Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για 128K ISDN FORTHNET χωρις το καταραμενο netmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους!

Εχω και εγω το γνωστο προβλημα με ατυπα ασταθη συμπεριφορα του USB netmod V20 (οταν ειχα 64Κ το ειχα στη σειριακη και ειχα την ησυχια μου). Εκανα αναβαθμιση και τιποτα δεν αλλαξε. Ειπα να το παιξω εξυπνος να παρω ενα εξωτερικο usb isdn terminal adapter της ολλανδικης sweex που βρηκα με €50 τα οποια εψαχναν για μια καλυτερη...τσεπη απο τη δικη μου και ελπιζα να φτασω τη νιρβανα!

Ελα ομως που το νεο εργαλειο κανει και αυτο παρατραγουδα και ξαφνικα με αφηνει στα κρυα του λουτρου...(ειτε με 64Κ, ειτε με 128Κ) Το προβλημα διορθωνεται προσωρινα με εν ψυχρω αποσυνδεση απο τη usb και επανασυνδεση και επηρεαζει και το netmod που αρνειται να συνδεθει λεγοντας οτι το port ειναι κατειλημμενο αν δοκιμασω αμεσως μετα ενα παγωμα του sweex. Εβαλα και κατι νεους drivers που μου εστειλε η εταιρεια, εκανα unistall το netmod και τους drivers του για να εξαλειψω ην πιθανοτητα conflict, ελεγξα μηπως η θυρα USB υπερφορτωνεται με ρευμα πανω απο 500mA ή μηπως σβηνει απο το power management policy αλλα δεν καταληγω πουθενα. Την τροφοδοσια του netmod την εχω σε απλη μπαλαντεζα συνδεδεμενη σε σταθεροποιημενη εξοδο ενος APC Smart620 UPS. Η μητρικη μου ειναι η ASUS A7N8Χ Deluxe με nforce2 usb 2.0+1.1 και τρεχω winxppro+sp1.

Εν κατακλειδι, το Netmod, ντρεπομαι που το γραφω, αλλα τα παει καπως καλυτερα σε σχεση με το αλλο. Σκεφτομαι να αλλαξω το netmod μου με ενα 5.0 και να θρηνησω τα €50 αλλα δεν μου βγαινει απο το μυαλο και η υποψια οτι μπορει να φταιει και η USB θυρα αφου οταν κολλαει το ενα κολλαει και το αλλο ενω δεν ειναι σε διπλανες θυρες (εχει εξι συνολικα η mobo) Εν τω μεταξυ το sweex δεν αναγνωριζεται ως μοντεμ αλλα ως network adapter και δεν μπορω να αλλαξω πολλες ρυθμισεις γιατι απλα εχει μονο στοιχειωδεις ρυθμισεις που αφορουν το ειδος της γραμμης ISDN (64Κ digital) και το πρωτοκολλο του καναλιου D (european) τα οποια δεν επιφερουν συζητηση και πειραγμα. Για 128Κ απλα ενεργοποιω και ενα δευτερο πανομοιοτυπο wan driver οπως φαινεται στο dialup networking και τελικα εχω 2x64=128.

Εαν εχει καποιος εμπειρεια απο το συγκεκριμενο terminal adapter ή καποιες τεχνικες γνωσεις USB παρακαλω ας βοηθησει. Ευχαριστω για το χρονο σας και συγγνωμη για τα πολλα λογια αλλα ηθελα να δωσω ο,τι στοιχεια ειχα για να μην χρειαστουν (ελπιζω) διευκρινιστικα posts που θα κουραζαν ακομη περισσοτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...