Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Θεωρητικά μπορώ να ανέβω μέχρι τα χρήματα της U2414H, άντε και 20 ευρώ παραπάνω. Ψάχνω κάτι καλό για χρήση browsing και θέαση βίντεο σε youtube κατά βάση, άντε και λίγο εφαρμογές γραφείου (office κλπ). Το κομμάτι gaming με ενδιαφέρει ελάχιστα. Χρήση αρκετές ώρες την ημέρα (τουλάχιστον 4-5 ώρες), απόσταση θέασης σαφώς κάτω του μέτρου (60-70 εκ μάξιμουμ), οπότε ίσως πάνω από τις 24 ίντσες να υπάρχει εκτός των άλλων και θέμα με την απόσταση. Με ενδιαφέρει κατά συνέπεια να είναι ξεκούραστη (κατά το δυνατόν) σε πολύωρη χρήση, με καλή απεικόνιση χρωμάτων και ευκρίνεια.

Η δική μου σκέψη πήγε, με βάση τα χαρακτηριστικά χρήσης και τα όσα ανέφεραν πιο πάνω οι φίλοι, είτε σε 1-2 μοντέλα της LG στις 24 ίντσες, είτε στα ακριβότερα μοντέλα της Dell. To μοντέλο  LG 24MB56HQ δε φαίνεται να είναι άμεσα διαθέσιμο και δε γνωρίζω κατά πόσο κυκλοφορεί ακόμα, γιαυτό και ανέφερα το 24MP57VQ που φαίνεται να έχει χειρότερη βάση όντως, αλλά υπάρχει σε κάποια μαγαζιά.

Μεταξύ των Dell P2414H & S2415H ποιο είναι το καλύτερο από άποψη αυτών που ανέφερα; Το S2415H φαίνεται να έχει λίγο πιο γρήγορο πάνελ και ηχεία που δεν έχει το P2414H, αλλά πέραν αυτών δε βλέπω άλλες διαφορές, ή κάνω λάθος;

Επίσης, αν αγοράσω Dell από εξωτερικό (Γερμανία) θα έχω την 3ετή εγγύηση της Dell στην Ελλάδα κανονικά;

Παρακαλώ τα φώτα σας παιδιά.

Καλη ειναι και η 24MP57VQ. Και η LG 29UM57 χρησιμοποιειται σε αυτη την αποσταση λογω μεγαλυτερης αναλυσης, οποτε ο περιοριστικος παραγοντας ειναι η τιμη της αν σου φαινετια ακριβη. Αξιζει τα παραπανω χρηματα διοτι εχει καλυτερο panel με καλυτερα χρωματα.

Η S2415H ειναι καλυτερη απο τις αλλες 24αρες Dell, αλλα ειναι και αυτη σχετικα ακριβα τιμολογημενη διοτι πλησιαζει πολυ την 29αρα LG, η οποια ειναι ανωτερη οθονη. EDIT: Στα 200 ευρω απο Homelike ειναι πολυ καλη περιπτωση. EDIT2: Μαλλον εχει κανει λαθος το Homelike και εννοει την καινουρια SE2416H στα 200 ευρω και οχι την S2415H.

Επεξ/σία από XMorsX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα παιδιά...

Να ρωτήσω κι εγώ βοήθεια για αγορά μιας οθόνης. Η χρήση που την θέλω είναι αποκλειστικά για γραφείο (προγραμματισμό, web design, photoshop). Ιδιαίτερα με ενδιαφέρει να έχει σωστή απεικόνιση των χρωμάτων και να είναι ξεκούραστη στις πολλές ώρες.

Ίντσες κάπου στις 24 με budget μέχρι ~250 - 300 ευρώ. Θα συνδέεται σε laptop με HDMI, το laptop έχει ήδη ανάλυση 1920x1080 και φοράει την nvidia 850m. Το laptop έχει επίσης και mini display port.

Εχω βρει αυτές μέχρι τώρα

http://www.skroutz.gr/s/3908388/Asus-VS24AHL.html?keyphrase=vs24ahl

http://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html?keyphrase=S2415H

Έχετε κάτι άλλο; Κατά προτίμηση αν υπάρχει και ετοιμοπαράδοτη θα ήταν καλό...

p.s. παιχνίδια δεν πρόκειται να παίξω εκεί.

Καλησπέρα παιδιά...

Να ρωτήσω κι εγώ βοήθεια για αγορά μιας οθόνης. Η χρήση που την θέλω είναι αποκλειστικά για γραφείο (προγραμματισμό, web design, photoshop). Ιδιαίτερα με ενδιαφέρει να έχει σωστή απεικόνιση των χρωμάτων και να είναι ξεκούραστη στις πολλές ώρες.

Ίντσες κάπου στις 24 με budget μέχρι ~250 - 300 ευρώ. Θα συνδέεται σε laptop με HDMI, το laptop έχει ήδη ανάλυση 1920x1080 και φοράει την nvidia 850m. Το laptop έχει επίσης και mini display port.

Εχω βρει αυτές μέχρι τώρα

http://www.skroutz.gr/s/3908388/Asus-VS24AHL.html?keyphrase=vs24ahl

http://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html?keyphrase=S2415H

Έχετε κάτι άλλο; Κατά προτίμηση αν υπάρχει και ετοιμοπαράδοτη θα ήταν καλό...

p.s. παιχνίδια δεν πρόκειται να παίξω εκεί.

Καλησπερα. Η Asus ειναι λιγο καλυτερη, αλλα δε νομιζω οτι ειναι καταλληλη για λαπτοπ, δεν κανει καλο scale το σημα του λαπτοπ. Η S2415H ειναι καλη περιπτωση στα 200 ευρω. EDIT: Aπο οτι φαινεται, η καινουρια SE2416H ειναι στα 200 ευρω, οχι η S2415H, εχει κανει λαθος το Homelike.

Δες την Eizo EV2336W, την καινουρια HP 27CW αν την βρεις και την LG 29UM57.

Ευχαριστώ Χmors.

H Eizo φαινεται καλή αλλά δεν υπάρχει και θα αργήσει να έρθει εδώ.

Επίσης επειδή θα είναι ουσιαστικά δεύτερη οθόνη διίπλα στις 17 ιντσες(1920x1080) που έχει τώρα το laptop, δεν θέλω να έχουν τόση χαώδης διαφορά στις ιντσες καθώς νομίζω θα είναι πολύ κουραστικό για το μάτι.

Αρα προτιμάτω να μείνω στις 24 :)

Καλη ειναι και η 24MP57VQ. Και η LG 29UM57 χρησιμοποιειται σε αυτη την αποσταση λογω μεγαλυτερης αναλυσης, οποτε ο περιοριστικος παραγοντας ειναι η τιμη της αν σου φαινετια ακριβη. Αξιζει τα παραπανω χρηματα διοτι εχει καλυτερο panel με καλυτερα χρωματα.

Η S2415H ειναι καλυτερη απο τις αλλες 24αρες Dell, αλλα ειναι και αυτη σχετικα ακριβα τιμολογημενη διοτι πλησιαζει πολυ την 29αρα LG, η οποια ειναι ανωτερη οθονη. EDIT: Στα 200 ευρω απο Homelike ειναι πολυ καλη περιπτωση. EDIT2: Μαλλον εχει κανει λαθος το Homelike και εννοει την καινουρια SE2416H στα 200 ευρω και οχι την S2415H.

Καλησπέρα κι ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις. Πιστεύεις αξίζει η διαφορά τιμής των 50-60 ευρώ (εξωτερικό) που κοστίζει παραπάνω η Dell S2415H σε σχέση με την 24άρα LG? Mιλάω για την όποια (αν υπάρχει) διαφορά ποιότητας στην απεικόνιση καθώς και στην ποιότητα κατασκευής/αξιοπιστία, αν υποθέσουμε ότι υφίσταται τέτοια διαφορά. 

Ποιος ο λόγος να προτιμήσει κανείς την Dell έναντι της LG?

Έστω ότι έχει νόημα να αγοράσω την Dell (από εξωτερικό/Γερμανία όπου μου βγαίνει με ταχυδρομικά γύρω στα 225 ευρώ). Η 3ετής εγγύηση της εταιρείας θα ισχύει κανονικά στην Ελλάδα;

Επίσης κάτι τελευταίο για την 29άρα LG. Καταλαβαίνω ότι σε ποιότητα απεικόνισης χρωμάτων/εικόνας υπερέχει των λοιπών που ανέφερα.

Η αναλογία 21:9 ωστόσο, πόσο πρακτική ή/και κουραστική μπορεί να είναι για απλή χρήση browsing καθώς και χρήση MS Office?

Ρωτώ επειδή ακριβώς δεν έχω καθόλου σχετική εμπειρία χρήσης σε τέτοια αναλογία.

Καλησπέρα ενδιαφέρομε να μου προτείνετε μια οθόνη μέχρι 500euro.

