MikeG Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα στη παρέα. Τη περίοδο αυτή ξεκινάω το χτίσιμο ενός διαμερίσματος και ψάχνομαι για το πως θα στήσω κάποιες ευκολίες που φαντάζομαι. Στο σπίτι θα περαστεί δομημένη καλωδίωση με καλώδιο Cat6a όσον αφορά το κομμάτι των data τα οποία θα τερματίζουν σε ένα patch panel και με τη σειρά τους σε ένα 12αρι switch. Σκέφτομαι και για το κομμάτι της φωνής να περάσω καλώδιο utp με πριζάκια rj45. Ποια η άποψη σας σε αυτό; Θα χρειαστώ και ένα μικρό patch panel για αυτό. Από τη στιγμή που και ο ΟΤΕ γυρνάει σε voip τότε νομίζω ότι θα είναι χρήσιμο να στηθεί έτσι και όχι με το κλασσικό τρόπο με δισύρματο χάλκινο καλώδιο. Και τώρα πάμε στο δύσκολο κομμάτι. Έχω σκοπό να στήσω και ένα NAS όπως και το Kodi στο κεντρικό pc του σπιτιού. Ο στόχος είναι όλα να περνάνε από το pc αυτό (πολυμεσικό περιεχόμενο). Θα ήθελα να μπορώ να ακούω διαφορετική μουσική σε κάθε δωμάτιο, την οποία να streamάρω από το pc μέσω του NAS. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό οικονομικά; Οκ ηχειάκια στα δωμάτια μπορούν να μπουν αυτοενισχυόμενα αλλά πως θα γίνεται η διαχείριση του περιεχομένου, από που θα ξεκινάει η καλωδίωση; Γνωρίζω λύσεις όπως το sonos πχ αλλά κοστίζουν αρκετά. Τέλος πως θα μπορούσα να έχω δορυφορική τηλεόραση και σε κάθε δωμάτιο να βλέπω ότι κανάλι θέλω με ένα αποκωδικοποιητή ; Έχετε κάποιο link να με κατευθύνεται; Προτάσεις για patch panel, switch & NAS? Σας ευχαριστώ. 1
11demian111 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Λοιπόν, καταρχήν στο θέμα της τηλεφωνίας προτείνω να βάλεις VoIP συσκευές και να ξεχάσεις το δεύτερο δίκτυο καλωδίων. Επίσης, ο διαμοιρασμός των αρχείων θα γίνει με dlna. Σε κάθε δωμάτιο θα έχεις μια συσκευή που να υποστηρίζει dlna (πχ android box) και από εφαρμογή στο κινητό θα επιλέγεις ποιο αρχείο θα παίξει και σε ποια συσκευή.
MikeG Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Λοιπόν, καταρχήν στο θέμα της τηλεφωνίας προτείνω να βάλεις VoIP συσκευές και να ξεχάσεις το δεύτερο δίκτυο καλωδίων. Επίσης, ο διαμοιρασμός των αρχείων θα γίνει με dlna. Σε κάθε δωμάτιο θα έχεις μια συσκευή που να υποστηρίζει dlna (πχ android box) και από εφαρμογή στο κινητό θα επιλέγεις ποιο αρχείο θα παίξει και σε ποια συσκευή. Η τηλεφωνία θα βγαίνει από το modem-router του παρόχου σε rj11. Πως θα δουλέψουν οι voip συσκευές χωρίς voip server?
11demian111 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Βάζεις έναν fxo adapter ή παίρνεις μόντεμ με VoIP server. Στο λέω αυτό για να ελαχιστοποιήσεις τα καλώδια που θα χρειαστεί να περάσεις.
MikeG Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Σε ευχαριστω. Να ρωτησω και κατι ακομα για οποιον μπορει να γνωριζει. Υπαρχει περιπτωση να περασω και εικονα με καποιο τροπο απο το ενα δωματι στο αλλο; Τι εννοω. Εστω το pc σε ενα δωματιο και θελω να δω ταινια απο το pc μεσω του NAS σε μια τηλεοραση που βρισκεται σε αλλο δωματιο απο οτι το pc. Πως θα μπορουσα να συνδεσω το hdmi του pc στη τηλεοραση; υπαρχει μετατροπεας μεσω του utp; θα υπαρχει ομως ετσι λογικα θεμα με το switch.
11demian111 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Στο περιέγραψα πιο πάνω αυτό. Ότι γίνεται με την μουσική γίνεται και με τις ταινίες. Εκτός αν εννοείς να βλέπεις γενικά την έξοδο του pc σε άλλο δωμάτιο. Εκεί θα χρησιμοποιούσα rdp
MikeG Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Και αν δε θέλω να χρησιμοποιήσω remote desktop? Πως μπορώ να προβάλω την έξοδο του pc μου σε κάποιο άλλο δωμάτιο; Υπάρχει κάποιου είδους καλωδίωση που μπορώ να κάνω;
ArisG88 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Για το δορυφορικο κομματι, σε καθε δωματιο θα περασεις 2 καλωδια κεραιας τα οποια θα καταληγουν σε εναν πινακα ωστε να εχεις προσβαση και απ εξω (για να ερθει σημα απο κεραια + πιατο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα