Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρτε ενα μονιτορ τουλαχιστον 27 ιντσες. Εγω αν επαιρνα σημερα θα πηγαινα σε 2Κ 27αρι ή 32αρι στα €400-€500

Αφηστε τα gsync freesync κλπ. Δινεις 9 εκατοσταρικα για μια πολυ υπερτιμημενη λειτουργια. Δεν ειναι παρα πολλα λεφτα;

Νομίζω 2Κ στις 27 '' είναι καλα . Με 300 € αξίζει ; Σε περίπτωση που δεν σηκώνει η GC 2K gaming μπορούν αυτές η οθόνες να παίζουν 1080p μόνο τα games στα ίδια fps με μία 1920x1080 ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα και από μένα, έχετε να προτείνετε κάποια οθόνη 24-27αρα μέχρι 350 ευρώ από Ελλάδα ;;Η κάρτα μου είναι η 960 και η χρήση θα είναι ταινίες και παιχνίδια(cs go)..

Νομίζω 2Κ στις 27 '' είναι καλα . Με 300 € αξίζει ; Σε περίπτωση που δεν σηκώνει η GC 2K gaming μπορούν αυτές η οθόνες να παίζουν 1080p μόνο τα games στα ίδια fps με μία 1920x1080 ;

Λογικα ναι. Αλλα αν εχεις μαπα καρτα γρ. τοτε δεν παιρνεις ενα 2Κ μονιτορ

Λογικα ναι. Αλλα αν εχεις μαπα καρτα γρ. τοτε δεν παιρνεις ενα 2Κ μονιτορ

έχω την 270x oc αλλα και παλι δεν αρκεί. το θέμα είναι να βρώ ένα IPS monitor που να ειναι όσο γρηγορο όσο ενα TN .

Γενικά.

Διάβασα τις προτάσεις από πάνω αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι καινούριο στην αγορά και ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για κάθε εταιρεία. Συνεχίζω και εγώ το thred ρωτώντας τι προτείνετε τώρα για την παρακάτω απαιτήσεις. 

27'' (29'' μόνο αν δεν ανεβαίνει η τιμή πάνω από 5%)

1080p (γιατί με την R9 270x δεν θα σηκώνει 1440p για gaming)     :shifty:

60-70hz (144hz δεν νομίζω ότι την χρειάζομαι για casual gaming)

IPS Panel

παίζω games οπότε καλό θα είναι να έχει γρήγορη απόκριση και όσο λιγότερο ghosting που ξέρω οτι τα IPS panels έχουν

Budget 250-300 € 

:shifty: Ανοίγω όμως και την συζήτηση κατά πόσο αξίζει να δώσω 50-80 € παραπάνω να πάρω μια στα 1440p ΑΛΛΑ να κρατήσω το games στα 1080p μέχρι να πάρω νέα κάρτα γραφικών. Ειδικά σχετικά με αυτό θέλω να μου απαντήσει κάποιος που να έχει παρόμοια εμπειρία.

TY.

LG 22M37a ειναι καλο το συγκεκριμενο μοντελο γ πειτε μ ?[/size]

ΧmorsX πες μουΡωταω γτ την συγκεκριμένη την πουλάνε στης αγγελίες κούτα σφραγισμένη στα 100 ευρώ με αποδείξεις και θέλω ν μαθω αν αξίζει !

Ή συγκεκριμένη είναι μια tn που πουλιέται 100 καινουρια. Όχι δεν αξίζει.

Καλημέρα και από μένα, έχετε να προτείνετε κάποια οθόνη 24-27αρα μέχρι 350 ευρώ από Ελλάδα ;;Η κάρτα μου είναι η 960 και η χρήση θα είναι ταινίες και παιχνίδια(cs go)..

Καλημέρα. Δες για αρχή τις Asus vs24ahl και lg 27um57.

Αν σε ενδιαφερει κυρίως το gaming, δες την lg 24gm77 από εξωτερικό.

Αν κάθεσαι σε απόσταση από 1,2 μέτρα και πάνω από την οθόνη, δες και τις HP 27cw από εξωτερικό, dell s2715h και lg 27mb65py.

