Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα και πάλι. Επειδή έχω έτοιμο φτιαγμένο τον πύργο μου και κάθεται έτσι λόγω του ότι δεν υπάρχει ακόμα η οθόνη και έχω φτάσει στο αμήν από υπομονή το bugdet μου είναι 300 ευρώ.Έχω πραγματικά πελαγώσει...ευχαριστώ πάρα πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια αλλά θα ήθελα τώρα επιτέλους να αγοράσω το  monitor. Έχω καταλήξει ότι σίγουρα θα ήθελα να είναι ips έως 25 ίντσες. Δεν είμαι competitive gamer αν είχε και freesync και ips θα ήταν τέλεια αλλά δεν υπάρχουν επιλογές εκτός την Samsung s24e370dl αλλά δεν την πολυβλέπω διότι δεν έχω απόσταση 70 cm. Ο Xmors μου έχει προτείνει την HP 27 XW  αλλά είναι πολύ μεγάλη. Η Αντίστοιχη https://www.skroutz.gr/s/8012305/HP-Pavilion-24xw.html?from=account_favoritesείναι ίδια ακριβώς με την 27αρα? Προτεραιότητα μου είναι χρώματα και sharpness. Το σύστημα μου είναι :   fx8350 mobo msi 970 gaming gpu msi 390 8g psu corsair cx750 bronze cpu cooler coolermaster hyper evo 212 case xigmatek mach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την στιγμή που έχεις Nvidia gpu, το free sync σου είναι εντελώς άχρηστο. Περίμενε εντυπώσεις από τον XMorsX που αν δεν κάνω λάθος έχει το ίδιο hp monitor. :)

amd εχει r9 390

αλλα ετσι που τα γραφει, δεν ειμαι και σιγουρος

Από την στιγμή που έχεις Nvidia gpu, το free sync σου είναι εντελώς άχρηστο. Περίμενε εντυπώσεις από τον XMorsX που αν δεν κάνω λάθος έχει το ίδιο hp monitor. :)

Ο xmorsx εχει πει 35532576456 φορες τις εντυπωσεις του γι αυτο το μονιτορ. Και αν θυμαμαι καλα, ειχε πει οτι η 27αρα εχει καλυτερο πανελ απο την 24αρα

Καλησπέρα και πάλι. Επειδή έχω έτοιμο φτιαγμένο τον πύργο μου και κάθεται έτσι λόγω του ότι δεν υπάρχει ακόμα η οθόνη και έχω φτάσει στο αμήν από υπομονή το bugdet μου είναι 300 ευρώ.Έχω πραγματικά πελαγώσει...ευχαριστώ πάρα πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια αλλά θα ήθελα τώρα επιτέλους να αγοράσω το monitor. Έχω καταλήξει ότι σίγουρα θα ήθελα να είναι ips έως 25 ίντσες. Δεν είμαι competitive gamer αν είχε και freesync και ips θα ήταν τέλεια αλλά δεν υπάρχουν επιλογές εκτός την Samsung s24e370dl αλλά δεν την πολυβλέπω διότι δεν έχω απόσταση 70 cm. Ο Xmors μου έχει προτείνει την HP 27 XW αλλά είναι πολύ μεγάλη. Η Αντίστοιχη https://www.skroutz.gr/s/8012305/HP-Pavilion-24xw.html?from=account_favoritesείναι ίδια ακριβώς με την 27αρα? Προτεραιότητα μου είναι χρώματα και sharpness. Το σύστημα μου είναι : fx8350 mobo msi 970 gaming gpu msi 390 8g psu corsair cx750 bronze cpu cooler coolermaster hyper evo 212 case xigmatek mach

Τα 70 εκατοστα που γραφεις που κολλανε σε ενα 24αρι μονιτορ? Παντως γενικα, βλεπω πολλα ατομα που λενε οτι δεν πανε με τπτ σε 27αρα και ολο για 27αρες ρωτανε. Παραξενο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρομαι firepc που διαβάσεις τα posts μου, είναι αλήθεια ότι επαναλαμβάνονται.

Όχι oι μικρότερες HP δεν έχουν το ίδιο panel με τις 25" και 27". Αν δεν αγοραστεί ή HP 27xw, καλές εναλλακτικές στο budget τους είναι οι dell s2316h και dell p2416d.

Τα 70cm είναι ή απόσταση που εξαφανίζεται το περισσότερο glow συνήθως στις pls Samsung.

Επεξ/σία από XMorsX

Χαίρομαι firepc που διαβάσεις τα posts μου, είναι αλήθεια ότι επαναλαμβάνονται.<br><br>

Όχι ή μικρότερες HP δεν έχουν το ίδιο panel με τις 25" και 27". Αν δεν αγοραστεί ή HP 27xw, καλές εναλλακτικές στο budget τους είναι οι dell s2316h και dell p2416d.<br><br>

Τα 70cm είναι ή απόσταση που εξαφανίζεται το περισσότερο glow συνήθως στις pls Samsung.

Συγνωμη για το μπερδεμα στα στοιχεια του συστηματος ειναι 970 msi gaming motherboard amd fx8350 cpu και r390 8g graphics card. Xmors η hp27 xw pixeλιαζει σε αποσταση πχ απο 60 ποντους και κατω αποσταση αν ειναι τοσο οκ να παρω την 27αρα απλα εχω ολα αυτα τα χρονια ενα laptop 17ιντσες και σιγουρα η μεταβαση θα χρεαστει ενα διαστημα αλλα αν δεν pixeλιαζει στην αποσταση αυτη 55 λεω το λιγοτερο με 60 κατι ποντους αποσταση τοτε θα κατευθυνθω στην αγορα της. Ευχαριστω παρα παρα πολυ για την βοηθεια ολο αυτον τον καιρο

Δεν ειμαι κατοχος της 27xw, αλλα εχω 27" 1080p και σου λεω οτι δεν πιξελιαζουν καθολου. Προχωρα αφοβα δλδ. Θα στα πει και ο φιλος xmorsx. Παντως καλα εκανες και λογικευτηκες και πας σε 27αρι μονιτορ. Μια φορα παιρνεις οθονη.

Και μη φοβασε το μεγεθος. Σε μιση μερα θα την εχεις συνηθισει. Θα νομιζεις οτι ειχες παντα 27 ιντσες

Παντως επειδη βλεπω εχεις πολυ δυνατη καρτα, δεν θα ηθελες να δωσεις 75 ευρω παραπανω και να πας εδω? https://www.skroutz.gr/s/7946644/Iiyama-G-Master-GB2788HS-B1.html?keyphrase=GB2788HSΘα εχεις και το Freesync και 144hz και 1ms

(ηχεια, DVI, HDMI, DisplayPort, 3.5 mm jack)

60 ποντοι ειναι καλη αποσταση για 27", και εγω τοση αποσταση εχω. Αν κυκλοφορουσε στην Ελλαδα η 25" ΗP θα την προτιμουσα και για εμενα και για εσενα σε αυτη την αποσταση, αλλα αξιζει να παρεις μια λιγο μεγαλυτερη απο το ιδανικο εφοσον θα ειναι ανωτερη οθονη απο τις εναλλακτικες.

Η παραπανω liyama μπορει να ειναι καλη επιλογη, αναλογα με το ευρος του Freesync που εχει. Στα συν τα 144Ηz, προφανες μειον το TN panel της βεβαια και το matte coating που σημαινουν χειροτερη εικονα. Οι liyama γενικα εχουν καλα color presets παντως.

Για να αξιζει πραγματικα την αγορα, πρεπει να εχει ευρος freesync τετοιο οπου το μεγιστο οριο να ειναι τουλαχιστον το διπλασιο του ελαχιστου, εκτος και αν εχει ελαχιστο <=30 fps. Ετσι, οταν τα fps πεφτουν πιο χαμηλα απο το ελαχιστο οριο, με την τεχνικη frame doubling το freesync θα συνεχιζει να δουλευει.

Δε το ξερω το ευρος freesync της. Ξερω ομως οτι της μικροτερης B2783QSU ειναι 50-70 Ηz, το οποιο σημαινει οτι αν πεσεις στα 40 fps με frame doubling πας στα 80 fps οπου παλι βγαινεις εκτος ευρους. Αυτο σημαινει οτι η χρηση του ειναι δυσλειτουργικη και το Freesync δεν αποτελει σοβαρο πλεονεκτημα στη συγκεκριμενη οθονη.

EDIT: Συμνφωνα με το παρακατω site το range ειναι 45Hz-144Hz, το οποιο ειναι αρκετα καλη περιπτωση. Κρινε αν προτιμας καλυτερη εικονα ή 144Hz + Sync tech.

http://uk.hardware.info/comparisontable/products/327127-325719

<p>60 ποντοι ειναι καλη αποσταση για 27", και εγω τοση αποσταση εχω. Αν κυκλοφορουσε στην Ελλαδα η 25" ΗP θα την προτιμουσα και για εμενα και για εσενα σε αυτη την αποσταση, αλλα αξιζει να παρεις μια λιγο μεγαλυτερη απο το ιδανικο εφοσον θα ειναι ανωτερη οθονη απο τις εναλλακτικες.</p>

<p> </p>

<p>Η παραπανω liyama μπορει να ειναι καλη επιλογη, αναλογα με το ευρος του Freesync που εχει. Στα συν τα 144Ηz, προφανες μειον το TN panel της βεβαια και το matte coating που σημαινουν χειροτερη εικονα. Οι liyama γενικα εχουν καλα color presets παντως.</p>

<p> </p>

<p>Για να αξιζει πραγματικα την αγορα, πρεπει να εχει ευρος freesync τετοιο οπου το μεγιστο οριο να ειναι τουλαχιστον το διπλασιο του ελαχιστου, εκτος και αν εχει ελαχιστο <=30 fps. Ετσι, οταν τα fps πεφτουν πιο χαμηλα απο το ελαχιστο οριο, με την τεχνικη frame doubling το freesync θα συνεχιζει να δουλευει.</p>

<p> </p>

<p>Δε το ξερω το ευρος freesync της. Ξερω ομως οτι της μικροτερης <b>B2783QSU </b>ειναι 50-70 Ηz, το οποιο σημαινει οτι αν πεσεις στα 40 fps με frame doubling πας στα 80 fps οπου παλι βγαινεις εκτος ευρους. Αυτο σημαινει οτι η χρηση του ειναι δυσλειτουργικη και το Freesync δεν αποτελει σοβαρο πλεονεκτημα στη συγκεκριμενη οθονη.</p>

<p> </p>

<p>EDIT: Συμνφωνα με το παρακατω site το range ειναι 45Hz-144Hz, το οποιο ειναι αρκετα καλη περιπτωση. Κρινε αν προτιμας καλυτερη εικονα ή 144Hz + Sync tech.</p>

<p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://uk.hardware.info/comparisontable/products/327127-325719'>http://uk.hardware.info/comparisontable/products/327127-325719</a></p>

Η hp 27 xw κανει overclock πανω απο τα 60hz? Αν ναι μεσω του hdmi θα ειναι...ποσα hz μπορει να παει? Τι ακριβως προσφερει το overdrive της?

Κανει OC στα 75Ηz χωρις σημαντικη αλλoιωση της εικονας η frame skipping. Το hdmi θελει driver patching η ενα extension block απο τον toastyx για να παρακαμψεις τον περιορισμο που βαζει, αλλιως παει μεχρι τα 71Ηz.

Το overdrive ριχνει το responce time των pixel transitions ωστε να μειωνεται το trailing, αλλα συγχρονως προσθετει overshoot ghosting. Πετυχημενο θεωρειται αυτο που πετυχαινει μικρα responce times με οσο το δυνατον μικροτερο overshoot ghosting.

Αξίζει να γίνει overclock στα 75? Παρατηρεί το μάτι καμιά διαφορά για 15Hz?

Yπαρχει μικρη αλλα υπαρκτη βελτιωση στο tearing / stuttering, αναλογη βελτιωση στην αποκρισιμοτητα του ποντικιου και εφοσον βγαζεις και τα αναλογα fps μειωνεται το motion blur.  

Aπο την στιγμη που ειναι και ανωδυνη διαδικασια, ουτε περιπλοκη ουτε επιβλαβης για το hadrware αν δεν πειραξεις τα timings, δεν υπαρχει λογος να μην το κανεις.

Eδω και εικονας με την διαφορα στο blur στην p2416d.

https://pcmonitors.info/wp-content/uploads/2015/10/P2416D-blur.png

Καλημέρα!
Έχω εδώ και 8 μήνες περίπου την Samsung s27d590p το οποίο πρόκειται για 27' 1080p monitor. Ευχαριστημένος, δεν είχα κανένα θέμα.
Πρόσφατα όμως μπήκε δεύτερη οθόνη στο γραφείο ένα tv monitor 22' το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για 2η οθόνη-extension της πρώτης για multitasking.

Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν σε budget μέχρι 230 αυστηρά, υπάρχει μία αξιόλογη οθόνη 24'' για τη χρήση που τη θέλω. All around χρήση και αξιοπρεπή στα παιχνίδια (όσο αυτή που έχω τουλάχιστον). Σκέφτηκα και ultra wide, με προβληματίζει όμως το compatibility ταινιών (είδα ότι δημιουργεί μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά αλλά και πάνω-κάτω σε κάποια φορματ) αλλά και των παιχνιδιών, πχ στο cs go που παίζω τώρα τελευταία.
Η GPU μου είναι μία GTX 670.
Περιμένω τις προτάσεις/σκέψεις σας, ευχαριστώ!

Επειδή καταλαβαίνω πολλούς - γιατι ειχα και γω- με τις αμφιβολίες για το πως ειναι 1080ρ σε 27" και αν πιξελιάζει, η μετάβαση μου απο 22αρι μόνιτορ στην hp 27xw μπορώ να πω για ~60cm απόσταση  αλλά και λιγότερο, με άριστη όραση, οτι δεν πιξελιάζει.

Δεν συνάντησα πρόβλημα στο διάβασμα και μην πω πως πια με ξεκουράζει περισσότερο γιατί δεν είναι ανάγκη να πλησιάζω οταν διαβάζω ebooks. Αν είχα πάρει 24ρι, πια θα το είχα ήδη μετανιώσει, ήδη η 27αρα μου φαίνεται ό,τι πρέπει για το μέγεθος της. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...