Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

LoufasGR, θα προτιμούσα την dell s2415h σε σχέση με την u2414h, καθώς το glossy coating δίνει καθαροτερη εικόνα και ζωντανοτερα χρωματα.

Επίσης δες και την lg 29um58, θα έχει καλύτερο panel από τις παραπάνω 24" και μαζί με το μεγαλύτερο μέγεθος θα αξίζει τα 280 ευρώ της. Ή κάρτα σου είναι ιδανική για την ανάλυση της.

Πάνω από όλες θα εβαζα την hp 27xw, αλλά οι 40 πόντοι είναι μικρή απόσταση για 27" 1080p. Οι παραπάνω οθόνες είναι καλές όμως για αυτή την απόσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Με ενδιαφέρει επίσης να μην έχω θέμα με τον ήλιο ο οποίος είναι αρκετές ώρες της ημέρα πίσω μου (δηλαδή ''βαράει'' στην οθόνη).

Στο Skroutz τουλάχιστον βλέπω περισσότερες αξιολογήσεις στην u2414h, η διαφορά στα 2 panels είναι μόνο αυτή που είπες?

Επίσης μιας και σε βλέπω γνώστη του θέματος για αυτήν τι έχεις να πεις: https://www.skroutz.gr/s/7888706/Dell-S2316H.html?from=recommendation

Με ενδιαφέρει επίσης να μην έχω θέμα με τον ήλιο ο οποίος είναι αρκετές ώρες της ημέρα πίσω μου (δηλαδή ''βαράει'' στην οθόνη).

Στο Skroutz τουλάχιστον βλέπω περισσότερες αξιολογήσεις στην u2414h, η διαφορά στα 2 panels είναι μόνο αυτή που είπες?

Επίσης μιας και σε βλέπω γνώστη του θέματος για αυτήν τι έχεις να πεις: https://www.skroutz.gr/s/7888706/Dell-S2316H.html?from=recommendation

Αν βαραει απευθείας την οθόνη καλό είναι να μην πάρεις glossy οθόνη, αν και ακόμη καλύτερο είναι κανείς κάτι για να σταματήσει να την βαραει.

Ή u2414h είναι δημοφιλής οθόνη που κυκλοφορεί από το '13, προβάλλεται περισσότερο και έχει καλύτερη διαθεσιμοτητα. Φυσιολογικό είναι να έχει περισσότερες κριτικές από την s2415h, ποσο μάλλον από την ολοκαίνουργια lg ή και την hp. Ή διάφορα στα panels είναι κυρίως ότι οι lg και HP θα έχουν λίγο ζωντανοτερα χρώματα γιατί καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος του sRGB, ενώ επιπλέον οι HP και s2415h εχουν συνολικα καλυτερη εικονα επειδή είναι glossy.

Ή s2316h περιμένω να είναι ανάλογη της s2415h. Μου αρέσει αλλά όχι σε περίπτωση που πέφτει ο ήλιος απευθείας πάνω της.

Μάλιστα. Οπότε προτείνεις την s2415h?

Θα την πρότεινα αν δεν ελεγες ότι την βαραει ήλιος. Με αυτό το δεδομένο δε μπορώ να σου προτείνω glossy οθόνη. Καλύτερα λοιπόν ή 29" LG.

Αν μπορείς να αλλαξεις τη θέση της οθόνης ή να βάλεις μια κ;Λή κουρτίνα ή κάτι παρόμοιο τότε αλλάζει τον θέμα.

Κατεβάζω πατζούρι δεν έχω θέμα..Έχω ήδη κουρτίνα που κρύβει αρκετό φως.

Η 29um58 είναι μία καλή επιλογή αν προτιμάς το Ultrawide. Αν κάνεις κάτι για το φως το glossy ειναι καλύτερη επιλογή. Αυτές είναι οι επιλογές που έχεις. Εσύ και το πορτοφόλι σου θα κρίνουν τώρα. 

Δεν ξέρω παιδιά μου φαίνεται πολύ μεγάλη η 29" για τέτοια απόσταση... Δεν έχω δει και πότε ultrawide για να ξέρω περίπου το μέγεθος αλλά παίζει και να μη χωράει στο γραφείο.

Το ιδανικό θα ήταν μια 25" ανάλυσης 2560x1440, έχω κοίταξε την Dell u2515h αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να διαθεσω τώρα, έτσι και αλλιώς θεωρώ αχρειαστο να δώσω 300+ ευρώ απλά για να παίζω παιχνίδια.

