Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα η LG27MB85R είναι όντως flicker free? την έχει κανείς? γιατί δεν βρίσκω κάτι συγκεκριμένο στο ιντερνετ, μονο κατι σχολια χρηστων

Δημοσ.

Λοιπόν. Αποφάσισα να μην πάω σε 144Hz οθόνη ακόμη και να περιμένω και άλλο για να πέσουν και οι gsync οθόνες σε τιμές και να βγει λίγο περισσότερος ανταγωνισμός για τις οθόνες επιπέδου Asus Rog Swift  PG279Q. Οπότε θα κάνω μια απλή αναβάθμιση μέχρι 170€ για να πάω σε ένα AH-IPS Monitor. Δεν σκέφτομαι την Dell S2316H αφού με χαλάει κάπως η glossy επιφάνεια για τις αντανακλάσεις αλλά και αφού μέχρι να την πάρω θα έχει φύγει η προσφορά.

Οπότε κοιτούσα ανάμεσα σε LG 24MB56HQ και σε LG 24MP57VQ. Με ενδιαφέρει αρκετά το input lag αφού θα παίζω αρκετό CS:GO. Από ότι βλέπω στο prad η δικιά μου οθόνη (LG IPS235V) έχει input lag γύρω στα 13-14ms που το έχω συνηθίσει, αλλά θα μου άρεσε να πάω χαμηλότερα. Η LG 24MB56 έχει και αυτή γύρω στο 14ms ενώ η LG MP57VQ έχει γύρω στο 10.5. Θα δω καμιά διαφορά ή καλύτερα να προτιμήσω την MP που έχει και adjustable height στο ύψος. Ή μήπως υπάρχει καμιά άλλη οθόνη σε αυτό το budget που να τα πηγαίνει καλύτερα σε αυτόν τον τομέα?

http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mp57vq-p-teil8.html

http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mb56hq-b-teil10.html

Δημοσ.

Καλησπέρα η LG27MB85R είναι όντως flicker free? την έχει κανείς? γιατί δεν βρίσκω κάτι συγκεκριμένο στο ιντερνετ, μονο κατι σχολια χρηστων

Κορεατικό review υποστηρίζει ότι είναι, και ένας ακόμη που την αγόρασε και έκανε το τεστ την βρήκε flicker free. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι. Αν την αγορασεις, κάνε και εσύ το τεστ από το blur busters και πες μας.

Λοιπόν. Αποφάσισα να μην πάω σε 144Hz οθόνη ακόμη και να περιμένω και άλλο για να πέσουν και οι gsync οθόνες σε τιμές και να βγει λίγο περισσότερος ανταγωνισμός για τις οθόνες επιπέδου Asus Rog Swift  PG279Q. Οπότε θα κάνω μια απλή αναβάθμιση μέχρι 170€ για να πάω σε ένα AH-IPS Monitor. Δεν σκέφτομαι την Dell S2316H αφού με χαλάει κάπως η glossy επιφάνεια για τις αντανακλάσεις αλλά και αφού μέχρι να την πάρω θα έχει φύγει η προσφορά.

Οπότε κοιτούσα ανάμεσα σε LG 24MB56HQ και σε LG 24MP57VQ. Με ενδιαφέρει αρκετά το input lag αφού θα παίζω αρκετό CS:GO. Από ότι βλέπω στο prad η δικιά μου οθόνη (LG IPS235V) έχει input lag γύρω στα 13-14ms που το έχω συνηθίσει, αλλά θα μου άρεσε να πάω χαμηλότερα. Η LG 24MB56 έχει και αυτή γύρω στο 14ms ενώ η LG MP57VQ έχει γύρω στο 10.5. Θα δω καμιά διαφορά ή καλύτερα να προτιμήσω την MP που έχει και adjustable height στο ύψος. Ή μήπως υπάρχει καμιά άλλη οθόνη σε αυτό το budget που να τα πηγαίνει καλύτερα σε αυτόν τον τομέα?

http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mp57vq-p-teil8.html

http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mb56hq-b-teil10.html

Καλησπέρα. Καθαρό input lag και οι τρεις οθόνες έχουν μικρότερο, μετράς μαζί και τον χρόνο απόκρισης. Οι νέες οθόνες θα έχουν λιγότερο ghosting όμως και δε θα έχουν pwm dimming artifacts. Θα προτιμούσα την MB που έχει ρυθμιζόμενο ύψος, ή άλλη ομως έχει δύο inputs.

Ξανασκεψου το όμως και για την dell. Οι matte 1080p IPS έχουν αρκετά βαρύ coating, δεν είναι semi glossy όπως οι matte μεγαλύτερης ανάλυσης. Θα χάνουν πολύ σε καθαρότητα και ζωντάνια σε σχέση με την dell.

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει λήξει η προσφορά όταν πάω να την αγοράσω, δηλαδή σε μιάμιση βδομάδα. Αν όχι, μπορεί να περάσω από τα media markt να την δω μια από κοντά. Η Dell από input lag ξέρεις πως τα πάει; δεν έχω βρει αποτελέσματα στο ίντερνετ. Απλά σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο να έχει dvi είσοδο για λίγο overclock στη συχνότητα. Για αυτό τείνω περισσότερο προς την mp.

Εντάξει εγώ πρόσθεσα input lag και response time για να δω το συνολικό latency που θα έχω. Καμία καλύτερη πρόταση σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει έτσι;

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει λήξει η προσφορά όταν πάω να την αγοράσω, δηλαδή σε μιάμιση βδομάδα. Αν όχι, μπορεί να περάσω από τα media markt να την δω μια από κοντά. Η Dell από input lag ξέρεις πως τα πάει; δεν έχω βρει αποτελέσματα στο ίντερνετ. Απλά σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο να έχει dvi είσοδο για λίγο overclock στη συχνότητα. Για αυτό τείνω περισσότερο προς την mp.

Εντάξει εγώ πρόσθεσα input lag και response time για να δω το συνολικό latency που θα έχω. Καμία καλύτερη πρόταση σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει έτσι;

Σχεδον ολες οι 1080p IPS ειναι delay-free, η s2415h ειναι, φανταζομαι οτι ειναι και η s2316h. ΟC θα μπορεις να κανεις και μεσω HDMI. 

Καλυτερη προταση ενδεχεται να ειναι η Acer G257HL αν ειναι glossy, αλλα και η 25" της liyama αν εχει semi-glossy coating.

Δημοσ.

Η Iiyama και η Acer βγαίνουν αρκετά  πιο πάνω και δεν αξίζει τόσο να κοιτάξω για τις δικές μου απαιτήσεις προς τα εκεί. Για το OC μέσω hdmi είσαι σίγουρος? Γιατί νομίζω το hdmi (εκτός από την 2.0 έκδοση που δεν νομίζω να έχουν αυτές οι οθόνες) είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι 60Hz. Για το OC στο internet διαβάζω ότι προτείνουν dvi-d.

Δημοσ.

Η Iiyama και η Acer βγαίνουν αρκετά  πιο πάνω και δεν αξίζει τόσο να κοιτάξω για τις δικές μου απαιτήσεις προς τα εκεί. Για το OC μέσω hdmi είσαι σίγουρος? Γιατί νομίζω το hdmi (εκτός από την 2.0 έκδοση που δεν νομίζω να έχουν αυτές οι οθόνες) είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι 60Hz. Για το OC στο internet διαβάζω ότι προτείνουν dvi-d.

Οχι δεν ισχυει αυτο. Το hdmi και το dvi εχουν περιορισμο 165ΜΗz pixel clock, που σημαινει 71Ηz στα 1080p. Αυτον ομως μπορεις να τον παρακαμψεις με gpu driver patch ή με καποια extension blocks του toastyX. Εγω τη δικια μου την εχω στα 75Ηz μεσω HDMI.

http://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

Σε σχεση με τις LG, αν οι 25" ΙPS εχουν το ιδιο πανελ με την 25" ΗP, τοτε οι 25" θα ειναι σημαντικα καλυτερες και θα αξιζουν τα 30-50 ευρω παραπανω. Αν δεν προλαβεις την Dell σε προσφορα, τοσο θα κοστιζει και αυτη ετσι κι αλλιως.

Δημοσ.

Επειδή έχω δει ότι OC γίνεται και μέσω το panel της nvidia, εκεί δηλαδή αν κατάλαβα καλά πάει μέχρι 71Hz? Και για πάνω από 71 θες το patchακι που έχει το link? Επίσης τι ακριβώς κίνδυνος υπάρχει με το OC? Να καούν pixels. Φαντάζομαι χάνεται και η εγγύηση πάθει κάτι και καταλάβουν ότι έχεις κάνει OC.

Δημοσ.

Επειδή έχω δει ότι OC γίνεται και μέσω το panel της nvidia, εκεί δηλαδή αν κατάλαβα καλά πάει μέχρι 71Hz? Και για πάνω από 71 θες το patchακι που έχει το link? Επίσης τι ακριβώς κίνδυνος υπάρχει με το OC? Να καούν pixels. Φαντάζομαι χάνεται και η εγγύηση πάθει κάτι και καταλάβουν ότι έχεις κάνει OC.

Ναι, φανταζομαι οτι μεσα απο τους drivers της nvidia θα πρεπει να πατσαρεις. Μεσω του cru μπορεις να το παρακαμψεις το patch με το extension block που εχει (hdmi.dat).

Pixels δε νομιζω να καουν, αλλα θεωρητικα μπορει να γινει ζημια σε hardware. ΟΙ 1080p IPS ομως φτανουν τα 75Hz χωρις να μειωσεις τα timings, αναλογο χοντρικα με το να κανεις OC στην καρτα γραφικων χωρις να αυξησεις την ταση. Το ρισκο ειναι πολυ μικρο, αμελητεο θα μπορουσες να πεις.

Δημοσ.

Μάλιστα. Και μια τελευταία ερώτηση σχετικά με το latency και το input lag.

