Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Τωρα που εχω τελειωσει τις πανελληνιες, εχω αρχισει να κανω μαθηματα Javascript στο Codeacademy

Εχω κανει αυτον τον αλγοριθμο, το concept ηταν απο το tutorial, αλλα οταν παω να το κανω .js μου σκαει σφαλμα στην πρωτη και την τελευταια γραμη, μπορει καποιος να μου πει που κανω λαθος; Ολο το αλλο τρεχει κομπλε.

<script language="JavaScript">
confirm ("Are you ready to play?");
var age = prompt("What's your age?");
if (age<13) 
{
    console.log ("I take no responsibility");
}
else
{
    console.log ("Have fun");
}
console.log ("You are at a Justin Bieber concert, and you hear this lyric 'Lace my shoes off, start racing.'");
console.log ("Suddenly, Bieber stops and says, 'Who wants to race me?'");
var userAnswer = prompt("Do you want to race Bieber on stage?");
if (userAnswer === "Lets kill this pussy")
{
    console.log ("You and Bieber start racing. It's neck and neck! You win by a shoelace!");
}
else
{
    console.log ("Oh no! Bieber shakes his head and sings 'I set a pace, so I can race without pacing.'");
}
var feedback = prompt("Give a rating from 1 to 10");
if (feedback >= 8)
{
    console.log ("Thank you! We should race at the next concert!");
}
else
{
    console.log ("I'll keep practicing coding and racing.");
}
</script>
  • Moderators
Δημοσ.

Τα tags χρειάζονται αν θες να βάλεις το script μέσα σε μια σελίδα. Αν το έχεις μόνο του δε χρειάζονται.

Δημοσ.

Τα tags χρειάζονται αν θες να βάλεις το script μέσα σε μια σελίδα. Αν το έχεις μόνο του δε χρειάζονται.

Εγω θελω να το βαλω στο σημειωματαριο και να το κανω αποθηκευση ως something.js

Οταν το κανω αυτο μου λεει syntax error. Στην pascal δεν ανοιγεις το προγραμα γραφοντας PROGRAM something; και μετα γραφεις τον κωδικα; Ετσι και εδω δεν πρεπει να ανοιγει καπως το προγραμμα και μετα να γραφεις τον κωδικα; Δεν ξερω αν καταλαβαινεις πως το εννοω αλλα αν του δωσεις ενα κομματι κωδικα του υπολογιστη ετσι σκετο πως θα καταλαβει τι πρεπει να κανει;

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό που γράφεις δεν είναι πρόγραμμα. Άμα βγάλεις τα tags δε θα σου βγάζει λάθος.

Δημοσ.

Αυτό που γράφεις δεν είναι πρόγραμμα. Άμα βγάλεις τα tags δε θα σου βγάζει λάθος.

Δηλαδη πως να το κανω; 

Tags εννοεις αυτα που ξεκινω και κλεινω το προγραμα ετσι;

Δημοσ.

Εγω θελω να το βαλω στο σημειωματαριο και να το κανω αποθηκευση ως something.js

Οταν το κανω αυτο μου λεει syntax error. Στην pascal δεν ανοιγεις το προγραμα γραφοντας PROGRAM something; και μετα γραφεις τον κωδικα; Ετσι και εδω δεν πρεπει να ανοιγει καπως το προγραμμα και μετα να γραφεις τον κωδικα; Δεν ξερω αν καταλαβαινεις πως το εννοω αλλα αν του δωσεις ενα κομματι κωδικα του υπολογιστη ετσι σκετο πως θα καταλαβει τι πρεπει να κανει;

Όταν δίνεις στον compiler ένα πρόγραμμα σε C πώς καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει;

Προφανώς δεν έχει νόημα να του δώσεις οτιδήποτε άλλο οπότε μόνο ένα πράγμα μπορεί να θέλεις, κι αυτό είναι που θα κάνει.

Αν τώρα ο compiler μπορεί να διαχειριστεί πολλές διαφορετικές γλώσσες τότε ναι, κάτι παραπάνω θα πρέπει να του πεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι αναγκαστικά κάτι που γράφεις στο πρόγραμμά σου, μπορεί να είναι απλά η επέκταση του αρχείου. Μπορεί να το ξεκαθαρίζεις με κάποια παράμετρο στο command line.

Anyway, στην περίπτωσή σου: δεν έχεις καταλάβει ότι το

<script language="JavaScript">

</script>

δεν είναι κώδικας JS και ως εκ τούτου είναι syntax error αν το βρούμε κάπου όπου υποτίθεται ότι έχουμε κώδικα js.

Σύγκρινε:

// hello.html
<script>
alert("Hello");
</script>

με

// hello.html
<script src="hello.js"></script>

// hello.js
alert("Hello");

(παρεμπιπτόντως αυτός είναι ο σωστός τρόπος να γράφεις το script tag, άντε αν θες να πολυλογήσεις με επιπλέον type="text/javascript").

Στην πρώτη περίπτωση το <script> μπαίνει "μαζί" με τον κώδικα επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο που να λέει στο browser ότι θα πρέπει να εκτελέσει JS κώδικα. Αλλά αυτό ισχύει μόνο και μόνο επειδή δε μιλάμε για κώδικα JS γενικά, μιλάμε για κώδικα JS που είναι συγκεκριμένα ενσωματωμένος μέσα σε HTML. O browser όταν προωθήσει τον κώδικα στη μηχανή εκτέλεσης JS δε θα συμπεριλάβει τα <script>, αυτά είναι καθαρά για δική του χρήση. Η μηχανή JS "ξέρει" ήδη ότι η είσοδος είναι JS με τον ίδιο τρόπο που η κιμαδομηχανή "ξέρει" ήδη ότι η είσοδος είναι κρέας: δεν έχει νόημα να βάλεις μέσα τίποτε άλλο.

Στη δεύτερη περίπτωση είναι πιο ξεκάθαρο τι συμβαίνει: οι οδηγίες για τον browser πάνε στην html, και ο κώδικας JS πάει στο js.

To codecademy περιμένει απο σένα κώδικα JS όπως η κιμαδομηχανή περιμένει κρέας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...