Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

37 λεπτά πριν, lambros είπε

Πρόταση;; Να δούμε κοστολογιο

Εδω εισαι οι τιμες παρομοιες ειναι. Απλα δεν βλεπω νοημα στο ολο curve σε 16:9 οθονη.

https://www.skroutz.gr/s/49382272/Samsung-Odyssey-G55C-VA-HDR-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σαν άσχετος μπαμπάς εξηγήσετε μου τι διαφορά τις curved.

Κάποιον οδηγό να διαβασω;;

Σε μεγαλύτερες ιντζες είναι οι curved καλύτερες;;

Απόσταση θέασης max 60ek

Καλησπερα. Ψαχνω οθονη για συνδεση με mac m2. Χρηση: Αρκετά papers ανοιχτα, συγγραφη κειμενων, προγραμματισμο με R. Προτιμηση σε mini-led. Μπορειτε να μου προτεινετε επιπροσθετα γενικοτερα τι αλλο περιφερειακο θα μου ηταν χρησιμο για το setup και θα διευκόλυνε τη χρηση; Ευχαριστω

Έχει βγάλει μία οθόνη Xiaomi A24i 24"το eshop στο crazy sundays από 89 αρχική, 78,90 τελική. Την ίδια οθόνη τη βρίσκω στο πιο φθηνό σκρουτζομάγαζο 86,90. Σε public/kotso την έχουν 109 αρχική, 99 τελική. Το ίδιο και ακόμα πιο πολύ για το ίδιο μοντέλο στις 27 ίντσες. 92,9 από 139 στο eshop, 99 σε σκρουτζομάγαζο, 119 από 149 σε public. Παραδόξως η 24αρα είναι ακόμη "άμεσα διαθέσιμη". Η 27αρα "αναμένεται" με πράσινο, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό.

Υπάρχει κάποιο catch;

https://www.e-shop.gr/xiaomi-monitor-a24i-100hz-ela5444eu-p-PER.775047

https://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/xiaomi-a24i-24-fhd-ips-flat-100hz-6ms/1939571

https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/305485-monitor-xiaomi-a24i ips-100hz-dp-hdmi

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 23/6/2024 στις 9:20 ΠΜ, lambros είπε

Σαν άσχετος μπαμπάς εξηγήσετε μου τι διαφορά τις curved.

Κάποιον οδηγό να διαβασω;;

Σε μεγαλύτερες ιντζες είναι οι curved καλύτερες;;

Απόσταση θέασης max 60ek

Τις οθόνες με καμπύλη ξεχωρίζουμε με βάση την ακτίνα κύκλου τους, το λεγόμενο radius ή σε συντομογραφία R. Όσο μικρότερο το R τόσο μεγαλύτερη η καμπύλη πχ 1000R > 1500R > 1800R. Το κατά πόσο αυτό είναι θετικό εξαρτάται από τον καθένα προσωπικά πχ εγώ σιχαίνομαι τις οθόνες με καμπύλη. Έχει μια λογική η ύπαρξη τους σε ultra wide οθόνες πχ 34 ίντσες αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση εγώ προτιμώ τις επίπεδες. Συνήθως θα βρεις τέτοιες σε va panels γιατί βοηθά η κυρτότητα να κρυφτεί ως ένα βαθμό η κακή γωνία θέασης που έχουν αριστερά - δεξιά.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, music_lover said:

Τις οθόνες με καμπύλη ξεχωρίζουμε με βάση την ακτίνα κύκλου τους, το λεγόμενο radius ή σε συντομογραφία R. Όσο μικρότερο το R τόσο μεγαλύτερη η καμπύλη πχ 1000R > 1500R > 1800R. Το κατά πόσο αυτό είναι θετικό εξαρτάται από τον καθένα προσωπικά πχ εγώ σιχαίνομαι τις οθόνες με καμπύλη. Έχει μια λογική η ύπαρξη τους σε ultra wide οθόνες πχ 34 ίντσες αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση εγώ προτιμώ τις επίπεδες. Συνήθως θα βρεις τέτοιες σε va panels γιατί βοηθά η κυρτότητα να κρυφτεί ως ένα βαθμό η κακή γωνία θέασης που έχουν αριστερά - δεξιά.

για καθε αλλη χρήση πέρα απο gaming (και αυτο εχει νοημα στις μεγάλες οπως οι 34" που ανέφερες) καλό ειναι να αποφεύγονται οι κυρτές. Παραμορφώνουν την εικονα και αν ποτε χρειαστούμε να διορθώσουμε κάτι σε video, φωτογραφία, δεν θα γνωρίζουμε αν μια γραμμή, ειναι ευθεία ή οχι, καθως ολα τα βλέπουμε με μια ελαφριά καμπύλη.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, lambros είπε

Ποια 27άρα όχι curved μας προτείνετε???

Γράψε καλύτερα και τί χρήση θα κάνεις. (Ανάλυση, gaming?) .Να σε καθοδηγήσουν οι εμπειρότεροι.

Επεξ/σία από tasvar

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lambros είπε

Πιτσιρίκος για gaming 

Από τα λίγα που γνωρίζω, σε 27άρα, μην πάρεις 1080p. 

Είχα, και πήγα σε 2Κ. Σε 27άρα πάντα. Σαφώς καλύτερα. 

Αν το σηκώνει και η κάρτα γραφικών.

IPS ή VA, είναι θέμα γούστου. Αλλοι θέλουν το καλύτερο μαύρο του VA ,άλλοι (όπως εγώ) Δεν θέλουν το smearing-ghosting του. 

Οτι αντέχει η τσέπη σου, σε κάτι επώνυμο. LG-gigabyte-HP-DELL....

Παράδειγμα, δεν νομίζω να σε απογοητεύσει. 

https://www.skroutz.gr/s/42623796/LG-UltraGear-27GR75Q-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Επεξ/σία από tasvar
  • Like 1

Καλησπέρα.. Έχω μια Dell 27αρα 1080p και νομίζω ήρθε ο καιρός να την αλλάξω. 

Χρήση του pc είναι μόνο gaming και συγκεκριμένα cod warzone. 

Δεν παίζω κάποιο άλλο παιχνίδι στον υπολογιστή. 

Θα ήθελα μάλλον μια 32-34 

Μπάτζετ μέχρι 350 

Κάρτα γραφικών θα αγοραστεί επίσης καινούργια οπότε δεν είναι γνώμονας στην οθόνη.

2 ώρες πριν, Lecter D είπε

Καλησπέρα.. Έχω μια Dell 27αρα 1080p και νομίζω ήρθε ο καιρός να την αλλάξω. 

Χρήση του pc είναι μόνο gaming και συγκεκριμένα cod warzone. 

Δεν παίζω κάποιο άλλο παιχνίδι στον υπολογιστή. 

Θα ήθελα μάλλον μια 32-34 

Μπάτζετ μέχρι 350 

Κάρτα γραφικών θα αγοραστεί επίσης καινούργια οπότε δεν είναι γνώμονας στην οθόνη.

Επιθυμητή ανάλυση; curved ή όχι;  VA ή IPS? 

5 ώρες πριν, tasvar είπε

Επιθυμητή ανάλυση; curved ή όχι;  VA ή IPS? 

Επειδή έκανα μια πρόχειρη έρευνα, είδα ότι σε 32-34 το qhd δεν είναι αρκετό (?)
αν πιξελιαζει όπως το 1080 σε 27 τότε προτιμώ να κατέβω στις ίντσες και να είμαι με 27 qhd. 

Πάνελ δεν έχω εικόνα, εγώ απλά warzone παίζω οπότε οποίο θα ναι καλύτερο για την χρήση. Το ίδιο και το curved 

Στις 4/7/2024 στις 10:59 ΜΜ, rhapsodyoffireandice είπε

Έχει βγάλει μία οθόνη Xiaomi A24i 24"το eshop στο crazy sundays από 89 αρχική, 78,90 τελική. Την ίδια οθόνη τη βρίσκω στο πιο φθηνό σκρουτζομάγαζο 86,90. Σε public/kotso την έχουν 109 αρχική, 99 τελική. Το ίδιο και ακόμα πιο πολύ για το ίδιο μοντέλο στις 27 ίντσες. 92,9 από 139 στο eshop, 99 σε σκρουτζομάγαζο, 119 από 149 σε public. Παραδόξως η 24αρα είναι ακόμη "άμεσα διαθέσιμη". Η 27αρα "αναμένεται" με πράσινο, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό.

Υπάρχει κάποιο catch;

https://www.e-shop.gr/xiaomi-monitor-a24i-100hz-ela5444eu-p-PER.775047

https://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/xiaomi-a24i-24-fhd-ips-flat-100hz-6ms/1939571

https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/305485-monitor-xiaomi-a24i ips-100hz-dp-hdmi

Όχι δεν υπάρχει κάποιο catch αφού απ'ότι φαίνεται πουλάνε το ίδιο μοντέλο. 

20 ώρες πριν, Lecter D είπε

Επειδή έκανα μια πρόχειρη έρευνα, είδα ότι σε 32-34 το qhd δεν είναι αρκετό (?)
αν πιξελιαζει όπως το 1080 σε 27 τότε προτιμώ να κατέβω στις ίντσες και να είμαι με 27 qhd. 

Πάνελ δεν έχω εικόνα, εγώ απλά warzone παίζω οπότε οποίο θα ναι καλύτερο για την χρήση. Το ίδιο και το curved 

Η κάρτα γραφικών σου θα σου πει ποια οθόνη να διαλέξεις μιας και παίζεις games.  Το ότι τρέχει η κάρτα σου τα games σε 1080p δεν σημαίνει ότι θα τα τρέχει το ίδιο σε ανώτερη ανάλυση.  Για να πας από τα 1080p σε 2K θα πρέπει η κάρτα σου να είναι τουλάχιστον 3060ti. Για 4Κ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4060. 

13 ώρες πριν, kriosgr είπε

Όχι δεν υπάρχει κάποιο catch αφού απ'ότι φαίνεται πουλάνε το ίδιο μοντέλο. 

Η κάρτα γραφικών σου θα σου πει ποια οθόνη να διαλέξεις μιας και παίζεις games.  Το ότι τρέχει η κάρτα σου τα games σε 1080p δεν σημαίνει ότι θα τα τρέχει το ίδιο σε ανώτερη ανάλυση.  Για να πας από τα 1080p σε 2K θα πρέπει η κάρτα σου να είναι τουλάχιστον 3060ti. Για 4Κ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4060. 

Η κάρτα γραφικών θα αγοραστεί μετά την οθόνη οπότε θα πάρω αυτήν που χρειάζεται για να τρέξει το παιχνίδι... Αν η ελάχιστη αγορά είναι η 4060 τότε θα είναι αυτή, για αυτό είπα οτι δεν το έχω σαν κριτήριο η gpu.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...