Και εγω κάπου εκεί καταλήγω. Στα 2Κ και 4Κ θες και βαρβάτη καρτα γραφικων απο πίσω. 

Δεν ξέρω για competitive fps αλλά για χαλαρό gaming 1080p 60fps (R9 270x OC) και ταινιούλες νομίζω ΕΓΩ τουλάχιστον δεν θα δώσω λεφτά σε 144hz . Ιδανικά θα ήθελα 27'' (1920x1080)  με IPS με καλή ποιότητα χρωμάτων στα 50-70hz . Με 250 ευρώ βρίσκω κάτι

Με 250 + μεταφορικά βρίσκεις την πολύ καλή HP 27cw από εξωτερικό. Αλλιώς από Ελλάδα την ακριβότερη glossy dell s2715h και την lg 27mb65py.

Αν δεν έχεις απόσταση 1+ μετρα από την οθόνη δες και τις Asus vs24ah(l), 24" 1200p, και lg 29um57, 29" 21;9 1080p. Ή τελευταία ομως θα ζορισει σημαντικά παραπάνω την GPU σου.

λες να κάτσω στα 1080 και να μην πάω σε 1440p 27'';

Βρίσκεις 27" 1440p 144hz με freesync από τις Acer και Asus. Δεν εκμεταλλεύεται το sync, αλλά και πάλι είναι καλές επιλογές στο budget σου.

Ή συγκεκριμένη είναι μια tn που πουλιέται 100 καινουρια. Όχι δεν αξίζει.

Καλημέρα. Δες για αρχή τις Asus vs24ahl και lg 27um57.

Αν σε ενδιαφερει κυρίως το gaming, δες την lg 24gm77 από εξωτερικό.

Αν κάθεσαι σε απόσταση από 1,2 μέτρα και πάνω από την οθόνη, δες και τις HP 27cw από εξωτερικό, dell s2715h και lg 27mb65py.

Με 250 + μεταφορικά βρίσκεις την πολύ καλή HP 27cw από εξωτερικό. Αλλιώς από Ελλάδα την ακριβότερη glossy dell s2715h και την lg 27mb65py.

Αν δεν έχεις απόσταση 1+ μετρα από την οθόνη δες και τις Asus vs24ah(l), 24" 1200p, και lg 29um57, 29" 21;9 1080p. Ή τελευταία ομως θα ζορισει σημαντικά παραπάνω την GPU σου.

Βρίσκεις 27" 1440p 144hz με freesync από τις Acer και Asus. Δεν εκμεταλλεύεται το sync, αλλά και πάλι είναι καλές επιλογές στο budget σου.

Με μονη 970ομως θα τα βρει σκουρα σε fps παιχνιδια οπως το Battlefield που αναφερει αυτο ειναι το θεμα.

Με μονη 970ομως θα τα βρει σκουρα σε fps παιχνιδια οπως το Battlefield που αναφερει αυτο ειναι το θεμα.

Δε θα το παιζει με τα settings στο ultra πραγματι. Και παλι ομως θεωρω πως θα εχει το καλυτερο τελικο αποτελεσμα.

• Like 1

Δε θα το παιζει με τα settings στο ultra πραγματι. Και παλι ομως θεωρω πως θα εχει το καλυτερο τελικο αποτελεσμα.

Οσο να ναι ομως δεν ειναι και λιγο μλκια να παρει sync της αλλης εταιριας απο την καρτα που εχει?(εκτως αν αλλαξει συντομα σε Amd).

Τα πράγματα δείχνουν ότι θα μείνω στα 1080p. Δεν θέλω να πέσω κάτω από τις 27'' Έχω χρόνια 24'' και δεν με καλύπτει αν κάτσω λίγο πίσω να δω μία ταινία η παίξω κάποιο game με gamepad.  H dell s2715h δεν υπάρχει κάτω απο 320 € . Ίσως πάω στο πλαίσιο να δω αν έχει κάτι παρόμοιο σε LG σε display. Κάτι αλλο κοντά στα 300 € ?

Οσο να ναι ομως δεν ειναι και λιγο μλκια να παρει sync της αλλης εταιριας απο την καρτα που εχει?(εκτως αν αλλαξει συντομα σε Amd).

Δεν ειναι ιδανικο, αλλα ειναι η καλυτερη λυση του.

Τα 144Hz μειωνουν πολυ τα tearing και shuttering ετσι κι αλλιως.

Τα πράγματα δείχνουν ότι θα μείνω στα 1080p. Δεν θέλω να πέσω κάτω από τις 27'' Έχω χρόνια 24'' και δεν με καλύπτει αν κάτσω λίγο πίσω να δω μία ταινία η παίξω κάποιο game με gamepad.  H dell s2715h δεν υπάρχει κάτω απο 320 € . Ίσως πάω στο πλαίσιο να δω αν έχει κάτι παρόμοιο σε LG σε display. Κάτι αλλο κοντά στα 300 € ?

Η lg 27mb65py ειναι εντος budget.

Eπισης η HP 27CW απο Ευρωπη: https://geizhals.eu/hp-pavilion-27cw-j7y62aa-a1271594.html

Επειδή το sync δεν ξέρω τι διαφορά κάνει και για να είμαι ειλικρινής περίμενα να βρω κάτι σε 1440p σε αυτά τα χρήματα δεν ξέρω τι να αποφασίσω. Αν το sync κάνει τόση διαφορά να κάτσω στα 1080p αλλά αν με τα 144Hz τη διαφορά του sync δεν την πολύ βλέπεις λέω να πάω στα 1440p. Γενικά το σκεπτικό μου είναι αφού θα δώσω τόσα χρήματα να την κρατήσω καιρό, 4-5+ χρόνια και όχι σε 3 χρόνια να χρειαστώ άλλη. Είμαι fan της NVIDIA αλλά (όχι πως θα το κάνω) έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί - θα το έχω στην άκρη του μυαλού μου, να πάω στην καινούργια σειρά της ATI, έτσι κι αλλιώς το τροφοδοτικό πρέπει να με καλύπτει άνετα. Τώρα το Battlefield το έφερα ως παράδειγμα, όχι πως δεν παίζω, παίζω αλλά την οθόνη την θέλω πάνω στο CSGO και τα άλλα τα βολεύω σε ανάλογες αναλύσεις. 

Καλησπέρα,

Ψάχνω ένα monitor 27άρι IPS για καθαρά επαγγελματική χρήση (programming, κείμενα, προσομοιώσεις, διαγράμματα κτλ) για να δουλεύω κάποιες μέρες από το σπίτι μου. Παιχνίδια δεν παίζω, και πρακτικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι ταινίες. Στη δουλειά μου έχω μια Dell 2412M που με έχει βολέψει αρκετά. Για το σπίτι τώρα (που θα την πληρώσω και από την τσέπη μου) ψάχνω κάτι οικονομικό σχετικά (max 300).

Λοιπόν η Νο1 επιλογή που βρήκα είναι η LG 27MB65PY ... δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει πουθενά διαθέσιμη ετοιμοπαράδοτη (μα καλά τόσο παλιά είναι;).

Υπάρχουν άλλες προτάσεις; Ακόμα και μια άλλη σειρά της LG με το ιδιο panel δεν θα με πείραζε. H κάποιας άλλης εταιρίας.

Μετά αν δεν βρω 27άρα, πάω για 24άρα με υποψήφιες την φτηνή lg 24mb35py (180) και την πιο ακριβή lg24mb67py (280). Γνώμες για αυτές κανείς;

Να πω ότι η βάση για pivot/swivel/height κτλ είναι μεν στις προτιμήσεις, αλλά οκ, στο σπίτι ζω και χωρίς αυτή προφανώς.

Ευχαριστώ πολύ.

Επειδή το sync δεν ξέρω τι διαφορά κάνει και για να είμαι ειλικρινής περίμενα να βρω κάτι σε 1440p σε αυτά τα χρήματα δεν ξέρω τι να αποφασίσω. Αν το sync κάνει τόση διαφορά να κάτσω στα 1080p αλλά αν με τα 144Hz τη διαφορά του sync δεν την πολύ βλέπεις λέω να πάω στα 1440p. Γενικά το σκεπτικό μου είναι αφού θα δώσω τόσα χρήματα να την κρατήσω καιρό, 4-5+ χρόνια και όχι σε 3 χρόνια να χρειαστώ άλλη. Είμαι fan της NVIDIA αλλά (όχι πως θα το κάνω) έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί - θα το έχω στην άκρη του μυαλού μου, να πάω στην καινούργια σειρά της ATI, έτσι κι αλλιώς το τροφοδοτικό πρέπει να με καλύπτει άνετα. Τώρα το Battlefield το έφερα ως παράδειγμα, όχι πως δεν παίζω, παίζω αλλά την οθόνη την θέλω πάνω στο CSGO και τα άλλα τα βολεύω σε ανάλογες αναλύσεις. 

Δες το παρακατω video στα μισα αναφερει και για το gsync και γενικα για το τι παιζει στα παιχνιδια(αν βαριεσαι να το δεις ολο λεει απο το 2;30 και μετα πανω στα 144hz και το gsync)

Τα παραπανω τα λεω και απο προσωπικη χρηση μερικες μερες που χρησιμοποιω το Monitor στο CS GO και οντως υπαρχει διαφορα απο το προηγουμενο 27'' 1440p 60hz monitor που ειχα.

Το Aoc ειναι κυριολεκτικα η εννοια του value for money,ειδικα για οσους μπορουν να αγορασουν απο εξωτερικο.Αλλα ακομα και για δεδομενα Ελλαδας,οι αλλες οθονες με gsync σε 1080p ειναι απογοητευτικα ακριβες οπως πχ η Benq 

https://www.skroutz.gr/s/6319881/BenQ-XL2420G.html?keyphrase=BenQ+XL2420G

https://www.skroutz.gr/s/7466560/Acer-XB240HA.html?from=autocomplete&keyphrase=acer+xb240h

https://www.skroutz.gr/s/5863865/Philips-272G5DYEB.html?keyphrase=272G5DYEB

Ειναι οπως βλεπεις και εσυ αλλα και ολοι οι αλλοι υποψηφιοι τρελη η χρηματικη διαφορα απο την Aoc(υπαρχει και στο eshop με δωρεαν μεταφορικα)

https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html?keyphrase=aoc+g2460pg

Φυσικα απο εξωτερικο στο amazon ιταλιας επαιζε στα 400ευρω χωρις μεταφορικα αλλα δεν εστελνε τοτε Ελλαδα που κοιταζα.

Επισης οπως εχω ξανατονισει 24ιντσες 1080p ειναι και περισσοτερο futureproof και οικονομικοτερο και απο πλευρας καρτας γραφικων σε σχεση με 1440p 144hz monitors.Η 970 πχ ειναι υπεραρκετη για 1080p 144hz mainstream παιχνιδια αυτη την στιγμη σε High/ultra settings αναλογα το παιχνιδι.

λες να κάτσω στα 1080 και να μην πάω σε 1440p 27'';

Αν δώσεις 500-600ε όχι.Σε συμφέρει να πάρεις καλή 27αρα να τη κρατήσεις καιρό.Δε θα κάτσεις να ασχοληθείς με 24αρες σε αυτά τα λεφτά.

Αν μιλάς για pc χρήση και gaming το να πας από 24'' 1080p σε 27'' 1080p δεν είναι και καμμιά αναβάθμιση (αν είναι).

Tο G-Sync ειναι πολυ καλο gaming feature, αλλα τα πολλα Hz ειναι καλο υποκαταστατο. Eφοσον εισαι προθυμος να δωσεις 600+ ευρω, το βρισκω καλυτερο να αγορασεις μια 27αρα IPS 144Hz απο μια TN, εστω και χωρις sync tech. Το freesync δες το σαν bonus την επομενη φορα που θα αλλαξεις gpu.

Aπο εκει και περα, η 970 προσφερει ακομη καλες επιδοσεις στα 1440p (παραπανω απο καλες μια υπερχρονισμενη g1 gaming), αλλα σιγουρα θα ξεπεραστει ταχυτερα σε σχεση με τα 1440p. Οποτε κρινε εσυ αν εισαι ικανοποιημενος με την υπαρχουσα κατασταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...