konstantin79 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα και χρόνια πολλά! Είμαι σε διαδικασία αλλαγής οθόνης και κάρτας γραφικών για το pc της υπογραφής. Σκέφτομαι για την ώρα να αλλάξω την οθόνη (LG E2351.......το ξέρω είναι κακή.....) και σε κατα το πάσχα να πάω για καμια κάρτα 960 ή 380(μέχρι τώρα παίζει witcher 3 με κάποια high χωρίς κολήματα) Η χρήση της θα είναι 75% internet και 25% gaming. ταινίες καθόλου καθως υπάρχει homecinema. Χρήματα γύρω στα 150-170€ με δυνατοτητα να φτάσω τα 190-200 με την προυπόθεση οτι θα πάρω κάτι πολύ καλυτερο Από οτι έχω δεί προτείνετε πολύ τις https://www.skroutz.gr/s/6233495/LG-24MP57VQ.html και https://www.skroutz.gr/s/5728164/LG-24MB56HQ.html σε αυτά τα χρήματα. υπάρχει κάτι καλύτερο ως επιλογη που δεν έχω δει στα χρήματα που αναφέρω? Αυτή την στιγμή κάνω χρήση της DVI-D συνδεσης και από οτι βλέπω πολλές οθόνες δεν έχουν πλέον αλλά πάνε σε HDMI κατευθείαν. Στην περίπτωση που πάρω κάποια μόνο με HDMI θελει κάποια ρυθμιση για να παίξει ή είναι απλό plug n play? είναι κάτι που πρέπει να το λάβω υπόψιν στην περίπτωση αγοράς? Γενικά εσεις τι θα προτείνατε καθώς οι γνώσεις μου είναι αρκετά περιορισμένες στις οθόνες.....Μόλις πρόσφατα κατάλαβα πόσο κακή είναι η οθόνη μου, μετά από προσπαθεια color calibration με στοιχεία που βρήκα στο νετ http://tech909.blogspot.gr/2013/02/lg-e2351vr-bn-tn-led-picture-settings.html και μου τιναξε τα μάτια...... ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σορρυ για το μέγεθος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firepc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δεν θα δεις καμια ουσιαστικη διαφορα μ αυτα τα δυο μονιτορ και ειδικα σ αυτο το budged που εχεις θεσει. Αν θες να δεις διαφορα με την αγορα που θα κανεις, πηγαινε τουλαχιστον σε 27" σ αυτη που προτινει συνηθως ο XmorsX την Hp 27xw http://www.bestprice.gr/item/2154735736/hp-pavilion-27xw.html?fromq=Hp+27xwΤο σηστημα σου ειναι καλο και θα γινει ακομα καλυτερο με την gtx 960 4gb ή 380 που θα παρεις, οποτε παρε κατευθειαν και καλη οθονη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 @kostantin7, όπως είπε και ο firepc, ή HP είναι πολύ καλή επιλογή στα ~280 ευρώ. Οι lg που αναφερεις είναι καλές στα χρήματα τους και είναι καλή αναβάθμιση και ας μην αλλάζουν τα αναγραφόμενο χαρακτηριστικά, αν δε φτάνεις την HP. Ενδιάμεσα δες την dell s2316h στα 200 ευρώ. Ή dell και η HP έχουν σχεδόν glossy coating. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantin79 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δεν θα δεις καμια ουσιαστικη διαφορα μ αυτα τα δυο μονιτορ και ειδικα σ αυτο το budged που εχεις θεσει. Αν θες να δεις διαφορα με την αγορα που θα κανεις, πηγαινε τουλαχιστον σε 27" σ αυτη που προτινει συνηθως ο XmorsX την Hp 27xw http://www.bestprice.gr/item/2154735736/hp-pavilion-27xw.html?fromq=Hp+27xwΤο σηστημα σου ειναι καλο και θα γινει ακομα καλυτερο με την gtx 960 4gb ή 380 που θα παρεις, οποτε παρε κατευθειαν και καλη οθονη. δηλαδή δεν είναι καλύτερες από αυτή που έχω τώρα?