Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Μια ερωτηση αν και μαλλον η απαντηση θα ειναι "ναι".

Παει για πεταμα ο παρακατω ε;

Φωτο 1: Πριν ~3-4 μηνες που ειχα ανοιξει το pc

post-241165-0-67651200-1435421542_thumb.png

Φωτο 2: Σημερα που ξαναανοιξα το pc.

post-241165-0-99923900-1435421551_thumb.png

Και επισης, ειναι λογικο σε τοσο συντομο διαστημα χρησης να χαλασει κιολας;

Τελος, περασε αρκετος καιρος μεχρι να τον απενεργοποιησω απο το να κανει sleep. Συμβαλλει και το sleep - ανοιγοκλεισιμο του δισκου στο να χαλασει πιο γρηγορα ε; Επρεπε απο την πρωτη μερα να απενεργοποιησω το sleep?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

κράτα ενα backup απο όλα σου τα αρχεία και συνέχισε να τον χρησιμοποιείς μέχρι να χαλάσει. Μου έχει τύχει σκληρός με 2% health να κρατάει ακόμα, εδώ και 1.5 χρόνο.

Δημοσ.

κράτα ενα backup απο όλα σου τα αρχεία και συνέχισε να τον χρησιμοποιείς μέχρι να χαλάσει. Μου έχει τύχει σκληρός με 2% health να κρατάει ακόμα, εδώ και 1.5 χρόνο.

Αυτο κανω τωρα, ή τουλαχιστον ολοκληρωνω τωρα, γι'αυτο και ρωταω ωστε να τον αποσυνδεσω μια και καλη για να τελειωνω με αυτο το θεμα. :P

Αλλα δεν εχει νοημα γιατι τον εχω σαν αποθηκευτικο οποτε αν τον γεμισω παλι και χαλασει ξαφνικα θα πανε χαμενα τα αρχεια.

Δημοσ.

Το καλώδιο του δίσκου το άλλαξες απο τότε που είδες οτι έχει πρόβλημα;

Αν έχεις μέρος να πάρεις τα αρχεία του δίσκου άδειασε τον και κάνε του reinitialize με το sentinel (ή καλύτερα πέρνα τον ένα βράδυ με regenerator (DOS)), αν κλατάρει κλάταρε, αν αντέξει ανέβασε να δούμε την κατάσταση του και θα το "φιλοσοφήσουμε" :P Πάντως αμα μείνει σταθερός με 30bad δεν είναι και τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Το καλώδιο του δίσκου το άλλαξες απο τότε που είδες οτι έχει πρόβλημα;

Αν έχεις μέρος να πάρεις τα αρχεία του δίσκου άδειασε τον και κάνε του reinitialize με το sentinel (ή καλύτερα πέρνα τον ένα βράδυ με regenerator (DOS)), αν κλατάρει κλάταρε, αν αντέξει ανέβασε να δούμε την κατάσταση του και θα το "φιλοσοφήσουμε" :P Πάντως αμα μείνει σταθερός με 30bad δεν είναι και τίποτα...

Οχι δεν εχω αλλαξει το καλωδιο :D

Ναι εχω εξωτερικο και ολοκληρωνω το backup, αυτη τη στιγμη κιολας.

Οκ θα δοκιμασω αυτο που προτεινεις.

Κατι σχετικοασχετο, αυτο: 

post-241165-0-81983400-1435422833_thumb.png

οφειλεται στα bad sectors ε;

Δημοσ.

Και επισης, ειναι λογικο σε τοσο συντομο διαστημα χρησης να χαλασει κιολας;

Ευχαριστω.

Με τα ηλεκτρονικά ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χαλάσει κάτι όσο καλό/ακριβό είναι ακόμα ας μην έχει δουλέψει για πάνω απο 2 λεπτά.

Αυτό λέγεται κατασκευαστικό ελλάτωμα και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Οπότε ΝΑΙ ευκολότατα μπορεί να χαλάσει ενας δίσκος με 1 ωρα λειτουργίας όπως επίσης μπορεί να τον βγάλεις απο τις ζελατίνες και να είναι ήδη νεκρός.

Για πέταμα ΟΧΙ δεν πάει,μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για πράγματα που δεν σε απασχολούν αν χαθούν πχ κατεβάζεις ταινίες σε αυτόν,τις βλέπεις και τις σβήνεις κλπ.

Δημοσ.

Με τα ηλεκτρονικά ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χαλάσει κάτι όσο καλό/ακριβό είναι ακόμα ας μην έχει δουλέψει για πάνω απο 2 λεπτά.

Αυτό λέγεται κατασκευαστικό ελλάτωμα και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Οπότε ΝΑΙ ευκολότατα μπορεί να χαλάσει ενας δίσκος με 1 ωρα λειτουργίας όπως επίσης μπορεί να τον βγάλεις απο τις ζελατίνες και να είναι ήδη νεκρός.

Για πέταμα ΟΧΙ δεν πάει,μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για πράγματα που δεν σε απασχολούν αν χαθούν πχ κατεβάζεις ταινίες σε αυτόν,τις βλέπεις και τις σβήνεις κλπ.

Σωστα, εγω το σκεφτηκα απο το θεμα ημερων χρησης αποκλειστικα.

Χμ, και κατι αλλο τωρα που προεκυψε:

post-241165-0-19653700-1435423251_thumb.png

Πως μπορω να ξαναεμφανισω τον δισκο για να συνεχισω το backup? Πλεον μου εμφανιζεται μονο ο κυριος και ο εξωτερικος. Ο 2 εσωτερικος 'κρυφτηκε'.

(επισης, για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις, γιατι εγινε αυτο; )

Δημοσ.

Πέρνα όσα περνάνε και μετά τρέξε ένα CHKDSK e: /r /f (κάτι τέτοιο) μπας και σώσει αυτά που δεν τραβιούνται. Αν δεν γίνεται και πάλι τρέχεις regenerator και ελπίζεις να γυρίσουν οι pending και να είναι εκεί τα αρχεία....

Αν χάνεις τον δίσκο βγάζε του το ρεύμα απο μέσα και γύρνα το προσεκτικά (ή κάνε restart του pc). Σε κάθε περίπτωση άλλαξε θύρα στην μητρική αυτού του δίσκου και καλώδιο. Αν υπάρχει και άλλο καλώδιο τροφοδοσίας καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Λοιπον,

Αλλαξα καλωδιο και θεση στη μητρικη, ανοιξα το pc. Ο δισκος εμφανιστηκε κανονικα. Λεω δεν κανω μια δοκιμη να κανω extract το .rar που δεν μπορουσε πριν (#5) να αντιγραφει; Κολλησε καπου στη μεση του extract, εκανα restart το pc και πλεον δεν εμφανιζεται ο δισκος.
Τι κανω πλεον; :/

Δημοσ.

Κλείσε τον τελείως, μην κάνεις ρεστάρτ. Μετά σε 10 δεύτερα βάλε τον μπρος και δες αν τον βλέπει. Αυτό που τον χάνει πάντως καλό δεν είναι.... 

Δημοσ.

Αν κάνεις chkdsk και τα προβληματικά αρχεία οφείλονται σε bs θα τα χάσεις.

Αν είναι πάνω σε διορθώσιμους τομείς θα τα διορθώσει (αλλά θα τρέχεις να τα βρεις στου διαόλου τη μάνα).

Το να τρέξεις αυτήν την εντολή είναι σα να παίζεις ρώσικη ρουλέτα όπως είναι τώρα ο δίσκος.

Εγώ στη θέση σου θα αντέγραφα τα αρχεία για ασφάλεια με κάποιο πρόγραμμα του τύπου roadkil's unstoppable copier, που αγνοεί δλδ τα bad sectors, μετά θα έτρεχα ένα hdd regenerator μήπως όντως διορθωθούν τα αρχεία, οπότε και κρατάς το τελικό backup που θέλεις και μετά αν θες ή έχεις υπομονή κάνεις το chkdsk (που δεν είναι απαραίτητο).

Το σημαντικό είναι αφού τελειώσεις τα αντίγραφα ασφαλείας σου να κάνεις το reinitialize disk surface που προτάθηκε για να δεις την παρούσα υγεία του δίσκου (ίσως θα αυξηθεί λίγο).

Το κακό με το αρχείο σου είναι πως είναι συμπιεσμένο, που σημαίνει πως άμα κουτσουρευτεί μάλλον θα αχρηστευτεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...