mooo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Οι φθηνοτερες ΙPS με G-Sync που θα βρεις ειναι μαλλον oι Αcer XB270HU και ACer XB271HU απο ιταλικο amazon, γυρω στα 700 ευρω πριν τα μεταφορικα. Απο Ελλαδα ειναι η Asus PG279Q στα 900 ευρω. Αν παντως δεν μπορεις να δωσεις 700 ευρω για IPS με G-Sync, η MG279Q ειναι η αμεσως καλυτερη επιλογη. Η 970 ειναι ικανη αλλα οχι ιδανικη για 1440p, και αυτο ειναι ενας ακομη λογος να προτιμησεις οθονη με G-Sync. η μόνη διαφορά δηλαδή μεταξύ pg279q και mg279q είναι το gsynch αντι του freesynch? και μόνο +€200 διαφορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naruto14 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 η μόνη διαφορά δηλαδή μεταξύ pg279q και mg279q είναι το gsynch αντι του freesynch? και μόνο +€200 διαφορά Ναι αλλά το Freesync στην MG279Q δουλεύει μόνο σε συχνότητες 35-90Hz ενώ το gsync 30-144Hz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 η μόνη διαφορά δηλαδή μεταξύ pg279q και mg279q είναι το gsynch αντι του freesynch? και μόνο +€200 διαφορά Aυτο που λεει ο naruto ειναι η μεγαλυτερη και ουσιαστικοτερη διαφορα. Eπισης σε ρυθμους ανανεωσης κατω των 140 Ηz αυξανεται το input lag σε τιμες πανω απο 10ms. Απο την αλλη η Αsus εχει καλυτερο matte bezel ενω η xb270hu εχει glossy bezel. Συνολικα, η Acer ειναι καλυτερη για gaming αλλα η Αsus για πιο εντυπωσιακα μαυρα σε ταινιες σε σκοτεινο δωματιο (το τελευταιο λυνεται με χρηση bias lighting). Καλως η κακως, τα +150-200 ευρω ειναι η στανταρ ταριφα του G-Sync. Απο την αλλη, ειναι λιγο καλυτερη τεχνολογια απο το Freesync, οποτε μεχρι ενα σημειο δικαιολογειται το παραπανω κοστος. Oι αλλες gsync οθονες εχουν 165Ηz μεγιστο ρυθμο ανανεωσης και matte bezel, αλλα ειναι ακριβοτερες. Απο το ιταλικο αμαζον παντως η xb270hu εχει αρκετα καλη τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mooo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Aυτο που λεει ο naruto ειναι η μεγαλυτερη και ουσιαστικοτερη διαφορα. Eπισης σε ρυθμους ανανεωσης κατω των 140 Ηz αυξανεται το input lag σε τιμες πανω απο 10ms. Απο την αλλη η Αsus εχει καλυτερο matte bezel ενω η xb270hu εχει glossy bezel. Συνολικα, η Acer ειναι καλυτερη για gaming αλλα η Αsus για πιο εντυπωσιακα μαυρα σε ταινιες σε σκοτεινο δωματιο (το τελευταιο λυνεται με χρηση bias lighting). Καλως η κακως, τα +150-200 ευρω ειναι η στανταρ ταριφα του G-Sync. Απο την αλλη, ειναι λιγο καλυτερη τεχνολογια απο το Freesync, οποτε μεχρι ενα σημειο δικαιολογειται το παραπανω κοστος. Oι αλλες gsync οθονες εχουν 165Ηz μεγιστο ρυθμο ανανεωσης και matte bezel, αλλα ειναι ακριβοτερες. Απο το ιταλικο αμαζον παντως η xb270hu εχει αρκετα καλη τιμη. Απο οτι φαινεται τα νουμερα ξεφευγουν για gsynch monitor. μάλλον θα παω στην lg. Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα χωρις gsync-freesync κτλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Oχι. Παντως η mg279q θα ειναι καλυτερη απο την lg για gaming ακομη και αν δεν εκμεταλλευτεις το Freesync. Aπλως δε καταλαβαινω γιατι κολλας στην τιμη της Acer xb270hu ενω δεν κολλουσες στην mg279q. Η πρωτη κοστιζει 680 και η δευτερη 600 ευρω απο το ιταλικο amazon, που ειναι και το φθηνοτερο. Η διαφορα τους ειναι μικρη. Kατα πασα πιθανοτητα δε θα βρισκεις και την lg 27mb58R φθηνοτερη απο 600 ευρω, εχω αδικο? EDIT: Βλεπω οτι η LG υπαρχει στην ελλαδα στα ~580. Αξιζουν τα εξτρα χρηματα οι asus και acer, αλλα σιγουρα ειναι διευκολυνση η αγορα απο Ελλαδα. ΕDIT2: Υπαρχει η LG 27MU67, 27" 4K IPS στα ~600 (με Freesync). Ειναι μικρη διασταση για 4Κ και θα πρεπει να κανεις upscale τα windows. Επισης θα παιζεις παιχνιδια στα 1080p, τα παραπανω fps ειναι σημαντικοτερα απο την αναλυση και ετσι κι αλλιως κανει 1:1 mapping με τα 1080p. Η 4Κ ομως ειναι καλο ατου για να βλεπεις φωτογραφιες υψηλης ευκρινειας η για μεγαλο real-estate οταν δεν χρειαζεται upscaling. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mooo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Oχι. Παντως η mg279q θα ειναι καλυτερη απο την lg για gaming ακομη και αν δεν εκμεταλλευτεις το Freesync. Aπλως δε καταλαβαινω γιατι κολλας στην τιμη της Acer xb270hu ενω δεν κολλουσες στην mg279q. Η πρωτη κοστιζει 680 και η δευτερη 600 ευρω απο το ιταλικο amazon, που ειναι και το φθηνοτερο. Η διαφορα τους ειναι μικρη. Kατα πασα πιθανοτητα δε θα βρισκεις και την lg 27mb58R φθηνοτερη απο 600 ευρω, εχω αδικο? EDIT: Βλεπω οτι η LG υπαρχει στην ελλαδα στα ~580. Αξιζουν τα εξτρα χρηματα οι asus και acer, αλλα σιγουρα ειναι διευκολυνση η αγορα απο Ελλαδα. Θέλω αγορά απο ελλαδα γιατι δε θα βγαζω ακρη με την εγγυηση (σε περιπτωση που χρειαστεί) ειδικά για μονιτορς τα οποία έχουν συχνά θέματα. Πιο πάνω που αναφέρεις οτι σε πρίπτωση που πεσουν τα hz κατω απο 140 θα αυξηθει το ms. Πως γινεται να πεσουν αν το έχεις προεπιλογη στα 140? Λογικα θα εννοεις οτι οταν εχεις ενεργοποιημενο το sync και πεσουν τα fps κατω απο 140 αυτοματα θα πεσουν και τα hz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Θέλω αγορά απο ελλαδα γιατι δε θα βγαζω ακρη με την εγγυηση (σε περιπτωση που χρειαστεί) ειδικά για μονιτορς τα οποία έχουν συχνά θέματα. Πιο πάνω που αναφέρεις οτι σε πρίπτωση που πεσουν τα hz κατω απο 140 θα αυξηθει το ms. Πως γινεται να πεσουν αν το έχεις προεπιλογη στα 140? Λογικα θα εννοεις οτι οταν εχεις ενεργοποιημενο το sync και πεσουν τα fps κατω απο 140 αυτοματα θα πεσουν και τα hz Ακριβως, με το Freesync ενεργοποιημενο τα Hz ακολουθουν τα fps. Εσυ δε θα εχεις αυτο το θεμα, αφου δε θα εχεις καθολου Freesync. Η αλλη πλευρα λεει οτι η παραγγελια απο το amazon ειναι πιο ασφαλης διοτι εχει αριστη πολιτικη αντικαταστασης ελλατωματικου προιοντος. Και σου επιτρεπει και να παρεις καλυτερη οθονη, το G-Sync ειναι πολυ καλο gaming feature. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mooo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ακριβως, με το Freesync ενεργοποιημενο τα Hz ακολουθουν τα fps. Εσυ δε θα εχεις αυτο το θεμα, αφου δε θα εχεις καθολου Freesync. Η αλλη πλευρα λεει οτι η παραγγελια απο το amazon ειναι πιο ασφαλης διοτι εχει αριστη πολιτικη αντικαταστασης ελλατωματικου προιοντος. Και σου επιτρεπει και να παρεις καλυτερη οθονη, το G-Sync ειναι πολυ καλο gaming feature. Δεν ξέρω και κατα ποσο θα ειναι χρησμιο το freesync ή gsync οταν παιζεις σε 27 με αναλυση 2560x1440 που τα fps δεν μπορεί να ειναι και πολλά. Και μονο με τα 144hz θα πρπ να ειναι οκ. Αν τα fps είναι λιγοτερα των hz δεν υπαρχει το tearing όπως στην αντιθετη περιπτωση? Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2016 από mooo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σίγουρα τα 144hz ήδη από μόνα τους μειώνουν tearing / stuttering. Δεν τα εξαφανίζουν όμως, και όσο λιγότερα fps βγάζεις, τόσο πιο έντονα φαίνεται ή διάφορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gentleman88 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σίγουρα τα 144hz ήδη από μόνα τους μειώνουν tearing / stuttering. Δεν τα εξαφανίζουν όμως, και όσο λιγότερα fps βγάζεις, τόσο πιο έντονα φαίνεται ή διάφορα. To freesync (up to 75hz) μπορεί να μειώσει το latency από panel τύπου IPS ; Ή να δώσει βελτιωμένη αίσθηση ; Θέλω να πάω από μία παλιά LCD σε IPS αλλά φοβάμαι το latency. Αξίζει να κοιτάω για freesync ή πεταμένα λεφτά ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 To freesync (up to 75hz) μπορεί να μειώσει το latency από panel τύπου IPS ; Ή να δώσει βελτιωμένη αίσθηση ; Θέλω να πάω από μία παλιά LCD σε IPS αλλά φοβάμαι το latency. Αξίζει να κοιτάω για freesync ή πεταμένα λεφτά ; Το freesync δεν μειώνει καθυστερήσεις, και οι νέες ips είναι συνήθως delay-free. Πες μας budget, χρήση και υπαρχον σύστημα και θα σου πούμε ποιες να προτιμήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gentleman88 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το freesync δεν μειώνει καθυστερήσεις, και οι νέες ips είναι συνήθως delay-free. Πες μας budget, χρήση και υπαρχον σύστημα και θα σου πούμε ποιες να προτιμήσεις. Ακόμα είμαι στη φάση που ψάχνω, κοιτάω νέα μοντέλα και διαβάζω reviews. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ψάχνω είναι : 27-29 inc , 1080p ή UltraWide, IPS panel ή αντίστοιχης ποιότητας εικόνας (VA κλπ). Το θέλω για gaming, ταινίες και γενική χρήση. Οπότε θέλω να μην έχει καθυστερήσεις. Θετικό θα ήταν το freesync αλλά μόνο αν συμφέρει. Το σύστημα είναι στην υπογραφή (ενδεικτικα gpu : msi R9 390 ) και το budget είναι (+-) 300 €. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2016 από Gentleman88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ακόμα είμαι στη φάση που ψάχνω, κοιτάω νέα μοντέλα και διαβάζω reviews. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ψάχνω είναι : 27-29 inc , 1080p ή UltraWide, IPS panel ή αντίστοιχης ποιότητας εικόνας (VA κλπ). Το θέλω για gaming, ταινίες και γενική χρήση. Οπότε θέλω να μην έχει καθυστερήσεις. Θετικό θα ήταν το freesync αλλά μόνο αν συμφέρει. Το σύστημα είναι στην υπογραφή (ενδεικτικα gpu : msi R9 390 ) και το budget είναι (+-) 300 €. Ή lg 29um67 είναι καλή οθόνη και έχει freesync, αλλά περιορισμένου εύρους 48-75hz. Πρέπει να φτάσεις το κάτω όριο στα 30 με το cru για να ενεργοποιήσεις το frame doubling, οπότε δε θα πονταρα σε αυτό. Αλλά ως οθόνη δεν χάνει κάπου, οποτε είναι καλή αγορά έστω και με περιορισμένο freesync. Έχει προβληματική διαθεσιμότητα, οδεύει προς αντικαταστάσταση. Η HP 27xw είναι ή αλλη μου πρόταση ως συνήθως, άριστη οθόνη αλλά χωρίς freesync. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gentleman88 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ή lg 29um67 είναι καλή οθόνη και έχει freesync, αλλά περιορισμένου εύρους 48-75hz. Πρέπει να φτάσεις το κάτω όριο στα 30 με το cru για να ενεργοποιήσεις το frame doubling, οπότε δε θα πονταρα σε αυτό. Αλλά ως οθόνη δεν χάνει κάπου, οποτε είναι καλή αγορά έστω και με περιορισμένο freesync. Έχει προβληματική διαθεσιμότητα, οδεύει προς αντικαταστάσταση. Η HP 27xw είναι ή αλλη μου πρόταση ως συνήθως, άριστη οθόνη αλλά χωρίς freesync. Για την HP βλέπω ότι αναφέρει 8-10 ms απόκριση . Δεν είναι μεγάλο αυτό αν σκεφτούμε ότι στις TN είναι 3-5 ; Έχω ακούσει ότι τα monitors της HP είναι πολύ καλά, αλλά είναι VFM ? Τι άλλες επιλογές έχω ; Η 29um67 δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και νομίζω κοστίζει γύρω στα 350. Τι συμβαίνει στο freesync κάτω από τα 48 fps δηλαδή; Να φανταστώ οτι πάνω από τα 75 fps χρειάζεται Vsync για να μην εμφανίζονται "γραμμές". Πρακτικά σαν εμπειρία αξίζει ; Δεν έχει τύχει να δω πρακτικά το αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Για την HP βλέπω ότι αναφέρει 8-10 ms απόκριση . Δεν είναι μεγάλο αυτό αν σκεφτούμε ότι στις TN είναι 3-5 ; Έχω ακούσει ότι τα monitors της HP είναι πολύ καλά, αλλά είναι VFM ? Τι άλλες επιλογές έχω ; Η 29um67 δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και νομίζω κοστίζει γύρω στα 350. Τι συμβαίνει στο freesync κάτω από τα 48 fps δηλαδή; Να φανταστώ οτι πάνω από τα 75 fps χρειάζεται Vsync για να μην εμφανίζονται "γραμμές". Πρακτικά σαν εμπειρία αξίζει ; Δεν έχει τύχει να δω πρακτικά το αποτέλεσμα. Δεν εχουν σημασια τα ms ποθ δινουν οι κατασκευαστες, ειναι ψευτικα νουμερα. Υποψιν, δε μιλαω γενικα για μονιτορς της HP, αλλα συγεκκριμενα για τα 25" και 27" cw/xw/vx. Αυτα ειναι τα νεα και πολυ καλα μονιτορς της. Ξεχωριζουν γιατι χρησιμοποιουν καλυτερο panel απο σχεδον ολα τα αλλα 1080p και σε συνδυασμο με το σχεδον glossy coating τους πετυχαινουν την καλυτερη εικονα απο τον ανταγωνισμο, ακομη και οταν λαμβανουμε υποψιν πολυ ακριβοτερες επιλογες. Εναλλακτικες ειναι η semi-glossy Eizo EV2336W, εξισου καλη και θα την προτιμουσε καποιος που δε θελει glossy οθονη, υπερτιμημενη ομως, οι glossy S2316H και S2415H, οχι τοσο καλες οσο οι παραπανω ομως, και οι Αcer G257HL και Asus MX259H, εχoυν το ιδιο πανελ με την HP αλλα matte coating, οποτε χανουν την ζωντανια και καθαροτητα των ελαφρυτερων coatings. Oταν πεφτεις κατω απο 48fps χανεις το freesync. Οσο εχεις freesync δε χρειαζεσαι V-Sync, αλλα ναι οταν ξεπερνας τα 75fps χρεαιζεσαι το V-Sync για να μην εχεις tearing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα