gagarin Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Αύριο θα παραλάβω ένα MacBook Pro Retina 13.3 κ θα ήθελα αν γίνεται να με ενημερώσει κάποιος φίλος όσον αφορά την πρώτη φόρτιση κ γενικά για την συντήρηση της μπαταρίας τι είναι καλύτερο να κάνω...Ευχαριστώ!!!
Papakaliati Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Αύριο θα παραλάβω ένα MacBook Pro Retina 13.3 κ θα ήθελα αν γίνεται να με ενημερώσει κάποιος φίλος όσον αφορά την πρώτη φόρτιση κ γενικά για την συντήρηση της μπαταρίας τι είναι καλύτερο να κάνω... Ευχαριστώ!!! Οτι ακριβως κανεις με το κινητο σου.
ramarg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Αύριο θα παραλάβω ένα MacBook Pro Retina 13.3 κ θα ήθελα αν γίνεται να με ενημερώσει κάποιος φίλος όσον αφορά την πρώτη φόρτιση κ γενικά για την συντήρηση της μπαταρίας τι είναι καλύτερο να κάνω... Ευχαριστώ!!! Μην σε αγχώνει αυτό.. Όταν με το καλό το πάρεις στα χέρια σου θα στείλω μερικά προγράμματα καλά να παρακολουθείς την υγεία της.Προς το παρόν εστίασε στο να μάθεις το νέο σου διαμάντι ! Συνοπτικά σου αναφέρω πως οι μπαταρίες που βάζει η apple στα mac είναι εξαιρετικές,με μεγάλη αυτονομία και διάρκεια ζωής.Η apple σου δίνει εγγύηση ότι η χωρητικότητα της και άρα η απόδοση της δεν θα πέσει κάτω από το 80% της αρχικής χωρητικότητας πριν συμπληρώσεις 1000 κύκλους φόρτισης. Την πρώτη φορά που θα την πάρεις μην αναλωθείς σε πολύωρες (12ώρες φορτίσεις) όπως κάναμε παλιά για να στρώσουν οι μπαταρίες.Αυτά δεν ισχύουν στις μπαταρίες λιθίου. Όταν ανοίξεις το mac θα έχει μέσα μία φόρτιση από 30-70% συνήθως. Ασχολήσου με τις πρώτες ρυθμίσεις,σκάλιξε λίγο το mac os να δεις πόσο όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον έχουν,ρύθμισε κάποια βασικά πράγματα που θα σου ζητήσει στην αρχή και όλα αυτά εκτός ρεύματος φυσικά..Όταν τελειώσει το εργοστασιακό ποσοστό φόρτισης και φτάσει γύρω στο 10-8% τότε θα το βάλεις για φόρτιση. (Σημείωση : Για να βλέπεις το ποσοστό πρέπει να πατήσεις στην μπαταρία πάνω δεξιά στο menu bar και show percentage/εμφάνιση ποσοστού ανάλογα με τη γλώσσα που επέλεξες για τα mac os) Όταν λοιπόν αδειάσει βάλτο για φόρτιση.Στο βύσμα φόρτισης έχει ένα smd που σου δείχνει εαν φόρτισε η μπαταρία ακόμα και αν έχεις κλειστό το λάπτοπ για να μην το ανοίγεις. Πορτοκαλί όταν φορτίζει πράσινο όταν φόρτισε. Πρακτικά στην πρώτη φόρτιση και όχι μόνο αρκεί να κάνεις μία πλήρη φόρτιση. Εγώ όμως σου προτείνω μόλις το δεις πράσινο,άφησε την ακόμη μία ώρα έτσι. Μετά ξεκινάς τον κύκλο φόρτισης αποφόρτισης του νέου σου φορητού ! Συμβουλές μεγάλης σημασίας : Τις πρώτες φορτίσεις (πρώτες 5-10-15 εσύ αποφάσισε, καλό θεωρώ προσωπικά να κάνεις πλήρεις φορτίσεις στα 100%. Έτσι για την κάνεις καλή αρχή. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή όταν η μπαταρία πέφτει κάτω από το 20% γιατί έτσι την κουράζεις και θα χάσει σε σύντομο διάστημα μεγάλο μέρος από την χωρητικότητα της και άρα από την αυτονομία της. Μία φορά το μήνα θα κάνεις drain (πλήρες άδειασμα μέχρι να σβήσει και πλήρες φόρτισμα).Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείς για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν γίνεται πιο σταθερή και ακέραια την χωρητικότητα της μπαταρίας σου. Εαν η μπαταρία σου είναι στα 40% ας πούμε,μην φοβηθείς να φορτίσεις μέχρι τα 80%.. Μικρές φορτίσεις ενίσχυσης κάνουν καλό στην μπαταρία σου 30-60,50-90, 40-90,30-80.Τα νούμερα δεν είναι σταθερά.Τέλος μην φοβάσαι να αφήνεις τον μακ στο ρεύμα με γεμάτη μπαταρία,γιατί έχουν ειδικό σύστημα προστασίας της μπαταρίας από υπερφόρτιση (δεν ισχύει ότι γνωρίζεις για τα άλλα λάπτοπ).Ειδικά εγώ εαν έχω τη δυνατότητα να δουλέψω στο ρεύμα και εαν είναι δίπλα μου ο φορτιστής φυσικά και επιλέγω τον φορτιστή.Γιατί να κουράζω την μπαταρία ? ! Νομίζω σου έκανα μία ικανοποιητική εισαγωγή στο κλίμα των mac περί μπαταρίας ! Καλώς όρισες στο club των macos users.Εαν χρειαστείς κάτι στείλε μου pm γιατί δεν μπορώ να παρακολουθώ όλα τα θέματα στα οποία απαντώ. 2
