Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμερικάνοι δημοσιογράφοι.

Εκτός του ότι παρουσιάζουν τα δεδομένα ως έχουν,κάνουν ενδιαφέροντα σχόλια και πολλές φορές προλαβαίνουν και τις εξελίξεις. 

Δημοσ.

( ^ Δες FOX και κάνε edit :P )

Ρε παιδιά, μια ματιά στο ιδιοκτησιακό των ΜΜΕ, και την "ομηρία" των αδειοδοτήσεων και δεν χρειάζεται να σας πει κάποιος το αυτονόητο...

Δημοσ.

Για την ώρα βολεύομαι με δαύτους(Δεν είναι όλοι Αμερικάνοι) :

Paul Mason,Hugo Dixon,Peter Spiegel,Holger Zschaepitz,Simon Nixon,Alberto Nardelli,Nick Kounis,Fabrizio Goria.

Fox news δεν βλέπω :P ...Χρησιμοποιώ το τουίτα όπως θα έπρεπε να χρησιμοποιείται  :-D

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμερικάνοι δημοσιογράφοι.

Εκτός του ότι παρουσιάζουν τα δεδομένα ως έχουν,κάνουν ενδιαφέροντα σχόλια και πολλές φορές προλαβαίνουν και τις εξελίξεις. 

Αυτό είναι σχετικο. Δεν είναι θεμα Αμερικανου, Ιταλου, Ελληνα. Είναι θεμα αν είναι ανεξάρτητος ή στρατολογημένος. Άλλα λεει ο ένας, εντελως αντίθετα πραγματα λεει άλλος.

Φρεσκο παράδειγμα, πριν καμια ωρα περασα από Σκαι και ειχε έναν Αμερικανο (ή μηπως Βρετανο; δεν το γνωριζω) δημοσιογραφο (αρθρογραφο της NΥΤ όπως τον παρουσιασε η Σια Κοσιωνη), o οποιος ελεγε πραγματα εντελως ανύπαρκτα, πραγματα που δεν υπαρχουν πουθενα στην πραγματικοτητα αφου με τα ιδια μου τα αυτια και ματια εχω δει/ακουσει σημερινες δηλωσεις των αρμοδιων φορεων (Λαγκαρντ, ηγετων Ευρωπαικων χωρων και θεσμων κλπ.) οι οποιες είναι εντελως αναποδες.

Συγκεκριμενα ο αρθρογράφος των NYT Χιουγκο Ντιξον, ειπε ότι ΑΝ βγαλει ναι το δημοψήφισμα ΚΑΙ ΑΝ παραιτηθεί μετα η κυβερνηση και βγει διαφορετικη (από σπου κι ως σπου που λεει και ο γνωστος :P , ρητορικο το ερωτημα, γνωστη η απαντηση), τοτε MONO μπορουν να να ξαναρχίσουν διαπραγματευσεις με την ελληνικη πλευρα. Ενώ και η Λαγκαρντ και ολοι οι ηγετες και της Ευρώπης και ο Ομπαμα/Λιου και ολοι οσοι ακουσα και ειδα με τα ματια μου δηλωσεις τους, είναι στην κατευθυνση ηδη να ζητουν από την Ελληνικη πλευρα να συνεχιστουν αμεσα οι διαπραγματευσεις δηλώνοντας χαρακτηριστικα ότι "η πορτα είναι ανοικτη" κλπ. Ο μονος που μιλησε για "αναξιοπιστια" της ελληνικης πλευρας/πρωθυπουργου είναι ο Νταισεμπλουμ / Σοϊμπλε χωρις παρολα αυτά και "αυτος" να κλεινει την πορτα για διαπραγματευσεις!

Επισης ο (πρωην ΔΝΤ) Στρος Καν, από χθες εχει βγει και εχει κανει δηλωσεις περι λαθους πολιτικης τους απέναντι στην Ελλαδα η οποια τονιζει ότι πρεπει να σταματησει και δινει προταση για εντελως διαφορετικη προσεγγιση του ελληνικου θεματος, κατι που δεν ειδα να αναφέρεται σε ιδιωτικα καναλια από το αρκετο που περασα από αυτά (δεν ειδα ολοκληρα τα δελτια τους, αν καποιος το ειδε το ρεπορταζ σε καποιο ας με διορθωσει).

Μετα από αυτό το τρανταχτο παράδειγμα με τον Ντιξον που βγαζει τοσο εντονα ματι, εγω δεν θα ξαναδω ουτε λεπτο τα... "ενημερωτικα" από τα καναλια αυτά και θα ενημερώνομαι με τον αμεσο τροπο (δηλωσεις) και από άλλες πηγες πιο σοβαρες.

Επεξ/σία από Snoob
  • Like 4
Δημοσ.

Είναι σχετικό.

1. Αν πχ μιλάμε για ενημέρωση από το ΣΚΑΙ για τα θέματα που εμπλέκεται ο ΠαναθηναΪκός σαφώς και δεν υπάρχει. Οι δημοσιογράφοι απλά διαβάζουν γραμμένα κείμενα από πάνω (ακόμα και εγώ που ήμουν Παναθηναϊκός το βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό).

2. Κάποια ΜΜΕ είναι απλά κομματικά όργανα δηλωμένα. Δε περιμένεις αντικειμενική ενημέρωση από το Ριζοσπάστη ούτε από το κόκκινο που είναι ανοικτά δηλωμένα όργανα κόμματων (και σε κάποιες περιπτώσεις τους και ιδιοκτησία τους) ή σε παραδοσιακά "φίλα προσκείμενα" μέσα (ο Ελ. τύπος πχ)

3. Σε πολλά πράγματα μέσα έχουν θέση , αν θες πεσ' το και γραμμή. Δεν γίνεται μόνο εδώ. Παντού γίνεται. Δεν είναι απαραίτητα κακό αν δίνεται ο λόγος στους απέναντι. Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς αλλά έτσι είναι και αν τηρούνται οι κανόνες θεωρώ ότι μπορεί ένα ΜΜΕ να έχει άποψη ... δεν είναι η ενημερωση για σοβαρά ζητήματα ανακοινώσεις φαρμακείων για να είναι απλά τυπικές.

4. Όταν λέμε ανεξάρτητες ... από ποιόν? υπάρχουν μέσα και δημοσιογράφοι που είναι εξαρτημένοι από το κοινό τους. Υπάρχουν απλά για να λένε αυτό που θέλει να ακούσουν (πχ Αυτιάς).

Δημοσ.

.1. Αν πχ μιλάμε για ενημέρωση από το ΣΚΑΙ για τα θέματα που εμπλέκεται ο ΠαναθηναΪκός σαφώς και δεν υπάρχει. Οι δημοσιογράφοι απλά διαβάζουν γραμμένα κείμενα από πάνω (ακόμα και εγώ που ήμουν Παναθηναϊκός το βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό).

Εδω ατυχησες η δεν εισαι παναθηναικος.Ειναι το μονο θεμα που ο σκαι ειναι αξιοποθστος και αποδειχτηκε περιτρανα

τι να λεμε τωρα μηπως για την εγκληματικη οργανωση στο ποδοσφαιρο που λεγανε οι αλλοι ελα μωρε ο αλαφουζος και ο θωμαιδης τα λενε και μετα πεσανε οι διωξεις και οι περιοριστικοι οροι βροχη, ενω ολα τα αλλα με το ειχαν κανει γαργαρα.

Για την ώρα βολεύομαι με δαύτους(Δεν είναι όλοι Αμερικάνοι) :

Paul Mason,Hugo Dixon,Peter Spiegel,Holger Zschaepitz,Simon Nixon,Alberto Nardelli,Nick Kounis,Fabrizio Goria.

Fox news δεν βλέπω :P ...Χρησιμοποιώ το τουίτα όπως θα έπρεπε να χρησιμοποιείται  :-D

θα αστειευεσαι μαλλον.

αντικειμενικη ενημερωση απο τους embedded δημοσιογραφους με τα εχθρικα στρατευματα;

Πάντα διαβάζω ειδήσεις από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μόνο η είδηση (συνήθως) χωρίς επιπλέον σχόλια.

http://www.amna.gr/

το οτι δεν πιστευουμε τα ιδιωτικα δεν σημαινει οτι πρεπει να πιστευουμε ενα κρατικο ισον κυβερνητικο μεσο

Δημοσ.

.1. Αν πχ μιλάμε για ενημέρωση από το ΣΚΑΙ για τα θέματα που εμπλέκεται ο ΠαναθηναΪκός σαφώς και δεν υπάρχει. Οι δημοσιογράφοι απλά διαβάζουν γραμμένα κείμενα από πάνω (ακόμα και εγώ που ήμουν Παναθηναϊκός το βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό).

Εδω ατυχησες η δεν εισαι παναθηναικος.Ειναι το μονο θεμα που ο σκαι ειναι αξιοποθστος και αποδειχτηκε περιτρανα

τι να λεμε τωρα μηπως για την εγκληματικη οργανωση στο ποδοσφαιρο που λεγανε οι αλλοι ελα μωρε ο αλαφουζος και ο θωμαιδης τα λενε και μετα πεσανε οι διωξεις και οι περιοριστικοι οροι βροχη, ενω ολα τα αλλα με το ειχαν κανει γαργαρα.

Δε ξέρω την υπόθεση,

Είπα "ήμουν" Παναθηναϊκός ... πλέον μεγάλωσα και ασχολούμαι με πιο σοβαρά πράγματα από τη μπάλα.

Δημοσ.

Τα εργαλεια πρεπει να χρησιμοποιουνται.
Αντικειμενικη ενημερωση υπαρχει μονο οταν δεν υπαρχει αναγκη για το αντιθετο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν θα βρει κανείς την "αντικειμενική" ενημέρωση όπως την εννοεί θεωρητικά ο κόσμος. Μέσα απο διαδικασίες, διάβασμα και προσωπικό επίπεδο αντικειμενικότητας καθώς και σίγουρα μια βασική καταγραφή της πραγματικότητας, καλούμαστε εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε το περιεχόμενο της ενημέρωσης. Ο πιο αντικειμενικός κριτής είμαστε εμείς.

Απο την άλλη, υπάρχουν κανάλια -κατα την πλειοψηφία τους τώρα πια- που μόνο ενημέρωση δεν κάνουν. Δεν μπορεί να ανοίγεις ΣΚΑΙ για να δεις τι και πως και να βλέπεις σαθρά ψέμματα -το σκηνικό που ανέφερε ο matrixx- καθώς και τίτλους "Το κρυφό σχέδιο του Τσίπρα για δραχμή" και να μένεις με κλειστό το στόμα. Με θράσος και χωρίς καμία δημοσιογραφική ευαισθησία βαφτίζουν την οποιαδήποτε ασάφια και προβοκατόρικη διάθεσή τους ως είδηση. Εσύ και εγώ το αντιλαμβανόμστε -ελπίζω. Ένας άνθρωπος που αγωνιά και είναι κάποιας άλλης ηλικίας και βιώματος, θα το εκλάβει ώς αποκάλυψη. 

Κατα την άποψή μου, είναι έγκλημα. Θα έπρεπε κάποια αρχή να επέμβει. Δεν είναι οτι εξυπηρετούν απλά και μόνο τους σκοπούς τους. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πολλές φορές υπονομεύουν και την ίδια την δημοκρατία -όποια και αν έχει καταντήσει να είναι αυτή.

Δημοσ.

ποια πιστευετε ειναι πιο αντικειμενικα καναλια;;

Αυτη τη στιγμη, ποιος θα το περιμενε στα χρονια της Πετρουλας και του Μυκονοοοοος, το πιο αντικειμενικο -στο μετρο του δυνατου- πολιτικο δελτιο για μενα το εχει το Star.

Mega και Σκαι ωρες ωρες φτανουν στα ορια της "διασπορας ψευδων ειδησεων" που σηκωνει και παρεμβαση εισαγγελεα.

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν αντικειμενικά μεςα ενημέρωσης επειδη οι πομποί και οι δείκτες δεν μπορούν να ειναι αντικειμενικοι. Επίσης το μονο που μπορεις να κανεις, αν εχεις τον χρόνο, ειναι να μαζεύεις πληροφορίες απο πολλες και διαφορετικές πηγές.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εξαρτάται κατά πολύ. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα που τα κανάλια θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα δεν κάνουν αντικειμενική ενημέρωση. Τώρα σε Αμερικές τι γίνεται δεν πολυξέρω διότι δεν βλέπω τηλεόραση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...