Δεν είναι πολύ πάνω από αυτά που έχεις βάλει σαν όριο για να πάρεις οθόνη, αλλά αφου δεν έχεις σκοπό να διαθέσεις για οθόνη γιατί το παιδεύεις;;;

Παιδια μια ερωτηση.Παιζει ρολο η αναληση της οθονης στο αν πονανε τα ματια μας η αν κουραζονται? ή μονο το refresh rating παιζει ρολο??

Παιδια τελικα τι ησχυει τελικα???

Καλησπέρα. Οι HP 27xw, Dell p2316d και u2515h θεωρώ πως είναι οι καλύτερες λύσεις σου αυτή τη στιγμή. Σε προηγούμενα πόστς θα έχεις δει τι + και - έχει η κάθε μία. Υπόψιν ότι η HP ιδανικά χρησιμοποιείται σε 60+ πόντους, ενώ οι 29" ultrawide είναι κατάλληλες για την απόσταση που έχεις.

Πάνω από όλα συγκρίσεις μετρήσεις από reviews για να κρίνεις πόσο καλή είναι κάθε οθόνη, ενώ επιπλέον διαβαζεις και απόψεις χρηστών.

Η διαφορά δε θα είναι ιδιαίτερη, και η HP πρακτικά ως glossy συμπεριφέρεται. Πράγματι όμως η dell πρέπει να είναι λίγο πιο ανακλαστική.

Τελικά αποφάσισα οτι δεν θα πάω σε 1080p ή σε Ultrawide αλλά σε 1440p.

Οπότε είμαι ανάμεσα στην Asus VX24AH και στην Dell U2515H.

Είδα και διάβασα Reviews και για τις δύο αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω γιατί μου φαίνονται εξίσου καλές.

Μια διαφορά που έχουν είναι οτι η Dell είναι matte (+1,2in) και η asus glossy (?) αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Οπότε θα ήθελα μια γνώμη  :-D .

Να σημειωθεί οτι δεν έχω προβλήματα με ανακλάσεις.

Τελικά αποφάσισα οτι δεν θα πάω σε 1080p ή σε Ultrawide αλλά σε 1440p.

Οπότε είμαι ανάμεσα στην Asus VX24AH και στην Dell U2515H.

Είδα και διάβασα Reviews και για τις δύο αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω γιατί μου φαίνονται εξίσου καλές.

Μια διαφορά που έχουν είναι οτι η Dell είναι matte (+1,2in) και η asus glossy (?) αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Οπότε θα ήθελα μια γνώμη  :-D .

Να σημειωθεί οτι δεν έχω προβλήματα με ανακλάσεις.

Τι review βρηκες για την Asus? Απο οσο ξερω δεν υπαρχει καποιο αναλυτικο, αλλα μπορει να μου εχει διαφυγει της προσοχης. Συμφωνα με το παρακατω link ειναι light matte παντως( semi-glossy μπορει να διαβασες) οποτε δε διαφερει απο την Dell σε αυτο. Απο την στιγμη που δεν εχουμε review για την Asus θα προτιμουσα την σιγουρα καλη λυση της Dell που εχει και καλυτερη εγγυηση. Περιμενω οτι η Asus θα ειναι σαν την Dell P2416D, σε αυτη την περιπτωση παλι οι P2416D και U2515H ειναι καλυτερες επιλογες.

https://pcmonitors.info/asus/asus-vx24ah-23-8-inch-wqhd-model/

Παιδια τελικα τι ησχυει τελικα???

Τιποτα απο τα δυο δεν παιζει πρωτο ρολο. Η φωτεινοτητα (και αντιθεση αν ειναι υπερβολικα χαμηλη) της οθονης, η φωτεινοτητα του περιβαλλοντα χωρου και η χρηση ή μη pwm dimming χαμηλης συχνοτητας επηρεαζουν την κοπωση που νιωθουμε απο πολυωρη χρηση της οθονης.

• Like 1

Δεν είναι πολύ πάνω από αυτά που έχεις βάλει σαν όριο για να πάρεις οθόνη, αλλά αφου δεν έχεις σκοπό να διαθέσεις για οθόνη γιατί το παιδεύεις;;;

Όσο λιγότερα μπορέσω να διαθεσω για το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο καλύτερα για την τσέπη μου. Αναφέρθηκα αρχικά σε μια οθόνη κοντά στα 250 ευρώ και μου προτείνεται μια κοντά στα 290 νομίζω έχει κάποια διαφορά στην τιμή.

Όπως και να έχει ζήτησα μια καλή για τα χρήματα που διαθέτω 1080p οθόνη, τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμώ να μεταβω σε 2Κ τους ανέφερα παραπάνω.

Τελικά θα πάρω την s2415h και θα επανέλθω με ολοκληρωμένη άποψη μετά από καμία εβδομάδα. Ευχαριστώ! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...