Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικα κατεληξα στην lg 29um58-p  αφου δεν ειχαν διαφορα στην τιμη.Περιμενω αυριο-μεθαυριο να ερθει και να σας πω εντυπωσεις.

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Καλησπέρα.

1. Ποίο είναι το budget  (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε: 150-300 €.
  2. Για τι χρήση προορίζεται ; Gaming, Broswing, Movies.
  3. Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες ; 23-25 IPS (Απόσταση 50-60 cm).
  4. Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών: i5 4590, nVidia 750 ti oc.
  5. Παιχνίδια: LoL,CsGo,H1z1,Rust,RocketLeague.
Έχω κάνει ήδη μια μικρή έρευνα αλλά μιας και δεν γνωρίζω και πολλά από οθόνες θα ήθελα προτάσεις και ετοιολογίσεις :-D

Οι κατασκευαστές που έχω κοιτάξει από συμβουλές είναι LG, ASUS αλλά ειδικά στην asus χάθηκα στο Skroutz λόγο τον πολλών διαφορετικών σειρών διότι δεν ξέρω ποια είναι πιο καινούργια (vc,vs,pa,mx,pb etc.) + (Features?).

Γι αυτό λοιπόν θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια μοντέλα, να μου πείτε για κάποια Features που πρέπει να κοιτάξω για τώρα ή μελλοντικά και πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα για τις αναλύσεις 1920x1080, 2560x1080, 2560x1440 (click it).

Ultrawide δεν έχω δει πότε από κοντά και δεν ξέρω κατά πόσο θα με βόλευε, γιατί διάβασα κάπου στο forum οτι είναι άβολη λόγο της μικρής κάθετης διάστασης στις 25 ίντσες (xMorsx) και επειδή ξέρω οτι θα μου προτείνει κάποιος 29'' (Millennium :-)) λέω όχι από τώρα λόγο της απόστασης (50 εκ). Και τέλος που και πότε θα έχω μαύρες μπάρες σε 21:9. Current Monitor: Kappa.

Ελπίζω να μην σας κούρασα για όσους φτάσατε μέχρι εδώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

P.S.: Το ξέρω οτι κάρτα είναι μικρή αλλά τα παιχνίδια που ασχολούμαι είναι "ελαφριά"

και πιστεύω οτι με καλύπτει σε αυτές τις αναλύσεις για τα συγκεκριμένα παιχνίδια αν δεν είναι και στα ultra δεν χάθηκε ο κόσμος :-D .

• Like 1
Δημοσ.

Σου ποσταρα 3 links με την HP 27xw, ενα ελληνικο και δυο ευρωπαικα, τα ειδες? Το γερμανικο αmazon ειναι φθηνοτερο απο το ισπανικο αυτη τη στιγμη.

Η MX279H ειναι υπερτιμημενη, με pwm dimming (νομιζω) και μετρια color presets. H S2715H ειναι και αυτη glossy, καλη οθονη αλλα ακριβοτερη και χειροτερη απο την HP 27xw.

Aν θελεις semi-glossy οθονη, καλυτερες λυσεις ειναι οι Dell P2416D και U2515H.

Που τα postαρες ; Δεν είδα κάτι. Δεν ενδιαφέρομαι αυτη τη στιγμή για 1440p και μαλιστα 24''-25''. Αν δεν βρώ semi-glossy μάλλον θα παω σε mate διότι έχω μπαλκόνι ακριβώς δίπλα και πίσω μου, που μόνο το βράδυ δεν πέφτει φως πάνω. Το ζήτημα τώρα είναι αν θα παω για 24αρα και στην σίγουρη λύση στης U2414H ή θα ψάχνω πάλι 27αρα με παραπάνω χρήματα.  Όσων αφορά το μέγεθος δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω.

27'' 1080p worth it ?

Δημοσ.

Που τα postαρες ; Δεν είδα κάτι. Δεν ενδιαφέρομαι αυτη τη στιγμή για 1440p και μαλιστα 24''-25''. Αν δεν βρώ semi-glossy μάλλον θα παω σε mate διότι έχω μπαλκόνι ακριβώς δίπλα και πίσω μου, που μόνο το βράδυ δεν πέφτει φως πάνω. Το ζήτημα τώρα είναι αν θα παω για 24αρα και στην σίγουρη λύση στης U2414H ή θα ψάχνω πάλι 27αρα με παραπάνω χρήματα.  Όσων αφορά το μέγεθος δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω.

27'' 1080p worth it ?

