aris 90 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Κλησπερα θα ηθελα μια βοηθεια σε μια ασκηση που δεν εχω καταλαβει: Εκφωνιση: Κ κομβοι μοιραζονται το καναλι μεταδοσης ρυθμου(χωριτηκοτητας)Β(bits/s). Aν καθε κομβος μπορει να <<δημιουργισει>> κινηση μεχρι Βκ bits/s(οπου Βκ=B/2) ποιος ειναι ο μεγιστος και ποιος ελαχιστος ρυθμος μεταδοσης οπουδηποτε κομβου?(Υποθεστε ιδανικο πρωτοκολλο MAC). Δεν ξερω καθολου πως να της λυσω..
nautilus7 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Αν 1 ή 2 κόμβοι είναι ενεργοί (δημιουργούν κίνηση) τότε θα έχουν ρυθμό μέγιστος μετάδοσης Βκ=Β/2. Αν είναι ενεργοί Κ κόμβοι με Κ>=3, τότε ο ρυθμός μετάδοσης του κάθε ενός θα είναι B/K. Ο ελάχιστος ρυθμός θα επιτυγχάνεται όταν όλοι οι κόμβοι είναι ενεργοί. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Οι κόμβοι δημιουργούν κίνηση με ίση πιθανότητα;
aris 90 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Αν 1 ή 2 κόμβοι είναι ενεργοί (δημιουργούν κίνηση) τότε θα έχουν ρυθμό μέγιστος μετάδοσης Βκ=Β/2. Αν είναι ενεργοί Κ κόμβοι με Κ>=3, τότε ο ρυθμός μετάδοσης του κάθε ενός θα είναι B/K. Ο ελάχιστος ρυθμός θα επιτυγχάνεται όταν όλοι οι κόμβοι είναι ενεργοί. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Οι κόμβοι δημιουργούν κίνηση με ίση πιθανότητα; Σε αυχαριστω παρααα πολυ για την απαντηση...η εκφωνιση ειναι ακριβως οπως την λεει..τι να πω και εγω ειχα αγανακτησει
aris 90 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Αλλη μια ασκηση Ποιος ειναι ο μεγιστος αρθμος σταθμων σε sloted aloha οταν καθε σταθμος εκπεμπει με πιθανοτητα p=0,02 Εγω βρηκα 50 αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα