Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν αγοραζεις wide-gamut οθονη παραμονο αν σκοπευεις να την χρησιμοποιησεις με color-managed προγραμματα. Ειναι αυστηρα για επαγγελματικη χρηση, για καθημερινη - multimedia - gaming θα δειχνει ανακριβη και υπερκορεσμενα χρωματα. Συνηθως δεν τα πανε καλα και σε ghosting / input lag.

Η συγεκκριμενη ειναι πολυ νεα, δεν εχω δει review.

Ακόμα και αν την έχεις ρυθμισμένη στο sRGB θα έχεις απόκλιση στα χρώματα; .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

έχει δει κανεις την 27xw απο κοντά;

Η πυκνότητα των pixel (1080p σε 27") κανει να φαίνονται έντονα τα pixel;Στις γραμματοσειρές γίνονται θολές ή δημιουργουνται άλλα ζητήματα ανάγνωσης κειμένου;

Στα παιχνίδια είναι απαραίτητη η χρήση Antialiasing ;

Τελικά το Freesync αξίζει τόσο πολύ? Θέλω να πω, επειδή είμαι σχεδόν έτοιμος να παραγγείλω την U2515h, υπάρχει κάτι εφάμιλλο σε ανάλυση και ίντσες που να διαθέτει και Freesync στο ίδιο εύρος τιμής με τη Dell?

H LG 29UM67.

Ακόμα και αν την έχεις ρυθμισμένη στο sRGB θα έχεις απόκλιση στα χρώματα; .

Δεν εχουν ολες sRGB mode, και συνηθως σε αυτο το mode αποδιδουν χειροτερα απο τις "κανονικες" οθονες.

Οπως και να εχει ομως, πληρωνεις επιπλεον για εξτρα που οχι μονο σου ειναι αχρηστο, αλλα ειναι και αρνητικο στις περισσοτερες περιπτωσεις.

έχει δει κανεις την 27xw απο κοντά;

Η πυκνότητα των pixel (1080p σε 27") κανει να φαίνονται έντονα τα pixel;Στις γραμματοσειρές γίνονται θολές ή δημιουργουνται άλλα ζητήματα ανάγνωσης κειμένου;

Στα παιχνίδια είναι απαραίτητη η χρήση Antialiasing ;

Φαινεται η μικροτερη ευκρινεια. Τα pixels δεν φαινονται, εκτος και αν κολλησεις πανω στην οθονη, αυτο ομως ισχυει σε ολες τις οθονες.

Η μικροτερη ευκρινεια φαινεται στις γραμματοσειρες ( τα γραμματα δεν ειναι τοσο "sharp") αλλα δεν υπαρχει προβλημα αναγνωσης. Το ελαφρυ σχεδον glossy coating της HP ειναι πιο φιλικο στο διαβασμα απο το τυπικο matte AH-IPS coating, το οποιο τυπικα θολωνει την οθονη.

Θεωρητικα το anti-aliazing ειναι πιο απαραιτητο απο οτι σε οθονες με μεγαλυτερη ευκρινεια, πρακτικα ομως δεν αλλαζει τα δεδομενα. Αν εχεις περισσευομενη gpu power χρησιμοποιεις κανονικο, αλλιως χρησιμοποιεις post-processing anti-aliazing.

Αξιζει να δωσω ~40 ευρω παραπανω απο την LG 24MB56HQ που σκοπευω να αγορασω αυτες τις μερες και να παω σε Dell SE2416H? Το μονο που με φοβιζει λιγο ειναι η glossy επιφανεια.

Αξιζει να δωσω ~40 ευρω παραπανω απο την LG 24MB56HQ που σκοπευω να αγορασω αυτες τις μερες και να παω σε Dell SE2416H? Το μονο που με φοβιζει λιγο ειναι η glossy επιφανεια.

Δεν είναι glossy αυτή.To bezel είναι μόνο.

55d16bdfN73b300fe.jpg

Τα glossy είναι τα S2415H και τα καινούρια 22,23άρια που δεν υπάρχουν reviews.

Στα υπόψη με την SE2416H πάντως ότι δεν είναι flicker-free.

• Like 1

Οσον αφορά την HP 27xw, στα όποια σάιτ πωλείται δεν αναγράφεται η εγγύηση (χρονικο διάστημα - καμμένα πίξελ κτλ). Έχει κανείς εμπειρία για την αντιπροσωπεία της HP οσον αφορά τις οθόνες; 

H SE2416H δεν ειναι καλη οθονη. Η S2316H ειναι η glossy οθονη που αξιζει τα εξτρα χρηματα.

Οσον αφορά την HP 27xw, στα όποια σάιτ πωλείται δεν αναγράφεται η εγγύηση (χρονικο διάστημα - καμμένα πίξελ κτλ). Έχει κανείς εμπειρία για την αντιπροσωπεία της HP οσον αφορά τις οθόνες; 

Εγω την αγορασα απο το Homelike (το ιδιο με το VPN shop) και μου ειχαν πει οτι ειχα doa 14 ημερων.

H SE2416H δεν ειναι καλη οθονη. Η S2316H ειναι η glossy οθονη που αξιζει τα εξτρα χρηματα.

Εγω την αγορασα απο το Homelike (το ιδιο με το VPN shop) και μου ειχαν πει οτι ειχα doa 14 ημερων.

Σ'ευχαριστω για την απάντηση. Σκέφτομαι να την κάνω την αγορά - χωρίς να την έχω δει απο κοντά. Αλλά νομίζω απο 22" TV monitor  (TN Panel) θα δω μια διαφορά.

Της λείπει το freesync αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τα έχεις και όλα . Παρόλο που εχω nvidia ποιος ξέρει πως μπορει να χρησιμεύσει στο μέλλον.

Είναι τραγικό, αλλά μου έγραφε ένας καναδός οτι την CW την είχε αγοράσει 180 CAD που αντιστοιχεί σε 117ευρώ :(. Και εμείς πάμε στα 280ε με κατώτατο μισθο <700.

Θυμάσαι μήπως εγγύηση αντιπροσωπείας πόσο έχει; Σε τέτοια περίπτωση το πας στο κατάστημα αγοράς ή απευθειας στην αντιπροσωπεία;

Δεν ξερω κατι παραπανω απο οτι θα δεις στο ιντερνετ σχετικα με τα προιοντα της HP. Εγω θα επικοινωνουσα αρχικα με το καταστημα αγορας. Δεν ξερω αν εισαγεται απο την ελληνικη αντιπροσωπεια της HP, ουτε ποια ειναι η πολιτικη τους σε περιπτωση που την εισαγουν απο την γερμανικη HP. 

H cw ειχε ερθει στην Ελλαδα στα 250 και στην υπολοιπη Ευρωπη απο 230, η xw ειναι πιο ακριβη ομως γενικοτερα, και εκτος Ελλαδας. Οι αμερικανοι παντα αγοραζουν τα προιοντα τεχνολογιας φθηνοτερα...

Απο την asus ειχα το 23αρι και δεν μου πολυαρεσε. Η samsung ειναι curved. 27" και curved δεν σου το προτινω με τπτ. Να ηταν ενα 34αρι curved, οκ εκει να το καταλαβω. Αν σου αρεσει το ips πηγαινε στην Hp

καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά

ο αδερφός μου ψάχνει καινούργια οθόνη για gaming έως 200 ευρώ (αν το τραβήξουμε απ'τα μαλλιά, έως 250) στις 22 - 24".

Στο ΠΛΑΙΣΙΟ βρήκα αυτές: http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=58&Category=1000003319&Products=2302365,2285894,2317044,2317052,2380536

για πείτε γνώμες (γενικά, όχι μόνο για αυτές του ΠΛΑΙΣΙΟΥ) :)

Συγκρίνοντας αυτές τις 3 ποιά θα επιλέγατε; (απο θέμα απόδοσης κυρίως - ποιότητα εικόνας - gaming - bleeding)

Samsung-S27D590CS

Asus-MX279H 

HP 27xw

Η Samsung εχει VA panel, υπαρχουν καλυτερες VA και δεν υπαρχει και λογος να παρεις VA.

H Αsus ειναι παλιοτερο υπερκοστολογημενο μοντελο με PWM dimming. 

Μονο η HP ειναι καλη λυση, και μαλιστα ειναι η καλυτερη 1080p λυση.

καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά

ο αδερφός μου ψάχνει καινούργια οθόνη για gaming έως 200 ευρώ (αν το τραβήξουμε απ'τα μαλλιά, έως 250) στις 22 - 24".

Στο ΠΛΑΙΣΙΟ βρήκα αυτές: http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=58&Category=1000003319&Products=2302365,2285894,2317044,2317052,2380536

για πείτε γνώμες (γενικά, όχι μόνο για αυτές του ΠΛΑΙΣΙΟΥ) :)

Καλησπερα. 

Η καλυτερη ειναι η LG 24MP57VQ. Λιγοτερο glow απο τις PLS Samsung, σαφως καλυτερη απο τις VA και χωρις frameless casing.

Aκομη καλυτερη λυση ειναι η Dell S2316H στα 200 ευρω.

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά σκεφτομαι να παρω οθόνη για το καινούριο μ σύστημα που φοράει μια asus GeForce 970ti 2gb ! Το budged ειναι μέχρι τα 200-220 ευρώ και ειναι για gaming χρήση ! Ευελπιστώ να βρω όσο πιο ultra wide γίνετε !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...