Άν δεν πάς στο σιγουράκι σου χωρίς φόβο πήγαινε για 27άρα την δεύτερη μέρα θα την έχεις συνηθίσει. Στο λέω προσωπικά με μετάβαση απο 19''

εδώ τα link http://www.insomnia.gr/topic/574589-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/page-159?do=findComment&comment=54682806

Δημοσ.

Ναι το είχα δεί τα links μετά το θυμήθηκα. Θα το ψάξω ακόμα λίγο για το μέγεθος.Θα ρωτήσω και σε έναν συνεργάτη μου για την HP. Να σου πω την αλήθεια αν υπήρχε αντίστοιχη 27 1080p με την U2414H θα την αγόραζα. Καλώς η κακώς δύσκολα θα προτιμήσω την HP. Συνήθως πηγαίνω στην σίγουρη λύση όταν δεν έχω δει κάτι με τα μάτια μου. Ευχαριστώ για την βοήθεια όμως. 

Δημοσ.

Ναι σωστά αν και πιστεύω θα το δει. Θα του χαλάσω την καρδιά αλλά αν δεν βρω την HP από δικό μου προμηθευτή να ξέρω ότι θα με εξυπηρετήσει θα την προσπεράσω. Τώρα αν ανέβει λίγο το bugdet θα πάω στην DELL S2715H και θα κάνω αλλαγές στο γραφείο για να μην έχω αντανάκλαση με το glossy και θα είμαι ευτυχής. 

Δημοσ.

Παρακαλώ. Πρότεινα matte μεγαλύτερης ανάλυσης γιατί οι 1080p matte έχουν βαρύτερο coating από τις matte μεγαλύτερης ανάλυσης. Εξαίρεση αποτελεί η Eizo EV2336W, η οποία είναι καλύτερη από τις άλλες 1080p, μαζί με την 27xw, αλλά είναι ακριβή.

Μπορείς να δεις και την LG 29um58.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

• Ποίο είναι το budget (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε: 150-300 €.
  • Για τι χρήση προορίζεται ; Gaming, Broswing, Movies.
  • Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες ; 23-25 IPS (Απόσταση 50-60 cm).
  • Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών: i5 4590, nVidia 750 ti oc.
  • Παιχνίδια: LoL,CsGo,H1z1,Rust,RocketLeague.
Έχω κάνει ήδη μια μικρή έρευνα αλλά μιας και δεν γνωρίζω και πολλά από οθόνες θα ήθελα προτάσεις και ετοιολογίσεις :-D

Οι κατασκευαστές που έχω κοιτάξει από συμβουλές είναι LG, ASUS αλλά ειδικά στην asus χάθηκα στο Skroutz λόγο τον πολλών διαφορετικών σειρών διότι δεν ξέρω ποια είναι πιο καινούργια (vc,vs,pa,mx,pb etc.) + (Features?).

Γι αυτό λοιπόν θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια μοντέλα, να μου πείτε για κάποια Features που πρέπει να κοιτάξω για τώρα ή μελλοντικά και πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα για τις αναλύσεις 1920x1080, 2560x1080, 2560x1440 (click it).

Ultrawide δεν έχω δει πότε από κοντά και δεν ξέρω κατά πόσο θα με βόλευε, γιατί διάβασα κάπου στο forum οτι είναι άβολη λόγο της μικρής κάθετης διάστασης στις 25 ίντσες (xMorsx) και επειδή ξέρω οτι θα μου προτείνει κάποιος 29'' (Millennium :-)) λέω όχι από τώρα λόγο της απόστασης (50 εκ). Και τέλος που και πότε θα έχω μαύρες μπάρες σε 21:9. Current Monitor: Kappa.

Ελπίζω να μην σας κούρασα για όσους φτάσατε μέχρι εδώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

P.S.: Το ξέρω οτι κάρτα είναι μικρή αλλά τα παιχνίδια που ασχολούμαι είναι "ελαφριά"

και πιστεύω οτι με καλύπτει σε αυτές τις αναλύσεις για τα συγκεκριμένα παιχνίδια αν δεν είναι και στα ultra δεν χάθηκε ο κόσμος :-D .

Καλησπέρα. Οι HP 27xw, Dell p2316d και u2515h θεωρώ πως είναι οι καλύτερες λύσεις σου αυτή τη στιγμή. Σε προηγούμενα πόστς θα έχεις δει τι + και - έχει η κάθε μία. Υπόψιν ότι η HP ιδανικά χρησιμοποιείται σε 60+ πόντους, ενώ οι 29" ultrawide είναι κατάλληλες για την απόσταση που έχεις.

Πάνω από όλα συγκρίσεις μετρήσεις από reviews για να κρίνεις πόσο καλή είναι κάθε οθόνη, ενώ επιπλέον διαβαζεις και απόψεις χρηστών.

Με την S2715H θα έχεις πολύ περισσότερες αντανακλάσεις πάντως σε σχέση με τη ΗP(που θεωρείται σχεδόν glossy ή και semi-glossy).

Η διαφορά δε θα είναι ιδιαίτερη, και η HP πρακτικά ως glossy συμπεριφέρεται. Πράγματι όμως η dell πρέπει να είναι λίγο πιο ανακλαστική.
Δημοσ.

Καλησπέρα ψάχνω οθόνη για Gaming μέχρι 250 ευρώ, έχω διαβάσει τα καλύτερα για την συγκεκριμένη: https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html?from=recommendation

Αξίζει τα χρήματα της?Δεν πολυπαίζω fps παιχνίδια οπότε τα 60hz είναι μια χαρά για μένα (έχω r9 390 και προτιμώ να παίζω max σε 1080p παρά να χαμηλώνω γραφικά για μεγαλύτερες αναλύσεις).

Τώρα έχω μια Samsung Syncmaster 19'' η οποία έχει αρχίσει να τα παίζει οπότε περιμένω τις απαντήσεις σας!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :)

Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση.Παιζει ρολο η αναληση της οθονης στο αν πονανε τα ματια μας η αν κουραζονται? ή μονο το refresh rating παιζει ρολο??

Δημοσ.

Καλησπέρα ψάχνω οθόνη για Gaming μέχρι 250 ευρώ, έχω διαβάσει τα καλύτερα για την συγκεκριμένη: https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html?from=recommendation

Αξίζει τα χρήματα της?Δεν πολυπαίζω fps παιχνίδια οπότε τα 60hz είναι μια χαρά για μένα (έχω r9 390 και προτιμώ να παίζω max σε 1080p παρά να χαμηλώνω γραφικά για μεγαλύτερες αναλύσεις).

Τώρα έχω μια Samsung Syncmaster 19'' η οποία έχει αρχίσει να τα παίζει οπότε περιμένω τις απαντήσεις σας!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :)

Περιγράφεις ακριβώς τη κατάσταση μου. Έχω την R9 390 και την Samsung Syncmaster 24'' . Ή επιλογές έχουμε αν και εσύ δεν θες να πας πάνω απο 1080 60hz, είδα ότι είναι οι παρακάτω. Αν θες 24'' τότε η Dell u2414h με 250€ είναι η ξεκάθαρα η καλύτερη επιλογή. Στις 27'' οι HP Pavilion 27xw/cw στα 280€ και η Dell S2715h 330€ . Εγω προσωπικά έχω αποκλείσει την HP. απο εκει και πέρα πρέπει αν αποφασίσω ανάμεσα σε 24'' και 27''. Προσοχή η 2 27αρες μπορεί να έχουν αντανακλάσεις λόγω glossy coating. Διάβασε προηγούμενα post εδω πρώτα.

Δημοσ.

Περιγράφεις ακριβώς τη κατάσταση μου. Έχω την R9 390 και την Samsung Syncmaster 24'' . Ή επιλογές έχουμε αν και εσύ δεν θες να πας πάνω απο 1080 60hz, είδα ότι είναι οι παρακάτω. Αν θες 24'' τότε η Dell u2414h με 250€ είναι η ξεκάθαρα η καλύτερη επιλογή. Στις 27'' οι HP Pavilion 27xw/cw στα 280€ και η Dell S2715h 330€ . Εγω προσωπικά έχω αποκλείσει την HP. απο εκει και πέρα πρέπει αν αποφασίσω ανάμεσα σε 24'' και 27''. Προσοχή η 2 27αρες μπορεί να έχουν αντανακλάσεις λόγω glossy coating. Διάβασε προηγούμενα post εδω πρώτα.

Τα έχω κοιτάξει φίλε μου. Η αλήθεια είναι πως πέρα από το 19'' monitor που χρησιμοποιώ εδώ και 8 χρόνια δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλη οθόνη. Σίγουρα ότι πάρω θα είναι καλύτερο από αυτό που έχω.