Η κάρτα γραφικών μου είναι η  GIGABYTE GTX 970 G1 και επεξεργαστής FX 8350.

RAM 2x4. Ενδιαφέρομε για 27" και πάνω. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

σε ευχάριστο για της απάντησης. η χρήση θα είναι 70% για ταινίες 30%για παιχνίδια .και μια πρόταση σε 29''

σε ευχάριστο για της απάντησης. η χρήση θα είναι 70% για ταινίες 30%για παιχνίδια .και μια πρόταση σε 29''

Καλησπέρα κι ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις. Πιστεύεις αξίζει η διαφορά τιμής των 50-60 ευρώ (εξωτερικό) που κοστίζει παραπάνω η Dell S2415H σε σχέση με την 24άρα LG? Mιλάω για την όποια (αν υπάρχει) διαφορά ποιότητας στην απεικόνιση καθώς και στην ποιότητα κατασκευής/αξιοπιστία, αν υποθέσουμε ότι υφίσταται τέτοια διαφορά. 

Ποιος ο λόγος να προτιμήσει κανείς την Dell έναντι της LG?

Έστω ότι έχει νόημα να αγοράσω την Dell (από εξωτερικό/Γερμανία όπου μου βγαίνει με ταχυδρομικά γύρω στα 225 ευρώ). Η 3ετής εγγύηση της εταιρείας θα ισχύει κανονικά στην Ελλάδα;

Επίσης κάτι τελευταίο για την 29άρα LG. Καταλαβαίνω ότι σε ποιότητα απεικόνισης χρωμάτων/εικόνας υπερέχει των λοιπών που ανέφερα.

Η αναλογία 21:9 ωστόσο, πόσο πρακτική ή/και κουραστική μπορεί να είναι για απλή χρήση browsing καθώς και χρήση MS Office?

Ρωτώ επειδή ακριβώς δεν έχω καθόλου σχετική εμπειρία χρήσης σε τέτοια αναλογία.

Παρακαλω. 

Η Dell αξιζει τα παραπανω χρηματα διοτι εχει glossy coating, που σημαινει καθαροτερη εικονα και καλυτερα χρωματα. Επισης εχει καλυτερη εγγυηση συνηθως. Δε ξερω ομως τι γινεται με την εγγυηση απο εξωτερικο.

Η 29αρα μετραει αν σου αρεσει να ανοιγεις πολλα παραθυρα σε σειρα. Σιγουρα δε βολευει τοσο στο κατακορυφο scroll down. Εχει το υψος 23αρας. Οπως και αν εχει, θα ειναι καλυτερη απο την 24αρα 1080p λογω μεγαλυτερης επιφανειας, δε ξερω ομως αν θα σε βολευει περισσοτερο απο μια 24αρα 1200p.

LG 29UM57

Καλημέρα. Θεωρητικά μπορώ να ανέβω μέχρι τα χρήματα της U2414H, άντε και 20 ευρώ παραπάνω. Ψάχνω κάτι καλό για χρήση browsing και θέαση βίντεο σε youtube κατά βάση, άντε και λίγο εφαρμογές γραφείου (office κλπ). Το κομμάτι gaming με ενδιαφέρει ελάχιστα. Χρήση αρκετές ώρες την ημέρα (τουλάχιστον 4-5 ώρες), απόσταση θέασης σαφώς κάτω του μέτρου (60-70 εκ μάξιμουμ), οπότε ίσως πάνω από τις 24 ίντσες να υπάρχει εκτός των άλλων και θέμα με την απόσταση. Με ενδιαφέρει κατά συνέπεια να είναι ξεκούραστη (κατά το δυνατόν) σε πολύωρη χρήση, με καλή απεικόνιση χρωμάτων και ευκρίνεια.

Η δική μου σκέψη πήγε, με βάση τα χαρακτηριστικά χρήσης και τα όσα ανέφεραν πιο πάνω οι φίλοι, είτε σε 1-2 μοντέλα της LG στις 24 ίντσες, είτε στα ακριβότερα μοντέλα της Dell. To μοντέλο  LG 24MB56HQ δε φαίνεται να είναι άμεσα διαθέσιμο και δε γνωρίζω κατά πόσο κυκλοφορεί ακόμα, γιαυτό και ανέφερα το 24MP57VQ που φαίνεται να έχει χειρότερη βάση όντως, αλλά υπάρχει σε κάποια μαγαζιά.

Μεταξύ των Dell P2414H & S2415H ποιο είναι το καλύτερο από άποψη αυτών που ανέφερα; Το S2415H φαίνεται να έχει λίγο πιο γρήγορο πάνελ και ηχεία που δεν έχει το P2414H, αλλά πέραν αυτών δε βλέπω άλλες διαφορές, ή κάνω λάθος;

Επίσης, αν αγοράσω Dell από εξωτερικό (Γερμανία) θα έχω την 3ετή εγγύηση της Dell στην Ελλάδα κανονικά;

Παρακαλώ τα φώτα σας παιδιά.

H S2415H είναι υπερκοστολογημένη.Καλύτερα να κοιτάξεις την LG 29UM57P αντί να δώσεις 250 για αυτές.

H S2415H είναι υπερκοστολογημένη.Καλύτερα να κοιτάξεις την LG 29UM57P αντί να δώσεις 250 για αυτές.

Καλημέρα. Έβαλα στο παιχνίδι και την LG 25UM65-P 

http://www.e-shop.gr/othoni-lg-25um65-p25-ips-led-ultrawide-full-hd-black-p-PER.169996

ως μια ενδιάμεση λύση. Πιστεύετε ότι έχει νόημα να ασχοληθώ με αυτήν σε λίγο χαμηλότερη τιμή από την S2415H; Εννοώ λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης βασικά και, ίσως, καλύτερων χρωμάτων (απεικόνισης). Θετικά/αρνητικά αυτής έναντι της S2415H;

Επίσης η εικόνα της ανωτέρω dell είναι σαφώς καλύτερη από τις προτεινόμενες από εσάς LG 16:9 με τιμή 50-60 κάτω από αυτήν;

Συγνώμη που σας ζαλίζω αλλά επειδή έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με τις αναβαθμίσεις οθόνης, είμαι λίγο άσχετος...

Υπενθυμίζω ότι η κάρτα γραφικών είναι  Gigabyte GTX650-Ti 2Gb DDR5 και η χρήση που θέλω είναι κυρίως για browsing, youtube και που και που χρήση Office.

Ή lg είναι λίγο καλύτερη. Έχει συνήθως λίγο καλύτερα color presets, γίνεται hardware calibrated και δεν έχει frameless casing να χαλάει το αντιλαμβανόμενος βάθος του μαύρου.

http://www.e-shop.gr/othoni-lg-25um65-p25-ips-led-ultrawide-full-hd-black-p-PER.169996

ως μια ενδιάμεση λύση. Πιστεύετε ότι έχει νόημα να ασχοληθώ με αυτήν σε λίγο χαμηλότερη τιμή από την S2415H; Εννοώ λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης βασικά και, ίσως, καλύτερων χρωμάτων (απεικόνισης). Θετικά/αρνητικά αυτής έναντι της S2415H;

Επίσης η εικόνα της ανωτέρω dell είναι σαφώς καλύτερη από τις προτεινόμενες από εσάς LG 16:9 με τιμή 50-60 κάτω από αυτήν;

Συγνώμη που σας ζαλίζω αλλά επειδή έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με τις αναβαθμίσεις οθόνης, είμαι λίγο άσχετος...

Υπενθυμίζω ότι η κάρτα γραφικών είναι  Gigabyte GTX650-Ti 2Gb DDR5 και η χρήση που θέλω είναι κυρίως για browsing, youtube και που και που χρήση Office.

Ίσως ή 25αρα να έχει λίγο καλύτερα χρώματα από τις 24αρες 1080p, αλλά είναι πολύ μικρή. Αν πάρεις 21:9 οθόνη να πάρεις 29". Δες στο displaywars τα μεγέθη να καταλάβεις τη διάφορα.

Ή dell είναι λίγο υπετκοστολογημενη. Δεν είναι κατά 50+ ευρώ καλύτερη από τις lg, αλλά είναι καλύτερη λόγω ελαφρύτερου coating, οπότε αν δε θέλεις να πάρεις την 29αρα lg είναι ή καλύτερη επιλογή σου.

Καλησπερα παιδια,θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη της οθονης κυριως για gaming.Τα χρηματα που θελω να διαθεσω ειναι μεχρι 600 ευρω.Η καρτα που εχω ειναι η gtx 970.Η αποσταση απο την οθονη θα ειναι κατω απο το 1 μετρο.Εφοσον παω για επιλογη g sync υπαρχουν απο οτι καταλαβαινω δυο επιλογες.Η https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html?keyphrase=aoc+gsync και  η Link.png Site: XB240H   Σιγουρα πληρωνεις καπελο για το gsync και υψηλες τιμες λογω της οτι ψωνιζουμε απο Ελλαδα.Αξιζει καποια απο τις δυο οθονες αυτα τα χρηματα;Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα στο εξωτερικο με g sync;Τελος ας πουμε οτι ξεχναμε το gsync ειναι overkill αυτα τα λεφτα για οθονη και ποια θα ηταν η αντιστοιχη επιλογη;Ευχαριστω για την βοηθεια.

Καλησπερα παιδια,θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη της οθονης κυριως για gaming.Τα χρηματα που θελω να διαθεσω ειναι μεχρι 600 ευρω.Η καρτα που εχω ειναι η gtx 970.Η αποσταση απο την οθονη θα ειναι κατω απο το 1 μετρο.Εφοσον παω για επιλογη g sync υπαρχουν απο οτι καταλαβαινω δυο επιλογες.Η https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html?keyphrase=aoc+gsync και  η Link.png Site: XB240H   Σιγουρα πληρωνεις καπελο για το gsync και υψηλες τιμες λογω της οτι ψωνιζουμε απο Ελλαδα.Αξιζει καποια απο τις δυο οθονες αυτα τα χρηματα;Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα στο εξωτερικο με g sync;Τελος ας πουμε οτι ξεχναμε το gsync ειναι overkill αυτα τα λεφτα για οθονη και ποια θα ηταν η αντιστοιχη επιλογη;Ευχαριστω για την βοηθεια.

Καλησπερα. Η εικονα και στις δυο περιμενω να ειναι παρομοια αξιοπρεπης και βεβαια το gsync module θα εχει φροντισει για lags και ghostings, οποτε θα προτιμουσα την AOC που ειναι φθηνοτερη και εχει matte bezel.

Αλλη οθονη με G-Sync μεχρι τα 500 ευρω δεν υπαρχει οποτε η AOC ειναι η καλυτερη επιλογη σου. Αν ξεχνουσες το G-Sync θα μπορουσες να παρεις μια 1440p IPS, οπως η LG 27MB85R. Ανωτερη οθονη απο πολλες αποψεις αλλα οχι τοσο καλη για gaming, αφενως δεν εχει G-Sync που κανει μεγαλη διαφορα, αφετερου η 970 δεν αποδιδει τοσο καλα στα 1440p οσο στα 1080p, θα πρεπει να κατεβαζεις settings για να κρατας 60fps.

Τελος θα μπορουσες να δεις και την LG 29UM57, μικροτερη αναλυση απο τα 1440p οποτε η καρτα θα διατηρει υψηλο αριθμο fps χωρις πολλες παραχωρησεις, καλη εικονα λογω του καλου IPS panel, αλλα δεν εχει G-Sync οποτε ειναι χειροτερη για gaming. 

Τελικα μετα απο πολυ σκεψη κουραστικα κ κ ακουσα τον XMorsX κ πηρα την 27MB85R-B,οποτε φιλε XMorsX αν δεν βγει καλη εσυ θα φταις ,εγω νιπτω τας χειρας μου

Δε φταίνει μόνο η Ελληνική αγορά για τις τιμές,είναι γενικά υπερκοστολογημένο το gsync από την nvidia κυρίως και τους συνεργάτες της.Πληρώνεις πόσα ευρώ για τον scaler και για το κέρδος τους.Καλές επιλογές έχεις σε μη gsync οθόνες αν και με το σύστημα σου θα είναι μεν χειρότερες σε gaming αλλά καλύτερες αλλού δε.

Η Dell S2415H είναι glossy και ίσως να είναι αρνητικός παράγοντας αν έχεις θέμα με πολύ φωτισμό-αντανακλάσεις,επίσης στην ελλάδα είναι ακριβή αλλά στα θετικά της...έχει καλύτερη απεικόνιση από τις φτηνότερες LG IPS 1080@60Hz -είναι σαφώς καλύτερη από αυτές δηλαδή- . Η 25 που δείχνεις έχει μεγαλύτερη ανάλυση και επιφάνεια εργασίας και αν δε κάνω λάθος αρκετά καλό panel-καλύτερο από των φτηνών LG 1080p ,αλλά μπορεί να σου φανεί αρκετά μικρή.

Τελικα μετα απο πολυ σκεψη κουραστικα κ κ ακουσα τον XMorsX κ πηρα την 27MB85R-B,οποτε φιλε XMorsX αν δεν βγει καλη εσυ θα φταις ,εγω νιπτω τας χειρας μου

Αν ήθελες καλή 27'' QHD 60Hz έκανες πολύ καλή επιλογή  :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...