Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα επιλογή για κάποιον που ασχολείται με επεξεργασία φωτογραφίας μου φαίνεται η καινούργια Dell UP2716D 1440p. Τώρα αν κάποιον δεν τον απασχολούν τα extra color spaces δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με την U2715h.

https://www.skroutz.gr/s/8006870/Dell-UP2716D.html

Έχει κανείς άποψη γι'αυτήν;

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Διαθέτω ένα ποσό κοντά στο χιλιάρικο για αγορά νέου PC. Αξίζει να μεταφέρω την αγορά gpu (R9 390) για κανένα δίμηνο μετά μπας και κερδίσω και από πτώση τιμής και να πάρω την Dell U2515h τώρα ή να πάρω τον πύργο και να μεταθέσω την αγορά οθόνης για αργότερα? Η τωρινή μου οθόνη είναι μία Samsung 2232 BW ενώ η gpu μου είναι μία 7870.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα επιλογή για κάποιον που ασχολείται με επεξεργασία φωτογραφίας μου φαίνεται η καινούργια Dell UP2716D 1440p. Τώρα αν κάποιον δεν τον απασχολούν τα extra color spaces δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με την U2715h.

https://www.skroutz.gr/s/8006870/Dell-UP2716D.html

Έχει κανείς άποψη γι'αυτήν;

Δεν αγοραζεις wide-gamut οθονη παραμονο αν σκοπευεις να την χρησιμοποιησεις με color-managed προγραμματα. Ειναι αυστηρα για επαγγελματικη χρηση, για καθημερινη - multimedia - gaming θα δειχνει ανακριβη και υπερκορεσμενα χρωματα. Συνηθως δεν τα πανε καλα και σε ghosting / input lag.

Η συγεκκριμενη ειναι πολυ νεα, δεν εχω δει review.

Δημοσ.

H Dell θα εχει διαφορα απο την LG λογω του glossy coating. Κατα τα αλλα ολες οι φθηνες matte IPS ειναι ιδιες πανω κατω.

Οι νεες glossy οθονες εχουν ουσιαστικο προβλημα μονο αν αντικατοπτριζουν φωτεινες πηγες, δλδ λαμπες ή τον ηλιο κλπ. Απο φυσικο φωτισμο δεν εχουν θεμα. Φυσικα και το τελευταιο σε λογικα πλαισια, ενα καλοκαιρινο μεσημερι στην υπαιθρο εχει πολυ φως για να δουλεψεις οποιαδηποτε οθονη. Μην τις φοβασαι ομως, ολα ειναι μια ιδεα, εμενα πλεον μου κακοφαινονται οι matte οθονες.

Θα καταλαβεις αν ειναι flicker-free κανοντας αυτο το τεστ. Αν αποφασισεις να παρεις την Dell να της το κανεις διοτι δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι flicker-free.

http://www.testufo.com/#test=blurtrail

Εστιαζεις στην γραμμη. Αν βλεπεις μια θολη γραμμη ειναι flicker-free. Αν βλεπεις πολλες μαζεμενες τοτε δεν ειναι flicker-free αλλα χρησιμοποιει PWM dimming.

καλησπέρα και πάλι! πέρασα και είδα live την S2316H, την είχαν συνδεδεμενη και έπαιξα λίγο μαζί της

στα + πάρα πολύ ωραία χρώματα ακόμα και στα presets που εχει, καλή απόκριση, σχέδιο φυσικά.Επίσης είναι flicker-free(χρησιμοποίησα τα παραπάνω test που πρότεινε o XmorsX και όντως φαινόταν μόνο μια θολη μπάρα.

Επίσης δεν παρατήρησα bleeding με μαύρο φοντο, αλλά γενικά είχε πολύ φως και ασφαλες συμπερασμα δεν μπορω να έχω

στα - το μόνο αρνητικό είναι αρκετά glossy(είδα και αλλες πιο πολύ βέβαια), ακόμα και σε εικόνα με πολλά χρώματα μπορούσες να διακρίνεις αντανάκλαση οχι τρομερή αλλά εβλεπες πράγματα(υπήρχε λάμπα ψηλά και πίσω από την οθόνη, και με προβληματίζει οτι και εγώ έχω ένα πολύφωτο ψηλά και πίσω αριστερα στα 3 μετρα ένα). έχω την αίσθηση οτι μου προκαλεσε μια μικρή ενοχληση στα μάτια από την αντανακλαση αλλά μάλλον είναι η ιδέα μου

εκτός από την συγκεκριμένη τι αλλες επιλογές υπάρχουν σε μη glossy?Φαντάζομαι η U2414H που προτείνεται πολύ. καμία ακόμη?

Δημοσ.

H P2414H ειναι η αλλη επιλογη της Dell στα 200 ευρω (φθηνοτερη και με matte bezel σε σχεση με την u2414H, λιγο χειροτερα color presets αλλα και παλι την προτιμω) και μετα ειναι οι matte AH-IPS της LG (και απο εδω διαλεξε μια που να μην ειναι frameless).

Δημοσ.

H P2414H ειναι η αλλη επιλογη της Dell στα 200 ευρω (φθηνοτερη και με matte bezel σε σχεση με την u2414H, λιγο χειροτερα color presets αλλα και παλι την προτιμω) και μετα ειναι οι matte AH-IPS της LG (και απο εδω διαλεξε μια που να μην ειναι frameless).

αν επιτρέπεται γιατι προτιμάς την P2414H εναντι της U που από οτι βλέπω την εχουν τιμήσει πολύ και έχει δυνατές κριτικές? o λιγο μεγαλυτερος χρονος αποκρισης επιρεάζει στα παιχνίδια?

το oτι εχει DVI Μόνο θα πρεπει να με προβληματίσει μελοντικά?

πως καταλαβαίνουμε τις AH-IPS από τις απλες IPS? και γιατί οχι frameless?(εγκυκλοπαιδικές γνωσεις)

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες! :)

Δημοσ.

Kαμια δε φτανει σε εικονα και γενικοτερες επιδοσεις την HP.

Απο μικροτερες η καλυτερη ειναι η semi-glossy Eizo EV2336W, αλλα ειναι εξαιρετικα υπερτιμημενη. Μετα ειναι οι glossy Dell S2415H και η Dell S2316H, η οποια περιμενω να ειναι παρομοια, χωρις ομως να εχουμε ακομη review.

Δεν υπαρχει λογος να αγορασεις curved va samsung, και δεν εχω δει review να τις εγκομιαζει επισης.

ok thx xmorsx

Και μια προταση για οθονη γραφείου κάπως φθηνή που να μη κουραζει στο διαβασμα 22-24 ιντσες ~150 αν μπορεις!

Δημοσ.

ήμουν έτοιμος να πάρω την SAMSUNG S24E370DL στα 216 από  e-shop αλλά πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμη.τι διαφορές έχει με την SAMSUNG LS24D391HL/EN που είναι στα 195?αξίζει να πάω σε αυτή, να περιμένω διαθεσιμότητα ξανά ή να πάω σε ντελ?χρήση, games, movies browsing κλπ.όχι πάνω από 250 στο πολύ μαξ

Δημοσ.

ήμουν έτοιμος να πάρω την SAMSUNG S24E370DL στα 216 από  e-shop αλλά πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμη.τι διαφορές έχει με την SAMSUNG LS24D391HL/EN που είναι στα 195?αξίζει να πάω σε αυτή, να περιμένω διαθεσιμότητα ξανά ή να πάω σε ντελ?χρήση, games, movies browsing κλπ.όχι πάνω από 250 στο πολύ μαξ

Η μια εχει freesync, η αλλη δεν εχει. Μην παρεις Samsung αν δεν παρεις το μοντελο με Freesync. Η Dell S2316H ειναι καλυτερη επιλογη.

ok thx xmorsx

Και μια προταση για οθονη γραφείου κάπως φθηνή που να μη κουραζει στο διαβασμα 22-24 ιντσες ~150 αν μπορεις!

Παρακαλω.

LG 24MB56HQ

αν επιτρέπεται γιατι προτιμάς την P2414H εναντι της U που από οτι βλέπω την εχουν τιμήσει πολύ και έχει δυνατές κριτικές? o λιγο μεγαλυτερος χρονος αποκρισης επιρεάζει στα παιχνίδια?

το oτι εχει DVI Μόνο θα πρεπει να με προβληματίσει μελοντικά?

πως καταλαβαίνουμε τις AH-IPS από τις απλες IPS? και γιατί οχι frameless?(εγκυκλοπαιδικές γνωσεις)

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες! :)

To frameless casing εχει εσωτερικα μαυρα bezels που μειωνουν το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου.

https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/15631381856/

Αν μπορεις να το αποφυγεις χωρις να χασεις σε αλο κομματι, καντο. Για αυτο προτιμω την P απο την U. Η διαφορα που κανει ειναι εντονοτερη απο μια ενδεχομενη διαφορα στην μετρουμενη αντιθεση η στην ακριβεια των χρωματων.

Δημοσ.

Η μια εχει freesync, η αλλη δεν εχει. Μην παρεις Samsung αν δεν παρεις το μοντελο με Freesync. Η Dell S2316H ειναι καλυτερη επιλογη.

ανάμεσα σε S24E370DL , Dell S2316H και Dell S2415H ποια να προτιμήσω και γιατί, τι διαφορές θα δω? 

Δημοσ.

Σε σχεση με αυτη που εχεις τωρα θα ειναι καλη λυση οποια και να παρεις.

Προτιμας το μεγαλυτερο real estate και ευκρινεια της Dell ή τα ζωντανοτερα χρωματα χωρις glow και το καλυτερο overdrive και input lag της HP (μικρη η διαφορα στα τελευταια βεβαια)?

Eγω προτιμω την HP, αλλα ειναι υποκειμενικη επιλογη

Τελικά, ύστερα από διάβασμα reviews και τις απόψεις των 20 σελίδων του amazon.co.uk, πήρα τις U2515H. Πόνεσε η τσέπη, αλλά χαλάλι. Άλλωστε δεν αλλάζω κάθε χρόνο οθόνες. Οι συγκεκριμένες που έχω τώρα τα έβγαλαν τα λεφτά τους (και κάποια προβλήματα  :lol:).

Η αγορά έγινε από ComputerUniverse.net

Η κάρτα δε περνούσε, οπότε να'ναι καλά το Pay with Amazon.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

• Like 2
Δημοσ.

ανάμεσα σε S24E370DL , Dell S2316H και Dell S2415H ποια να προτιμήσω και γιατί, τι διαφορές θα δω?

Ή πρώτη έχει freesync, μεγάλο συν για όσους έχουν amd gpu που το υποστηρίζει.

Οι άλλες δύο έχουν glossy coating, που σημαίνει καθαρότερη εικόνα και ζωντανοτερα χρώματα. Μόνο για την s2415h έχουμε review, το οποίο είναι ενθαρρυντικό. Για την άλλη δεν έχουμε ακόμη καθώς είναι σχετικά νεα, αλλά ένας συμφορουμιτης επιβεβαίωσε ότι είναι flicker free και υπάρχουν μαρτυρίες για λίγο βαρύτερο glossy coating από την s2415h.

Παιδιά ποια η γνώμη σας την LG 23mp67vq?

Βλέπω ότι πολλοί εδώ μέσα λένε να αποφεύγονται οι frameless...

Όλες οι φθηνές matte ah-ips είναι το ιδιο αν δεν εχουν pwm dimming. Οι lg δεν εχουν. Οπότε δεν είναι κακή, ;όλα δεν υπάρχει και λόγος να την προτιμήσεις από μια με κανονικό bezel.
Δημοσ.

Ή πρώτη έχει freesync, μεγάλο συν για όσους έχουν amd gpu που το υποστηρίζει.

Οι άλλες δύο έχουν glossy coating, που σημαίνει καθαρότερη εικόνα και ζωντανοτερα χρώματα. Μόνο για την s2415h έχουμε review, το οποίο είναι ενθαρρυντικό. Για την άλλη δεν έχουμε ακόμη καθώς είναι σχετικά νεα, αλλά ένας συμφορουμιτης επιβεβαίωσε ότι είναι flicker free και υπάρχουν μαρτυρίες για λίγο βαρύτερο glossy coating από την s2415h.

Όλες οι φθηνές matte ah-ips είναι το ιδιο αν δεν εχουν pwm dimming. Οι lg δεν εχουν. Οπότε δεν είναι κακή, ;όλα δεν υπάρχει και λόγος να την προτιμήσεις από μια με κανονικό bezel.

η samsung απορρίπτεται γιατί θα την έχουν σε 10 εργάσιμες και εγώ είμαι χωρίς οθόνη.είμαι έτοιμος να πάρω την S2316H, το βαρύτερο glossy coating είναι καλό η κακό?

υγ παρήγγειλα την S2316H από media markt διότι η παλιά μου έγινε μωβ 

Δημοσ.

Τελικά το Freesync αξίζει τόσο πολύ? Θέλω να πω, επειδή είμαι σχεδόν έτοιμος να παραγγείλω την U2515h, υπάρχει κάτι εφάμιλλο σε ανάλυση και ίντσες που να διαθέτει και Freesync στο ίδιο εύρος τιμής με τη Dell?

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...