Όπως σου είπα θέλω μία οθόνη να με βγάλει σίγουρα άλλα 2-3 χρόνια μιας και το υπόλοιπο PC είναι αρκετά καλό (i5 4670k, 8GB RAM, SSDs κλπ) και θέλω αφού τελείωσα με το ''χτήσιμο'' να κάτσω να το απολαύσω...Αν πάω σε 2Κ monitor (επειδή ξέρω τον εαυτό μου) θα θέλω να αλλάξω κάρτα μιας και έχω ψύχωση με τα 60FPS καρφωμένα σε κάθε παιχνίδι..Η 390 ίσως τα βρει λίγο σκούρα σε 2Κ, οπότε καλύτερα να μεταβώ σε 1080p (ίσως λίγο αργά αλλά και πάλι τώρα παίζω σε 1440x900 λογικά θα δω κάποια διαφορά).

Τώρα έχω διαβάσει ότι στις 27'' το 1080p ίσως να μην κάνει καλό scaling με αποτέλεσμα να φαίνονται -για κάποιο έμπειρο μάτι τουλάχιστον- ορισμένα pixels. Δεν θέλω να ρισκάρω κάτι τέτοιο είμαι σε περίπου 40cm από την οθόνη και σαν μέγεθος η 19'' μου φαίνεται καλή, αν πάω σε 24'' θα μου φαίνεται ιδανικό πιστεύω.

Η αλλαγή θα γίνει λόγω το ότι χρειάζομαι μία δεύτερη πρόχειρη οθόνη στο μαγαζί που δουλεύω, τώρα να δώσω <150 ευρώ και να πάρω μία λίγο καλύτερη από αυτήν που έχω εδώ και 8 χρόνια δεν αξίζει...Για 1080p πιστεύω τα 250 ευρώ που διαθέτω είναι ιδανικά μιας και δεν κοιτάω καθόλου 144hz! :)

Δημοσ.

Τα έχω κοιτάξει φίλε μου. Η αλήθεια είναι πως πέρα από το 19'' monitor που χρησιμοποιώ εδώ και 8 χρόνια δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλη οθόνη. Σίγουρα ότι πάρω θα είναι καλύτερο από αυτό που έχω.

Όπως σου είπα θέλω μία οθόνη να με βγάλει σίγουρα άλλα 2-3 χρόνια μιας και το υπόλοιπο PC είναι αρκετά καλό (i5 4670k, 8GB RAM, SSDs κλπ) και θέλω αφού τελείωσα με το ''χτήσιμο'' να κάτσω να το απολαύσω...Αν πάω σε 2Κ monitor (επειδή ξέρω τον εαυτό μου) θα θέλω να αλλάξω κάρτα μιας και έχω ψύχωση με τα 60FPS καρφωμένα σε κάθε παιχνίδι..Η 390 ίσως τα βρει λίγο σκούρα σε 2Κ, οπότε καλύτερα να μεταβώ σε 1080p (ίσως λίγο αργά αλλά και πάλι τώρα παίζω σε 1440x900 λογικά θα δω κάποια διαφορά).

Τώρα έχω διαβάσει ότι στις 27'' το 1080p ίσως να μην κάνει καλό scaling με αποτέλεσμα να φαίνονται -για κάποιο έμπειρο μάτι τουλάχιστον- ορισμένα pixels. Δεν θέλω να ρισκάρω κάτι τέτοιο είμαι σε περίπου 40cm από την οθόνη και σαν μέγεθος η 19'' μου φαίνεται καλή, αν πάω σε 24'' θα μου φαίνεται ιδανικό πιστεύω.

Η αλλαγή θα γίνει λόγω το ότι χρειάζομαι μία δεύτερη πρόχειρη οθόνη στο μαγαζί που δουλεύω, τώρα να δώσω <150 ευρώ και να πάρω μία λίγο καλύτερη από αυτήν που έχω εδώ και 8 χρόνια δεν αξίζει...Για 1080p πιστεύω τα 250 ευρώ που διαθέτω είναι ιδανικά μιας και δεν κοιτάω καθόλου 144hz! :)

Ειδικά εσύ που πας από 19΄΄ σε 24'' θα δείς μεγάλη διαφορά. Και με τέτοιο pc παίζεις τα παντα στα full. Την έχω δει απο κοντά την u2414h και πραγματικά είναι εξαιρετική για τα λεφτά της. Για τα 27ρια monitor δεν είναι θέμα scaling αλλα πόσα πυκνά και μικρά είναι τα pixels , δλδ το ppi . Στην 23.8΄΄ Dell ειναι ~92 και στην 27'' ~82. Το μεγαλύτερο κερδίζει. Μάλλον και εγω για Dell u2414h θα πάω μάλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...