Το prad μετράει την δικιά μου οθόνη με signal delay 1.1ms που είναι πάρα πολύ χαμηλό. Σε αυτό προσθέτει και το χρόνο αλλαγής εικόνας (φαντάζομαι εννοεί το response time όπως μετρήθηκε που είναι 13.6ms και καταλήγει στον συνολικό αριθμό που τον χαρακτηρίζει ως latency):

Latency

The latency we determined as the sum of the signal delay time and half the average picture changing time. The signal delay, which is interesting for gamers is, when IPS235V very short 1.1 milliseconds.However, There are also other 13.6 milliseconds until the desired brightness , the mean total latency is no longer as short a total of 14.7 milliseconds.

H MP57VQ έχει 4ms signal delay και με το response φτάνει συνολικά τα 10κατι. Η MB56HQ έχε signal delay 7ms και με το response είναι κάπου στα 13-14ms. Η ερώτηση είναι η εξής: Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα σαν αποκριση, δηλαδή από την στιγμή που γίνεται κλικ στο ποντίκι, μέχρι να αντιληφθώ ότι το όπλο έχει βαρέσει (αν αναφερόμαστε σε shooter πχ) είναι το signal delay ή το συνολικό latency? Αν είναι το πρώτο, τότε έχω στην ουσία καλύτερη απόκριση με την τωρινή μου οθόνη. Αν μετράει το συνολικό, η καλύτερη πρόταση είναι η MP57VQ. Γνωρίζεις μήπως τι ακριβώς παίζει εδώ?
Δημοσ.

Eχω την εντυπωση οτι σε ενδιαφερει μονο το πρωτο για να εκτελεστει η εντολη που εδωσες, αλλα σε ενδιαφερει το δευτερο για να δεις τα αποτελεσματα της εντολης που εδωσες.

Τελος παντων, οι διαφορες ειναι παρα πολυ μικρες, και ολες εχουν lag μικροτερο του ενος Hz, οποτε θεωρουνται delay-free.

Δημοσ.

Ώστε δεν θα δω ουσιαστική διαφορά ε? Γιατί ασχολούμαι και με competitive gaming. Μου κάνει εντύπωση που η LG 24MB56HQ δεν έχει καν μια επίσημη σελίδα στο site της LG και γενικά η αναζήτηση στο google παραπέμπει μόνο σε γερμανικές σελίδες. Μάλλον αυτήν θα προτιμήσω για το + της ρύθμισης του ύψους.

Δημοσ.

Θα ειναι εισαγωγης απευθειας απο τη Γερμανια. Η διαφορα που θα δεις θα ειναι οτι οι νεα οθονη δε θα εχει PWM dimming και αρα καθαροτερη κινηση. Οχι, ουτε σε competitve gaming θα εχει διαφορα.

Τελικα η Αcer πρεπει να ειναι matte. Σε αυτην την περιπτωση δεν πιστευω οτι αξιζει περισσοτερο απο τις glossy Dell, αλλα πρεπει να ειναι απο τις καλυτερες matte 1080p. Ελλειψη reviews, θα προτιμουσα την εκδοση της liyama.

https://www.skroutz.gr/s/7052297/Iiyama-ProLite-XU2590HS-B1.html 

https://www.skroutz.gr/s/6320295/Acer-G257HL.html

Naruto, η διαφορα τους απο την LG ειναι 40 ευρω και αγοραζεις νεοτερο και μαλλον σημαντικα καλυτερο προιον. Ειναι και η Dell. Σκεψου το.

Δημοσ.

Οι διαφορές που θα δω αφορούν μόνο το panel? Νομίζω σαν ποιότητα θα μείνω αρκετά ικανοποιημενος και από την LG. Δεν έχω για την ώρα αρκετές απαιτήσεις. Ο βασικός σκοπός θα είναι να αγοράσω κάποιο gaming monitor στο μέλλον αφού μαζέψω τα χρήματα. Δηλαδή σε κάνα 2 χρόνια λογικά, να πέσουν λίγο οι τιμές στις διάφορες τεχνολογίες όπως πχ gsync ή monitors όπως την rog swift να γίνουν πιο προσιτές σε τιμή (και όχι 900 ευρώ που έχουν τώρα). Έχω και μια 40αρα τηλεόραση που χρησιμοποιώ για Gaming και ταινίες από το PC οπότε θα είμαι καλυμμένος πιστεύω.

Το μόνο που θέλω από την οθόνη που θα αγοράσω τώρα είναι να είναι οπωσδήποτε flicker free και να έχω όσα περισσότερα hz γίνεται με ένα απλό oc. Θα προσπαθήσω να περάσω από τα media markt μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δω για την Dell που λέμε. Ελπίζω να μην τελειώσει η προσφορά (τα χρήματα θα τα έχω έτσι και αλλιώς την άλλη βδομάδα).

Σχετικά με την παραεισαγωγη που λες, υπάρχει περίπτωση το κατάστημα να μην δεχτεί να αλλάξει την οθόνη αν έχει πρόβλημα; γιατί από όσο ξέρω η LG τουλάχιστον στην Ελλάδα έχει 0 Dead pixels εγγύηση. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις αντιπροσωπιες στις άλλες χώρες.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...