γιατί κάτι τέτοιο είχα καταλάβει. Ξέχασα να αναφέρω πως η απόσταση είναι 50-60cm από την οθόνη και η χρήση είναι μόνο για 1080p, οπότε η 27αρα μου φαίνεται μαλλον υπερβολική. Σίγουρα η HP 27XW είναι κορυφαία αλλά και το κόστος της ξεφευγει πολύ για το budget μου EDIT: η dell s2316h είναι μια περίπτωση που με λίγη οικονομια την φτάνω. έχουν διαφορά μεγάλη οι 23 ιντσες από τις 24 καθως στο σκρουτζ την δινει 1€ απο την S2416h?θα καταλάβω την διαφορά σε εικόνα σε σχέση με τις LG? Επίσης βλέπω οτι εχει συνδεση HDMI, θα με δυσκολέψει για συνδεση με το pc ή είναι από plug n play?(ίσως είναι χαζή η ερώτηση αλλα δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε Hdmi στο pc) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Χτες ειδα την s2316h στο media markt απο κοντα, ε δεν την λες και "σχεδον" glossy. Πηγαινε δες την απο κοντα, λογικα την εχουν ολα τα media markt, εμενα μου φανηκε καθρέφτης παντως. Εγω εχω "μαλλον" κατασταλάξει στην u2414h και την ειδα χτες απο κοντα στο μαγαζι...... ρε παιδια δεν τα "εκανα" και πανω μου που ολες οι κριτικες λενε φοβερη / τρομερη / χρωματα κλπ κλπ.... Παιζει να μην ειχαν ρυθμισει τιποτα σωστα? Υποψιν οτι δεν προέρχομαι απο τιποτα φοβερες οθόνες. Στο σπίτι εχω μια Samsung 206BW και μια Samsung 2233BW και στην δουλεια μια LG IPS αγορασμενη προ 2ετιεας και μια HP 23 TN. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firepc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 δηλαδή δεν είναι καλύτερες από αυτή που έχω τώρα?γιατί κάτι τέτοιο είχα καταλάβει. Ξέχασα να αναφέρω πως η απόσταση είναι 50-60cm από την οθόνη και η χρήση είναι μόνο για 1080p, οπότε η 27αρα μου φαίνεται μαλλον υπερβολική. Σίγουρα η HP 27XW είναι κορυφαία αλλά και το κόστος της ξεφευγει πολύ για το budget μου EDIT: η dell s2316h είναι μια περίπτωση που με λίγη οικονομια την φτάνω. έχουν διαφορά μεγάλη οι 23 ιντσες από τις 24 καθως στο σκρουτζ την δινει 1€ απο την S2416h?θα καταλάβω την διαφορά σε εικόνα σε σχέση με τις LG? Επίσης βλέπω οτι εχει συνδεση HDMI, θα με δυσκολέψει για συνδεση με το pc ή είναι από plug n play?(ίσως είναι χαζή η ερώτηση αλλα δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε Hdmi στο pc) Θα δεις μια μικρη διαφορα αν πας σε μια απ τις 2 που ποσταρες. Γι αυτο η αποψη μου ειναι οτι δεν αξιζει η αλλαγη. Σου προτινω να κρατηθεις λιγο ακομα μ αυτην που εχεις μεχρι να μασεις τα 280. 60cm για 27" 1080p ειναι το ιδανικο. Διαβασε τι λεει ο Amaretos, " την ειδα χτες απο κοντα στο μαγαζι...... ρε παιδια δεν τα "εκανα" και πανω μου που ολες οι κριτικες λενε φοβερη / τρομερη / χρωματα κλπ κλπ...." ετσι και εσυ δεν θα δεις τπτ σπουδαιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seloner Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Η αντιστοιχη της hp 27 xw σε 24 1080p ποια ειναι;Πολλοι εχουμε αποσταση γυρω στο 0.5 μετρο οποτε 27 ειναι λιγο μεγαλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firepc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δεν ειναι μεγαλη η 27" Και στο μισο μετρο καλα ειναι. Μην τρομαζετε. Η αντιστοιχη 24αρα ειναι η hp 24xw αλλα η 27αρα εχει καλυτερο πανελ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δεν ξερω μπορει να ηταν πολλα τα φωτα του μαγαζιου, αρυθμιστη η οθονη, η καρτα γραφικων που ηταν συνδεδεμενη ηταν η onboard...