Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω τώρα μια LG 21.5 1080p 2ms με TN panel και σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο για fps gaming.

Δεν θέλω να ανέβω ανάλυση θέλω κάτι σε 1080p 23-24 ιντσες εώς 200€.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχω τώρα μια LG 21.5 1080p 2ms με TN panel και σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο για fps gaming.

Δεν θέλω να ανέβω ανάλυση θέλω κάτι σε 1080p 23-24 ιντσες εώς 200€.

Aν προτιμας glossy (εγω προτιμω σιγουρα) δες τις παρακατω Dell.

https://www.skroutz.gr/s/7888706/Dell-S2316H.html?keyphrase=s2316h

https://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html?keyphrase=s2415h

Aλλιως δες την παρακατω Acer. Μαζι με τις hp 25xw/cw (που δεν τις βρισκεις ευρωπη) εχει καλυτερο panel απο τις 23-24" 1080p IPS (εκτος απο την eizo ev2336w). To matte coating της ομως της αφαιρει ποντους. Πολυ καλη οθονη παρολα αυτα.

http://www.amazon.es/dp/B00SBSO7SY/?tag=curiua0c-21

http://www.amazon.de/dp/B00SBSO7SY/?tag=amorezon09-21

Ολες οι παραπανω ειναι συνολικα πολυ καλυτερες απο την παλια LG σου all-round και συγκεκριμένα πιο καλες και για gaming, αλλα αν θελεις μια ακομη καλυτερη για fps gaming η μοναδικη καλη οικονομικη 144Hz οθονη ειναι η LG 24GM77.

http://www.gamerland.gr/index.php?route=product/product&product_id=3988&ref=bestprice.gr

http://www.amazon.es/dp/B00N943JIO/?tag=curiua0c-21

Επειδη ηρθε η ωρα για οθονη λογω οτι πουλησα αυτη της υπογραφης μου και δεν ξερω τι να παρω;

Θελω τουλαχιστον 27αρα

27 2k ???

27 4k ???

27 144hz ???

29 ultrawide ???

Παιχνιδια δεν παιζω και ο γιος μου πριν μια βδομαδα εκλεισε τα 6 οποτε ειναι νωρις για παιχνιδια.

XMors η αγορά θα γίνει από εδώ για αυτό δεν κοιτάω καν amazon και άλλα τέτοια.

Τι είναι οι glossy οθόνες; (είμαι λίγο άσχετος στις οθόνες)

Οπότε μακριά από glossy δεν θέλω καθρέφτη,οθόνη θέλω :D

Καμία glossy από αυτές που αναφέρω δεν γίνονται καθρέφτης.

Οι glossy έχουν πολύ χαμηλή ή και μηδενική τιμή haze. Έτσι πετυχαίνουν αξεπεραστη καθαρότητα στην εικονα και γενικότερα ζωντάνια, με κόστος τις αυξημένες αντανακλάσεις. Οι συγκεκριμένες όμως δεν δημιουργούν προβληματικές αντανακλάσεις, εφόσον μπορείς ελέγξει στοιχειωδώς τον φωτισμό ( μην πέφτει ήλιος απευθείας πάνω τους, τη νύχτα καλό είναι να χρησιμοποιείς bias lighting και όχι φώτα που αντανακλούνται στην οθόνη).

Μην απορρίπτεις το Amazon αβίαστα, έχει επιλογές που δε βρίσκεις Ελλάδα σε συνδυασμό με πολύ καλή πολιτική επιστροφή.

Ειχα μια Dell 2240L που ακομα και το βραδυ εβλεπα την φατσα μου σαν φαντασμα ηταν χειροτερη απο τα laptop που εχουν glossy οθονη.

Ή dell που είχες χρησιμοποίησε edge-to-edge glass ανεπεξέργαστο, το οποίο πράγματι γινόταν καθρέφτης. Οι ποιο νέες dell όμως που αναφέρω παραπάνω δεν χρησιμοποιούν τέτοια υλικά.

Επειδη ηρθε η ωρα για οθονη λογω οτι πουλησα αυτη της υπογραφης μου και δεν ξερω τι να παρω;

Θελω τουλαχιστον 27αρα

27 2k ???

27 4k ???

27 144hz ???

29 ultrawide ???

Παιχνιδια δεν παιζω και ο γιος μου πριν μια βδομαδα εκλεισε τα 6 οποτε ειναι νωρις για παιχνιδια.

Budget, χρήση, απόσταση από την οθόνη; Τις 27" 4Κ πάντως μπορείς να τις απορρίψεις ασφαλώς, είναι πολύ μικρές για τέτοια ανάλυση, θα αναγκάζεται να κανείς upscale και έτσι θα έχεις χειρότερη ευκρίνεια από μια 2Κ. Επίσης οι 27" 144hz, ή είναι tn και είναι όλες τους από πολύ μέτριες έως χαλιά, είτε είναι AHVA και έχουν εξαιρετικά φτωχό quality control, οπότε θα αναγκαστεις να κανείς πολλές επιστροφές. Όπως και να έχει, από τη στιγμή που δεν είναι προτεραιότητα τα παιχνίδια δεν υπάρχει λόγος να μπλεξεις.

Budget, χρήση, απόσταση από την οθόνη; Τις 27" 4Κ πάντως μπορείς να τις απορρίψεις ασφαλώς, είναι πολύ μικρές για τέτοια ανάλυση, θα αναγκάζεται να κανείς upscale και έτσι θα έχεις χειρότερη ευκρίνεια από μια 2Κ. Επίσης οι 27" 144hz, ή είναι tn και είναι όλες τους από πολύ μέτριες έως χαλιά, είτε είναι AHVA και έχουν εξαιρετικά φτωχό quality control, οπότε θα αναγκαστεις να κανείς πολλές επιστροφές. Όπως και να έχει, από τη στιγμή που δεν είναι προτεραιότητα τα παιχνίδια δεν υπάρχει λόγος να μπλεξεις.

Μεχρι 350 ευρω αλλα μαλλον θα παω σε κατι μεταχειρισμενο για να βρω κατι καλυτερο στα λεφτα αυτα.

Για 2k ελεγα η για ultrawide αλλα δεν εχω δει καποια 29αρα απο κοντα γιατι αν σε υψος ειναι τοσο μικρη οσο η 23αρα που εχω βαλει αυτη την στιγμη δεν θα μου κανει.

Μεχρι 350 ευρω αλλα μαλλον θα παω σε κατι μεταχειρισμενο για να βρω κατι καλυτερο στα λεφτα αυτα.

Για 2k ελεγα η για ultrawide αλλα δεν εχω δει καποια 29αρα απο κοντα γιατι αν σε υψος ειναι τοσο μικρη οσο η 23αρα που εχω βαλει αυτη την στιγμη δεν θα μου κανει.

Nαι, σε υψος ειναι σαν την 23" η 29" ultrawide.

Kαλη 27" 1440p IPS με 350 ευρω δε θα βρεις. Οι καλυτερες λυσεις σου ειναι οι Hp 27xw (27" 1080p, ~280 ευρω), Dell P2416D (24" 1440p, ~280 ευρω), Dell U2515H (25" 1440p, ~360 ευρω), Crossocer 2795QHD (27" 1440p O/C τουλαχιστον στα 96Hz, ~440 ευρω) απο ιταλικο e-bay, asus pb278qr (27" 1440p, ~490 ευρω) και aoc Q2770pqu (27" 1440p με 1 frame of input lag, ~450 ευρω).

Αν παρεις μεταχειρισμενη, προσεξε αφενως να ειναι καλο προιον, αφετερου να την ελεγξεις πριν δεχτεις να την αγορασεις.

Η HP τρωει ακυρο γιατι εκει που ειμαι το παραθυρο ειναι 2Χ2 μετρα και δεν εχω βαλει κουρτινα μαλλον θα παω στην 2515 δεν θα χαθει ο κοσμος για 2 ιντσες.

Καλησπέρα παιδία,

μπορείτε να μου προτείνετε μια οθόνη 24-27άρα, 1440p? 

Δεν με νοιάζει το gaming(ms latency) δεν παίζω τίποτα, θέλω όσο το δυνατόν καλύτερη και καθαρή εικόνα και με καλή συνδεσιμότητα.

Καλησπέρα παιδία,

μπορείτε να μου προτείνετε μια οθόνη 24-27άρα, 1440p? 

Δεν με νοιάζει το gaming(ms latency) δεν παίζω τίποτα, θέλω όσο το δυνατόν καλύτερη και καθαρή εικόνα και με καλή συνδεσιμότητα.

Kαλησπερα. 

Η LG 27MB85R ειναι η καλυτερη με τα καλυτερα presets εκτος των αλλων και δυνατοτητα hardware calibration (εχει και οργανο στην συσκευασια). Πιο οικονομικη αλλα επισης καλη ειναι η Αsus PB278QR και ακομη λιγο φθηνοτερη αλλα με λιγο lag το οποιο ομως δε σε ενδιαφερει και λιγο χειροτερα color presets ειναι η AOC Q2770PQU.

Aν θελεις φθηνοτερη, βλεπεις τις Dell U2515H και P2416D.

• Like 1

Και ενα review φρεσκο για οποιον θελει

Dell UltraSharp U2415.

http://www.engadget.com/2016/03/04/the-best-24-inch-monitor/

Review δεν ειναι, μια πρόταση είναι. Για να θεωρηθεί review δε φτάνει να αναφέρει τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν, πρέπει να δείξει και τις μετρήσεις.

Και παρά κάποιες υπερβολές και ανακρίβειες, με το γεγονός ότι σαν runner up αναφέρει την u2412 χάνω πάσα ιδεα. Ποιο πιθανό διαφήμιση στην dell να κάνουν. Δε λέει καν ποιες οθόνες εξετάσανε.

Καλό το wirecutter για να αγοράζεις gatzetakia που βαριέσαι να πολυψαξεις, αλλά με τις οθόνες υπάρχει σαφώς περισσότερο υλικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...