gagarin Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 <p>Φίλε ramarg σε ευχαριστώ παρά πολύ για το διαφωτιστικό σου κείμενο!!!</p> 1
thodoris20s Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 @ramarg Φίλε ramarg θέλω να σε ρωτήσω κάτι γιατί βλέπω το κατέχεις. Τώρα έχω ένα sony vaio το οποίο πάνω στον χρόνο επειδή το είχα μόνιμα στην πρίζα μαζί με την μπαταρία, τα φτυσε η μπαταρία κρατάει κάνα μισάωρο. Εγώ σκέφτομαι να πάρω macbook αλλά το χω σαν σταθερό πολύ σπάνια το μετακινώ. Θα έχει θέμα αν το έχω μόνιμα στην πρίζα; Ή προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Apple ώστε να διατηρείται και να προστατεύεται η μπαταρία; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων 1
Κomos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Χωρίς να είμαι ειδικός σε ένα air του 11 με χρήση σαν και αυτή που περιγράφεις τα δυο πρώτα χρόνια και έπειτα χρήση σα λαπτοπ, η μπαταρία έχει γράψει 350 κύκλους και κρατάει 4 5 ώρες αντί για 6 7 που κράταγε στην αρχή
atheatos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Oπως προαναφερθηκε, η Apple έχει αρκετά εξυπνες μπαταρίες. Ίσως πιο έξυπνες και απο τους ιδιες τους χρήστες. Ειναι τόσο έξυπνες που μπορούν να ειναι συνεχεια το λάπτοπ στην πριζα να κανουν πολύ μικρές αποφορτίσεις και φορτίσεις ώστε να παραμένουν ενεργές.Δεν γράφει πουθενα η Apple οτι πρέπει να βγαινει απο την πριζα το λαπτοπ οταν φορτίστηκε η μπαταρία. Μαλιστα εχει διαχειριση ενεργειας διαφορετική με την μπαταρία και διαφορετική με το τροφοδοτικό.Το να λέμε απο την μία οτι έχει πολυ καλές μπαταρίες και μετά να λεμε οτι πρεπει να τους συμπεριφερόμαστε, οπως τις αντιστοιχες φτηνιάρικες απο τα ιδια υλικά, κατανταει οξύμωρο.... Καλό ειναι βέβαια να κανουμε έλεγχο που και που σε τι κατασταση είναι η αυτονομια που δινει η μπαταρία αλλα δεν χρειάζεται να το κανουμε και συστημα.... 1
iMarilina Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Και εγώ αυτό κάνω, όταν είμαι σπίτι δουλεύω με το ρεύμα για να μην κουράζω την μπαταρία. (όταν είναι κλειστό φυσικά βγάζω το φορτιστή αλλά όσο κάνω δουλειά σπίτι το έχω στο ρεύμα).
ramarg Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 @ramarg Φίλε ramarg θέλω να σε ρωτήσω κάτι γιατί βλέπω το κατέχεις. Τώρα έχω ένα sony vaio το οποίο πάνω στον χρόνο επειδή το είχα μόνιμα στην πρίζα μαζί με την μπαταρία, τα φτυσε η μπαταρία κρατάει κάνα μισάωρο. Εγώ σκέφτομαι να πάρω macbook αλλά το χω σαν σταθερό πολύ σπάνια το μετακινώ. Θα έχει θέμα αν το έχω μόνιμα στην πρίζα; Ή προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Apple ώστε να διατηρείται και να προστατεύεται η μπαταρία; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων Φυσικά και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Οι μπαταρίες τους είναι εξαιρετικές.Και για να καταλάβεις η αππλε δίνει εγγύηση για τις μπαταρίες (βγήκε ανακοίνωση πριν μέρες) εαν η μπαταρία πέσει στο 80% της χωρητικότητας σου βάζουν άλλη χωρίς κόστος. Εχουν εξαιρετική αυτονομία και θα ξεχάσεις όλα όσα ήξερες.Εαν σε ενδιαφέρει η μετάβαση μην φοβηθείς.Θα προσκυνάς mac ! (vaio είχα και εγώ, και αρκετά μάλιστα στο παρελθόν.ειδικά τα vaio και σχεδόν όλα τα windows laptops έχουν άθλιες μπαταρίες..είναι επίσης άθλιο να κρατάει 1 ώρα η μπαταρία..τα ξέρω πως λειτουργούν και σου λέω εγγυημένα πως αυτα που ξερεις δεν ισχύουν στα μακ)Αυτά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα