Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά.  Εδώ και ένα δίμηνο είμαι στο ψάξιμο για καινούργιο monitor (το παλιό: LG Flatron L207WT), με τιμή 300-350, και έχω φτάσει σε ένα τέλμα. Ο λόγος που πραγματικά θα εκτιμούσα το Input σας είναι το σύστημα μου η (μελλοντική) χρήση του συστήματος

GPU: Saphire 270x 2GB TOXIC 

CPU:Intel Core 2 Duo E8500 @3.16Ghz (Τον οποίο μπορώ να κάνω OC στα 4Ghz, απλά βαριέμαι την διαδικασία)

Η χρήση που το θέλω: Λίγο CS:GO Gaming (2-3 comp match την ημέρα περίπου),coding (καλό θα ήταν να έχει pivot βάσης) και γενική χρήση. Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε αυτές:

https://www.skroutz....us-VG248QE.html

(λίγο που έψαξα στο forum λένε να την αποφύγεις, χωρίς εξηγεί κανείς το γιατί)

ή

https://www.skroutz.gr/s/4814929/BenQ-XL2411Z.html

και 

https://www.skroutz....ell-P2416D.html

ή 

https://www.skroutz....arp-U2515H.html

Εν κατακλείδι, αντιλαμβάνομαι το trade up: μια κλάσης ανώτερη gaming εμπειρία (δεν έχω παίξει πότε σε 144hz monitor οπότε δεν γνωρίζω πόσο ανώτερη) με ένα κλάσης ανώτερο panel και aspet ratio. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι η GPU δεν υποστηρίζει ούτε freesync (παλιό πρότυπο Dislpayport) ούτε G-Sync (μιας και είναι AMD) και δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Προς ποια κατεύθυνση λέτε να κινηθώ; 

Υ.Γ Ξέρω ότι είναι κουλό post, γιατί συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Οποιαδήποτε καλύτερη πρόταση είναι παραπάνω από επιθυμητή.

Καλησπέρα. Ή Asus είναι απαίσια οθόνη, ξεχνά τη. Ή benq δεν είναι κακη επιλογή, αλλα αρκετά καλύτερη είναι ή lg 24gm77, καθώς έχει καλύτερη εικόνα από τις άλλες 144hz TN, σε συνδυασμό με αποδοτικό back-light strobbing.

Από τις άλλες δύο, ή p2416d έχει αρκετά μικρότερο input lag και δεν έχει frameless casing με εσωτερικά μαύρα bezels να καταστρέφουν το αντιλαμβανόμενος βάθος του μαυρου, όπως έχει ή u. Υπόψιν ή GPU σου δεν είναι αρκετή για 1440p gaming.

Τελικα θα αποφάσιζα ανάμεσα σε lg 24gm77 και dell p2416d. Σε αυτό το budget προτείνω πάντα και την HP 27xw χάρη στην αξεπέραστη εικόνα της και άριστες gaming επιδόσεις, αλλά είναι 1080p χωρίς pivot, δε ξέρω αν θα σε βολεψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και'γώ την παρήγγειλα αλλά νομίζω πως κάνεις ένα λάθος. Δυστυχώς η εγγύηση είναι 1 έτος μόνο (μίλησα με 2 διαφορετικούς αντιπροσώπους  της HP για να είμαι σίγουρος). Αν θες πάρε και 'σύ τηλέφωνο. Είναι το: (210)96.96.416.

Το placemall μου είπε πως ο,τιδηποτε θέλω να ξέρω για την εγγύηση να επικοινωνήσω με HP. Αυτοί προφανως δεν έχουν δικό τους service πόσο μάλλον να χειριστούν περίπλοκα ηλεκτρονικά όπως μια οθόνη.

Αν ξέρεις κάτι άλλο πες μου.

Απ'ότι κατάλαβα εγώ, επειδή το συγκεκριμένο κατάστημα εισάγει απο Γερμανία, θα επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές εκεί. Με λίγα λόγια άλλο καθεστώς εκεί, άλλο εδώ όσον αφορά την hp. Ρίξε μια ματιά κάτω κάτω στα περιεχόμενα http://www8.hp.com/gr/el/products/monitors/product-detail.html?oid=7258790&jumpid=reg_r1002_grel_c-001_title_r0001#!tab=specsεγγύηση τριών ετών εννοεί για επέκταση;

Απ'ότι κατάλαβα εγώ, επειδή το συγκεκριμένο κατάστημα εισάγει απο Γερμανία, θα επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές εκεί. Με λίγα λόγια άλλο καθεστώς εκεί, άλλο εδώ όσον αφορά την hp. Ρίξε μια ματιά κάτω κάτω στα περιεχόμενα http://www8.hp.com/gr/el/products/monitors/product-detail.html?oid=7258790&jumpid=reg_r1002_grel_c-001_title_r0001#!tab=specsεγγύηση τριών ετών εννοεί για επέκταση;

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Το σάιτ το είχα δει και τους το ανέφερα μάλιστα. Μου είπαν οτι  η εγγύηση αλλάζει αναλόγως την τοποθεσία και οτι η HP hellas δίνει τη δικιά τις εγγύηση η οποία είναι 1 έτος ΧΩΡΙΣ δυνατότητα επέκτασης! (Ενας 3ος υπάλληλος ο οποίος όμως δεν το κατείχε, μου είχε πει οτι μπορώ να το επεκτείνω - χωρίς όμως να μπορεί να μου πει το $ ποσό). Γενικά με όσους μίλησα μου έδωσαν την εντύπωση πως κανείς δεν το κατείχε το θέμα και τα έψαχναν εκείνη τη στιγμή. Γενικά η HP hellas μάλλον δεν ασχολείται με οθόνες.

Και απο έναν γνωστό παντως, που είχε θέμα με λαπτοπ ΗΡ, βασανίστηκε πολύ για να βγάλει άκρη μ'αυτούς. Ας ελπίσουμε πως δε θα μας κάτσει κάτι κακό.

Τέλος, ένας μου είπε πως αν έχει τριετή εγγύηση και συμπεριλαμβάνεται στο ποσό που πληρώνουμε να το αναγράψουν απαραίτητα στο τιμολόγιο. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό.

Μακάρι να γίνεται το τρίτο.

Παιδια την Dell S2316H την εβαλε το media market στα 169, το επομενο στο skroutz ειναι στα 194. Το αναφέρω, γιατι πολλοι εχουμε δηλωσει ενδιαφέρον για το monitor στις προηγουμενες σελιδες.

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_dell-s2316h-ips-1172696.html?outlet=1256&etcc_cmp=Productlisting&etcc_med=Price%20Search%20Engine&etcc_ori=skroutz.gr&etcc_par=Price%20Search%20Engine&et_cid=3&et_lid=5

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Το σάιτ το είχα δει και τους το ανέφερα μάλιστα. Μου είπαν οτι  η εγγύηση αλλάζει αναλόγως την τοποθεσία και οτι η HP hellas δίνει τη δικιά τις εγγύηση η οποία είναι 1 έτος ΧΩΡΙΣ δυνατότητα επέκτασης! (Ενας 3ος υπάλληλος ο οποίος όμως δεν το κατείχε, μου είχε πει οτι μπορώ να το επεκτείνω - χωρίς όμως να μπορεί να μου πει το $ ποσό). Γενικά με όσους μίλησα μου έδωσαν την εντύπωση πως κανείς δεν το κατείχε το θέμα και τα έψαχναν εκείνη τη στιγμή. Γενικά η HP hellas μάλλον δεν ασχολείται με οθόνες.

Και απο έναν γνωστό παντως, που είχε θέμα με λαπτοπ ΗΡ, βασανίστηκε πολύ για να βγάλει άκρη μ'αυτούς. Ας ελπίσουμε πως δε θα μας κάτσει κάτι κακό.

Τέλος, ένας μου είπε πως αν έχει τριετή εγγύηση και συμπεριλαμβάνεται στο ποσό που πληρώνουμε να το αναγράψουν απαραίτητα στο τιμολόγιο. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό.

Μακάρι να γίνεται το τρίτο.

Θα τους πάρω κι εγώ αυριο και βλέπουμε. Πάντως παλαιότερα είχα επεκτείνει έναν εκτυπωτή από 2 σε 3 έτη μέσω registration χωρίς χρέωση με απαντητικο email επιβεβαίωσης από την HP. Κανείς δεν μου είχε πει βέβαια το παραμικρό ψάχνοντας το βρήκα. Ίδωμεν.

Παιδια την Dell S2316H την εβαλε το media market στα 169, το επομενο στο skroutz ειναι στα 194. Το αναφέρω, γιατι πολλοι εχουμε δηλωσει ενδιαφέρον για το monitor στις προηγουμενες σελιδες.

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_dell-s2316h-ips-1172696.html?outlet=1256&etcc_cmp=Productlisting&etcc_med=Price%20Search%20Engine&etcc_ori=skroutz.gr&etcc_par=Price%20Search%20Engine&et_cid=3&et_lid=5

Γενίκα η τιμή είναι σουπερ για αυτά που προσφέρει,τέλεια χρώματα αλλά δεν φευγει αρκετά γιατί είναι αρκετά glossy.σε σκούρα χρώματα βλέπεις ευκολα την αντανακλαση σου. Επίσης παρατηρησα  αντανακλασεις ακόμα και σε λευκό φόντο. Βέβαια δεν βοηθά και ο φωτισμος του μαγαζιού.Είναι το μοναδικό πράγμα που με κρατάει να μην προχωρήσω στην αγορά της.....