τι να πω. Το οτι δεν πεταξα την σκουφια μου δεν παει να πει σωνει και καλα οτι μπορει να αλλαξω μοντελο, απλα δεν κουφαθηκα οπως περιμενα Βεβαια δεν ειδα τιποτα φοβερο λιγο youtube και λιγο desktop μεχρι εκει. Για 27 νομιζω το 1920χ1080 δεν ειναι οτι καλύτερο, και εξηγουμε, για μενα το νοημα να παρεις μεγάλη οθόνη ειναι για να βλέπεις περισσοτερη πληροφορία, οχι απλα να τα βλεπεις ολα πιο μεγάλα. Για υπολογιστη μιλάμε που δουλεουμε σε αυτο, και οχι για τηλεοραση που βλεπουμε ταινιες και οι ιντσες δεν μας φτανουν ποτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 δηλαδή δεν είναι καλύτερες από αυτή που έχω τώρα?γιατί κάτι τέτοιο είχα καταλάβει. Ξέχασα να αναφέρω πως η απόσταση είναι 50-60cm από την οθόνη και η χρήση είναι μόνο για 1080p, οπότε η 27αρα μου φαίνεται μαλλον υπερβολική. Σίγουρα η HP 27XW είναι κορυφαία αλλά και το κόστος της ξεφευγει πολύ για το budget μου EDIT: η dell s2316h είναι μια περίπτωση που με λίγη οικονομια την φτάνω. έχουν διαφορά μεγάλη οι 23 ιντσες από τις 24 καθως στο σκρουτζ την δινει 1€ απο την S2416h?θα καταλάβω την διαφορά σε εικόνα σε σχέση με τις LG? Επίσης βλέπω οτι εχει συνδεση HDMI, θα με δυσκολέψει για συνδεση με το pc ή είναι από plug n play?(ίσως είναι χαζή η ερώτηση αλλα δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε Hdmi στο pc) Ειναι καλυτερες απο την TN σου με το PWM dimming σιγουρα και αξιζει η αλλαγη ακομη και αν παρεις μια LG των 150 ευρω. Με 60 ποντους δουλευεται ευχαριστα η 27αρα, τοσους εχω και εγω. Φαινεται η μικροτερη ευκρίνεια αλλα δεν ειναι ενοχλητικο. Η SE24316H δεν ειναι καλη οθονη, εχει PWM dimming. Η διαφορα των 23"-24" ειναι αμελητεα. Παρε την S2316H. Χτες ειδα την s2316h στο media markt απο κοντα, ε δεν την λες και "σχεδον" glossy. Πηγαινε δες την απο κοντα, λογικα την εχουν ολα τα media markt, εμενα μου φανηκε καθρέφτης παντως. Εγω εχω "μαλλον" κατασταλάξει στην u2414h και την ειδα χτες απο κοντα στο μαγαζι...... ρε παιδια δεν τα "εκανα" και πανω μου που ολες οι κριτικες λενε φοβερη / τρομερη / χρωματα κλπ κλπ.... Παιζει να μην ειχαν ρυθμισει τιποτα σωστα? Υποψιν οτι δεν προέρχομαι απο τιποτα φοβερες οθόνες. Στο σπίτι εχω μια Samsung 206BW και μια Samsung 2233BW και στην δουλεια μια LG IPS αγορασμενη προ 2ετιεας και μια HP 23 TN. Για την Dell ξερω μονο οτι εχει λιγο βαρυτερο glossy coating απο την S2415H, ισως λανθασμενα να την λεω σχεδον glossy. Εξαρταται και απο τις προσδοκιες βεβαια, η HP με το 1% haze coating μπορει να μην ειναι 100% glossy αλλα σαν glossy συμπεριφερεται. Τα καταστηματα δεν ειναι καλο μερος για να συγκρινεις οθονες, και παντα οι glossy θα εχουν πιο εντονες αντανακλασεις απο τις matte. Σε περιβαλλοντα με ελεγχομενο φωτισμο ομως (οχι απαραιτητα χαμηλο) οι συγκεκριμενες glossy δεν γινονται καθρεφτης και δινουν καλυτερη εικονα. Αν θελεις περισσοτερη πληροφορια θα πας αναγκαστικα σε μια 1440p οθονη. Καμια τους ομως δεν εχει τοσο ζωντανη εικονα διοτι δεν υπαρχει καλη glossy 1440p. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantin79 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τον χρόνο σας αύριο θα κάνω ενα περασμα από mediamarkt για να δω την S2316H και την lg 22MP57VQ(ως μετρο συγκρισης με την 24MP57VQ). Πιο πάνω δεν μπορώ να ανέβω γιατί μετά θα κόψω από την κάρτα. Στην χειρότερη κραταω το μπρικι μεχρι να αλλαξω καρτα και μετα το ξαναβλεπω. Πάντως από οτι καταλαβα οι διαφορές σε αυτές τις τιμές (200€ και κάτω) δεν θα δω τρελές διαφορές αναμεσα στα μοντέλα EDIT: Mια τελευταία ερωτηση και τελος το ζαλισμα οι glossy οθονες σε χωρο με φυσικό φως ειναι ευκολες στην χρήση ή αντανάκλαση τις δημιουργει δυσκολίες στην θέαση? πως καταλαβαινουμε αν ενα μόνιτορ είναι flicker free?οπως πχ η S2316H που εχει αναφερθει? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2016 από konstantin79 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τον χρόνο σας αύριο θα κάνω ενα περασμα από mediamarkt για να δω την S2316H και την lg 22MP57VQ(ως μετρο συγκρισης με την 24MP57VQ). Πιο πάνω δεν μπορώ να ανέβω γιατί μετά θα κόψω από την κάρτα. Στην χειρότερη κραταω το μπρικι μεχρι να αλλαξω καρτα και μετα το ξαναβλεπω. Πάντως από οτι καταλαβα οι διαφορές σε αυτές τις τιμές (200€ και κάτω) δεν θα δω τρελές διαφορές αναμεσα στα μοντέλα EDIT: Mια τελευταία ερωτηση και τελος το ζαλισμα οι glossy οθονες σε χωρο με φυσικό φως ειναι ευκολες στην χρήση ή αντανάκλαση τις δημιουργει δυσκολίες στην θέαση? πως καταλαβαινουμε αν ενα μόνιτορ είναι flicker free?οπως πχ η S2316H που εχει αναφερθει? H Dell θα εχει διαφορα απο την LG λογω του glossy coating. Κατα τα αλλα ολες οι φθηνες matte IPS ειναι ιδιες πανω κατω. Οι νεες glossy οθονες εχουν ουσιαστικο προβλημα μονο αν αντικατοπτριζουν φωτεινες πηγες, δλδ λαμπες ή τον ηλιο κλπ. Απο φυσικο φωτισμο δεν εχουν θεμα. Φυσικα και το τελευταιο σε λογικα πλαισια, ενα καλοκαιρινο μεσημερι στην υπαιθρο εχει πολυ φως για να δουλεψεις οποιαδηποτε οθονη. Μην τις φοβασαι ομως, ολα ειναι μια ιδεα, εμενα πλεον μου κακοφαινονται οι matte οθονες. Θα καταλαβεις αν ειναι flicker-free κανοντας αυτο το τεστ. Αν αποφασισεις να παρεις την Dell να της το κανεις διοτι δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι flicker-free. http://www.testufo.com/#test=blurtrail Εστιαζεις στην γραμμη. Αν βλεπεις μια θολη γραμμη ειναι flicker-free. Αν βλεπεις πολλες μαζεμενες τοτε δεν ειναι flicker-free αλλα χρησιμοποιει PWM dimming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Λιγο άσχετο, αλλα εσείς που το παρακολουθείτε γενικά, με τις εκπτώσεις, υπάρχουν εκπτώσεις και στις οθόνες η μπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firepc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Υπαρχουν φου και φου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Λιγο άσχετο, αλλα εσείς που το παρακολουθείτε γενικά, με τις εκπτώσεις, υπάρχουν εκπτώσεις και στις οθόνες η μπα? Σπάνια να γίνει στις καλές. Αν σου κάτσει μπορεί να την πάρεις 10-20 ευρώ φθηνότερα από ένα κατάστημα που την φέρνει σποραδικα, σε σχέση με την τυπική τιμή της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα