Millennium Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Ωραία η LG 31MU97 αλλά ακριβή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Έχω το spyder 4. Την Asus την έβλεπα και εγώ. Αλλά ξεκίνησα μέχρι 500€, μετά ανέβηκα στα 700... για 1100 είναι πάρα πολλά! Ευχαριστώ για την απάντηση! Ο spyder 4 δε διαβάζει καλά το contrast, οπότε καλύτερα να μην πάρεις wide-gamut monitor, ώστε αν δεν καταφέρεις να καλιμπραρεις καλά την οθόνη να έχεις καλά color presets. Αν σου αρέσει η 4K Asus, πάρε αυτή. Αλλιώς θυμάμαι στο προηγούμενο topic είχα προτείνει και οθόνες στα 500, όπως η 1440p LG 27mb85r. Από Ελλάδα αυτή η BenQ είναι καλή 1440p οθόνη για φωτογράφο: http://www.skroutz.gr/s/4159756/BenQ-BL2710PT.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mspooky Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Ο spyder 4 δε διαβάζει καλά το contrast, οπότε καλύτερα να μην πάρεις wide-gamut monitor, ώστε αν δεν καταφέρεις να καλιμπραρεις καλά την οθόνη να έχεις καλά color presets. Αν σου αρέσει η 4K Asus, πάρε αυτή. Αλλιώς θυμάμαι στο προηγούμενο topic είχα προτείνει και οθόνες στα 500, όπως η 1440p LG 27mb85r. Από Ελλάδα αυτή η BenQ είναι καλή 1440p οθόνη για φωτογράφο: http://www.skroutz.gr/s/4159756/BenQ-BL2710PT.html Έχω μπερδευτεί λίγο... δεν πρέπει να με απασχολεί η ανάλυση? Η φωτογραφική μου μηχανή τραβάει 36mp και διαστάσεις 7360Χ4912. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narutozoo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Τα pls έχουν θετικά και αρνητικά σε σχέση με τα ΑH-IPS, και αυτά δεν ισχύουν πάντα. Στα πλεονεκτήματα ότι έχουν ελαφρύτερο coating και λίγο υψηλότερο contrast. Στα μειονεκτήματα ότι εμφανίζουν πιο έντονο backlight bleeding και IPS glow. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η LG έχει εξίσου πολύ ελαφρύ coating, ενώ το ενδεχομενως μεγαλύτερο contrast της Samsung χάνεται συγκριτικά με την LG λόγω του bezel. Η LSxxΕ είναι σίγουρα νέα σειρά, και μάλλον είναι η ίδια οθόνη με την SxxE. Μου φαίνεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση η LG είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν σου αρέσει περισσότερο η Samsung, καλή είναι και αυτή. Έχει ελαφρύ coating που ρωτάς. πηγα και την ειδα στο πλαισιο, καλη φανηκε.. επισης μου ειπαν οτι ειχαν σε προσφορα, επειδη ηταν εκθεσιακο κομματι, το προηγουμενο μοντελο της LS27E390HS.. αρα υπηρχε και απο περσυ αυτη η σειρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Έχω μπερδευτεί λίγο... δεν πρέπει να με απασχολεί η ανάλυση? Η φωτογραφική μου μηχανή τραβάει 36mp και διαστάσεις 7360Χ4912. Oσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα, αλλα εσυ γνωριζεις ποσο πρεπει να συμβιβαστεις. Εγω απλως σου προτεινω οθονες με ακριβη και ζωντανα χρωματα σε διαφορες κατηγοριες τιμης. πηγα και την ειδα στο πλαισιο, καλη φανηκε.. επισης μου ειπαν οτι ειχαν σε προσφορα, επειδη ηταν εκθεσιακο κομματι, το προηγουμενο μοντελο της LS27E390HS.. αρα υπηρχε και απο περσυ αυτη η σειρα.. Δε ξερω ποτε τη λανσαρανε και ποτε την εφερε το Πλαισιο, αλλα ειναι η τελευταια σειρα της Samsung. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narutozoo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Το πλαισιο εφερε την LS27E390HS τον απριλιο και την προηγουμενη τον ιδιο μηνα του 14... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kris_Lyn Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, Ψάχνω για οθόνη υπολογιστή. Max Budget: 300€ Χρήση: Λίγο απ' όλα, σερφάρισμα, εφαρμογές office, ελάχιστη επεξεργασία εικόνας και βίντεο, ελαφρύ gaming (τύπου lol), προγραμματισμός, στην κυριολεξία λίγο απ' όλα δηλαδή, πολλά παράθυρα και tabs ανοιχτά. Θέλω εν ολίγοις ένα monitor καλής ποιότητας που να μην κουράζει μετά από πολλές ώρες χρήσης και να βγάλει την 5ετία. Υπόλοιπο Σύστημα: Προς το παρόν δεν διαθέτω ξεχωριστή κάρτα γραφικών, είμαι με intel hd 4600. (i5 4590) Ενώ στην αρχή είχα αποφασίσει να πάρω κάτι οικονομικό στα 100-150€ στις 23' 1080p, παρακολουθώντας αυτό το thread αποφάσισα να διαθέσω μερικά χρήματα παραπάνω για να πάρω κάτι πιο ποιοτικό, εφόσον φυσικά υπάρχει εμφανής βελτίωση. Ωστόσο, καθότι επί μια 7ετία τώρα χρησιμοποιούσα μόνο λάπτοπ, δεν έχω ιδέα για το τι πρέπει να έχει μια οθόνη για τις δουλειές που τη θέλω. Βλέπω ότι στο budget μου έχουν προταθεί αυτές, απ' την πιο φθηνή στην πιο ακριβή: https://www.skroutz.gr/s/4771910/Samsung-S24D390HL.html http://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html http://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html https://www.skroutz.gr/s/4306798/Eizo-FlexScan-EV2336WFS3.html Και ακολουθούν οι 10 ερωτήσεις: Αξίζει να δώσω τα 150 παραπάνω και αντί για τη Samsung να πάω στην Eizo; Θα δω μεγάλη διαφορά απ' την πρώτη στην τελευταία; Η 2η και 3η έχουν κάποια εμφανή διαφορά στη χρήση; Επίσης, είδα μερικές ultrawide που προτάθηκαν και αρχίζει να μου αρέσει σαν ιδέα. Στα 300€ υπάρχει αξιοπρεπής λύση σε ultrawide και αξίζει γενικά σ' αυτό το budget ή θα πρέπει να ανέβω; Τέλος, για 1440p πόσο θα πρέπει να ανέβω στα χρήματα; Αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Καλησπερα. Στις φθηνες επιλογες βαλε και την LG24MB56HQ, αναλογη της Samsung, με λιγο βαρυτερο coating αλλα πιο σωστο bezel. Βαλε και την U2515H στις ακριβες επιλογες, αν δεν παιζεις πολυ αλλα αντιθετα χρησιμοποιεις την επιφανεια εργασιας κυριως αξιζει η αυξηση του μεγεθους του χωρου εργασιας. Οσων αφορα το vfm, σαφως και η Samsung ειναι μπροστα. Αλλα επειδη οπως ειπαμε δεν παιρνεις οθονη καθε μερα, εγω θα εδεινα το κατι παραπανω για να παρω το ελαφρυτερο coating και τα καλυτερα χρωματα της Eizo. Η 2η εχει καλυτερη βαση αλλα σχετικως grainy coating. Η 3η tilt-only βαση αλλα glossy, οποτε grainless, coating. Η 2η ερχεται και hardware calibrated, αλλα και η 3η εχει πολυ καλα color resets στο multimedia setting. Eμενα δεν μου πολυαρεσουν οι μικρες ultrawide και οι μεγαλες ειναι πολυ ακριβες. Δες την LG με freesync για να παρεις μια ιδεα. Oι 1440p 27" παιζουν απο 450 και πανω, εκτος απο την Dell 25" στα ~300. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kris_Lyn Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Τώρα ξεκαθάρισε λιγάκι το τοπίο. Ξεχνάω λοιπόν το 1440p, μάλλον ξεχνάω και το ultrawide. Τείνω προς την glossy Dell ή εντέλει την Eizo. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μη βιάστεις στην επιλογή.Πρέπει να κοιτάξεις και μόνη σου τι ζητάς παραπάνω από την οθόνη καθώς και τι ποσό θα διαθέσεις τελικά.Να πάρεις γνώμες και από χρήστες.να διαβάσεις στο νετ και να δεις και από κοντά κάποιες από αυτές,αν και μπορεί να τύχεις σε ρυθμισμένη ή σε χρήση που τη "κολακεύει",παρ'όλαυτα είναι καλύτερα να τη δεις από κοντά αν γίνεται. Τα coating έπονται σε προτεραιότητα σε αυτά που θα κοιτάξεις για μένα και αν δεν πάρεις πολύ φτηνή δεν είναι κάτι που πρέπει να σε πολυαπασχολεί.Κατέληξε πρώτα στο budget,ίντσες,ανάλυση,panel και μετά βλέπεις. Στις φτηνές επιλογές προτειμώ την LG που λέει ο XMorsX από την S24D390HL αν και η samsung έχει και το θετικό πως κλοκάρεται από οτι θυμάμαι. Οι 2 Dell είναι καλές,προσωπικά προτιμώ την U2414H με αυτά που φέρνει μαζί της+το ελαφρύ AG coating της.H Eizo δε ξέρω...έχει καλά βέβαια αλλά στη τιμή της 23'' 1080p@60hz είναι αρκετά ακριβή (eizo είναι αυτή),για casual gaming νομίζω κάνει σχετικά.Σε review είδα οτι έχει και ένα θέμα ομοιογένειας χρωμάτων αν και μπορεί να ήταν στη συγκεκριμένη οθόνη,περιέργο.Δε ξέρω αν θα τη προτιμούσα. Την 21:9 γιατί τη ξεχνάς; Αρκετοί δεν τη προτιμούν είτε γιατί περιμένουν μέγεθος λόγω ονομαστικών ιντσών ενώ είναι μικρότερες από οσο ακούγονται είτε γιατί τους φαίνεται περίεργο το ratio. Από μια 24'' 16:9 1080p μπορεί και ναναι προτιμητέα γιατί δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια (+1/3 σχεδόν στο πλάτος) να δουλέψεις+λίγο μεγαλύτερη ανάλυση/ppi.Για τη χρήση που περιέγραψες μπορεί και να σου έκανε για multitasking,office χρήση για ταυτόχρονη χρήση περιεχομένου δίπλα-δίπλα.Και σε κάτι lol και άλλα 3d person έχεις μεγαλύτερο field of view και τα μάτια σου λαμβάνουν περισσότερη πληροφορία συγκριτικά με 16:9.Μη τη προσπερνάς έτσι κατά τη γνώμη μου.Η LG 29 με freesync που ανέφερθηκε είναι η 29UM67-P http://www.lg.com/us/monitors/lg-29UM67-P-ultrawide-led-monitor http://www.amazon.de/LG-29UM67-P-Zoll-Monitor-Reaktionszeit/dp/B00VX8YX42/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1437677982&sr=8-1& Αλλά έχει και φθηνότερες. Γενικά ψάχτο παραπάνω.Για τι κάρτα σκέφτεσαι αργότερα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Poseidwn Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Κοίταγα το review της LG 24GM77 από το .tomshardware.com και αναφέρει το εξής: To run at 144Hz, use either DVI (dual-link) or DisplayPort. HDMI is limited to 60Hz. Εμένα που η κάρτα γραφικών δεν έχει Display port ούτε DVI Dual, δεν με περιορίζει το HDMI και η αγορά μου δεν θα αποδώσει τα μέγιστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kris_Lyn Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 @Millennium Ευχαριστώ για την απάντηση! Η αγορά θα γίνει λογικά μέσα στις επόμενες 1-2 βδομάδες, αλλά εννοείται ότι δε βιάζομαι και θέλω να το ψάξω όσο καλύτερα γίνεται, ειδικά αν πρόκειται να δώσω εντέλει το 300άρι. Μέχρι στιγμής βαδίζω στο "ιντερνετικό" ψάξιμο, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα περάσω και μια βόλτα (δυο - τρεις ίσως) από καταστήματα για να τις δω και live. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα 19άρι tv-monitor λόγω της πρόσφατης μετάβασης σε dektop, πιο matte-grainy πεθαίνεις. Καθότι επί 7ετία δούλευα σε glossy οθόνη λάπτοπ, μου έχει βγάλει τα μάτια η συγκεκριμένη. Εξού και η επιμονή μου σε glossy, αν και απ' ό,τι καταλαβαίνω και οι σύγχρονες matte επιλογές είναι της προκοπής. Όσο περισσότερο ψάχνω πάντως, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω από 150€ για να πάρω κάτι καλύτερο. Τις ultrawide δεν τις έχω απορρίψει εντελώς, αλλά την LG που προτείνετε δεν τη βρίσκω ελλάδα και αγορές απ' το εξωτερικό γιοκ. Το σκρουτζ απ' ό,τι βλέπω έχει 3 επιλογές στο budget μου: http://www.skroutz.gr/s/6683011/LG-29UM57-P.html http://www.skroutz.gr/s/5701788/LG-29UM55-P.html http://www.skroutz.gr/s/4451065/LG-29UM65.html Αξίζει καμιά απ' αυτές; Η τρίτη βέβαια ξεφεύγει λίγο, αλλά μοιάζει για αδερφάκι της 29UM67-P. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο σε ultrawide; Η αλήθεια είναι ότι ούτε οι ίντσες τους με πειράζουν, ούτε το ratio. Ίσα-ίσα που θα τις προτιμούσα, λόγω καλύτερου multitasking με πολλαπλά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας. Το μόνο μου θέμα είναι να τις αντέξει το budget μου και φυσικά η σχετικά άμεση αγορά. Για κάρτα γραφικών, μέχρι στιγμής δεν έχω ιδιαίτερους περιορισμούς με τα integrated, αλλά στα μελλοντικά μου σχέδια είναι κάτι σε 960/380. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XMorsX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Κοίταγα το review της LG 24GM77 από το .tomshardware.com και αναφέρει το εξής: To run at 144Hz, use either DVI (dual-link) or DisplayPort. HDMI is limited to 60Hz. Εμένα που η κάρτα γραφικών δεν έχει Display port ούτε DVI Dual, δεν με περιορίζει το HDMI και η αγορά μου δεν θα αποδώσει τα μέγιστα;Δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να έχεις 144Hz refresh rate τότε. Τι κάρτα έχεις? @Kris_Lyn, όλες οι νέες AH-IPS της LG είναι flicker free και έχουν καλά color presets. Οι συγκεκριμένες ultra wide έχουν το μειονέκτημα ότι είναι frameless, δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν ultra wide που να μην είναι. Γενικός κανόνας επίσης ότι δεν υπάρχει grainy matte coating σε IPS panels σε αυτές τις κατηγορίες τιμής, είναι πολύ ελαφριά. Επίσης, αν πάρεις πάνω από 16:9 1080p, καλό είναι η επόμενη κάρτα που θα πάρεις να είναι της τάξης της 290 η καλύτερη, εκτός και αν δε σε ενδιαφέρουν παιχνίδια παρά του lol καθολου. Προσωπικά τις 29" ultra wide τις βρίσκω πολύ μακροστενες, αν ήθελα μεγάλο real estate σε αυτή την τιμή μάλλον θα προτιμούσα την Dell U2515H. Άλλη καλή οθόνη στα 300 ευρώ, 1200p 24": http://www.skroutz.gr/s/3908388/Asus-VS24AHL.html Ίσως να την προτιμούσα από όλες τις παραπάνω, καθώς είναι flicker free, έχει καλά color presets, ελαφρυ matte coating και ωραίο bezel με καλή βάση. Ειδικα αν δε θες να ανέβεις σε Gpu από 960 / 380. Στα ίδια επίπεδα με την Eizo θα έλεγα, ανταλλάζεις ελαφρύτερο coating και λίγο καλύτερα χρώματα με μεγαλύτερη οθόνη, ανάλυση και εν τέλει real estate. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2015 από XMorsX 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Poseidwn Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 @XmorsX Asus radeon HD 6990 4GB DDR5 αλλα παιζει να την παρω και οταν αλλαξω καρτα να την χρησιμοποιησω στο φουλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 @Kris_Lyn κάνε και την έρευνα σου και από κοντά..Την LG freesync που αναφέρθηκε θα τη βρίσκεις ξανά ελλάδα σε κάποιο καιρό λογικά όταν εξομαλυνθει η κατάσταση στην αγορά (αν και θα τη βρίσκεις πάνω από το όριο που έθεσες). Από τις LG που έδειξες η 3η μοιάζει εμφανισιακά αλλά έχει άλλο panel ,τη δίνει στα 14ms gtg απόκριση η LG αν και εσένα δεν νομίζω να σε πειράζει,και οι υπόλοιπες με 5 στην πραγματικότητα πιθανόν να είναι με λίγο παραπάνω.Στις άλλες η βάση κυρίως δεν είναι τόσο καλή.Αν σε ενδιαφέρει 29'' 21:9 να δεις από κοντά γιατί πιστεύω οτι σου κάνει.To "frameless" δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Όσο για τη κάρτα γραφικών,από οτι κατάλαβα θα παίζεις ελαφριά παιχνίδια και δε θα χεις πρόβλημα για αυτά που σκέφτεσαι σε αυτή την ανάλυση με 380,η 290 σηκώνει και αρκετά βαριά παιχνίδια σε 1440p και μπορεί να είναι και overkill. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα