chat όπως skype. Δηλαδή όπως είπα απλώς χρειάζομαι χώρο που να με βοηθάει να κάνω την δουλειά μου ευκολότερα. Και φυσικά θέλω οι οθόνες που θα κοιτάω όλη μέρα, να μην είναι το πρώτο 1080p που βρήκα στο eshop ας πούμε.

Blazz0r, από 1080p θεωρώ τις dell s2415h και s2316h καλύτερες επιλογές από Ελλάδα και την Acer g257hl καλύτερη επιλογή για αγορά από εξωτερικό. Ή τελευταία δεν έχει vesa όμως.

ναι οκ noted

Edit: και η 2316h δεν έχει VESA btw. Στο εντομεταξύ σκεφτόμουν σήμερα μήπως θα άξιζε να έπαιρνα 3 http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/LG-Monitor-23-23MP67VQ.htm

Επεξ/σία από Blazz0r
  • Like 1

Edit: και η 2316h δεν έχει VESA btw. Στο εντομεταξύ σκεφτόμουν σήμερα μήπως θα άξιζε να έπαιρνα 3 http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/LG-Monitor-23-23MP67VQ.htm

Δεν ειμαι υπερ του να παρεις 3 φθηνες απο οτι δυο ακριβες. Ειναι πιο πολυς χωρος, αλλα αυτοματως περιοριζεις τις μελλοντικες επιλογες σου. Αν παρεις τωρα δυο, εχεις χωρο να βαλεις μελλοντικα αλλη μια. Και βεβαια εχεις καλυτερες οθονες.

Σημαίνει ότι θέλω να έχω 1 ή 2 ή 5 αρχεία κώδικα ανοιχτά ταυτόχρονα, web browser (ή web browsers), pdfs με documentation ή άλλα, local και remote terminal, πιθανόν Virtual machine ανοιχτό και φυσικά πιθανόν επιπλέον πρόγραμμα όπως ξέρω γω MATLAB. Και σε αυτά δεν έχω βάλει τον email client, ενδεχόμενο αρχείο word που θα συγγράφω, πρόγραμμα για chat όπως skype. Δηλαδή όπως είπα απλώς χρειάζομαι χώρο που να με βοηθάει να κάνω την δουλειά μου ευκολότερα. Και φυσικά θέλω οι οθόνες που θα κοιτάω όλη μέρα, να μην είναι το πρώτο 1080p που βρήκα στο eshop ας πούμε.

2 1080p οθόνες δεν πιστεύω πως σου φτάνουν για όλα αυτά που θες ανοιχτά. Εγώ έχω 2 1200p, στη μια είναι 2 κονσόλες ανοιχτές και στην άλλη το software που βλέπω το αποτέλεσμα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα glossy οθόνη για development. Σίγουρα 2 1440p είναι αρκετά λεφτά, αλλά και περισσότερος χώρος. Με 1200p κερδίζεις μερικές γραμμές κώδικα σε σχέση με τις 1080p.

2 1080p οθόνες δεν πιστεύω πως σου φτάνουν για όλα αυτά που θες ανοιχτά. Εγώ έχω 2 1200p, στη μια είναι 2 κονσόλες ανοιχτές και στην άλλη το software που βλέπω το αποτέλεσμα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα glossy οθόνη για development. Σίγουρα 2 1440p είναι αρκετά λεφτά, αλλά και περισσότερος χώρος. Με 1200p κερδίζεις μερικές γραμμές κώδικα σε σχέση με τις 1080p.

Ισχύει αυτό που λες για τα 1200p, το είχα παρατηρήσει και εγώ με την U2410 που είχα. Απ΄ ότι καταλαβαίνω άρα, ανάμεσα στην S2415H και στην P2416D, λες ότι η matte επιφάνεια της P2416D είναι προτιμότερη από την glossy της S2415H. Γιατί btw καλύτερα να μην είναι glossy? (Βασικά φαντάζομαι, λόγω αντανάκλασης φωτός.)

Για να πάρω 1440p, ειλικρινά νομίζω ότι πρέπει να πάω σε κάποιο μαγαζί/γνωστό και να κάτσω να διαβάζω 2 ώρες κείμενα σε απόσταση 60 εκατοστά ξέρω γω. Και να δοκιμάσω και scaling.

Καλησπερα, ψαχνω και γω για 24αρα με displayport γυρω στα 200, με λεπτο bezel για πολλαπλες οθονες.

Αυτη πως σας φαινεται? Η μαρκα ειναι αξιοπιστη?

http://www.amazon.de/IIYAMA-ProLite-XUB2490HS-B1-61cm-8Zoll/dp/B013QW0DM8/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1460301998&sr=1-1&keywords=XUB2490HS-B1

Ισχύει αυτό που λες για τα 1200p, το είχα παρατηρήσει και εγώ με την U2410 που είχα. Απ΄ ότι καταλαβαίνω άρα, ανάμεσα στην S2415H και στην P2416D, λες ότι η matte επιφάνεια της P2416D είναι προτιμότερη από την glossy της S2415H. Γιατί btw καλύτερα να μην είναι glossy? (Βασικά φαντάζομαι, λόγω αντανάκλασης φωτός.)

Για να πάρω 1440p, ειλικρινά νομίζω ότι πρέπει να πάω σε κάποιο μαγαζί/γνωστό και να κάτσω να διαβάζω 2 ώρες κείμενα σε απόσταση 60 εκατοστά ξέρω γω. Και να δοκιμάσω και scaling.

Ακριβώς, λόγω αντανακλάσεων του φωτός.

Αφού είχες την U2410 μπορείς να δεις κατά πόσο ο διπλάσιος χώρος θα σε εξυπηρετεί για να πάρεις 2 1200p.

Από κει και πέρα για 1440p πρέπει σίγουρα να τις δεις από κοντά γιατί στις 24 και 25 ίντσες ίσως σου φαίνονται μικρά τα γράμματα και θα χρειαστείς upscale. Στις 27 ανεβαίνει αρκετά η τιμή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, ψαχνω και γω για 24αρα με displayport γυρω στα 200, με λεπτο bezel για πολλαπλες οθονες.

Αυτη πως σας φαινεται? Η μαρκα ειναι αξιοπιστη?

http://www.amazon.de/IIYAMA-ProLite-XUB2490HS-B1-61cm-8Zoll/dp/B013QW0DM8/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1460301998&sr=1-1&keywords=XUB2490HS-B1

Καλησπέρα, η Acer g257hl είναι η καλύτερη λύση.

H liyama ειναι γενικα αξιοπιστη εταιρια αλλα η εταιρια δεν ειναι το βασικο κριτηριο επιλογης οθονης. Η συγκεκριμενη liyama δεν πρεπει να ειναι flicker-free και επιπλεον η acer εχει καλυτερο panel απο καθε 24" IPS.

Επεξ/σία από XMorsX

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα ψάχνω μία φτινη οθόνη και συνάμα καλη μέχρι 22/ίντσες γ συνδιασμό με r9 380 έχετε να μ προτινεται κάτι ;;

Καλημέρα και απο εμένα, είχα καταλήξει στη οθόνη της Link.png Site: AsusVX279H και επειδή βλέπω οτι ασχολείστε και έχετε εμπειρία επι του θέματος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει για τα χρήματά της, ευχαρίστως να μου προτείνετε κάτι άλλο που θεωρείτε καλύτερο. Το μπάτζετ μου είναι οριακά μέχρι τα 240 €. Θέλω μια μεγάλη σχετικά οθόνη για multitasking δεν ενδιαφέρομαι για gaming.

• Like 1

Καλημέρα και απο εμένα, είχα καταλήξει στη οθόνη της Link.png Site: AsusVX279H και επειδή βλέπω οτι ασχολείστε και έχετε εμπειρία επι του θέματος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει για τα χρήματά της, ευχαρίστως να μου προτείνετε κάτι άλλο που θεωρείτε καλύτερο. Το μπάτζετ μου είναι οριακά μέχρι τα 240 €. Θέλω μια μεγάλη σχετικά οθόνη για multitasking δεν ενδιαφέρομαι για gaming.

εάν θες multitasking τότε καλύτερα 2k - 4k.

εγώ με 1080p δεν μπορώ να κάνω πολλά πολλά

έχω μια 32άρα 1080P monitor και 20 1050p.

μονο έτσι μπορώ να έχω 2 browser ανοιχτά και πολλά tabs

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα ψάχνω μία φτινη οθόνη και συνάμα καλη μέχρι 22/ίντσες γ συνδιασμό με r9 380 έχετε να μ προτινεται κάτι ;;

χρήματα?για paixndidia? τι χρήση ?

Καλημέρα και απο εμένα, είχα καταλήξει στη οθόνη της Link.png Site: https://www.skroutz.gr/s/5786731/Asus-VX279H.html">AsusVX279H και επειδή βλέπω οτι ασχολείστε και έχετε εμπειρία επι του θέματος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει για τα χρήματά της, ευχαρίστως να μου προτείνετε κάτι άλλο που θεωρείτε καλύτερο. Το μπάτζετ μου είναι οριακά μέχρι τα 240 €. Θέλω μια μεγάλη σχετικά οθόνη για multitasking δεν ενδιαφέρομαι για gaming.

Καλησπέρα. Με 240 ευρώ αγοράζεις μόνο καλες 1080p οθονες, οπότε όλες έχουν την ίδια δυνατότητα για multitasking. Ή πιο φθηνή καλή 1440p είναι ή dell p2416d στα 270 ευρώ.

Ή Asus που διάλεξες δεν είναι κακή, αλλά ούτε ειναι ή καλύτερη. Ή καλύτερη 27" 1080p είναι ή HP 27xw στα 265 ευρω. Ή καλύτερη 23"-25" 1080p είναι ή Acer g257hl από εξωτερικό (180 ευρω, ~220 για να την φερεις Ελλαδα) και asus mx259h (λιγο υπερτιμημενη στα 250 ευρω) και dell s2415h/s2316h από Ελλάδα, με τις Acer και Asus να είναι λίγο καλύτερες από τις dell, και την HP να είναι καλύτερη απο ολες.

Αν πρέπει να είναι 27" και να κοστιζει κάτω από 240 δες την lg 27mp58vq στα 230 ευρώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...