Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, υστερα απο αρκετο καιρο που εψαχνα οθονη ακομα δεν εχω παρει :P

Μου ειχαν προταθει καποιες και ειχα αποφασισει να παω για την samsung s24e370 μεχρι που σκεφτηκα πως ισως να δοκιμασω 27αρα λογω της αρκετης μου αποστασης απο αυτην οποτε κοιταζα την ιδια σε 27αρα αλλα ηταν πανακριβη. (και τωρα ειναι εκτος απο το e-shop που την εχει στα 302 κατοπιν παραγγελιας και δε ξερω τι γινεται με την εγγυηση)

Η hp 27xw δειχνει καλη επιλογη και μαλιστα αν θυμαμαι καλα xmorsx μου ειχες προτεινει την 27cw. Τι διαφορα εχει η cw απο την xw? Η cw δεν ειναι διαθεσιμη πλεον ενω πριν καποιους μηνες υπηρχε.

Τελος, υπαρχει κατι νεο να κοιταξω πλεον ή να μεινω αναμεσα στην hp και την samsung? Θα βγει τιποτα αλλο αυτη τη περιοδο που αξιζει να περιμενω? (εξαλλου ηδη εχω περιμενει πολυ και δε με καιει ιδιαιτερα)

Ειμαι με r9 290 οποτε θα βολευε το freesync της samsung. Απο χρηση γενικως λιγο απ ολα. Λιγο gaming αρκετο σερφαρισμα, καμια ταινιουλα, ερασιτεχνικα photoshop που και που.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα,επειδή εγώ την έψαξα καλά αυτή την οθόνη η διαφορά τους (cw με xw) απο ότι διάβασα είναι μόνο η περιοχή στην οποία πουλιέται και το χρώμα της βάσης.Ο xmors για να λέει οτι είναι η καλύτερη στα λεφτά της είναι εγγύηση.Μου είχε στείλει και κάτι review και όλοι λέγανε τα καλύτερα γι αυτήν.Εγώ δυστυχώς λόγω cc δεν κατάφερα να την φέρω από έξω γιατί βιαζόμουν και κατέληξα χωρίς να έχω το οποιοδήποτε παράπονο στην Dell S2715.Tο μόνο κακό της HP είναι η βάση της,κατα τα άλλα είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις σε 27αρα 1920*1080  αυτή την στιγμή σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ευχαριστώ για την απάντηση, κι εγώ αυτό που λες είδα όταν έψαξα στο google 27cw vs 27xw αλλά αν δεις τα χαρακτηριστικά της κάθε μίας στη σελίδα της HP διαφέρουν. Η cw αναφέρει 8ms ενώ η xw 14ms!!! Επίσης η cw λέει για color gamut 72% NTSC ενώ η xw δεν το αναφέρει καν. Φοβάμαι μηπως έχουν διαφορετικό πάνελ. Η βάση γιατί είναι μειονέκτημα; Είναι κακή ποιοτικά; Για παράδειγμα σαν τις περισσότερες σαπίλες LG που τις ακουμπάς και κάνουν τραμπάλα;

Eγώ το διάβασα αυτό για τις διαφορετικές αγορές στο επίσημο forum του site της HP.Kαι μάλιστα αυτός που είχε κάνει την ερώτηση ήταν Έλληνας.Η Βάση είναι πλαστικούρα και παίρνει κλίση μόνο προς τα πάνω.Καμία σχεση με την pivot της Dell παράδειγμα.Και στην πλάτη της απο ότι είδα πολύ glossy πλαστικούρα.Αλλά σε αυτά τα χρήματα για 27αρα μην ζητάμε και πολλά.Πιστεύω το panel πληρώνεις...και το panel ψάχνεις εδώ που τα λέμε.Σαν κατασκευή και υλικά σίγουρα πάντως δεν συγκρίνονται.Ένας κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου πάντως θα μπορεί να σου πει περισσότερα.Εγώ οτι έχω δει σε review και σχόλια είναι για την HP.

Η xw και cw δεν έχουν φανερές διαφορές, παρά μόνο το χρώμα του πισω μέρους της οθόνης, η cw είναι μαύρη και η xw λευκή. Επίσης στα κομμάτια που έγιναν review η xw ήταν λίγο καλύτερη (1:1500 αντί για 1:1200, λίγο καλύτερα color presets).

Η βάση είναι η πλέον τυπική. Μόνο tilt, ταλαντωνεται όταν κουνάς τα έπιπλα κλπ, αλλά αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάνει τη δουλειά της. Έχει και frameless casing. Επίσης έχει μια μικρή ιδιομορφια στο gamma curve, είναι άψογα ρυθμισμενη στο rec 709 και όχι στο sRGB, αν θέλεις το τελευταίο πιάνεται εύκολα με καλυμπραρισμα, αν έχεις όργανα. Η διαφορά όμως δεν φαίνεται πρακτικά. Κατά τα άλλα ομως είναι καλύτερη από κάθε άλλη οθόνη στην αγορά, με άριστη εικόνα από όλες τις απόψεις και εξίσου καλό overdrive. Είναι καλύτερη από την s2715h, χωρίς να μειώνω την τελευταία.