Αν κάποιος έχει χαμηλό φωτισμό στον χώρο είναι ιδανική

Γενίκα η τιμή είναι σουπερ για αυτά που προσφέρει,τέλεια χρώματα αλλά δεν φευγει αρκετά γιατί είναι αρκετά glossy.σε σκούρα χρώματα βλέπεις ευκολα την αντανακλαση σου. Επίσης παρατηρησα  αντανακλασεις ακόμα και σε λευκό φόντο. Βέβαια δεν βοηθά και ο φωτισμος του μαγαζιού.Είναι το μοναδικό πράγμα που με κρατάει να μην προχωρήσω στην αγορά της.....

Αν κάποιος έχει χαμηλό φωτισμό στον χώρο είναι ιδανική

Και εμενα το ιδιο...  εχω παραθυρο στο δωμάτιο ακριβός διπλα απο τον υπολογιστη. 

Αύριο θα την παραλάβω εγώ, την είχα παραγγείλει το Σάββατο από media markt στα 199. Έχω και παράθυρο δίπλα στο πισι

με το καλό να την χαρείς! πες μας εντυπώσεις μπας και μας φύγει η αγωνία και κάνουμε το βήμα!

Καλησπέρα. Ή Asus είναι απαίσια οθόνη, ξεχνά τη. Ή benq δεν είναι κακη επιλογή, αλλα αρκετά καλύτερη είναι ή lg 24gm77, καθώς έχει καλύτερη εικόνα από τις άλλες 144hz TN, σε συνδυασμό με αποδοτικό back-light strobbing.

Από τις άλλες δύο, ή p2416d έχει αρκετά μικρότερο input lag και δεν έχει frameless casing με εσωτερικά μαύρα bezels να καταστρέφουν το αντιλαμβανόμενος βάθος του μαυρου, όπως έχει ή u. Υπόψιν ή GPU σου δεν είναι αρκετή για 1440p gaming.

Τελικα θα αποφάσιζα ανάμεσα σε lg 24gm77 και dell p2416d. Σε αυτό το budget προτείνω πάντα και την HP 27xw χάρη στην αξεπέραστη εικόνα της και άριστες gaming επιδόσεις, αλλά είναι 1080p χωρίς pivot, δε ξέρω αν θα σε βολεψει.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Όταν μιλάμε για Gaming το πιο απαιτητικό (και μοναδικό) game που παίζω είναι το cs:go που οποίου το bottlenet δεν πιστεύω ότι είναι η GPU μου, αλλά η CPU μου, μιας και όλοι υπολογισμοί του παιχνιδιού γίνονται σε αυτή. Μπορώ να πάρω μερικά fps με OC της CPU. Τώρα πες το κυρίως ξεροκεφαλιά, αλλά μου έχει καρφωθεί  η dell p2416d, με την πρόταση σου για την lg 14gm77 ακριβώς δεύτερη επιλογή. Σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να μου επιβεβαιώσει αυτό που φοβάμαι: ότι έτσι και στραφώ στην 1440p επιλογή την επόμενη μέρα θα ψάχνω για GPU, θα επιλέξω την lg 14gm77. Για την ιστορία κατέβασα τον FurMark το έτρεξα σε 1440p, high, no AA και μου έδινε 47-48 fps. Ξέρω ότι ένα stress test είναι τελείως διαφορετικό από μια πραγματική εφαρμογή. Θα μπορέσω να παίξω cs:go να τρέξω το CS:GO (medium ή low γραφικά) σε 60 fps; έχει κανείς καμία ιδέα; Επίσης από που μπορώ να αγοράσω την lg 14gm77;

παρέλαβα την dell s2316h σήμερα, παρόλο δεν είχα δουλέψει με glossy ξανά ή οθόνη είναι απίστευτη.πολύ ωραία τα χρώματα και γενικά ξεκούραστη.με την λάμπα ακριβώς από πίσω στα σκούρα χρώματα είναι λίγο glossy, στα ανοιχτά δεν έχει κανένα θέμα εκτός αν βάλεις προβολέα.με σβηστό το φως του δωματίου δεν έχω κανένα θέμα πουθενά.λίγο bleeding δεξιά κάτω έχω σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά δεν με ενοχλεί γιατί θέλει συνδυασμό μαύρου φόντου και λευκό ανοιχτό παράθυρο για να φανεί 

• Like 2

παρέλαβα την dell s2316h σήμερα, παρόλο δεν είχα δουλέψει με glossy ξανά ή οθόνη είναι απίστευτη.πολύ ωραία τα χρώματα και γενικά ξεκούραστη.με την λάμπα ακριβώς από πίσω στα σκούρα χρώματα είναι λίγο glossy, στα ανοιχτά δεν έχει κανένα θέμα εκτός αν βάλεις προβολέα.με σβηστό το φως του δωματίου δεν έχω κανένα θέμα πουθενά.λίγο bleeding δεξιά κάτω έχω σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά δεν με ενοχλεί γιατί θέλει συνδυασμό μαύρου φόντου και λευκό ανοιχτό παράθυρο για να φανεί 

Τελεια!!!

Την παραγγειλα και εγω σημερα το απογευμα απο media market. Λεει παράδοση σε 1 μερα αλλα λογικα θα παραλαβω Σαββατο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...