• Like 2

Σχετικά με τα ms της xw που ειναι στο Θεο τι παίζει; Βεβαία με βάση αυτα που εχω διαβάσει εδω μέσα ειδικά από εσένα φαίνεται να μην παίζουν ρόλο τα ms αλλά πολλοί άλλοι παράγοντες που στην cw μου είχες πει ότι είναι μια χαρά και για gaming λόγω χαμηλού input lag κλπ. (δε τα ξέρω καλά αυτά)

Συγκριτικά με την samsung S27E370 ποια θα πρότεινες; Αξίζει η διαφορά σε χρήματα για την samsung? (συνολικά σαν ποιότητα εικόνας, απόκριση στα παιχνίδια καθώς και για το υπέρ που έχει freesync) Αν αξίζει ίσως να προσπαθήσω να την φέρω απ' εξω  αλλά δε ξέρω αν η samsung hellas θα την καλύπτει στην εγγύηση.

Αμα είναι να πάω στην HP αν είναι παρόμοια με την sammy αλλά φοβάμαι μη ξεσκίζεται στο tearing. Ήδη με μία αρχαία LG (W2261VP) το φαινόμενο αυτό είναι πάρα πολύ εμφανές.

• Like 1

Σχετικά με τα ms της xw που ειναι στο Θεο τι παίζει; Βεβαία με βάση αυτα που εχω διαβάσει εδω μέσα ειδικά από εσένα φαίνεται να μην παίζουν ρόλο τα ms αλλά πολλοί άλλοι παράγοντες που στην cw μου είχες πει ότι είναι μια χαρά και για gaming λόγω χαμηλού input lag κλπ. (δε τα ξέρω καλά αυτά)

Συγκριτικά με την samsung S27E370 ποια θα πρότεινες; Αξίζει η διαφορά σε χρήματα για την samsung? (συνολικά σαν ποιότητα εικόνας, απόκριση στα παιχνίδια καθώς και για το υπέρ που έχει freesync) Αν αξίζει ίσως να προσπαθήσω να την φέρω απ' εξω  αλλά δε ξέρω αν η samsung hellas θα την καλύπτει στην εγγύηση.

Αμα είναι να πάω στην HP αν είναι παρόμοια με την sammy αλλά φοβάμαι μη ξεσκίζεται στο tearing. Ήδη με μία αρχαία LG (W2261VP) το φαινόμενο αυτό είναι πάρα πολύ εμφανές.

8ms λεει το site της Hp που κοιταξα εγω, αν και οπως σου ειπα δεν εχει σημασια. Σημασια εχει οτι εχει αριστο overdrive οποτε και ελαχιστο trailng / ghosting. Kαι ναι, εχει αριστο input lag, 2-3ms.

Δε μπορω να σου πω ξεκαθαρα αν το freesync γερνει την ζυγαρια υπερ της Samsung η οχι. Εγω στα 75Hz που την εχω, λιγες φορες καταλαβαινω το tearing, αλλα γινεται εμφανες σιγουρα. Οπως και να εχει θα την προτιμουσα απο την Samsung λογω της καλυτερη εικονας. Ισως αν δε βιαζεσαι να κυκλοφορησει μελλοντικα οθονη με το σχεδον glossy panel της HP και sync tech.

14ms λέει εδώ για την 27xw πάντως. 

Μολις μου απαντησαν και από samsung ότι δεν έχει γίνει επίσημη εισαγωγή της S27E370 στην Ελλάδα αλλά αν είναι από Ευρωπαϊκή χώρα καλύπτεται κανονικά λόγω πανευρωπαϊκής εγγύησης και έρχονται σπίτι και την παίρνουν. Το θέμα είναι το e-shop από που θα την φέρει... Πάντως με την τιμή της samsung από e-shop να μη διαφέρει και πολύ από την HP, το σκέφτομαι αλλά από την άλλη λες τόσο καλά λόγια για την HP που με έχεις ψήσει αφάνταστα. 

H HP τι λέει σε θέμα εγγύησης; Βγάζεις άκρη; Δε βλέπω να την έχει κάποιο "γνωστό" μαγαζί και σκέφτομαι μήπως έχω παρατράγουδα.

H HP τι λέει σε θέμα εγγύησης; Βγάζεις άκρη; Δε βλέπω να την έχει κάποιο "γνωστό" μαγαζί και σκέφτομαι μήπως έχω παρατράγουδα.

λογικά infoquest

Καλησπερα παιδια εδω και αρκετα χρονια ειμαι με την Dell 2209WA και καιρος να την αλλαξω. Η οθονη θα μπει σε μια 750ti και η χρηση της θα ειναι επεξεργασια φωτογραφιας, browsing και σπανια (πολυ σπανια) καποιο παιχνιδι. Το budget ειναι περιπου στα 200 ευρω και η αγορα μπορει να γινει και εκτος Ελλαδας αν υπαρχει καποια προταση που αξιζει εκει εξω. Απο απαιτησεις να σας πω την αληθεια δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου μονο του να εχει οσο το δυνατον καλυτερη απόδοση χρωματικα σε αυτα τα χρηματα.

Εχετε κατι στα υποψιν σας;

@panakos_thess Η δικια μου αποψη ειναι γνωστη, αν εχει PWM dimming ειναι ακαταλληλη. Επιπλεον, λογω S-IPS αντι για AH-IPS panel θα εχει περισσοτερο glow απο τις πιο νεες οθονες.

@snik, Dell S2316H μεχρι 200 ή καλυτερα HP 27cw / HP 27xw.

Εχω τη dell u2414h,ενω εχω κανει Install τους drivers,μου εμφανιζει θολα πολλα εικονιδια απο εφαρμογες.

Στην επιφανεια εργασιας/φακελους κτλ τα δειχνει κομπλε...Τι μπορει να φταιει?

Νέα εικόνα bitmap (2).bmp

Νέα εικόνα bitmap (3).bmp

Νέα εικόνα bitmap.bmp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...